Ξεπέρασε κάθε όριο η Τίνα Μπιρμπίλη. Δε φτάνει που με τους δασοκτόνους νόμους 3818/2010 και 3889/2010 παρέδωσε τα πάντα στην περιβόητη εταιρία Κτηματολόγιο ΑΕ, όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, δεν φτάνει που επιχείρησε να νομιμοποιήσει τις παράνομες οικοδομικές άδειες στον Αγιο Στέφανο και την Ανοιξη, δεν φτάνει που κήρυξε όλη την Ελλάδα υπό κτηματογράφηση, αποφάσισε να εισάγει στον δασοκτόνο νόμο 3889/2010 και μια διάταξη (άρθρο 18 παρ. 3), με την οποία ο υπουργός (δηλαδή η κυρία Τίνα) θα μπορεί «κατά παρέκκλιση» να «διαθέτει» υπαλλήλους από υπηρεσία σε υπηρεσία, εισάγοντας μια νέα μορφή «ελαστικότητας» στο δημόσιο τομέα.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι μόνο δασολογικού ενδιαφέροντος. Αφορά όλο το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, γιατί μ’ αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να ξεθεμελιώσει τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο. Μπορεί η διάταξη να αφορά μόνο τους δημόσιους υπάλληλους που υπάγονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα την αφήσει στο απυρόβλητο, σύντομα θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο. Πάντα ανοίγει πρώτα ένα παράθυρο και μετά ξηλώνονται οι πόρτες.
Οσο και αν ψάξουμε το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, δε θα βρούμε διάταξη που προβλέπει τον όρο «Διάθεση Υπαλλήλου». Θα βρούμε μόνο τους όρους μετάθεση, απόσπαση και μετάταξη. Επιπλέον, στις περιπτώσεις των μεταθέσεων και μετατάξεων προβλέπεται η διαδικασία σύγκλησης υπηρεσιακού συμβουλίου και η σύμφωνη γνώμη του. Ακόμη, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 4, προβλέπεται η υποχρεωτική διαδικασία της σύγκλησης του υπηρεσιακού συμβουλίου, πριν αποφασιστεί η μετάθεση του δημόσιου υπάλληλου.
Επομένως, η παρ. 3 του άρθρου 18 του νόμου 3889/ 2010, που προβλέπει τη «διάθεση υπαλλήλων» από υπηρεσία σε υπηρεσία, λες και πρόκειται για εργαζόμενους δουλεμπορικού γραφείου καθαριότητας, είναι αντισυνταγματική και κατά συνέπεια η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγω Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) είναι υποχρεωμένη να προσφύγει και στο ΣτΕ, τόσο κατά της παρ. 3 του άρθρου 18, όσο και κατά της απόφασης της Μπιρμπίλη, (1100/20/1/2011), με την οποία «διατίθενται» εργαζόμενοι από τις Διευθύνσεις της Ειδικής Γραμματείας Δασών στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής.
Η ενέργεια του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ να στείλει ένα εξώδικο στην Τ. Μπιρμπίλη, τον Θ. Μωραϊτη, τον Α. Ανδρεόπουλο και τον Γ. Αμοργιανιώτη δεν είναι αρκετή για να μπλοκάρει την απόφαση της Μπιρμπίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ τρενάρει την έκδοση ακόμη και μιας ανακοίνωσης-δελτίου Τύπου με την οποία θα ξεμπροστιάζονται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η υπουργός της. Επειδή ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ είναι ταυτόχρονα και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), ρωτάμε: θα βάλει αυτή η Ομοσπονδία στη θέση του το μέλος της; Θα αποφασίσει αυτή να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης Μπιρμπίλη;
Με την απόφαση 1100/ 21/1/2011 της Μπιρμπίλη «διατίθενται» έξι δασολόγοι της Ειδικής Γραμματείας Δασών στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής. Ποια η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας;
Η Τ. Μπιρμπίλη είχε δεσμευτεί δημόσια, ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα αναρτούσε τους πρώτους Δασικούς Χάρτες, που θα είναι (όσο ισχύουν ο δασοκτόνος νόμος 3889/2010 και η απόφαση Μπιρμπίλη με την οποία κηρύχθηκε όλη η Ελλάδα υπό κτηματογράφηση) καρικα- τούρα Δασικών Χαρτών. Η κυρία αυτή, όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις, είχε υπόψη ότι ο μυστικοσύμβουλός της, καπιταλιστής Ν. Χλύκας είχε ολοκληρώσει τους Δασικούς Χάρτες για 6 δήμους στη Βορειο-Ανατολική Αττική και ότι η Κτηματολόγιο ΑΕ θα υπέγραφε συμπληρωματική σύμβαση, με την οποία θα έδινε στο Χλύκα τόσο την ανάρτηση όσο και τις άλλες εργασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης των ενστάσεων.
Τις εργασίες αυτές η Κτηματολόγιο ΑΕ θα τις έδινε πατώντας στην παρ. 3 του άρθρου 13 του νόμου 3889/ 2010, που προβλέπει ότι «στα ίδια γραφεία επιτρέπεται να ανατίθενται και εργασίες που σχετίζονται με τη διόρθωση και συμπλήρωση του δασικού χάρτη, καθώς και την καταχώρηση και την προετοιμασία εξέτασης των αντιρρήσεων».
Οταν, όμως, η Μπιρμπίλη έμαθε ότι μόνο για τους Δασικούς Χάρτες των 3 Δήμων ο Χλύκας και οι επικεφαλής των άλλων εταιριών ζητούν 450 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να αναλάβουν αυτές τις εργασίες, άλλαξε στάση και αποφάσισε να αναθέσει τη δουλειά αυτή στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής. Επειδή, όμως, η Διεύθυνση αυτή δεν έχει αρκετό προσωπικό για να κάνει αυτές τις εργασίες, η Μπιρμπίλη χρέωσε τον Ειδικό Γραμματέα Δασών να της «διαθέσει» έξι υπάλληλους, χωρίς η ίδια να εκδώσει υπουργική απόφαση. Αυτή η απόπειρα απέτυχε, γιατί τόσο οι Διευθυντές όσο και οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων της Ειδικής Γραμματείας αρνήθηκαν οι μεν πρώτοι να διαθέσουν τους έξι υπάλληλους, οι δε τελευταίοι να πάνε στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής. Ετσι η Μπιρμπίλη αναγκάστηκε να εκδώσει την παράνομη και αντισυνταγματική απόφασή της.
Οι ιδιωτικές εταιρίες ζη- τούν χοντρά λεφτά προκειμένου να κάνουν τις εργασίες αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να φτιάξουν Δασικούς Χάρτες επιστημονικά άρτιους και σύμφωνα με την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Η Κτηματολόγιο ΑΕ και η Τ. Μπιρμπίλη, που φρόντισαν ν’ απαξιώσουν τους δασολόγους δημόσιους υπάλληλους, προκειμένου να δικαιολογήσουν την παραχώρηση στις ιδιωτικές εταιρίες όχι μόνο της κατάρτισης, αλλά και όλων των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να εξεταστούν και οι ενστάσεις που θα υποβληθούν μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, και προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο τις διατάξεις του νόμου 3889/2010 όσο και την απόφαση του περασμένου καλοκαιριού με την οποία η Μπιρμπίλη κήρυξε όλη την Ελλάδα υπό κτηματογράφηση (για να εξασφαλίσουν όλη την πίτα για τους ιδιώτες φίλους της υπουργού), τώρα καταφεύγουν στους «ανεπαρκείς» δημόσιους υπάλληλους προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των Δασικών Χαρτών.
Οι έξι δασολόγοι δεν πρέπει να τσιμπήσουν. Πρέπει ν’ αρνηθούν να «διαθέσουν» τον εαυτό τους στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής. Εχουν κάθε νομικό έρεισμα να το κάνουν, μιας και η απόφαση Μπιρμπίλη είναι αντισυνταγματική. Οι έξι δασολόγοι και όλη η ΠΕΔΔΥ να απαιτήσουν, ως προαπαιτούμενο, να καταργήσει η Τ. Μπιρμπίλη όλους τους δασοκτόνους νόμους, με τους οποίους, εκτός των άλλων, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες όλες οι εργασίες προκειμένου να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες και να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις. Τέλος, η ΠΕΔΔΥ, η ΠΟΓΕΔΥ και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αγωνιστούν για να καταργηθούν όλες οι διατάξεις του δασοκτόνου νόμου, με τις οποίες «κατά παρέκκλιση» μπορεί να «διατίθενται» δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες. Πρέπει να το κάνουν, γιατί με τη διάταξη αυτή θέλουν να ξεθεμελιώσουν τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.
Πηγή: Εφημερίδα "Κόντρα"
Για την ματαίωση της ανατίναξης του ξενοδοχείου της “Μ. Βρετανίας” που είχε
προγραμματιστεί σαν σήμερα το 1944 – Ενα γεγονός που αν γινόταν θα άλλαζε
όλη την πρόσφατη ιστορία
-
Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τις αναμνήσεις του Μανώλη
Γλέζου, όπως τις παρουσίασε μιλώντας στην τηλεόραση του Μέγκα, για
ένα συγκλονιστικό πε...
Πριν από 4 δευτερόλεπτα
Δημοσίευση σχολίου