Home » , » Βρόμικο παιχνίδι των συριζαίων για να ρίξουν στα μαλακά τους χρυσαυγίτες (και όχι μόνο)

Βρόμικο παιχνίδι των συριζαίων για να ρίξουν στα μαλακά τους χρυσαυγίτες (και όχι μόνο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 | 2:32 π.μ.

Ολο το χρονικό διάστημα που διαχειρίστηκαν την καπιταλιστική εξουσία τα Τσιπράκια φρόντισαν, μέχρι το τέλος, να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους σκέφτονταν, προσδοκούσαν, ότι ικανοποιώντας αυτές τις απαιτήσεις θα έχουν και εκλογικά οφέλη. Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά το εκλογικό Βατερλό της 26ης του Μάη, ξεσάλωσαν και νομοθετούσαν προκειμένου να μην υποστούν νέο Βατερλό στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη του 2019.

Μέσα στους σχεδιασμούς τους ήταν και η βοήθεια προς τους νεοναζιστές της ΧΑ, προκειμένου να πέσουν στα μαλακά, ενόψει την αναμενόμενης καταδίκης τους. Με απώτερο σκοπό να διασωθεί αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα για να κόβει ψήφους από τη ΝΔ.

Οπως είναι γνωστό, οι 18 βουλευτές της ΧΑ (συμπεριλαμβανόμενου του φίρερ Μιχαλολιάκου), που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Ιούνη του 2012, κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αρκετοί απ’ αυτούς για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το το άρθρο 187 του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα, για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλεπόταν ποινή από 5 έως 10 χρόνια, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης προβλεπόταν κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια.

Τα Τσιπράκια -που λειτούργησαν και λειτουργούν ως επικίνδυνη παιδική χαρά- τροποποίησαν την παράγραφο 3 του άρθρου 187 και η προβλεπόμενη ποινή κινείται από 5 έως 15 χρόνια. Στην περίπτωση δε που το δικαστήριο αποφασίσει την απορρόφηση της ένταξης από τη διεύθυνση, θα μειωθεί αρκετά η ποινή που πρέπει να εκτιθεί και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της εργασίας στις φυλακές, που επίσης μειώνει την ποινή, η έκτιση θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι Τσιπραίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στην αναθεώρηση του άρθρου 187. Φρόντισαν να αναθεωρήσουν και το άρθρο 299, που αναφέρεται στην ανθρωποκτονία με δόλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 299 παρ.1 του παλιού Ποινικού Κώδικα, «όποιος με πρόθεση σκότωσε άλλον τιμωρείται με την ποινή του θανάτου ή με ισόβια κάθειρξη». Τώρα, η παράγραφος 1 του νέου άρθρου 299 προβλέπει ότι «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών».

Ετσι, ένας που δολοφόνησε εν ψυχρώ κάποιον, όπως π.χ. ο μπάτσος Κορκονέας τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και ο νεοναζιστής Ρουπακιάς τον Παύλο Φύσσα, μπορεί να πετύχει να δικαστεί από 10 έως 15 χρόνια. Εάν δε πετύχει να πάρει και το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή από 2 έως 8 χρόνια!

Οι υπερασπιστές του Κορκονέα πέτυχαν συνεχείς διακοπές του δικαστηρίου στη Λαμία, προκειμένου ο δολοφόνος να δικαστεί με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του νόμου 4619/2019 (έγκριση νέου Ποινικού Κώδικα). Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει στις 29 Ιούλη του 2019, με τον νέο Ποινικό Κώδικα σε ισχύ. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι αυτό το δικαστήριο μπορεί να σπάσει την ισόβια κάθειρξη και να επιβάλει κάθειρξη από 10 έως 15 χρόνια, χωρίς ο Κορκονέας να υποβάλει αίτημα για αποδοχή ελαφρυντικών;

Εκτός από τον Κορκονέα, είναι και ο δολοφόνος του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ,Ρουπακιάς. Ανοίγεται και σ’ αυτόν ο δρόμος για να σπάσει η ισόβια κάθειρξη, χωρίς την υποβολή αιτήματος για ελαφρυντικά.

Εκτίμησή μας είναι ότι με τις κινήσεις αυτές των Τσιπραίων δεν πρόκειται δεν πρόκειται να αποτρέψουν την απορρόφηση μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων της ΧΑ από τη ΝΔ και την αναπόφευκτη συρρίκνωση της ΧΑ σε μια εθνικοσοσιαλιστική γκρούπα όπως ήταν παλιά.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger