Home » , » Η μεγάλη ληστεία

Η μεγάλη ληστεία

Από giorgis , Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 | 10:05 π.μ.



Για το καραγκιοζλίκι των λεγόμενων Εξεταστικών Επιτροπών της βουλής έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.

Σήμερα πάλι παρακολουθήσαμε ένα σχετικό ανούσιο καυγά απ’ την τηλεόραση του Mega.

Και μ αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να παραθέσουμε κάποιες καίριες επισημάνσεις γ’ αυτό το θέμα που έγιναν χτες στην βουλή από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Πιστεύουμε ότι δίνουν το στίγμα της όλης κατάστασης άσχετα που αυτές οι θέσεις είναι ανύπαρκτες για τα Μ. Μ. Ε.

Αντιγράφουμε, λοιπόν από τα πρακτικά της βουλής: «Έχει αρχίσει πλέον και ανοίγει ο καυγάς σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα, τα ονομαζόμενα ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε, τα σκάνδαλα των εξεταστικών επιτροπών.
Έχουμε πει πολλές φορές ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Μάλλον θα επιβεβαιωθούμε για μία ακόμη φορά. Όσο αρχίζει ο καυγάς, τόσο δυναμώνουν οι υποψίες για συγκάλυψη … και δεν θέλω να μιλάω γενικά.

Σύστημα TETRA. Το πληρώνουμε 130.000.000 για δέκα χρόνια, μόνο τη χρήση. Υπήρχε πρόταση σουηδικής εταιρίας να το αγοράσουμε 12.000.000 και να είναι δικό μας. Θα κάνω λοιπόν μία λογιστική. Ας πούμε ότι δόθηκαν 10.000.000 μίζες. Όσοι τα πήραν, να πάνε στη φυλακή και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γι’ αυτό.
Για τα υπόλοιπα 100.000.000, που τσέπωσαν οι πολυεθνικές, ποιος φταίει, κυρίες και κύριοι Βουλευτές;


Δεν φταίει η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας; Ναι, να πάνε μέσα όλοι και να τιμωρηθούν –κανένα πρόβλημα- αυτοί που πήραν από τις μίζες του Ο.Τ.Ε., του ΟΣΕ, από τα υποβρύχια ή οπουδήποτε αλλού. Για τα υπόλοιπα, όμως, δισεκατομμύρια που είναι στις τσέπες των πολυεθνικών, που εκτός των άλλων ελέγχουν και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας της Ελλάδος, ποιος θα πληρώσει;
Εκεί θα δικάσει ο λαός και έτσι πρέπει να δικάσει.

Εμείς δεν υποτιμούμε καθόλου –ίσα, ίσα- το θέμα της διαφθοράς, αλλά η μεγάλη «μίζα» είναι τα αμύθητα κέρδη που έχουν εξασφαλίσει οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις. Αν φύγουν οι μίζες -που δεν πρόκειται να φύγουν από το σύστημα γιατί αναπαράγονται- εδώ πάλι θα παραμένει η μεγάλη ληστεία και το μεγάλο πλιάτσικο του ιδρώτα του ελληνικού λαού, αυτών που έκτισαν τα πάντα για να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των υπολοίπων…».


Και αν τυχόν διαβάσετε όλη την συζήτηση θα δείτε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ απάντηση δεν πήρε σε όσα κατάγγειλε. Τι να του λέγαν άλλωστε; Ότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger