Ανεξέλεκτες διαστάσεις φέρετε να παίρνει η υπόθεση του σκανδάλου της «Ζήμενς». Εχουμε μια περιέργεια να δούμε τι μέτρα θα χρησιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα για να σταματήσουν οι αποκαλύψεις στα «επιτρεπτά όρια» και αν αυτό θα το κατορθώσει.
Και αυτό το λέμε γιατί η σημερινή κατάθεση που έδωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν φωτιά.
Ασχετα αν το DVD που γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει και απεικονίζει τον Χριστοφοράκο να ονοματίζει τους πολιτικούς τους οποίους λάδωνε δει το φως της δημοσιότητας, η κατάθεση του Τέλλογλου έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δημοσιογράφος έχει στα χέρια του ένα έγγραφο (το απέκτησε τον Νοέμβρη του 2009) με την κατάθεση στην Γερμανική δικαιοσύνη του συνηγόρου υπεράσπισης του Χριστοφοράκου.
Ο μίστερ Μίζας, λοιπόν, λέει στον δικηγόρο του ότι παραμονές των ευρωεκλογών του 2009 στην Ελλάδα φίλοι του τον ενημέρωσαν ότι έχει κινηθεί δικαστική δίωξη εναντίον του και πρόκειται να τον συλλάβουν.
Ονόματα των «φίλων» δεν μάθαμε και πιθανόν θα είναι αυτοί που μεθόδευσαν τον τρόπο ώστε το .. πουλάκι να πετάξει .. απ’ την Ελλάδα.
Επίσης ο Τέλλογλου είπε ότι στις εκλογές του 2000 πήραν 25 δις τα δυο μεγάλα κόμματα από την Ζήμενς όταν η κρατική χρηματοδότηση ήταν 4 δις ευρώ!!!
Το 90% τον χρημάτων δινόταν χέρι με χέρι και δεν υπάρχουν αποδείξεις, συμπλήρωσε στην κατάθεση του ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, ο κωδικός «Ρόκος» στον οποίον κατατέθηκαν χρήματα ταυτίζετε με συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Τάσσου Μαντέλη, ενώ παραμονές των ευρωεκλογών του 2000 ο Τσουκάτος πήγε στον Χριστοφοράκο και του ζήτησε ένα εκατ μάρκα.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα δυο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι πήραν μίζες από την Ζήμενς.
Ο Παπανδρέου μάλιστα μας είπε ότι έκανε έλεγχο στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο.
Οπότε τώρα είναι μονόδρομος. ‘Η θα παραδεχθούν ότι τα κόμματα λειτουργούν σαν υπάλληλοι καπιταλιστικών ομίλων ή θα μηνύσουν για συκοφαντία τον δημοσιογράφο (πράγμα που δεν θα το κάνουν γιατί ο Τέλλογλου δεν είναι αφελής να τους προσάψει τέτοιες κατηγορίες χωρίς να μπορεί να τις αποδείξει).
Τώρα μπαίνει ένα ερώτημα. Γιατί ένας καθεστωτικός δημοσιογράφος να κάνει τέτοιες αποκαλύψεις που δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό;
Η απάντησή είναι ότι υπάρχουν οι αναπόφευκτες ενδοκαπιταλιστικές αντιπαραθέσεις. Αλλά σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με μια ολοκληρωμένη ανάρτησή μας.
47 χρόνια από τον θάνατο του Τσάρλι Τσάπλιν – Οι ταινίες του «συνέβαλαν
στην προβολή του κομμουνισμού μέσα από τον κινηματογράφο».
-
Πιο πολύ από την επιδεξιότητα, χρειαζόμαστε την καλοσύνη και την ευγένεια.
[…] Το μίσος των ανθρώπων θα περάσει και οι
Πριν από 2 ώρες
Δημοσίευση σχολίου