Home » , , » Ψάχνουν για μαζόχες.

Ψάχνουν για μαζόχες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 | 2:10 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σάλο έχει προκαλέσει η απαίτηση της εταιρίας My Market προς τους υπαλλήλους της να χαμογελάνε αναγκαστικά! Λες και το χαμόγελο δεν εκφράζει πλέον το συναίσθημα, αλλά την προσπάθεια κερδοφορίας.

Η εντολή λέει πως οι υπάλληλοι πρέπει να χαμογελάνε, γιατί έχουν δουλεία, γιατί παίρνουν 300 ευρώ!
300 ευρώ το μήνα είναι μάλλον λόγος να κλαις, αλλά κάποιοι πιστεύουν πως οι υπάλληλοι μπορούν να υποφέρουν με το χαμόγελο στα χείλη. Ψάχνουν για μαζόχες. Τα βίτσια είναι σεβαστά, δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν να πονάνε, αρκεί όμως να μην θέλουν να επιβάλουν και στους άλλους τη δική τους θέληση.

Φυσικά οι υπάλληλοι έχουν λόγο όχι μόνο να χαμογελάν αλλά να σκάνε στα γέλια, όταν ακούνε πως δουλεύουν σε μια εταιρία που τους σέβεται! Καμία εταιρία δεν επενδύει χρήματα για να εργάζονται άνθρωποι. Τα κέρδη βγαίνουν από την Υπεραξία, δηλαδή την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Με άλλα λόγια μας ζητάνε όχι μόνο να χαλαρώσουμε, αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε το βιασμό της μισθωτής σκλαβιάς, αλλά και να τον απολαύσουμε! Δεν νομίζω.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι πληρώνει τους υπάλληλους για να χαμογελάνε και ότι οι πελάτες επίσης πληρώνουν και πρέπει να μένουν ευχαριστημένοι. "Οι πελάτες πρέπει να μένουν ευχαριστημένοι, γι αυτό χαμογελάνε..."
Τι ακριβώς πουλάνε είπαμε; Να υποθέσω πως, αν αρχίσουν τα φιλάκια οι εργαζόμενοι, οι πελάτες θα μείνουν κατενθουσιασμένοι; Νόμιζα πως στα super market πας για να ψωνίσεις προϊόντα, όχι ανθρώπους. Κάποιοι τα μπέρδεψαν. Πως δεν είπανε κι "ελεύθερα πιασίματα". Α σιχτίρ. 

Μέλος του Ρουβίκωνα πάντως απάντησε:
"Καλησπέρα σας.
Σε συνέχεια της άθλιας ανακοίνωσης της εταιρείας σας θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να μην χαμογελάτε καθόλου από δω και πέρα.
Επειδή η δουλειά σας θα δυσκολέψει. Επειδή έχετε μια εταιρεία όπου το brand name της θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Επειδή οι πελάτες του καταστήματος μπορεί να δουν ξαφνικά μέσα στο κατάστημα διαδηλωτές. Επειδή θα στοχοποιηθεί προσωπικά όποιος έβγαλε την άθλια ανακοίνωση
Γιατί θα έχουμε τόσες καλές δράσεις στα καταστήματα σας που πρέπει να τις προπαγανδίζουμε. Επειδή μπορεί να φάτε χαστούκια (για αυτούς που θα πουν ότι τα χαστούκια είναι βία θυμίζω ότι το χαστούκι σε σχέση με κλοτσιές είναι 100% λιγότερο). Ανυπομονώ να δω τις φάτσες σας όταν εμφανιστούν οι φανεροί επισκέπτες".

Εγώ να πω πως τα αφεντικά βρίσκουν και τα κάνουν. Όταν υπάρχει μια φοβερή κατάσταση, ένα ρεκόρ ανεργίας και απόλυτη εξαθλίωση, ξεσαλώνουν, όπως ακριβώς αποθρασύνονται οι φασίστες.

Να δώσω συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ που μας βγάζει στο κλαρί. Στις αγορές. Τι αγορές; Σκλαβοπάζαρα, εμπόριο ανθρώπων κλπ - κλπ.
Η ΝΔ πάλι προτιμά παιδάκια, έχουν πιο τρυφερό κρέας. Ναι, είναι ανθρωποφάγοι, αλλά προσέξτε! Μας θέλουν χαρούμενους. Τι καλά!

Εγώ να σας πω την αλήθεια χαμογελάω. Όχι γιατί είμαι άνεργος, αλλά γιατί φαντάζομαι πως θα είναι μετά την Επανάσταση, όταν το τελευταίο αφεντικό θα αιωρείται κρεμασμένο από τα άντερα του τελευταίου τοκογλύφου, για να παραφράσουμε λίγο το γνωστό σύνθημα του Μάη του 1968.

Προτείνω κάτι: Μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων και φυσικά να ζητήσουν συγνώμη για την απαράδεκτη εντολή.

Υπάρχει η νεοφιλελεύθερη νοοτροπία πως δήθεν μας κάνουν χάρη που μας δίνουν ψίχουλα. Χάρη θα μας έκαναν τα αφεντικά, μόνο αν πήγαιναν να πνιγούν. Τότε οπωσδήποτε, αν δεν χαμογελούσαμε, σίγουρα θα ανακουφιζόμασταν, αφού θα είχαμε μερικά παράσιτα λιγότερα.

Οι αφεντάδες ζουν εις βάρος των εργαζόμενων. Το ξέρουν και προσπαθούν να μας παραπλανήσουν. Το ξέρουμε όμως κι εμείς.
Οπότε, αφεντικό κάνε τον κόπο, να πας να συνουσιαστείς.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger