Home » » Εποχή Ομπάμα στην μητρόπολη του καπιταλισμού.

Εποχή Ομπάμα στην μητρόπολη του καπιταλισμού.

Από giorgis , Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 | 5:14 μ.μ.

Πέρυσι είχαν υπάρξει 128 αυτοκτονίες Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούσαν στις δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Επίσης όπως ανέφερε σχετική έκθεση ένας στους τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα ανέλαβε την περίθαλψή τους η αμερικανική κυβέρνηση, είναι ψυχικά άρρωστοι.
Αν μάλιστα σε αυτά τα στοιχεία συμπεριληφθούν και τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της βίας, το ποσοστό των πρώην στρατιωτών που πλήττονται από σοβαρές ψυχικές διαταραχές φτάνει στο 31 τοις εκατό.

Φέτος, σ’ αυτό τον τομέα τα πράγματα για τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές είναι ακόμα χειρότερα.

Μετά το επεισόδιο σε αμερικανική στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ όπου ο αξιωματικός Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν όταν διατάχτηκε να πάει να στελεχώσει τις δυνάμεις κατοχής του ΙΡΑΚ φώναξε «Αλάχ Άκμπαρ» ("ο θεός είναι μεγάλος" στα αραβικά), πήρε το όπλο του και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 13 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 30 πριν εξουδετερωθεί, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση.

Σε εκπομπή του CNN ο στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι, δεύτερος στην ιεραρχία του στρατού των ΗΠΑ, είπε ότι απ’ την αρχή φέτος έχουν αυτοκτονήσει 140 Αμερικανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε Αφγανιστάν και Ιράκ και εκτός αυτών, αυτόχειρες έγιναν επίσης 71 έφεδροι και μέλη της Εθνοφρουράς. ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μελών του αμερικανικού στρατού, που έχουν αυτοκτονήσει σε 211 μέχρι τις 16 Νοέμβρη.

Ο ίδιος αξιωματούχος του Αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης πρόσθεσε ότι εκτός των αυτοκτονιών έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των στρατιωτών που κάνουν κατάχρηση ψυχοτρόπων φαρμάκων και ναρκωτικών εξαιτίας της κατάθλιψης και του συνδρόμου μετατραυματικού στρες.

Δέστε τώρα και κάτι άλλο από χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία»:

«Ενας στους 7 Αμερικανούς δίνει μάχη για να εξασφαλίσει την τροφή του, αποκαλύπτει έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, καταγράφοντας τον αντίκτυπο που είχε η οικονομική ύφεση στην καθημερινότητα των πολιτών της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Περισσότεροι από 49 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ευρύ φάσμα της πείνας το 2008 ? το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 14 χρόνια που διεξάγεται η ομοσπονδιακή έρευνα για τη «διατροφική ανασφάλεια».

Η φετινή έρευνα μάλιστα διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2008, αμέσως μετά την ελεύθερη πτώση των χρηματαγορών και όταν το ποσοστό ανεργίας κάλπαζε προς το 10,2%? Και τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: Το 14,6% των αμερικανικών νοικοκυριών (ποσοστό που αναλογεί σε 49,1 εκατομμύρια ανθρώπους) είχαν δυσκολία να εξασφαλίσουν φαγητό για όλα τα μέλη τους, κυρίως λόγω έλλειψης εισοδήματος κατά τη διάρκεια του 2008 - ποσοστό 3,5% υψηλότερο από το 2007, όταν το 11,1% των νοικοκυριών χαρακτηρίζονταν "διατροφικά ανασφαλή".

Το 5,7% των νοικοκυριών (ή 17,3 εκατ. άνθρωποι) είχαν «πολύ περιορισμένη διατροφική ασφάλεια», κάτι που σημαίνει ότι κάποια από τα μέλη της οικογένειας έπρεπε να... τραφούν λιγότερο. «Και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, εάν δεν υπήρχαν τα προγράμματα κρατικής βοήθειας, όπως π.χ. τα δελτία τροφίμων», επισημαίνει ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ...».

Και στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που διέρχεται ο Αμερικανικός λαός της τελευταίες δεκαετίες, με συνέπεια να οδηγούνται πλατιές λαϊκές μάζες στην εξαθλίωση, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της άρχουσας τάξης του διοικεί την Αμερική όχι απλώς δεν περιορίζονται, αλλά εντείνονται.

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια προβλέπονται να δαπανηθούν σύντομα για να αποσταλούν άλλοι 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες για να στελεχώσουν τις κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Εποχή Ομπάμα στην μητρόπολη του καπιταλισμού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger