Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Χατζησάββας Χρήστος, εκλεγμένος το 2015 στην περιφέρεια Κιλκίς, μέλος της κεντρικής επιτροπής και παλιό γκεσέμι της νεοναζιστικής συμμορίας (σύμφωνα με το βιογραφικό του, η πρώτη του επαφή με τη Χρυσή Αυγή ήταν το 1997, ενώ διετέλεσε και γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς), απειλεί ευθέως, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook , από απλούς χρήστες των social media μέχρι τους τοπικούς εκπρόσωπους των κομμάτων, γράφοντας χαρακτηριστικά (ορθογραφία, στίξη και σύνταξη δικές του):
«7 Οκτωβρίου περιμένουμε μια απόφαση δικαστηρίου που στήθηκε με σκευωρία πολιτική εναντίον μας αποδεδειγμένα. (Μπαλτάκος, παναθηναϊκακιας κλπ) με ποινές μέχρι και ισόβια για πολλούς. Κάποιοι προσπαθούν να εκβιάσουν ξανά τη δικαιοσύνη, είτε με εικονίδια φβ πλαίσιο είτε με αντιφασιστική δράση. Δεν θα δείτε παράπονα πουθενά απο εμάς αν η απόφαση είναι καταδικαστική. Νομίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη περιφέρεια ότι η ζωή τους θα συνεχίσει να είναι τόσο ανέμελη με κόσμο που θα έχει συγγενείς στη φυλακή; Σπέρνετε θύελλες… να είσαστε έτοιμοι για… ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗ!».
Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ο πανικός, αποτυπωμένος ολοκάθαρα στο περιεχόμενο και το ύφος της ανάρτησης του νεοναζιστή. Πανικός μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη του φιρερίσκου και των υπόλοιπων της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας. Ο Χατζησάββας, βέβαια, μιλάει εκ του ασφαλούς, γιατί δεν είναι κατηγορούμενος (εκλέχτηκε βουλευτής μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους αλιεργάτες). Οι υπόλοιποι το έχουν βουλώσει και παριστάνουν τους… νόμιμους κοινοβουλευτικούς.
Το ίδιο παρίστανε κι αυτός, όταν κατέθεσε στη δίκη, στις 11 Απρίλη του 2019, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ματθαιόπουλου. Οι θέσεις του κόμματός μας είναι… «μετριοπαθείς». «Δεν υπάρχει ρητορική μίσους σε καμία περίπτωση», ούτε «ακραίες θέσεις». «Για τους μετανάστες, οι θέσεις που έχει το κόμμα είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι, να υπάρχει ορθολογική αντιμετώπιση από το κράτος». «Είχαμε εγκυκλίους και μας έλεγαν ότι μπορεί να μας εμπλέξουν σε γεγονότα για να ανακόψουν την ανοδική μας πορεία, να μη δίνουμε δικαιώματα για εμπλοκές». Ο Ρουπακιάς «συμμετείχε σε κάποιες εκδηλώσεις, όπως εκατοντάδες άλλοι. Εχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει, αλλά δεν μπορεί να μας προσάψει κανείς τίποτα, γιατί υπάρχουν και άλλοι τόσοι που δεν έχουν κάνει τίποτα»! «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε εκπαίδευση (στρατιωτικού τύπου). Η εκπαίδευση είναι μια προσέγγιση πολιτική για να τους πούμε ποιοι είμαστε». «Ο Ματθαιόπουλος ποτέ με τον λόγο του δεν ενθάρρυνε, δεν ενέκρινε πράξεις βίας, έκνομες ενέργειες κλπ. Σε καμία περίπτωση, δημόσια ή κατ’ ιδίαν και σε σύνολο». Για τους χρυσαυγίτες που περιφρουρούσαν με όπλα τα γραφεία της ΧΑ: «Τα άτομα αυτά έφυγαν γιατί κινούνταν αυτοβούλως»! Το αποκορύφωμα: «Η ΧΑ ως κόμμα καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας».
Ενάμιση χρόνο μετά, ο… νόμιμος κοινοβουλευτικός άνδρας Χατζησάββας απειλεί με αντίποινα (χωρίς μάλιστα να τα κατονομάζει), αν καταδικαστούν οι «συναγωνισταί» του. Αν μη τι άλλο, φρόντισε να αποκαλύψει μόνος του, ότι στο δικαστήριο κατέθεσε ως ψευδομάρτυρας (και δεν ήταν ο μόνος, φυσικά).
Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η νομική πλευρά του θέματος, καθώς απειλεί ευθέως τοπικούς εκπρόσωπους άλλων κομμάτων. Αν πάρουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη συμμορία έχει κάνει δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών, ακόμα και ενάντια σε στελέχη κοινοβουλευτικών κομμάτων (ΚΚΕ), οι απειλές του Χατζησάββα («αν μας βάλετε φυλακή, να είσαστε έτοιμοι για…») έχουν συγκεκριμένο νομικό χαρακτηρισμό.
Αυτοί που αρθρογραφούν στον αστικό Τύπο ενάντια στα «λαϊκά δικαστήρια», στηλιτεύοντας την παλλαϊκή απαίτηση για καταδίκη και φυλάκιση των ηγετικών στελεχών και των μελών της νεοναζιστικής συμμορίας, ως… «παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», κάνουν πως δε βλέπουν τις θρασύτατες απειλές των πανικόβλητων χρυσαυγιτών. Στις 7 Οκτώβρη το πρωί, έξω από το Εφετείο, θ’ ακουστεί για μια ακόμα φορά η παλλαϊκή απαίτηση.
ΥΓ. Να έχουμε υπόψη, ότι η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να μην εκδοθεί εκείνη τη μέρα, αν οι δικαστές δεν έχουν τελειώσει τη διάσκεψή τους. Η 7η του Οκτώβρη ήταν η έσχατη ημερομηνία για την οποία μπορούσε να διακόψει το δικαστήριο (η διακοπή δεν πρέπει να υπερβαίνει τον ένα μήνα). Αν η διάσκεψη δεν έχει τελειώσει, μπορεί να ανακοινωθεί νέα διακοπή.
Δημοσίευση σχολίου