Home » , » Στημένο ασφαλίτικο σκηνικό καλλιέργειας φόβου

Στημένο ασφαλίτικο σκηνικό καλλιέργειας φόβου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 | 9:45 μ.μ.

Του Σ.Λ

Οχι δεν είναι τόσο γελοίοι οι επικεφαλής της αστυνομίας και ούτε πρόκειται για φιάσκο των κατασταλτικών μηχανισμών το ότι οι μπάτσοι σήμερα θεώρησαν σαν ύποπτο αντικείμενο που πιθανόν να περιέχει εκρηκτικό, μια τσάντα με σωβρακοφανέλες που εντόπισαν κοντά σε ένα κουτί συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων στο Κολωνάκι. 

Το να οργανώσουν ολόκληρη επιχείρηση, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους, το να καλέσουν την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη, είναι ένα στημένο σκηνικό. 
Επιδιώκουν για να εμφυτεύσουν στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα ότι πρέπει να ζει με τον φόβο, ότι βιώνει καταστάσεις μόνιμης ανομίας, γι' αυτό και τα "όργανα της τάξης" είναι δικαιολογημένα αν σε κάποιες περιπτώσεις εκτελούν με περισσότερο ζήλο τα καθήκοντά τους.

Καθόλου δεν θα μας φανεί εντυπωσιακό -για να μην το θεωρήσουμε και αναμενόμενο- αν ξαφνικά έχουμε και εκρήξεις από "ορφανές βόμβες". Σαν αυτές που τοποθετούσε στο παρελθόν ο ΚΥΠατζής Ντάνος Κρυστάλης. Επακόλουθο μιας τέτοιας παρακρατιής-κρατικής δραστηριότητας των γεγονότων που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger