Home » , » Σε βέρτικο η Ν.Δ και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σε βέρτικο η Ν.Δ και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 | 6:27 μ.μ.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, σε σύσκεψη που έγινε προχτές, την Παρασκευή. στην Κουµουνδούρου, στην οποία συμμετείχαν ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να ανεβάσουν στροφές, στην άσκηση αντιπολίτευσης µε αιχμές τις υποκλοπές, την ακρίβεια, τους «Πάτσηδες» τις απευθείας αναθέσεις και τους πλειστηριασμούς. 

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αντισύριζα μέτωπο έχει θρυμματιστεί και οι δημοσκοπήσεις που αποτελούσαν ισχυρό όπλο της κυβέρνησης, πέρα απ' το ότι έχουν χάσει την δυναμική τους, ως προς την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, σταδιακά θα αλλάξουν προσανατολισμό

Αρκετά στελέχη του εμφανίστηκαν υπεραισιόδοξα εκτιμώντας ότι έχουν στο "τσεπάκι" τους με το 31,53% των προηγούμενων εκλογών και μάλιστα πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι ο Μητσοτάκης έχει "τελειώσει" από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Δεν συμμεριζόταν πάντως όλοι την ίδια αισιοδοξία, 
Εκτίμησαν ότι ο Α. Τσίπρας πρέπει να πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, γιατί "το κόμμα κερδίζει πόντους", και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις συγγραφή των ομιλιών του στην βουλή.

Θεώρησαν ότι ήταν μεγαλεπήβολος ο στόχος που είχαν βάλει για την συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην διαδήλωση της τελευταίας απεργίας, -είχαν εκτιμήσει ότι θα μπορούσαν να κατεβάσουν στους δρόμους το 1/10 των 80.000 οργανωμένων του ΣΥΡΙΖΑ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ το μπλοκ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξεπέρασε τα 2.500 άτομα-, ενώ απέφυγαν να θέσουν στόχους για την πορεία της 17 Νοέμβρη. Αρκέστηκαν στην απόφαση ότι θα επιδιώξουν ένα μαζικό και δυναμικό μπλοκ.

Από την άλλη, στην κυβέρνηση, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Θεωρούν απρόβλεπτη την ομιλία που θα κάνει ότι ο Βούδας της Ραφήνας, την Κυριακή 20 Νοέμβρη, (δεν περιλαμβάνετε στους ομιλητές, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει δημόσια τοποθέτηση), στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στη Λάρισα. 
Eρωτηματικό υπάρχει για την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά - περιλαμβάνεται στη λίστα αυτών που, κατά την εφημερίδα «Documento», παρακολουθούσε το Predator - στην ανοιχτή εκδήλωση στο Θέατρο Παλλάς που οργανώνει στις 7 Δεκέμβρη με αφορμή ην εναρκτήρια εκδήλωσή του πραγματοποιεί το «Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς». 
Εκτιμούν πάντως ότι ο πρώην πρωθυπουργό δεν θα στραφεί ανοιχτά κατά της κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών, για να μην παρουσιαστεί δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο τρέφει πραγματικό μίσος γιατί τον έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου Nonartis. 

Το μεγάλο "αγκάθι" για την Ν.Δ ακούει στο όνομα Μαρινάκης, τον οποίο θεωρούν "απρόβλεπτο" και δεν γνωρίζουν πόσο θα το "τραβήξει". Τους τρομοκρατεί η άνοδος τηλεθέασης που έχει το δελτίο ειδήσεων του Mega και η επίδραση που έχουν τα δημοσιεύματα των "Νέων" και του "Βήματος", σε ένα κοινό, εν δυνάμει ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης. 

Και φαίνεται ότι η εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Οταν διαβάζεις σήμερα στην πιο φιλοκυβερνητική εφημερίδα, στο "Πρώτο Θέμα", εκτιμήσεις "ανεξάρτητων αναλυτών" οι οποίες λένε: "Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη. Είναι σαν να βρισκόμαστε στο µέσον µιας καταιγίδας και να ζητεί κάποιος να µμιλήσουμε για τις ζημιές που µμπορεί να υπάρξουν όταν σταματήσει" αντιλαμβάνεστε σε τι βέρτικο βρίσκεται η Ν.Δ. 

Αν μάλιστα ισχύει το ρεπορτάζ που υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα "Δημοκρατία", η οποία παραθέτει δηλώσεις βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος -χωρίς να τους κατονομάζει- η φράση βουλευτή της Ν.Δ: «Εχουμε μπλέξει με τις βρομιές και μας έχουν διαλύσει…», απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην Ν.Δ. 

Πόσο μάλλον που όλοι στην Πειραιώς ηρέμησαν με την διπλωματική δήλωση που έκανε στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Ν. Δένδιας επισημαίνοντας ότι απεύχεται «να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία».

Αυτό όμως δεν ηρέμησε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η Ν.Δ, Κι αυτός διακρίνεται από το 7σέλιδο Non Paper που έστειλε στα στελέχη της για το πως θα αντιμετωπίσουν επικοινωνιακά τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Στο μόνο που εστιάζεται αυτό είναι στην γραμμή ότι πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο «να φθείρει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση». 
Προφανώς αυτό αποδείχθηκε εντελώς ατελέσφορο και είχαμε το σημερινό  ρεπορτάζ του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, στην "Καθημερινή". Σ' αυτό ρίχνεται στα σκυλιά ο Γρηγόρης Δημητριάδης, και του χρεώνει τη αποκλειστική ευθύνη για τις υποκλοπές («Όλες οι πληροφορίες περνούσαν από αυτόν, όπως και οι σχέσεις με ξένες υπηρεσίες, η συνεργασία με την ΕΥΠ, τον ΓΕΕΘΑ και βεβαίως την ΕΛ.ΑΣ. Οι επιλογές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά ήταν αποκλειστικά δικές του με τον πρωθυπουργό να του έχει αναθέσει την ευθύνη», γράφει χαρακτηριστικά), για να βγάλει λάδι τον πρωθυπουργό.

Και την τελευταία γραμμή άμυνας της Ν.Δ., αναλαμβάνει να μας την εκλαϊκεύσει ο Δημήτρης Δανίκας στο "Πρώτο Θέμα". Και το κάνει με ένα απίστευτα αισχρό τρόπο: "Στο κάτω-κάτω της γραφής, µόνο όσοι έχουν κάτι να κρύψουν επικαλούνται δημοκρατικούς και θεσμικούς φραγμούς. Εγώ, σου λέει, τι να κρύψω; Το άδειο πορτοφόλι µου; Την κάρτα ανεργίας; Την αίτηση επιδόματος; Τις αποδείξεις από µμπακάλικα, µμανάβικα και τα φροντιστήρια των παιδιών µου;

Βρε, άι σιχτίρι, σας βαρέθηκα! Το τελικό; Πάνω κάτω, όλοι το ίδιο είναι. Ολοι για τη βολή τους. Ολοι για την καρέκλα τους. Ολοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ολοι µε τα χέρια βουτηγμένα σ’ ένα µεγάλο καζάνι µε µέλι. Εποµένως, δύο επιλογές έχω: είτε δεν θα ψηφίσω, είτε µε το ζόρι στον Κυριάκο θα το ξαναρίξω", μας γράφει αυτός ο πολιτικός γενίτσαρος. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger