Από το "Ποντίκι"
Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το ασυνήθιστα βαρύ (για δημοτικές εκλογές) πολιτικό δίλημμα που διατύπωσε ο πρωθυπουργός: Να δικαιώσουμε την πολιτική του μνημονίου του ΔΝΤ και της άγριας αλλά χωρίς διέξοδο λιτότητας ή να «τιμωρηθούμε» με βουλευτικές εκλογές;
Να μας συγχωρέσει ο πρωθυπουργός, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι το δίλημμα που διατύπωσε δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά την κυβέρνηση του, το κόμμα του και τον ίδιο. Για την ακρίβεια, περιγράφει την αγωνιώδη αναζήτη-οη πολιτικής διαχείρισης και διεξόδου από την οδυνηρή πραγματικότητα, η οποία συνοψίζεται, όπως παραδέχονται στο «Π» και κυβερνητικά στελέχη, ως εξής:
* Παρά τα μέτρα (μάλλον εξ αιτίας τους) το χρέος της χώρας, από 320 δισ. που ήταν φέτος, θα είναι 400 (και βάλε) το 2013.
* Η χρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων μέσα από νέους δανεισμούς (δηλαδή η περίφημη κυβερνητική διαβεβαίωση ότι επιστρέφουμε σύντομα στη Γη της Επαγγελίας των αγορών) απλώς ανακυκλώνει και πολλαπλασιάζει το χρέος.
* Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι - όπως κι αν θέλουμε να το... περιτυλίξουμε («αναδιάρθρωση», «επιμήκυνση» κ.ο.κ.) - η χώρα έχει βαρέσει κανόνι.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς ότι αυτό που ζητούν οι πιστωτές της Ελλάδας είναι μια κυβέρνηση ικανή και πρόθυμη να διασφαλίσει τα κεφάλαια τους ή, έστω, την αδιατάρακτη πληρωμή των τοκοχρεολυσίων εις το διηνεκές και τη μόνιμη νομική δέσμευση της χώρας μας, η οποία θα την υποχρεώνει να τους παραδίδει, εκτός από τα μετρητά, και κάθε είδους πλουτοπαραγωγικό πόρο.
Αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία του εργασιακού μεσαίωνα που θεσμοθέτησε η παρούσα κυβέρνηση και με την παραχώρηση δημόσιων επιχειρήσεων - φιλέτων, γαιών, ενεργειακών πόρων, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στον τουρισμό κ.λπ.
Το πολιτικό δίλημμα, λοιπόν, του πρωθυπουργού είναι απλό: Μπορούν ή όχι η κυβέρνηση του και το κόμμα του να σηκώσουν... μόνα τους το βάρος που συνεπάγεται η όποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους -δηλαδή η πτώχευση.
+ σχόλια + 1 σχόλια
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για δημόσιο διάλογο και έκφραση!
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Γράφει η ΕΝΕΔΡΑ
Σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τα τελικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385)ψήφισαν το(70,92%).
Δηλαδή ψήφισαν 7.044.756 ψηφοφόροι.
Από αυτούς το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3.094.056 ψήφους.
Δηλαδή έλαβε το 43,92% των ψήφων από τους 7.044.756 που ψήφισαν.
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385) αντιστοιχεί μόνο στο 31,14% του εκλογικού σώματος!!!! (Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα άλλα κόμματα) --->>>
Aποχή = 26.44% των εγγεγραμένων ή αλλιώς δεν ψήφισαν 2.626.386 εκ. ψηφοφόροι.
Όπως καταλαβαίνετε, αν η αποχή ήταν πολύ μικρότερη οι συσχετισμοί των κομμάτων θα ήταν πολύ διαφορετικοί και το οποιοδήποτε ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να περάσει τόσο εύκολα την πολιτική του.
Γι’ αυτό την Κυριακή όλοι βουρ για τις κάλπες.
Μην τους νομιμοποιείς με την αποχή σου.
Μην τους δίνεις λευκή επιταγή να κάνουν στο όνομά σου ό,τι θέλουν.
Η ημέρα των εκλογών είναι η μόνη ημέρα που ιδρώνει το αυτί τους .
Μην τους την χαρίσεις.
Απόλαυσέ την!!!
Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 11/05/2010 01:02:00 πμ
Ετικέτες ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσίευση σχολίου