Home » , » Με τον αγώνα μας να ματαιώσουμε το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα Cosco - κυβέρνησης

Με τον αγώνα μας να ματαιώσουμε το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα Cosco - κυβέρνησης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 | 3:38 μ.μ.

Όλοι - Όλες στη συγκέντρωση στο "λιοντάρι" στις 25/2 και ώρα 11 π.μ

Με μία αυθαίρετη προκλητική και πραξικοπηματική πρωτοβουλία η κινέζικη Cosco, που αποκαλύπτει την νεοαποικιακή της νοοτροπία, στα πλαίσια του Master Plan για το λιμάνι του Πειραιά, προχωρά στην υλοποίηση του φαραωνικού της έργου για την επέκταση και την δημιουργία νέας προβλήτας στην Πειραϊκή για τα μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια 5-6.000 επιβατών με μοναδικό κριτήριο να αυξήσει και να γιγαντώσει την κερδοφορία της.

Για το σκοπό αυτό ανακοίνωσαν την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία του έργου και ταυτόχρονα στις 25/2/2020 σε πανηγυρική φιέστα εγκαινιάζουν την έναρξη του έργου!

Η απόφαση αυτή κουρελιάζει την ελληνική νομοθεσία, είναι βαθύτατα αντιδραστική και πραξικοπηματική, συνιστά ένα σκάνδαλο μεγατόνων αφού έως και σήμερα δεν υπάρχει κανένα επίσημο πόρισμα για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από αυτό το κινεζικό σχέδιο.

Οι Κινέζοι με τις πλάτες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων συμπεριφέρονται ως δύναμη αποικιοκρατίας, αγνοώντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τις ανησυχίες και τις εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Είναι η ίδια η Cosco, η οποία αρχικά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ επέβαλε στα εργασιακά δικαιώματα συνθήκες γαλέρας και επιχειρεί αυτό να το επεκτείνει σε όλο το λιμάνι, δημιουργώντας μία ελεύθερη οικονομική ζώνη.

Αυτό το τερατώδες έργο επέκτασης της προβλήτας στην Πειραϊκή έχει την πολιτική σφραγίδα Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και το πιο εξοργιστικό είναι ότι το κονδύλι του έργου αυτού  διατίθεται από την Περιφέρεια Αττικής που το χρηματοδοτεί με το ποσόν των 137 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Μέσα σε αυτό το έργο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια της Cosco καταπατείται μια μεγάλη δημόσια και δημοτική περιουσία!!!

Τις συνέπειες καλούνται να τις υποστούν οι κάτοικοι του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του. Η επέλαση των πολυεθνικών στο όνομα των επενδύσεων και μιας πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης, που είναι κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια των συμφερόντων των ξένων και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, διαμορφώνει ένα ζοφερό και τραγικό περιβάλλον με υπονομευμένα τα εργατικά δικαιώματα, με καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με την δραματική αύξηση των καρκινογόνων ρύπων, με την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα. 

Κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα, Περιφέρεια Αττικής και δήμοι της περιοχής Πειραιά συνομολογούν σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια της Cosco.

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει στον Πειραιά να σημάνει γενικός λαϊκός συναγερμός! 

Όχι στα σχέδια Cosco - κυβέρνησης. Να μην επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν την ζωή μας στο όνομα της κερδοφορίας της Cosco και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ο λαός του Πειραιά πρέπει να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, να οργανώσει την αντίστασή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 

Όλοι και όλες την Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020 δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στο κάλεσμα της συγκέντρωσης στο Λιοντάρι στις 11:00 π.μ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά  - SOS Πειραιάς
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger