Home » » Τεράστια ερωτηματικά

Τεράστια ερωτηματικά

Από giorgis , Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 | 8:54 μ.μ.

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται απ’ αυτά που διαρρέει η «αντιτρομοκρατική» στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια της σχετικά με την «επιτυχία» της με την επικαλούμενη σύλληψη μελών που ανήκουν σε οργάνωση μειοψηφικής βίας και την ανακάλυψη «γιάφκας». Δεν προβαίνουμε σε κανέναν σχολιασμό γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο αφού οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν προέρχονται από τους μπάτσους.

Για λόγους αρχειακούς παραθέτουμε σε βίντεο τα όσα σχετικά ακούστηκαν από το Mega προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:21 μ.μ.

«Πράσινο» φως στο ν/σ για την εγκατάσταση καμερών σε δημόσιους χώρους


Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την υπό προϋποθέσεις εγκατάσταση και λειτουργία καμερών σε δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο στηρίζεται στις γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αν και αναγνωρίζεται ότι η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης αποτελεί περιορισμό του ατομικού δικαιώματος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (άρθρο 9Α του Συντάγματος) και μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό του ατομικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι (άρθρο 11 του Συντάγματος), ωστόσο, σημειώνεται ότι η θέση αυτή δεν αποκλείει τη χρήση συστημάτων βίντεο-επιτήρησης υπό το πρίσμα της στάθμισης των ανωτέρω δικαιωμάτων με άλλα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως την προστασία της ζωής, της ιδιοκτησίας, του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του κράτους, όπως σε σχέση με την εθνική άμυνα, την κρατική και δημόσια ασφάλεια.

Με βάση τα παραπάνω, οι σκοποί για τους οποίους επιτρέπεται η χρήση συστημάτων βιντεο-επιτήρησης σε δημόσιους χώρους είναι η διαφύλαξη εθνικής άμυνας, η διαφύλαξη κρατικής ασφάλειας, η αποτροπή και καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων και η διαχείριση της κυκλοφορίας.

Ορίζεται ακόμη ότι η χρήση των εν λόγω συστημάτων ανατίθεται μόνο σε δημόσιες αρχές, και προσδιορίζεται η έννοια του δημόσιου χώρου με βάση τυπικά και λειτουργικά κριτήρια.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου επιβάλλει τη διατήρηση ορισμένων δεδομένων, προκειμένου αυτά να καθίστανται διαθέσιμα στις αρμόδιες αρχές για τη διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων, σύμφωνα με τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τους όρους πρόσβασης που ορίζονται στο Σύνταγμα (άρθρο 19 παρ. 1). Σημειώνεται ότι τα διατηρούμενα δεδομένα δεν αφορούν στο περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν, επίσης, περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των διατηρούμενων δεδομένων της επικοινωνίας των συνδρομητών και εγγεγραμμένων χρηστών, με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας.

Ειδικότερα, ορίζεται ο αναγκαίος χρόνος διατήρησης των δεδομένων (12 μήνες) και επιτάσσεται η καταστροφή τους με αυτοματοποιημένο τρόπο μόλις συμπληρωθεί το χρονικό αυτό διάστημα. Καθιερώνεται ως τόπος διατήρησης η Ελληνική Επικράτεια. Επιβάλλονται πρόσθετες και ειδικές υποχρεώσεις στους παρόχους για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων.

Ορίζεται ως αρμόδια εποπτική αρχή η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.). Προβλέπονται βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των τασσομένων υποχρεώσεων και, τέλος, θωρακίζεται η σύννομη επεξεργασία των δεδομένων με την εγγύηση της δικαστικής αρχής.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger