Home » , » Yδρογονάνθρακες: Η αθέατη πλευρά της πιθανής εξόρυξης τους

Yδρογονάνθρακες: Η αθέατη πλευρά της πιθανής εξόρυξης τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 | 5:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σήμερα, όλα τα αστικά ΜΜΕ, τόσο αυτά που πρόσκεινται στη κυβέρνηση όσο και αυτά της αντιπολίτευσης πανηγυρίζουν. "Έπεσαν οι υπογραφές - Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο" μας λένε γεμάτοι χαρά.

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπό προϋποθέσεις η ανθρώπινη δραστηριότητα για την εύρεση και εξόρυξη υδρογονανθράκων μπορεί να προκαλέσει σεισμούς μέτριας έντασης. Καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι πως οι έρευνες γίνονται σε σεισμογενείς περιοχές.

Πέρα όμως από αυτό, ποιος θα ωφεληθεί; Σίγουρα όχι το Περιβάλλον. Ασφαλώς οι εταιρείες που ανέλαβαν τις έρευνες και την πιθανή εξόρυξη.
"Η θαλάσσια περιοχή 10" στον Κυπαρισσιακό κόλπο, παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια η δε θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛ.ΠΕ. με την Ισπανική Repsol. Οπότε θα αυξηθούν τα κέρδη, αν βρουν υδρογονάνθρακες, κάποιων "επενδυτών", των μετόχων, ιδιωτών δηλαδή και κάποιων ξένων, οι οποίοι από πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι.

Οι κάτοικοι που είναι κοντά στις περιοχές, τι θα κερδίσουν; Τι θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι γενικότερα; Οι κάτοικοι κοντά σ' αυτές τις περιοχές θα "κερδίσουν" εκτός από μόλυνση και πιθανούς σεισμούς. 

Βεβαίως όπως λέει ο υπουργός στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος "η χώρα μας έχει ενσωματώσει το σύνολο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην Ευρώπη και η οποία είναι η αυστηρότερη διεθνώς". Είναι δε γνωστό πως η ΕΕ έχει πεντακάθαρο περιβάλλον, ενώ οι πολιτικοί δεν λένε ποτέ ψέματα! Επίσης οι γάιδαροι πετάνε και όπου να' ναι θα έρθει επίσκεψη ο λαγός του Πάσχα.

"Τόνισε ακόμη ότι με τη σημερινή υπογραφή αλλά και με τις αντίστοιχες συμβάσεις για την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συμβάσεων παραχώρησης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων".

Δηλαδή εντάξει κύριε Σταθάκη; Ξεπουλήσαμε; Με ποιους είπαμε είσαστε παλαιότερα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Με κάποιους Οικολόγους; Με Αριστερούς; Τι τη θέλω την Αρχαία Ιστορία...

Την απάντηση, αν ξεπουλήσαμε, τη δίνει ο κύριος Ευστάθιος Τσοτσορός, Πρόεδρος των ΕΛΠΕ. "Τα Ελληνικά Πετρέλαια συμμετέχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων σε 7 περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες μετά την υπογραφή των συμβάσεων για την Κρήτη θα αυξηθούν σε 9. Καταφέραμε να δείξουν έμπρακτα ενδιαφέρον για τη χώρα εταιρείες όπως η Exxon Mobil, η Total και η Edison". 

Αυτά είναι! Άμα είσαι δημοφιλής. Μας καλοκοίταξαν οι Πολυεθνικές! Ξέρετε τι θα πει αυτό; Ότι θα γίνουμε Σαουδική Αραβία! Θα έχουμε δήμιους, έρημο, πολέμους...
Μια χαρά και δυο τρομάρες. Η χαρά για τους μεγαλοαστούς πάντα.
Μια που χαίρονται και πανηγυρίζουν δεν μας δείχνουν τη σύμβαση, να πανηγυρίσουμε κι εμείς; Πόσα πχ θα πάρει το Κράτος; Τα τρία; Όσα οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι δηλαδή.

Πάντως θα μας δώσουν εμάς τα αόρατα αεροπλάνα να σκάσουν από το κακό τους οι Τούρκοι. Θα πάνε ασορτί με τις αόρατες συντάξεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger