Home » , » Σε ποιον ανήκει το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Σε ποιον ανήκει το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 | 4:47 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Η περιοχή είναι αμφισβητούμενη, διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (έως τον Φεβρουάριο του 2017 γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με την αρμενική πλειοψηφία».

Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση Αζέροι και Αρμένιοι ήταν Σοβιετικοί πολίτες έχοντας τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ΕΣΣΔ περιελάμβανε ένα μεγάλο αριθμό εθνοτήτων με πολλές διαφορετικές θρησκείες που ζούσαν αρμονικότατα.

Μέχρι το μαλάκα Γκορμπατσώφ που διέλυσε τη Σοβιετική Ένωση.

«Στις 13 Φεβρουαρίου 1988 οι Αρμένιοι άρχισαν να διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ υπέρ της ενοποίησης με τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Έξι μέρες αργότερα έγιναν μαζικές πορείες στο Γερεβάν. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1988 μια μεγάλη ομάδα Αζέρων βάδισε από το Agdam κατά του αρμενικού πληθυσμού στην πόλη Askeran. Μεγάλος αριθμός προσφύγων εγκατέλειψε τις εστίες του από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς άρχισε βία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών των αντίστοιχων χωρών

Στις 10 Δεκεμβρίου 1991, σε ένα δημοψήφισμα που μποϊκόταραν οι ντόπιοι Αζέροι, οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ενέκριναν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους και ένας πλήρους κλίμακας πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με το τελευταίο να λαμβάνει υποστήριξη από την Αρμενία…» (wikipedia)

Η Γη δεν ανήκει σε κανένα. Εμείς βάζουμε σύνορα και πολεμάμε μεταξύ μας. Σα χιμπατζήδες που «δεν δέχονται ξένους στο έδαφός τους και κάποιες φορές τους σκοτώνουν. Η ιεραρχία σχηματίζεται από τα ενήλικα αρσενικά τα οποία κυριαρχούνται από έναν κυρίαρχο αρσενικό». Εδώ δεν εξελιχτήκαμε και πολύ από τους άλλους πιθήκους.

Η λογική λέει πως ο άνθρωπος πρέπει να είναι Ελεύθερος να πάει όπου θέλει. Να υπάρχει Αλληλοσεβασμός και Αλληλεγγύη. Αν δεν υπάρχουν αυτά, τότε πολύ απλά μια περιοχή ανήκει σε αυτόν που μπορεί να την κρατήσει. Νόμος της Ζούγκλας. Αυτό εφαρμόστηκε άπειρες φορές στην ανθρώπινη Ιστορία. Σε ποιον ανήκει η Αμερική πχ; Κανονικά στους Ινδιάνους.

Μετά την κατάρρευση της λογικής εμφανίζεται ο εθνικισμός. Μην έχετε αμφιβολία πως όποιος κερδίσει σε ένα πόλεμο, θα εξαφανίσει τον αντίπαλό του από την περιοχή. Θα τον φάει, όπως κάνουν όλα τα θηρία της ζούγκλας. Με μια διαφορά. Τα θηρία ζουν αρμονικά με το Περιβάλλον.

Ο Κομμουνισμός είναι εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Χωρίς αυτόν υπάρχει καταπίεση. Που θα βρει διέξοδο σε έναν «εχθρό». Για να συνεχίσουν οι πραγματικοί εχθροί, οι καταπιεστές το έργο τους…

Πάμε ολοταχώς για νέες γενοκτονίες. Ήδη ξεσαλωμένος ναζί είπε πως πρέπει να θανατώνουν με αέριο τους πρόσφυγες. Και είναι ακόμα έξω, δεν το μάζεψε όχι εισαγγελέας, ούτε καν ψυχίατρος…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger