Home » , , » Απεργοί πείνας μετανάστες: "Δεν μας φοβίζει ο θάνατος"

Απεργοί πείνας μετανάστες: "Δεν μας φοβίζει ο θάνατος"

Από giorgis , Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 | 3:03 μ.μ.

Είναι συγκλονιστική η στιγμή όταν στο βίντεο που παραθέτουμε μετανάστης απεργός πείνας πέφτει ημιλιπόθυμος από την εξάντληση μετά 25 σκληρής απεργίας πείνας, όταν πάει να πει «δεν μας φοβίζει ο θάνατος…».

Μια πρόταση ενός γιατρού απ’ αυτούς που παρακολουθούν τους απεργούς πείνας, του Θανάση Καραμπέλη, τα λέει όλα: «Είναι αλήθεια αυτό που λέω και δεν με πιστεύουν, ότι σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή»

Αλγεινή εντύπωση κάνουν οι δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας Αννα Νταλάρα που τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να έχω παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα έχω όμως για τις εστίες παρέμβασης, αυτές τις εστίες που είναι άνθρωποι απέλπιδες και θέλω να πω ότι δεν είναι δυστυχώς μόνο μετανάστες πια». Πραγματικά δεν ξέρουμε τι υπονοεί το Πασοκικό στέλεχος. Δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε ότι εννοεί ότι οι μετανάστες που με τον αποφασιστικό τους αγώνα μπορεί να καταλήξουν στον θάνατο, με το σκεπτικό της υφυπουργού είναι … υποκινούμενοι. Κάτι άλλο θα εννοεί η υφυπουργός και καλά είναι να μας το ξεκαθαρίσει.


Με την ευκαιρία να προσθέσουμε το Mηνυμα-κάλεσμα από την συνέλευση των 250 απεργών μεταναστών προς αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα για την σημερινή πορεία:

Εμείς οι απεργοί πείνας από την συνέλευσή μας της 22ης μέρας απεργίας, καλούμε σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 18-2, το απόγευμα στις 6:00μμ. Θα θέλαμε να γίνει η συγκέντρωση δίπλα μας, στην πλατεία του Μουσείου, και η πορεία να κατευθυνθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, εκεί που βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την εκμετάλλευση που δεχόμαστε τόσα χρόνια, αυτοί που τώρα με την αδιαλλαξία τους θα μας στείλουν σε λίγες μέρες στο θάνατο.
Καλούμε κάθε αλληλέγγυο άνθρωπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα να το μεταφέρει με την σειρά της στη δημόσια ζωή. Όλοι και όλες να βαδίσουν και να φωνάξουν ενωμένοι, για την νίκη του αγώνα μας, για την δικαίωση όσων τον πίστεψαν, για να παύσει η εκμετάλλευση και η βαρβαρότητα. Παρόλο που δεν θα βρισκόμαστε ανάμεσά σας, θα είναι όμως το μυαλό και η ψυχή μας δίπλα σας, διότι αυτά ακόμα είναι ακμαία. Την νίκη θα την φέρουν η ενότητα και η πίστη σε αυτήν.

Αθήνα, Πατησίων και Ηπείρου,
15 Φλεβάρη 2011

Να παραθέσουμε επίσης την ανάρτηση που μας έστειλε το μπλογκ antistachef


Ο ένας μετά τον άλλο, με θάρρος, φορείς και πολίτες εκδηλώνουν τη συμπαράσταση τους στο αυτονόητο αίτημα των απεργών πείνας, μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα να μπορούν επιτέλους να ζήσουν και να εργαστούν νόμιμα. Το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης έβγαλε ψήφισμα υπέρ των απεργών πείνας. Όμως ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε. Τελικά ο πιο καλός ο μαθητής είναι αυτός στην τάξη.


Ορθώς εγκατέλειψε τη θέση του συνηγόρου του πολίτη ο κ. Καμίνης και έκανε το “outing” του υποκριτή πολιτικού που έκρυβε καταπιεσμένο μέσα του. Όσο για τις απόψεις του περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται πως πήγαιναν πακέτο με τη θέση. Αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες.





Ο Λοβέρδος έχει ταυτιστεί στα μάτια μου από παλιά με την πιο γελοία, χαμερπή εκδοχή αμοραλιστή πολιτικού γιάπη. Τον θυμάμαι  χαρακτηριστικά, τότε που ήταν στην αντιπολίτευση να γλύφει τον Κυριακού του ΑΝΤ1 και την επαγγελματία “φιλεύσπλαχνη” γυναίκα του. Τώρα ως υπουργός υγείας ασχολείται με την τρομοκράτηση του κοινού, πότε κατα των απεργών πείνας, πότε κατα των απεργών γιατρών. Πάντα για το καλό της δημόσιας υγείας την οποία στο μεταξύ κατεδαφίζει.



Η Άννα Νταλάρα είναι άλλη μία περίπτωση ψώνιου και καριερίστριας πολιτικού συνομοταξίας  Λοβέρδου. Κάθε τόσο κάνει δηλώσεις κενές περιεχομένου που το μόνο τους άγχος είναι να τονίσουν πόσο εξουσία είναι η εξουσία της. Πρέπει να είναι πολύ περήφανη που έγινε κάτι τόσο σπουδαίο όπως υφυπουργός της κυβέρνησης του μνημονίου.  Χαρακτηριστικά σήμερα ανέφερε για τους απεργούς της Υπατίας: “Η κυβέρνηση δείχνει ψυχραιμία και υπομονή. Αυτό, όμως, πρέπει να εκληφθεί ως στάση πολιτικής μεγαθυμίας και όχι να το θεωρήσουμε ως στάση πολιτικής αδυναμίας”. Οι άνθρωποι πλησιάζουν το θάνατο και η Νταλάρα θέλει από την υπόθεση να περάσει και ως μεγάθυμη! Σπουδαία προσωπικότητα η Άννα…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger