Home » , » Στυγνοί δολοφόνοι, με την υποκρισία να περισσεύει

Στυγνοί δολοφόνοι, με την υποκρισία να περισσεύει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 | 11:09 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία άνοιξε ξανά τον ασκό του Αιόλου, εξαπολύοντας κύματα διαμαρτυρίας, μαχητικής και μη, κατά της κρατικής καταστολής στις ΗΠΑ.
Ηταν τόσο στυγνή η δολοφονία που ακόμα και ο δήμαρχος της Μινεάπολης ζήτησε τη σύλληψη των τεσσάρων μπάτσων που αποπέμφθηκαν. Κι αυτό γιατί ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία με τον μπάτσο να πατά με το γόνατό του επί πέντε λεπτά πάνω στο λαιμό του αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις του να σταματήσει γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Ο Φλόιντ δεν ήταν κακοποιός. Λένε ότι έσπρωξε ένα πλαστό εικοσαδόλαρο σε ένα μαγαζί και γι’ αυτό συνελήφθη. Σιγά το έγκλημα! Αντίθετα από αυτά που ανέφεραν οι μπάτσοι (ότι δήθεν αντιστάθηκε) τα βίντεο της σύλληψής του που, αναρτήθηκαν στο youtube δείχνουν ότι η σύλληψη έγινε εντελώς «ομαλά», με τον Φλόιντ να μεταφέρεται με χειροπέδες από τους μπάτσους, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

Ούτε η απόλυση των μπάτσων, ούτε η συγγνώμη του αρχηγού των μπάτσων της Μινεάπολης, ούτε οι διαβεβαιώσεις Τραμπ ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, στάθηκαν ικανές να συγκρατήσουν την οργή εκατοντάδων ανθρώπων που έκαψαν κτίρια και λεηλάτησαν μαγαζιά στην πόλη επί τουλάχιστον δύο μέρες.

Τόσες και τόσες αθωώσεις μπάτσων που σκότωσαν εν ψυχρώ (ακόμα και επί εποχής Ομπάμα) πολίτες που υπέπιπταν σε μικροπαραπτώματα έχουν κάνει τον κόσμο να μην πιστεύει στη «δικαιοσύνη» τους! Οταν τρεις άνθρωποι την ημέρα σκοτώνονται από τις αστυνομικές σφαίρες στις ΗΠΑ  και στη συντριπτική τους πλειοψηφία αθωώνονται (συνήθως δεν περνούν καν από δίκη), τι άλλο να προσθέσουμε;

Αναδημοσιεύουμε μόνο τη φωτογραφία που από την ανάρτηση του σταρ του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς, με τη λεζάντα «Να γιατί».

Η φωτογραφία δείχνει από τη μία τον μπάτσο που ακινητοποίησε τον Φλόιντ οδηγώντας τον στο θάνατο και από την άλλη τον Κόλιν Κέπερνικ (παλιό παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ) να γονατίζει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, σε αγώνα που έγινε τον Οκτώβρη του 2016.

Ο Κέπερνικ δεν ξαναέπαιξε ποτέ από τότε, καθώς η ομάδα του (San Francisco 49ers) έλυσε το συμβόλαιό του και καμία άλλη δεν τον δέχτηκε.
Το να σκοτώνεις Αφροαμερικανούς δεν είναι τόσο μεγάλο παράπτωμα όσο να μποϊκοτάρεις τον εθνικό ύμνο της χώρας!
Στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να τη γλιτώσεις, όπως ο δολοφόνος του 32χρονου Φιλάντο Καστίλ, που απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού, αν και το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πόσο αδίστακτα τον δολοφόνησε  ενώ στη δεύτερη μένεις άνεργος για πάντα!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger