Αρκεί να δούμε την υποδοχή που είχαν απ’ τους πολιτικούς εκπροσώπους του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου είναι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ ο επίτροπος Αλμούνια ποιο πιεστικός κατέστησε σαφές ότι περιμένει πιο συγκεκριμένα μέτρα με την κατάθεση στις Βρυξέλες του τριετούς προγράμματος για την έξοδο απ’ την κρίση.
Κοντά σ’ αυτά παρουσιάστηκε και ο Μητσοτάκης για να «ενημερώσει τον ελληνικό λαό». Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις παρουσιάστηκε σήμερα στο Mega για να μιλήσει με την φωνή του ΣΕΒ και του διεθνούς πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.
Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας, ο τύπος που είχε «περίεργα» νταλαβέρια με εταιρίες (Mayo) και καπιταλιστές (Αλαφούζος), έρχετε τώρα νας νας δώσει τα "φώτα" του.
Και τι μας είπε ο Δρακουμέλ; Ότι «η οικονομική κατάσταση είναι πάρα πολύ δυσάρεστη και πρέπει να προετοιμαστούμε για προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα». Και ότι «ο ελληνικός λαός να είναι έτοιμος γ’ αυτό που θα έλθει». «Ο Παπανδρέου πολλά απ’ αυτά που είπε στις δηλώσεις του είναι σωστά. Αλλά δεν επιτρέπετε να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις γιατί βλάπτει την χώρα. Ο Παπανδρέου είπε ψέματα στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.
Δήλωσε την συστράτευση της Ν.Δ στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ξεκινάει το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την αναγκαιότητα να ζητηθούν «θυσίες απ’ τον ελληνικό λαό» γιατί υπάρχει «κρίσιμη ώρα» και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «μείωση μισθών και εισοδημάτων» κι όλα αυτά να γίνουν με «συνεννόηση με την κοινωνία για να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές».
Το συμπέρασμα που βγαίνει, από όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες είναι ότι ο ταξικός πόλεμος εντείνετε στο όνομα της «οικονομικής κρίσης».
Το κεφάλαιο με το πολιτικό του προσωπικό και με αβάντα της ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ποντάροντας στην ανυπαρξία ενός μαχητικού μαζικού εργατικού κινήματος ετοιμάζει το ξεχαρβάλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει μείνει, την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα για την εργατική τάξη.
Δημοσίευση σχολίου