Εμείς θ’ απευθυνθούμε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Μιχάλη Καλογήρου, έχεις υποχρέωση να βάλεις αμέσως τέλος σ’ αυτή τη γκροτέσκα γελοιότητα. Μην κρύβεσαι πίσω από άλλους. Αποκλειστικά δική σου είναι η ευθύνη. Αλλιώς, θα μείνεις στην πολιτική ιστορία ως ο νομικός που πέταξε στα σκουπίδια και την ελάχιστη νομική ευθυκρισία και κατρακύλησε σε επίπεδα γελοιότητας, προκειμένου ως υπουργός να υποστηρίξει το καθεστώς εξαίρεσης σε βάρος ενός κρατούμενου, που τυπικά τον θεωρείτε κοινό κρατούμενο, όμως ουσιαστικά τον αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο του συστήματος. Μιχάλη Καλογήρου, φέρσου τουλάχιστον ως νομικός. Τήρησε τη νομιμότητα.
Τα παραπάνω αναφερόταν, μεταξύ άλλων, σε περασμένη ανάρτησή μας όταν και τότε ο Δ. Κουφοντίνας αντιμετώπιζε προσκόμματα για να του χορηγηθεί άδεια απ' τις φυλακές που δικαιούται σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους.
Προφανώς και δεν έχουμε αυταπάτες. Η «δικαιοσύνη» τους, ταξικά λειτουργεί. Πυλώνας του συστήματος είναι και όσους θεωρεί αντιπάλους του, τους εξοντώνει.
Όταν το αστικό καθεστώς έχει να αντιμετωπίσει πολιτικούς του αντιπάλους που το αμφισβήτησαν και ένοπλα, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και ο λεγόμενος «νομικός πολιτισμός» τους, πετιέται στα σκουπίδια.
Είναι το ίδιο το κράτος που από την μια δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα –δήλωση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου 25/11/2015- και από την άλλη τους ζητάει ζητάει δηλώσεις μετανοίας για να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους.
Ενας υπουργός όμως που στο παρελθόν σαν δικηγόρος στηλίτευε την κρατική - δικαστική αυθαιρεσία, αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας έπρεπε και πρέπει να αντιδράσει.
Κάθε φορά λοιπόν, που το μέλος της 17 Ν., διεκδικεί μια ανάσα από τις φυλακές, παρουσιάζεται σύσσωμος ο "εθνικός κορμός" για να εκφράσει την αντίρρησή του. Ετσι και σήμερα. Σ' όλο αυτό το αντιδραστικό μετερίζι παρουσιάστηκε και η εφημερίδα "Καθημερινή" που με πρωτοσέλιδο της στρέφει τα βέλη της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Κι αυτό επειδή ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου όπου ο νοσηλεύεται ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει και να κρίνει αν θα ζητήσει αίτηση αναίρεσης.
Αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με την φυλλάδα του Αλαφούζου, "προκαλεί προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά".
Μην αναλογιστείτε τώρα γιατί η "Καθημερινή" δεν είχε εκφράσει κανέναν προβληματισμό που για 6 χρόνια δεν έδιναν άδεια στον Κουφοντίνα αν και σύμφωνα με την νομολογία τους την δικαιούταν. Μην επικαλεστείτε ότι η φυλλάδα δεν προέβαλλε την παραμικρή ένσταση για το γεγονός ότι σήμερα "με νομικούς ακροβατισμούς που γελοιοποιούν την νομική και προσβάλλουν κάθε πρωτοετή φοιτητή Νομικής Σχολής" όπως σημείωνε ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης, κάποιοι δικαστές στερούν την άδεια στο μέλος της 17 Νοέμβρη.
Οταν η φυλλάδα αυτή υπηρέτησε με ζήλο της δυνάμεις του άξονα, την περίοδο της κατοχής όταν έγραφε ότι: «Ημείς εδώ ζώμεν καλώς, ως φίλοι, ως συνεργάται, ως αδελφοί με τους Γερμανούς». (29/5/1941), θα είχε πρόβλημα να ρίξει το δηλητήριο της σε έναν αγωνιστή, απεργό πείνας;
Υ.Γ: Ας κάνουμε μια αισιόδοξη πρόβλεψη. Οπως και για τις προηγούμενες άδειες που δικαιούταν -σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους- το μέλος της Ε.Ο 17 Νοέμβρη χρειάστηκε να δώσει σκληρό αγώνα με πολυήμερη απεργία πείνας, και τα κατάφερε να δικαιωθεί έτσι θα γίνει και τώρα. Μας φαίνεται αδιανόητο επί "αριστερής κυβέρνησης" θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου