Home » , » Θα το ρισκάρουμε και ότι γίνει ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Θα το ρισκάρουμε και ότι γίνει ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Από giorgis , Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 | 5:54 π.μ.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική «δικαιοσύνη», αλλά τούτη την φορά θα την χρησιμοποιήσουμε. Για μη τι άλλο, μήπως γίνουν γνωστά κάποια πράγματα που τώρα τα τρώει το σκοτάδι.
Αναφερόμαστε στο πάρτι που κάνουν κάποια λαμόγια, θησαυρίζοντας από τις μίζες που παίρνουν με τα λεγόμενα «εξοπλιστικά προγράμματα».
Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου. Ειδικά με τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε ο απερχόμενος Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκος, ενώπιον μάλιστα του αρμόδιου υπουργού, και αφού συμβουλευτήκαμε δικηγόρο καταλήξαμε: σύντροφος –εκπροσωπώντας το μπλογκ μας-, αν στις αμέσως επόμενες μέρες δεν υπάρξει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, θα καταθέσει εναντίον του ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή και ξεκινώντας απ’ το πιο πρόσφατο, που το είχαμε σχολιάσει και σε άλλη ανάρτησή μας. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία που έκανε χτες, εγκαταλείποντας το πόστο του ο Ευ. Βασιλάκος, απερχόμενος Διευθυντής Εξοπλισμών, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενως στο τι συμβαίνει με τους μεσάζοντες των πολεμικών εξοπλισμών: «Ζητάτε από τον κ. Μπεγλίτη να σας πει ποιοί πλούτισαν. Εγώ ξέρω τα ονόματα, αλλά δεν έχει καμία σημασία να τα πω. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς. Είναι παθογένεια»!!!!

Το γαλαζοπράσινο κυβερνητικό στέλεχος γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε. Δεν είναι δηλαδή κάποιος τυχαίος που μπορεί «να του ξεφύγει και καμιά κουβέντα».
Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν στον τομέα Πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ μέχρι να τον διορίσει σ’ αυτή την
θέση ο Μεϊμαράκης και τον διατήρησε για ένα χρόνο ο Ε, Βενιζέλος. Ηταν επιλογή του Βασιλάκου να αποχωρήσει απ’ αυτό το πόστο, πιθανόν γιατί βρήκε καλύτερη δουλειά, αφού ξέρουμε που καταλήγουν εργασιακά τέτοιοι τύποι. Ένα ερωτηματικό είναι για ποιο λόγο έκανε μια τέτοια δήλωση. Προς το παρόν δεν μας αφορά όμως αυτό και το προσπερνάμε.

Γράφαμε λοιπόν χτες σχολιάζοντας τα λεγόμενα του: «Τι λες ρε μεγάλε;;;;;!!!!! Που το βρήκες αυτό γραμμένο και μας το ξεφουρνίζεις τόσο απροκάλυπτα;;; Λες δημόσια ότι γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί που πλούτιζαν απ’ τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά δεν έχει καμιά σημασία να μας πεις τα ονόματα τους;;;;
Εδώ θα τρελαθούμε εντελώς!!!

Μας λέει ότι ξέρει ποιοι λήστευαν –και πιθανός ληστεύουν ακόμα τον ελληνικό λαό- αλλά είναι «παθογένεια» να μας πει τα ονόματα τους;!!!».
Συμπληρώναμε επίσης ότι θα ψάχναμε νομικά αν μπορούσαμε να κινηθούμε δικαστικά εναντίον του. Το ψάξαμε, είδαμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ισχύει αυτό που γράφαμε στην εισαγωγή της ανάρτησής μας.

Απ’ το παρελθόν ξέρουμε ότι συνήθως πέφτει ταφόπλακα σε τέτοιες ειδήσεις. Όπως έγινε και στην δήλωση Μπεγλίτη στην οποία αναφέρθηκε ο Βασιλάκος. Ηταν όταν πριν λίγο καιρό ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας έδινε συνέντευξη στο «Βήμα» όπου έλεγε ανάμεσα στα άλλα: «Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό», Και είπε καθαρά ο τύπος ότι αυτοί που πλούτισαν «βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου». Δηλαδή καραβανάδες, κυβερνητικοί «αρμόδιοι» και έμποροι όπλων ήταν ένα κουβάρι και λήστευαν τα σκληρά φορολογούμενα λαϊκά στρώματα.

Και φυσικά ούτε τότε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός «αρμόδιου», κανενός εισαγγελέα να ζητήσουν απ’ τον Μπεγλίτη να πει ονόματα για να ζητηθούν ευθύνες από του κλέφτες του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.
Εδώ να συμπληρώσουμε ότι έπεσε το γέλιο της μαϊμούς από την απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση στην συνάντηση που είχα με δημοσιογράφους.

Πάμε παρακάτω. Ο ρ/σ «Ωμεγα 90 fm» της Πάτρας φιλοξενούσε σε εκπομπή του τον πρώην υπουργό Αμυνας της Ν.Δ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Αυτός επώνυμα έκανε μια συγκλονιστική καταγγελία.
Είπε συγκεκριμένα ότι εκδότης αθηναϊκής εφημερίδας-τον οποίο δεν κατονόμασε- του ζήτησε να προμηθευτεί για τον στρατό συγκεκριμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο το αρνήθηκε «επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την προμήθεια που δεν μπορεί να παραβλεφθούν». Όταν η επιθυμία-εκβιασμός του εκδότη –σύμφωνα πάντα κατά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού της δεξιάς- δεν ικανοποιήθηκε, ο εκδότης του διαμήνυσε μέσω του διευθυντή του πως «σε ένα μήνα φεύγετε από το Υπουργείο Αμυνας», πράγμα που συνέβη μετά κάποιον καιρό.

Το θέμα –και δικαιολογημένα- για δυο μέρες, Σάββατο και Κυριακή, γίνετε πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος». Στα Αθηναϊκά ΜΜΕ δεν υπήρχε ούτε μονόστηλο και πλεονασμός να πούμε ότι οι εισαγγελείς …αγρόν ηγόραζαν

Προσθήκη λεζάντας
Κατακαλόκαιρο τώρα Ιούλη και Αυγουστο εμφανίζονται δυο «περίεργα» δημοσιεύματα, που μόνο «αθώα» δεν πρέπει να είναι. Το πρώτο εμφανίζεται σε ένα παραπολιτικό σχολιάκι στο ¨Ποντίκι»: Αντιγράφουμε: «Στο φόρτε του το πάρτι που γίνεται με επιλεκτικούς εξοπλισμούς στο υπουργείο Αμυνας. Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι λείπουν σε άδεις και όλα υπολειτουργούν. Δεν είναι τυχαίο ότι το γαλλικό πάρτι με τηλέφωνα και συστήματα ασφαλείας εγκρίθηκε από κεντρική γνωμοδοτική επιτροπή. Να δούμε τώρα τι θα πει στην απολογία του ο ειδικός γραμματέας, όσο παραμένει στη θέση του»!!!
Το δημοσίευμα του ¨Ποντικιού" λέει ελάχιστα αλλά αφήνει πολύ περισσότερα να διαφανούν. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Το ίδιο «περίεργο» και το επόμενο δημοσίευμα που ακολούθησε. Αυτή την φορά το υπέγραφε ο Γ. Κύρτσος στην καθημερινή φυλλάδα του. Το τιτλοφορούσε «Εύκολες "αρπαχτές" στο Αμυνας» με υπότιτλο «Ο Ε. Βενιζέλος στον δρόμο που χάραξε ο Α. Τσοχατζόπουλος».

Η αιχμή που αφήνει στοχεύοντας τον σημερινό υπουργό Αμυνας είναι ξεκάθαρη αφού σε σημείο του ρεπορτάζ του θυμίζει ότι ο Τσοχατζόπουλος απομακρύνθηκε «από τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό ότι είναι ένας πολιτικός ο οποίος, σύμφωνα με ενδείξεις, πλούτισε ιδιαίτερα εύκολα».
Λίγα λέει αλλά πολλά αφήνει το ρεπορτάζ να εννοηθούν, ο Γ. Κύρτσος.

Εδώ να συμπληρώσουμε κάτι ουσιαστικό. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στα τηλεγραφήματα του δεν αναφέρουν το παραμικρό απ’ την επίμαχη δήλωση του. (Ισως αυτός είναι ο λόγος που δεν την συναντάμε σε καμιά ειδησεογραφική ιστοσελίδα με εξαίρεση του Ν. Ευαγγελάτου, ενώ όλες οι σημερινές εφημερίδες αναφέρουν ναι μεν την είδηση της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του Βασιλάκου, και την παράδοση της θέσης του στον αντικαταστάτη του, όμως κάνουν σχεδόν αυτούσια αντιγραφή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ και απουσιάζει το επίμαχο σημείο της ομιλίας του.
Μια μόνο εφημερίδα το αναφέρει –η «Νίκη της Δημοκρατίας» που το έχει πρωτοσέλιδο- αλλά εδώ μιλάμε για μια φυλλάδα που δεν ξεπερνά τα 200 φύλλα κυκλοφορίας.


Σημείωση: Στείλαμε σε όλες τις τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές e-mail όπου υπογραμμίζαμε το γεγονός όμως καμιά –όπως το αναμέναμε- δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί.

Συμπέρασμα: Είναι πολλά τα «μαύρα» λεφτά που διακινούνται σ’ αυτή την ιστορία και πιθανόν μεγάλο μέρος τους να καταλήγει και σε κομματικά ταμεία. Εμείς όπως αναφέραμε το συζητάμε με συντρόφους δικηγόρους και το πιθανότερο είναι, πιάνοντας την ευκαιρία που μας έδωσε ο Ευ. Βασιλάκος με τις δηλώσεις του να κινηθούμε νομικά εναντίον που με επιδίωξη να φέρουμε όσο γίνεται το θέμα στην δημοσιότητα.

Και κάτι τελευταίο. Εντάξει τα αστικά ΜΜΕ, αλλά θα ήταν αφέλεια να ρωτήσουμε γιατί κανένα μπλογκ δεν ασχολείται μ’ αυτό το θέμα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger