«Δεν βλέπει λόγους ανησυχίας» η κυβέρνηση, παρά τη δραματική επιδείνωση όλων των δεικτών
71 νεκροί, εκατοντάδες νέες εισαγωγές, χιλιάδες κρούσματα
Παρά το κλίμα εφησυχασμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση απέναντι στην αναζωπύρωση της πανδημίας, ισχυριζόμενη ότι «δεν συντρέχει λόγος» για τη λήψη μέτρων προστασίας του λαού, «αφού δεν υπάρχει επιδείνωση στους σκληρούς δείκτες», από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χτες έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι με COVID-19 (23 χτες, 22 την Κυριακή, 26 το Σάββατο), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.327 θάνατοι.
Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι οποίοι έφτασαν και πάλι τους 102 (από 86 στις 24 Ιούνη), στη συντριπτική τους πλειοψηφία (61,76%) πλήρως εμβολιασμένοι.
Σε τρεις μέρες έγιναν συνολικά 824 εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 281 ασθενείς, από 86 ασθενείς πριν έναν μήνα.
Επιβεβαιώθηκαν επίσης 43.994 νέα κρούσματα (13.826 την Κυριακή, 18.967 το Σάββατο). Χτες τα νέα κρούσματα ήταν 11.201, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 3.729.199 και των επαναλοιμώξεων τις 181.717 (4,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Σ' αυτό το φόντο, χτες πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση από τον Θεοκλή Ζαούτη, πρόεδρο του ΕΟΔΥ, και τον Δημήτρη Παρασκευή, α' αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενημέρωση κατά την οποία γνωστοποιήθηκε ότι τα ενεργά κρούσματα COVID στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 150 με 200 χιλιάδες. Επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού, λέγοντας για την αύξηση των θανάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης διασποράς του ιού σε μια χώρα που παραμένει αθωράκιστη, ότι «πρόκειται για μια συγκυρία».
Επιβεβαιώθηκε δε αυτό που πλέον δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, ότι η Αττική και οι τουριστικοί προορισμοί «βράζουν», με τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων να καταγράφεται σε Αττική και Κρήτη, ενώ ακολουθούν τα νησιά του Ιονίου και του Νότιου Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις επιπτώσεις από τα «πρωτόκολλα ανοσίας» των κερδών του κεφαλαίου. Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, όχι όμως για τα αεροπλάνα, με το πρόσχημα ότι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ απέφυγαν να απαντήσουν για τη χρήση της στα πλοία. Στο μεταξύ παραμένουν κουρελόχαρτο τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα και στις πύλες εισόδου, όπου η απομόνωση των θετικών στον ιό ταξιδιωτών εξαρτάται από τη συμπτωματολογία του ασθενούς.
Με άλλοθι την τραγική εικόνα σε όλη την ΕΕ
Η παραπάνω ανερμάτιστη διαχείριση επιχειρήθηκε να κρυφτεί κάτω από την αντίστοιχη εικόνα που επικρατεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο έχουν προτεραιότητα την «υγεία» του κεφαλαίου και όχι των λαών.
«Ολη η Ευρώπη είναι στο "κόκκινο" με την πανδημία, όλα τα κράτη έχουν αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων. Αύξηση υπάρχει και στον αριθμό θετικότητας, με βάση τον αριθμό των τεστ που διεξάγει το κάθε κράτος», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ενώ αναφορά έγινε και στη σημαντική αύξηση των επαναλοιμώξεων, επιβεβαιώνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανοσολογικής διαφυγής. Οπως ειπώθηκε σημαντική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Στο μεταξύ η 4η δόση (2η αναμνηστική) ενδείκνυται για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 70 ετών, όπου ειδικά για τα άτομα 80 ετών και άνω εκτιμάται ότι ο κίνδυνος νόσησης είναι 6 φορές μικρότερος.
Δημοσίευση σχολίου