Home » , » Παρακαλούνται τα ΜΑΤ να στείλουν μερικά δακρυγόνα στον Ερντογάν!

Παρακαλούνται τα ΜΑΤ να στείλουν μερικά δακρυγόνα στον Ερντογάν!

Από giorgis , Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 | 1:17 μ.μ.

 Όλοι θυμόμαστε το ευφάνταστο σύνθημα:
«Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία-Χούντα δεν υπάρχει μόνο στην Τουρκία».
Επιβεβαιώνεται ξανά η πολιτική εκτίμηση που θεωρεί ότι ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός σε Ελλάδα και Τουρκία, με ή χωρίς ΔΝΤ-Ε.Ε. και Μνημόνιο αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα όσον αφορά την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, όπως με τα νέα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας  του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των εθνών-κρατών, ορίζεται ο κόσμος της εργασίας και οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ΕΛ.ΑΣ. το 2008, όταν στην προσπάθεια της να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση διαπίστωσε ότι είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα των καρκινογόνων δακρυγόνων-ασφυξιογόνων καλείται να διαχειριστεί και η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία του Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, λόγω των ασταμάτητων διαδηλώσεων και την έντονη χρήση των δακρυγόνων για τη διάλυση αυτών, έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα δακρυγόνων σε όλη την Τουρκία. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet οι Τούρκοι αστυνομικοί από την αρχή του χρόνου χρησιμοποίησαν 125.000 χιλιάδες δακρυγόνα και στις αποθήκες άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις.

Καθώς τα καθεστωτικά κόμματα και το σύνολο του τουρκικού κατεστημένου (στρατός, κρατική γραφειοκρατία, επιχειρηματικός κόσμος-καναλάρχες, δικαστές) κάνουν κεντρικό ζήτημα την καθυπόταξη της κουρδικής μειονότητας, θέλοντας διαμέσου του εθνικισμού να χειραγωγήσουν, αποπροσανατολίσουν, διασπάσουν και ελέγξουν τη δοκιμαζόμενη εργατική τάξη της χώρας που με το ολοκαύτωμα των εργασιακών της δικαιωμάτων πυροδοτεί την τουρκική εθνική ανάπτυξη, η έξαρση των κοινωνικών αγώνων και της κρατικής καταστολής είναι το φυσικό επόμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με την Μilliyet τα περισσότερα δακρυγόνα μεταφέρονται στις Νοτιανατολικές επαρχίες της Τουρκίας όπου οι Κούρδοι διαδηλώνουν και συγκρούονται σχεδόν καθημερινά με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όμως σε 4 εβδομάδες θα διεξαχθούν οι εκλογές και η συνακόλουθη κλιμάκωση της καταπίεσης του κουρδικού πληθυσμού και η παραβίαση των πολιτικών του δικαιωμάτων, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέες εντάσεις, άρα και κάνουν επείγουσα την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών. Το υπουργείο Εσωτερικών απαίτησε την άμεση προμήθεια χιλιάδων δακρυγόνων, αλλά καθώς δεν υπήρχε το απαραίτητο κονδύλι αφού, τα 125.000 δακρυγόνα είχαν προϋπολογιστεί για όλο το 2011, αναγκάστηκαν να στραφούν στα "μυστικά Κονδύλια" της Πρωθυπουργικού γραφείου. Με περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ αποφασίστηκε να αγοραστούν 170.000 δακρυγόνα. Η προμήθεια των δακρυγόνων συνήθως γίνεται από τις ΗΠΑ και τη Ν.Κορέα.

Μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις Νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας αλλά και της πολιτικής εκμετάλλευσης του λεγόμενου Κουρδικού ζητήματος από την κυβέρνηση Ερντογάν και του τουρκικού καταστημένου  μας δίνει η εξιστόρηση των όσων συνέβησαν στην κηδεία τεσσάρων (4) αγωνιστών του ΡΚΚ.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι «σταμάτησε η ζωή στο Ντιγιαρμπακίρ για την κηδεία των 4 από τα επτά μέλη του ΠΚΚ που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τούντζελι. Τα λεωφορεία και τα μινιμπάς δεν δούλεψαν, τα σκουπίδια δεν μαζεύτηκαν και οι έμποροι δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους. Η τελετή στην οποία μετείχαν σχεδόν 100 χιλιάδες άτομα ήταν η πλέον μαζική μετά την προ εικοσαετίας κηδεία του Βεντάτ Αϊντίν προέδρου της τοπικής οργάνωσης του ΗΕΡ που τον είχε σκοτώσει η JITEM. Για την εκπλήρωση των θρησκευτικών υποχρεώσεων των εγγεγραμμένων στο Ντιγιαρμπακίρ ανταρτών Ουγούρ Ουτάντς, Χακάν Γκεμ, Σεϊχμούζ Ακάκ, και του εγγεγραμμένου στην πόλη Μπάτμαν Ροβάν Σερχάτ Μπασαλάκ, τα σώματα τους μεταφέρθηκαν στο τζαμί Μπαιράμογλου. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής του πλήθους, η προσευχή έγινε στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο τζαμί. Τα φέρετρα σκεπασμένα με τις σημαίες του ΡΚΚ αργότερα πήραν το δρόμο για το νεκροταφείο Γενίκοϊ. Κατά τη διάρκεια της πορείας έφεραν αφίσες του Οτζαλάν και ακούγονταν συχνά το σύνθημα ¨εκδίκηση¨. Κατά μήκος της πορείας προς το νεκροταφείο πετροβολήθηκαν οι κάμερες της MOBESE και πετάχτηκαν μολότοφ στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ. Κατά την διάρκεια της ταφής συγγενείς των θανόντων θρηνούσαν ενώ κάποιοι εξ αυτών λιποθύμησαν.

Μιλώντας στο νεκροταφείο η ανεξάρτητη βουλευτής του BDP Αϊσέλ Τουγλούκ είπε πως «οι τύραννοι που θρέφονται από τον πόλεμο, δεν θέλουν να τελειώσει. Επιθυμώ να ρωτήσω τον πρωθυπουργό. Θέλετε μήπως με σκοτωμούς να γίνετε ο πρωθυπουργός του πολέμου;»

Μετά την ταφή, ομάδα ατόμων έκανε διαδήλωση, και όταν πέταξαν πέτρες στα γραφεία του ΑΚΠ, η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα. Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι αργά στους γύρω δρόμους.
Ίδια ήταν η εικόνα και στην κηδεία του μέλους του ΡΚΚ Κενάν Τας στο Χακκάρι. Στην πόλη δεν ανέβηκαν τα στόρια, ενώ χιλιάδες άτομα που μετείχαν στην τελετή, διαμαρτυρήθηκαν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger