Οι ευρω-βαρόνοι δεν έχουν κρίση
Την ώρα που τα μέτρα λιτότητας που υιοθετούν πολλές κυβερνήσεις «πνίγουν» τους Ευρωπαίους, σε όργιο σπατάλης επιδίδεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Η ειρωνεία είναι πως αυτοί οι κυφήνες-γραφειοκράτες της ΕΕ συχνά πυκνά εμφανίζονται να δηλώνουν "εναντίον της γραφειοκρατίας", όταν αυτοί αποτελούν μια νέα γραφειοκρατία, που μάλιστα είναι εντελώς παρασιτική...
Από πλουσιοπάροχα γεύματα και πολυτελή κτίρια μέχρι μισθούς με αδικαιολόγητα έξοδα για ψυχαγωγία και μια δαπανηρή γραφειοκρατία που εξοργίζουν σε καιρό οικονομικής κρίσης, η ΕΕ κάνει ολοένα και περισσότερα σχέδια όχι για το πώς θα εξοικονομήσει αλλά για το πώς θα ξοδέψει τα χρήματα που περισσεύουν.
Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο θα έχει ως στόχο την ενίσχυση του αισθήματος του «να είσαι Ευρωπαίος πολίτης». (!!!)
Οσο για τους μισθούς των υπαλλήλων της ΕΕ, θεωρούνται πολύ υψηλοί ακόμα και σε σχέση με τα δεδομένα των Βρυξελλών. Και οι μισθοί των ευρωβουλευτών, αναφέρουν οι «Sunday Times», είναι κατά 30% υψηλότεροι από εκείνων των Βρετανών βουλευτών, ενώ τους παρέχονται και διπλάσια επιδόματα για έξοδα γραφείου, προσωπικού, ταξιδιών και διαμονής. Για να μην αναφερθούμε στις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν ορισμένοι (οι συντάξεις χρηματοδοτούνται 100% από τους φορολογούμενους) και σε άλλα προνόμια, όπως λιμουζίνες και πρώτη θέση σε αεροπλάνα.
Μόνο για το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, δαπανώνται ετησίως 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι «Sunday Times» αποκάλυψαν ότι η βαρόνη Κάθριν Αστον, η «υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ, θα δαπανήσει έως και 37 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 150 τεθωρακισμένα αυτοκίνητα για τις μεταφορές της σε πρεσβείες των Βρυξελλών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως το Σουδάν και τα νησιά Φίτζι.
Ακόμη διαθέτει 130 αντιπροσωπείες, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί σε 200 τα προσεχή χρόνια, ενώ το κόστος λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης ανέρχεται σε 890 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι δαπάνες αυξάνονται διαρκώς, καθώς διευρύνεται η ΕΕ με την είσοδο νέων κρατών και απαιτούνται ολοένα και περισσότερες πολυτελείς εγκαταστάσεις στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και το Λουξεμβούργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος για την κατασκευή των φουτουριστικής αισθητικής κεντρικών γραφείων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανήλθε σε περίπου 295 εκατομμύρια ευρώ.
Αναδημοσίευση από "Έθνος"
Δημοσίευση σχολίου