Home » , , » Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης

Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης

Από giorgis , Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 | 11:18 π.μ.

Η οργή του κόσμου απέναντι στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών δεν μπορεί να κρυφτεί πια από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Οσα συνέβησαν έξω απ’ την βουλή στις δυο τελευταίες μαζικές διαδηλώσεις θέλοντας και μη, καναλάρχες και ιδιοκτήτες εφημερίδων έστω και κουτσουρεμένα αναγκάστηκαν να το δώσουν στο φως τις δημοσιότητας.

Εντάξει, κάποια συνθήματα, ακραία κατ’ αυτούς, τα λογόκριναν από τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Αλλά να αποσιωπήσουν εντελώς το γεγονός δεν γινόταν. Απλώς το σύνθημα «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή» ένα καίριο σύνθημα που στρέφετε ουσιαστικά ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
σε ένα βασικό θεσμό του συστήματος δεν αναφέρθηκε καθόλου –πέρασε στα ρεπορτάζ με την φράση: «ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα»- και γενικότερα η αγανάκτηση και οργή του κόσμου που εκφράστηκε με συνθήματα έξω απ’ την βουλή και στόχευε το ίδιο το πολιτικό σύστημα –τον καπιταλισμό δηλαδή- έγινε προσπάθεια από τα ΜΜΕ να παρουσιαστή σαν αγανάκτηση απέναντι σε «διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα».





Είναι κι αυτό μια απ’ τις πάγιες τακτικές τους. Δεν έχουν πρόβλημα να θυσιαστούν κάποιοι πολιτικάντηδες –«αναλώσιμοι» είναι εξ άλλου- φτάνει να μείνει στο απυρόβλητο ο καπιταλισμός.

Υ.Γ Εδώ να πούμε ότι είναι εντελώς αστειότητες αυτά που γράφει ο σημερινός «Ριζοσπάστης» σύμφωνα με τον οποίο: «Οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, με στόχο να συνεχιστεί η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, εκτυλίχθηκε και χτες το μεσημέρι μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Προσπάθεια μιας κάποιας επανάληψης όσων έγιναν στις 5 Μάη για να στοχοποιηθεί, τότε, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Σχέδιο όπου συμμετείχαν και αυτή τη φορά προβοκατόρικα στοιχεία και φασιστοειδή με στόχο να παρασύρουν σε νέα έκτροπα».

Απάντηση θα πάρει το Σαββατοκύριακο από βδομαδιάτικες εφημερίδες της αριστεράς αλλά μην φτάνει στο σημείο να γράφει τέτοιες γελοιότητες. Είμαστε εκατοντάδες άτομα εκεί και μάλιστα υπήρχαν οργανωμένα μπλογκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μην τρελαθούμε και εντελώς.

Υ.Γ 2 Όντως υπήρξε μια «περίεργη» ομάδα από 4-5 άτομα. Σημειώθηκαν και κάποια επεισόδια, αλλά αυτά δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτά που περιγράφει ο «Ριζοσπάστης».

Η «συνωμοσιολογία» στην οποία επιδίδετε ο «Ριζοσπάστης» και τα στελέχη του ΚΚΕ δεν έχει προηγούμενο. Και είναι να απορεί κανείς πώς μπορεί να ξεστομίζουν τέτοια πράγματα και να θέλουν να τους θεωρούμε και σοβαρούς.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αναφέρετε ο σημερινός «Ριζοσπάστης» στην κεντρική ομιλία που έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος και γράφει:

"Αναφερόμενος στις προβοκάτσιες που στήνονται σε βάρος του εργατικού, λαϊκού κινήματος, ο κεντρικός ομιλητής επισήμανε:
«Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Καρατζαφέρη, για οργανωτή προβοκατόρικων ομάδων. Στρατολογεί, χρησιμοποιεί και εκπαιδεύει ομάδες με στόχο να προκαλούν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αυτό επιχείρησε να κάνει μαζί με άλλα κυκλώματα προβοκατόρων στην προηγούμενη απεργία, στο Σύνταγμα. Τίμιοι άνθρωποι μέσα από τις γραμμές του ΛΑ.Ο.Σ. μας ενημέρωσαν γι' αυτές τις βρώμικες ενέργειες του Καρατζαφέρη. Καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο που ακολουθεί το κόμμα αυτό να διαχωρίσει την ευθύνη του. Καλούμε την εργατική τάξη να απομονώσει και να τσακίσει κάθε νέα απόπειρα προβοκάτσιας σε βάρος του ΠΑΜΕ».

Είναι δυνατόν στέλεχος του ΚΚΕ να απευθύνει δημόσια τέτοιες βαριές κατηγορίες και για να τις τεκμηριώσει να επικαλείται ότι έχει ενημέρωση από «τίμιους ανθρώπους μέσα απ’ τις γραμμές του ΛΑΟΣ»;

Είπαμε ρε παιδιά του ΚΚΕ…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger