Home » , » Τι ζούμε, ρε παιδιά, στην εποχή της νεοδημοκρατικής κανονικότητας;!!!

Τι ζούμε, ρε παιδιά, στην εποχή της νεοδημοκρατικής κανονικότητας;!!!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 | 3:36 π.μ.


Τα όσα βλέπουν καθημερινά την δημοσιότητα από τα πεπραγμένα των στελεχών της κυβέρνησης των "αρίστων" θα έλεγες ότι έχουν και την διασκεδαστική τους πλευρά, αν δεν είχαν να κάνουν με την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, απίστευτα φαινόμενα νεποτισμού, αλλά και κωμικά φαινόμενα ευνοιοκρατίας.

Από έχουμε δημοσίευμα απ' το οποίο μαθαίνουμε ότι σε εταιρεία της οποίας πρόεδρος είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.ανατέθηκε η "εκστρατεία για την κάμψη των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα", ενός προγράμματος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 130.000 ευρώ 

Καπάκι η είδηση ότι η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου -κληρονόμησε την βουλευτική έδρα από τον πατέρα της- "διόρισε στον δήμο Αγίας Βαρβάρας τον καλλιτέχνη σύζυγό της μέσω του κουμπάρου της δημάρχου Αγίας Βαρβαρας".

Και τα παραπάνω, σε ένα βαθμό μπορείς να τα κατανοήσεις αφού έτσι λειτουργεί διαχρονικά το πελατειακό αστικό σύστημα.
Αυτό όμως που αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Μάκης Νουδάρος στην ιστοσελίδα του, μπορεί να έχει την φαιδρή του πλευρά, αλλά εδώ δεν μπορεί να μιλάμε για ένα απλώς κομματικό ρουσφέτι. Εδώ εκτός των άλλων έχουμε και μια εγκληματική ανευθυνότητα, που μπορεί να επιφέρει δραματικά αποτελέσματα.

Διαβάζουμε συγκεκριμένα:

Υγειονομικό υλικό από τον χασάπη (!) της γειτονιάς, αγόρασε επίσημα η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου Ηλείας, προκειμένου να προστατευτεί το προσωπικό καθαριότητας από την πανδημία του Covid 19 !

Η σουρεαλιστική απόφαση περιγράφεται με λεπτομέρειες σε έγγραφο (ΑΔΑ: ΩΩΑΚΩ17-ΠΔΨ) που βρίσκεται αναρτημένο στη Διαύγεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: XASAPIS COVID MASKES ) και αποδεικνύει ότι στην Ηλεία του παραλογισμού, μπορεί ακόμη κι ένα κρεοπωλείο, εκτός από κοκορέτσια, λουκάνικα και συκωτάκια να πωλεί και να εφοδιάζει με υγειονομικό υλικό προστασίας, μια υπηρεσία και μάλιστα με απευθείας ανάθεση!

Σημειώνεται ότι στην επίσημη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρεία, όπως φαίνεται επίσημα στο ΓΕΜΗ, δεν υπάρχει πουθενά το αντικείμενο της πώλησης προστατευτικών μασκών, φορμών, γαντιών ή άλλων υλικών υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά μόνο η εμπορία αλλαντικών, τυροκομικών κλπ ειδών εμπορία νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, λαχανικών, ιχθύων, ειδών παντοπωλείου και τροφίμων.

Το βασικό θέμα όμως παραμένει.
Για λόγους που δεν άπτονται στο αντικείμενο αυτής της ανάρτησης, παρακολουθούμε έναν ιδιότυπο μιθριδατισμό να επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν προλαβαίνουμε να καταγράφουμε περιπτώσεις διαφθοράς και ρεμούλας.
Αυτό όμως αρκεί;
Η σαπίλα και η μπόχα που έχει διαβρώσει μέχρι το μεδούλι την δικτατορία των αστών, δεν μπορεί να κρυφτεί. Ακόμα και τα αστικά ΜΜΕ κάποιες φορές, μπορεί να παρουσιάζουν το σύμπτωμα αλλά ποτέ την αιτία αυτής της κατάστασης.

Μήπως πρέπει να ξαναθυμηθούμε την περίφημη φράση του Μαρξ: "Οι φιλόσοφοι έχουν απλά ερμηνεύσει τον κόσμο με διάφορους τρόπους. Το θέμα είναι να τον αλλάξουμε";

Να μας γίνει κτήμα ότι δεν αρκεί να αλλάξει ο "διαχειριστής" του αστικού συστήματος, αλλά αυτό πρέπει να γκρεμισθεί συθέμελα και στην θέση του να χτίσουμε ένα "οικοδόμημα" που θα στεγάσει τα όνειρα μας, τις ελπίδες μας.
Ενα "οικοδόμημα", στο οποίο δεν θα υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, καταπιεστές και καταπιεζόμενοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger