Home » , » Θανάσης Καμπαγιάννης: Νομικοί ακροβατισμοί που γελοιοποιούν την νομική και προσβάλλουν κάθε πρωτοετή φοιτητή Νομικής Σχολής, για να μην δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Θανάσης Καμπαγιάννης: Νομικοί ακροβατισμοί που γελοιοποιούν την νομική και προσβάλλουν κάθε πρωτοετή φοιτητή Νομικής Σχολής, για να μην δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Μαΐου 2019 | 4:23 μ.μ.

Απόλυτα εύστοχη η τοποθέτηση που έκανε ο αγωνιστής δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση άρνησης ολιγοήμερης άδειας από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Την παραθέτουμε:

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις να λάβει άδεια. Η χορήγηση άδειας δεν (πρέπει να) σχετίζεται ούτε με τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε ούτε με μια καταβύθιση του κρίνοντος δικαστή στα "μύχια" του φυλακισμένου (στην "“άβυσσο” της ψυχής του καταδίκου", όπως έχει νομολογηθεί).

Οι νομικοί ακροβατισμοί ότι δήθεν οι διατάξεις περί αδειών και "υφ' ορον απόλυσης" ισχύουν μόνο για τους ισοβίτες και όχι για τους πολυ-ισοβίτες εκθέτουν τους νομικούς που τους διαπράττουν.

 Όταν ο επίτιμος εισαγγελέας του ΑΠ και εκλεκτός της Δεξιάς Γ. Σανιδάς αναφέρει ότι το άρ. 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα παρέχει δικαίωμα άδειας σε όσους εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, «για τις περιπτώσεις, όμως, επιβολής πλειόνων της μιας ποινών ισοβίου καθείρξεως, η διάταξη του άρθρου 55 ουδέν ορίζει, όπερ σημαίνει ότι στις περιπτώσεις αυτές κρίνει και αποδέχεται ότι δεν πρέπει να χορηγείται τακτική άδεια», ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ τη νομική και ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ κάθε πρωτοετή φοιτητή Νομικής Σχολής αυτής εδώ της χώρας.
Όπως μάλιστα θυμίζει η Άντα Ψαρρά σε άρθρο της , ο Σανιδάς ως εισαγγελέας έχει προτείνει υφ' όρον απόλυση σε πολυ-ισοβίτες, χωρίς βέβαια τις ακροβασίες που χρησιμοποιεί στην περίπτωση Κουφοντίνα.

Οι ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις για τον βίο και την πολιτεία του Κουφοντίνα είναι άσχετες με την κρίση για τη χορήγηση άδειας, την οποία ο κρατούμενος δικαιούται.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger