Home » » Φοροκαταιγίδα και ελαστικές μορφές εργασίας

Φοροκαταιγίδα και ελαστικές μορφές εργασίας

Από giorgis , Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 | 5:11 μ.μ.

Εχουν απαλλάξει απ’ την φορολογία την τεράστια περιουσία που διαθέτει το παπαδαριό. Μόλις πέρσι με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας κατάργησαν εντελώς τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα τεράστια κέρδη τραπεζιτών και καπιταλιστών.

Σήμερα οι οικονομικές εφημερίδες επικαλούμενες «τις πιέσεις των Βρυξελλών για τη λήψη εισπρακτικών μέτρων άμεσης απόδοσης για τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος» μας δίνουν μια γεύση για την φοροκαταιγίδα που μας έρχεται.

«Η απόφαση για την ηλεκτρονική πολιορκία των μισθωτών και της αγοράς μέσω μαζικών διασταυρώσεων είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και τους πρώτους μήνες του 2009 δραματικής υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού», γράφουν χαρακτηριστικά οι εφημερίδες.

Μα χρειαζόταν ιδιαίτερη ευφυΐα κάποιος για να καταλάβει ότι τα έσοδα που είχε γράψει η κυβέρνηση στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήταν αδύνατον να εισπραχτούν;
Τα έσοδα είχαν στηριχτεί στην εξωπραγματική υπόθεση ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2009 θα φτάσει το 1,1%.
(Εχουμε «ισχυρή οικονομία» κατά τα λεγόμενα Καραμανλή). Οι τεχνοκράτες όμως της Κομισιόν στη δική τους πρόβλεψη μιλούσαν για ανάπτυξη 0,2% και ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής της ΤτΕ για 0,5%. Το οικονομικό επιτελείο όμως της κυβέρνησης ... στον κόσμο του.

Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι ολοκάθαρα. Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να υποταχτεί πλήρως στις απαιτήσεις των Βρυξελλών (εν αντιθέσει με ορισμένες ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, που κάνουν του κεφαλιού τους), θα εξαντλήσει κάθε ικμάδα λαϊκού εισοδήματος μετατρέποντάς το σε φόρο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη «δημοσιονομική πειθαρχία». (Οπως την εννοούν οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό).

Και φυσικά πάντα σε ταξική κατεύθυνση τα φορολογικά μέτρα. Οι εργάτες και οι συνταξιούχοι θα ξεζουμίζονται, οι πλουτοκράτες θα μένουν στο απυρόβλητο.

Αν’ σ’ αυτά προσθέσουμε και ένα δημοσίευμα των «Νέων» που αναφέρει ότι: «παράλληλα, αναταραχή έχει προκαλέσει στον κόσμο της εργασίας η «ευλογία» του Πρωθυπουργού προς τις ελαστικές μορφές εργασίας, καθώς θεωρείται ότι κινήθηκε στη γραμμή του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου, τον οποίο είχαν σπεύσει να καταδικάσουν κορυφαίοι υπουργοί όπως η κ. Πετραλιά και ο κ. Χατζηδάκης.
Όλα αυτά σε ένα κλίμα δυσοίωνων προβλέψεων για την ανεργία- ακόμη και 15% εάν συνεχισθεί η κακή πορεία της οικοδομής- με τις περικοπές εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην ημερήσια διάταξη.
Οι... μέθοδοι που προτιμούν οι εργοδότες είναι η μείωση των ημερήσιων εργάσιμων ωρών από 8 σε 6 με αντίστοιχη μείωση αποδοχών και ασφάλισης, η υποχρεωτική 4ήμερη εργασία με 4ήμερες αποδοχές και αντίστοιχη ασφάλιση και οι υποχρεωτικές κυλιόμενες άδειες στο προσωπικό», μπορούμε να μιλάμε ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, για όσους ..τυχερούς .. έχουν δουλειά,
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger