Home » , » Μια πρόκληση προς αγύρτες, χριστέμπορους.

Μια πρόκληση προς αγύρτες, χριστέμπορους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 | 8:14 μ.μ.


Ας ξεκινήσουμε με μια πρόκληση προς χριστέμπορους, αγύρτες. Βλέποντας ότι ένα "θαύμα" έχει διάρκεια στο οποίο μια "Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα"  εξακολουθεί να ξεσπάει σε λυγμούς με "πλήθος πιστών έχουν γίνει μάρτυρες του θαυμαστού αυτού γεγονότος της δακρυρροούσης Εικόνας", λέμε να κάνουμε λίγο χαβαλέ, στο "χριστεπώνυμο πλήρωμα".

Εμείς δηλώνουμε οπαδοί του διαλεκτικού υλισμού και φυσικά δεν έχουμε καμιά σχέση με μεταφυσικές δοξασίες. Πιθανόν όμως να κάνουμε και λάθος. Οπότε προσφέρουμε μια μοναδική ευκαιρία στους θρησκευόμενους να μας το αποδείξουν. Αν το κατορθώσουν υποσχόμαστε ότι θα τηρούμε με ευλάβεια τους κανόνες της Εκκλησίας και η πρώτη ενέργεια θα θα είναι να εξομολογηθούμε τα "κρίματα" μας στον "εθνικό ιεράρχη" Αμβρόσιο.

Και να τι εννοούμε. Αφού το δάκρυ της Παναγίας τρέχει κορόμηλο ας πάρουν μια σταγόνα απ' αυτό και ας το στείλουν το Χημείο του Κράτους. Τα ευρήματα, υποθέτουμε, από τον "θείο λυγμό" θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ετσι δεν είναι; Αυτό το βρίσκουμε πανεύκολο και θα κατατροπώσει όλους εμάς που τους χαρακτηρίζουμε κάποιους παπάδες αγύρτες και χριστέμπορους.

Πάμε παρακάτω. Το δεύτερο σημερινό "θαύμα". Αυτό έχει σχέση με την νεκροφιλία-χριστεμπορία, αγαπημένη ασχολία των "επί γης εκπροσώπων του θεού". Πριν κάποιο καιρό σχολιάζαμε ένα παρόμοιο τροπάρι που μας είχε πει ο δεσπότης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου.  Το τωρινό το προβάλλει πρωτοσέλιδα η φυλλάδα "Espresso" και στο ρεπορτάζ της διαβάζουμε: "Μόλις αποκαλύφθηκε το ιερό σκήνωμα και άρχισε η τελετή «πλυσίματος», οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.

Κανείς δεν αμφισβητούσε την ευωδία που ανέβλυζαν τα ιερά λείψανα. Ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτριος Γιάννος χαρακτήρισε την τελετή μοναδική και θεώρησε ότι ήταν μεγάλη τύχη για τον ίδιο να αγγίξει την κάρα του αγίου".

Αυτό όμως δεν το θεωρούμε πρωτοκλασάτο θαύμα και αποφεύγουμε να το σχολιάσουμε. Μπορεί εκεί καμιά γειτόνισσά να μαγείρευε κοκκινιστό, με μπόλικα μπαχαρικά και να μοσχομύρισε η περιοχή.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger