Home » , , » Να αφεθεί ελεύθερος ο Δικηγόρος του Λαού Günay Dağ που κρατείται παράνομα στην Ελλάδα

Να αφεθεί ελεύθερος ο Δικηγόρος του Λαού Günay Dağ που κρατείται παράνομα στην Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 | 11:50 μ.μ.

Ο δικηγόρος του λαού Günay Dağ, κρατείται παράνομα στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα από τις 19 Μαρτίου 2020.

Εδώ και 18 ημέρες ο Günay Dağ κρατείται παράνομα σε ανθυγιεινές συνθήκες στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Οι συνθήκες κράτησης του είναι απάνθρωπες: Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, υπάρχει συνωστισμός των κρατούμενων σε μικρό χώρο, δίνεται άδεια μόνο για 1 με 2 ώρες την ημέρα να βγαίνει στο προαύλιο.  Επίσης η ελληνική αστυνομία μπορεί να κρατήσει επιλεκτικά όποιο άτομο θέλει σε αυτές τις συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι εντελώς παράνομη και αυθαίρετη η κράτηση του Günay Dağ, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έχει ολοκληρώσει την αίτησή του για άσυλο.

Ο Günay Dağ είναι σύντροφος των Δικηγόρων του Λαού που τους έχει δοθεί ποινή φυλάκισης 159 έτη. Εις βάρος του υπάρχει ένταλμα σύλληψης, στην Τουρκία, με βάση το κατηγορητήριο από το οποίο καταδικάστηκαν παράνομα οι άλλοι Δικηγόροι του Λαού. Στην Διεύθυνση Αλλοδαπών που κρατείται τώρα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας για 7 ημέρες για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στο συγκρότημα Grup Yorum, τον Mustafa Koçak, τους Ελεύθερους Κρατούμενους, την αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου των Δικηγόρων του Λαού. Συμμετέχει στην απεργία  πείνας των αγωνιστών, των συντρόφων του, των εντολέων του, υπερασπίζεται τα αιτήματα για δικαιοσύνη.

Η θέση του Δικηγόρου του Λαού Günay Dağ δεν είναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.  Η θέση ενός δικηγόρου είναι δίπλα στον λαό του, στους συναδέλφους του. Δεν είναι αποδεκτή, είναι  παράνομη η κράτηση του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων ενώ θα έπρεπε να ασκεί το επάγγελμά του, να υπερασπίζεται τους εντολείς του.

Το ελληνικό κράτος πρέπει να αφήσει ελεύθερο τον Δικηγόρο του Λαού Günay Dağ!

 Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger