Home » , » Από τον Κωλέττη στο Μητσοτάκη.

Από τον Κωλέττη στο Μητσοτάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 | 12:29 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Κάποια μέρα, ο πολιτικός και συγγραφέας Νικόλαος Δραγούμης (1809-1879) συνάντησε έξω από τη Βουλή τον οπλαρχηγό Θεοδωράκη Γρίβα: 
«Έλα μέσα να δεις τι θα κάνω σ' αυτόν τον ψεύτακα (τον Ιωάννη Κωλέττη). Είκοσι φορές με γέλασε. Θα τον λούσω πατόκορφα και δεν θα τον χαιρετήσω πλέον!» 
Και έμπλεως οργής μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Όταν, μετά από ώρα, βγήκε από το γραφείο, ο Δραγούμης τον ρώτησε: «Τον ύβρισες δυνατά;» 
Και ο Γρίβας του αποκρίθηκε: «Με γέλασε πάλι! Με έπιασε με τα γλυκά λόγια και είμαι βέβαιος ότι ούτε λέξιν αληθινήν με είπεν!". (Ιστορικό ανέκδοτο)

Ο Ελληνικός λαός αυτοκτόνησε ακόμα μια φορά. Το λάθος που έκανε να δώσει δύναμη σε ανθρωποφάγους, θα το πληρώσει στην κυριολεξία πανάκριβα. Ο επόμενος "ακαταλληλότερος" είναι κομπλεξικός κι αδίστακτος.
Όχι πως ο Τσίπρας είναι καλύτερος - η πολιτική του ανέστησε την πεθαμένη ΝΔ - αλλά δεν ανατινάζεσαι για να τιμωρήσεις αυτόν που έχεις άχτι. Τον τιμωρείς βγάζοντας κάποιον καλύτερο, όχι ίδιο και χειρότερο.

Το τι θα κάνει ο Μητσοτάκης το γνωρίζουμε όλοι, το έχει δηλώσει δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί άγνοια. Αναμένουμε μείωση μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, θα δουλεύουμε περισσότερο για λιγότερα.

Το ξεπούλημα και η υποτέλεια, η λεηλασία, οι διωγμοί που πρόκειται να ακολουθήσουν από τους γαλάζιους απατεώνες, θα κάνουν τον κόσμο να μετανιώσει πολύ γρήγορα, αλλά θα είναι αργά.
Οι φασίστες θα κυβερνούν μέσω της ΝΔ.

Βέβαια το πραγματικό ποσοστό της γαλάζιας συμμορίας είναι στην πραγματικότητα 19%. Ούτε ένας στους πέντε δεν ψήφισε ΝΔ, απλά η αποχή έχει αυτές τις παρενέργειες. Να δίνει αυτοδυναμία στη μειοψηφία.
(Ερωτηματικό είναι φυσικά, αν ήταν αισθητά μικρότερο το ποσοστό αποχής, η ποιότητα του κοινοβουλίου θα απέφευγε σε κάποιο βαθμό τους άχρηστους, γραφικούς επικίνδυνους βουλευτές, αν και ο ρόλος του σαν αστικού θεσμού θα παρέμεινε ο ίδιος).

Από τους κοτζαμπάσηδες στους σημερινούς χαραμοφάηδες δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Κάτι πήγε να γίνει με το ΕΑΜ, αλλά οι προδότες νίκησαν με τη βοήθεια των ξένων, έτσι η προσπάθεια έμεινε στη μέση.
Κάθε φορά επιλέγουμε το χειρότερο δυνατό.

Είναι θέμα ψυχολογίας πλέον. Γλυτώσαμε από το Λεβέντη, που ήθελε να κοπούν οι συντάξεις για να πάρουμε αόρατα παλτά, αλλά μπήκε Ευρωβουλή ο Βελόπουλος, που γνωρίζουμε όλοι πως στην καλύτερη είναι φαντασιόπληκτος, χρωστά της Μιχαλούς! 
Ο τύπος πούλαγε επιστολές του Ιησού! Κι αντί να εξοργιστούν οι θεούσες, που τις δουλεύει ψιλό γαζί, πήγαν και τον ψήφισαν!

15% από όσους ψήφισαν, επέλεξαν τους πλέον βλαμμένους. Άλλο ένα 5% επέλεξε ναζί! 
Το ένα τρίτο ψήφισε τον Κούλη που πρόκειται να απαλλάξει τους πλούσιους από τη φορολογία, να χαρατσώσει τους φτωχούς, να κόψει τις συντάξεις, τα επιδόματα, να καθιερώσει το εφταήμερο, να καταστρέψει ότι απέμεινε!

1 στους 4 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αντί να τον πετάξει έξω από τη Βουλή κλοτσηδόν. Γιατί του είπαμε δεν θέλουμε Μνημόνιο και μας έφερε Μνημόνιο. Γιατί του είπαμε "τιμώρησε τα λαμόγια, τους δοσίλογους", κι όχι μόνο τους άφησε να αλωνίζουν έκανε κι αυτός τα ίδια και χειρότερα.
Γιατί έκανε ότι του είπαν οι ξένοι αφέντες κι όχι ο κόσμος που ήλπισε και τον εμπιστεύτηκε. Πρόκειται καθαρά όχι για ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά απελπισίας! 

Όμως οι αγώνες μας θα συνεχιστούν. Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε τις νέες επιθέσεις που ετοιμάζουν οι ορδές των ηλιθίων και των εγκληματιών.
Που θα πάει, αφού ο κόσμος κάνει συνέχεια λάθη, κάποτε θα βρει και το σωστό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Μαΐου 2019 στις 2:07 μ.μ.

Γράφεις "η πολιτική (ΣΥΡΙΖΑ) του ανέστησε την πεθαμένη ΝΔ".
Γράφεις "Ο Ελληνικός λαός αυτοκτόνησε ακόμα μια φορά."
Γράφω . και να δεις που δεν θα είναι η τελευταία. Κακά τα ψέματα. Θέλει πολύ γερό στομάχι για να αντέχεις το μέγεθος της ηλιθιότητας. Ο σοφός λαός δεν ψηφίζει καν για πραγματική αντιπολίτευση.

27 Μαΐου 2019 στις 10:10 μ.μ.

απτον κωλλετη στον μητσοτακη , κι απτον σιαντο και την βαρκιζα ,στους σημερινους πολυδιασπαστες και στα "φταιει ο καπιταλισμος" .. Κατα ταλλα , φταιει ο λαος , ΠΑΛΙ !! ε ρε πολ ποτ που ΣΑΣ χρειαζεται -δυστυχως { δισ. )ομως , κατι τετοιο θα ηταν αλυσιτελες , τυχερουληδες.. να υποθεσω συνεπαγωγικα , οτι κατα τη γνωμη σας το 62% του οχι εχει αλλαξει γνωμη , η οτι το εχει ξεχασει , η οτι προσχωρησε στους μενουμευρωπαιους , σωστα ? και προς αρση παρεξηγησεων \α. οχι , μερος της λυσης δεν μπορει να ειναι ο καπιταλισμος ,η ελευθερια οικονομικης δραατηριοτητας στα πλαισια της ελευθερης αναπτυξης της προσωπικοτητας ομως ΕΙΝΑΙ -μεχρι επιπεδου μικρων και μεσαιων επιχειρησεων . β. πατριδα μας η λαοκρατια , διεθνισμος στη βαση δημοκρατικων κοινοτητων !!τα λοιπα ειναι για μπρεζνιεφισμενους καλουποφορους..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger