Home » , , » Ο φασίστας και ο μινάρας

Ο φασίστας και ο μινάρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 | 11:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Σήμερα θα γράψουμε ένα ακόμα άρθρο για το μαλάκα. Έχουν γραφεί τόσα πολλά για το παρεξηγημένο αυτό είδος, αλλά κανένα για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, τουλάχιστον επιστημονικά.

Πρώτα απ' όλα θα πούμε πως δεν εννοούμε τίποτε σεξουαλικό. Όποτε το άρθρο είναι κατάλληλο για όλους. Μάλιστα είναι εκπαιδευτικό, αν και θα γραφεί πολλές φορές η απαγορευμένη λέξη.
Ευτυχώς δεν είμαστε ιδιωτικό κανάλι, έτσι δεν δίνουμε δεκάρα για τη λογοκρισία του ΕΣΡ. Θα ήταν άλλωστε εκνευριστικό να βάζαμε τόσα μπιπ.
Όμως έχω μια συμβιβαστική λύση για τους σεμνότυφους. Θα αντικαθιστώ την επίμαχη λέξη με συνώνυμα από τοπικές διαλέκτους.

Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων, ο homo sapiens (σοφός άνθρωπος) και ο μινάρας. Η σύγχυση βρίσκεται στο ότι μπορεί κάποιος να γεννηθεί άνθρωπος και να καταλήξει μιναδόρος. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα έχετε συναντήσει αρκετούς.
Στη δουλεία, στο δρόμο, παντού. Τι κάνει όμως έναν άνθρωπο να καταντήσει γαβανιάρης; 

Πριν απαντήσουμε, πριν βρούμε τη μυστηριώδη ουσία, να πούμε τα χαρακτηριστικά ενός γαβανά. Όπως είπαμε, η αρχική έννοια είναι "αυνανιζόμενος", ενώ στα αρχαία σήμαινε το μαλθακό. Τι είναι ο αυνανισμός; Είναι η ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής χωρίς σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο.

Γρόθος λοιπόν είναι αυτός που κάνει μόνος του ότι πρέπει να γίνει με άλλους ανθρώπους. Σημαίνει επίσης "Ηλίθιος, ανίκανος, κουτός, λαπάς, χαλβάς, μούχλας, βλάκας..." (καλέ τι ωραίες λέξεις έχει η εγκυκλοπαίδεια;)...
"Σήμερα είναι από τις πιο γνωστές Ελληνικές λέξεις παγκοσμίως". Δεν είναι τυχαίο, αφού έχουμε βγάλει 300 εξαιρετικούς αντιπροσώπους του είδους. Το λάθος μας είναι πως αντί να τους βάλουμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας, ή σε κάποιο εργαστήριο για μελέτη, τους βάλαμε στη Βουλή. Μαλακία. 

Στον Περικλή σημαίνει την νωθρότητα, ενώ στον Αριστοτέλη την αποφυγή των κόπων και των δυσχερειών.

Ο ευγενικός ταρίφας που είπε στην άμοιρη βαριά τραυματισμένη γυναίκα να φύγει από το ταξί, είναι κάγκουρας κατά τον Αριστοτέλη, αφού βαριόταν να πλύνει τα αίματα και να τρέχει στις αστυνομίες για καταθέσεις.
 Άλλο τα κανάλια. Δεν όμως είναι τόσο ματήτης, ώστε να πάρει κούρσα τζάμπα. Αν η δολοφονημένη κρατούσε πενηντάρι και του έλεγε "ξεκίνα για όποιο νοσοκομείο θέλεις, πάω όπου πας" θα ήταν αλλιώς. Δεν μιλούσε καλά τη γλώσσα του, είπε, "με σκοτώνει".
Ο κασμάς χέστηκε για το τι κάνουν στους άλλους. Άλλο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του κλαμπάνα: Πάνω απ' όλα ο εαυτούλης του. Οι άλλοι ας πεθάνουν.

Τι κάνει λοιπόν ένα άνθρωπο ρούμπο; Το Περιβάλλον. Πως είναι ορισμένα είδη που αλλάζουν για να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερα σκληρές και αφιλόξενες συνθήκες; Ο τορόλας είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών συνθηκών. Είναι η εξέλιξη του καπιταλιστή.
Ο ψωλοκοπάνας είναι αυτός που δεν θα κατέβει στην απεργία, για να πάρει το μεροκάματο κι ας αγωνίζονται όλοι οι άλλοι για αύξηση μισθού. Είναι αυτός που θα προσπεράσει τον πεσμένο, που θα αδιαφορήσει για οτιδήποτε δεν αφορά τον πισινό του.
Δεν πρέπει να τον συγχέουμε με το φασίστα. Ο φασίστας είναι ο μαλάκας που θα χτυπήσει τον αδύναμο, τον φτωχό, τον πρόσφυγα.

Ο φασίστας είναι όρνεο που μπορεί να σχηματίσει ομάδες, ο αυνάνας είναι πάντα μόνος του. Στο συγκεκριμένο φονικό, ο φασίστας πυροβόλησε, ο μαλάκας δε βοήθησε.
Βέβαια πολλές ο φασίστας και ο μαλάκας διασταυρώνονται. Έτσι έχουμε το φασιστομαλάκα, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος.

Όταν μια Κοινωνία βάζει στη θέση του Ανθρώπου το κέρδος, οι μαλάκες πολλαπλασιάζονται. Είναι οι συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση τους.
Αντίδοτο είναι η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και οι αγώνες για Ισότητα, Ελευθερία, Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ευτυχώς οι άνθρωποι είμαστε ακόμα μεγάλη πλειοψηφία, έτσι καταδικάζουμε την υστεροβουλία, την ιδιοτέλεια και την αδιαφορία.
Τέλος, για να δώσουμε έναν ακόμα ορισμό, μαλάκας είναι ο άνθρωπος, που έχει χάσει την ανθρωπιά του. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger