Home » , » Ερχονται απολύσεις σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς (ΝΠΙΔ), κρατικές τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ερχονται απολύσεις σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς (ΝΠΙΔ), κρατικές τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Από giorgis , Τρίτη 17 Μαΐου 2011 | 10:03 μ.μ.

Γράφαμε και χτες για το άδειασμα που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας, προαναγγέλλοντας κύμα απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι που είσαι αποκλείσει κατηγορηματικά ο Γ. Παπουτσής.

Σήμερα στην συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να εκφράσει επιχειρηματολογία στην διαφαινόμενη κυβερνητική απόφαση να βρεθούν στον καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
«Είναι πολύ σημαντικό, οι Έλληνες πολίτες, κυρίως οι νέοι μας να βρίσκουν εργασία, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε το ελληνικό δημόσιο ως καταφύγιο, ακριβώς επειδή ήταν τόσο διογκωμένο, τόσο ανορθολογιστικά δομημένο και ως ένα μέρος αυτή είναι η αιτία που περνάμε αυτή την κρίση που έχουμε. Η κυβέρνηση, με πολλή υπευθυνότητα και σοβαρότητα, βλέπει όλα αυτά τα ζητήματα και αυτό είναι σαφές», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

Ανακάλυψε δηλαδή το κυβερνητικό φερέφωνο ποιοι ευθύνονται για το ότι η ελληνική εργατική τάξη επιστρέφει στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Φταίει δηλαδή, κατά την κυβέρνηση ο μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων.   

Όπως απέδειξε όμως και η απογραφή,  το μέγεθος του δημοσίου στην Ελλάδα κινείται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έτσι καταρρίφθηκε ένα μεγάλο ψέμα που είχε καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινωνία.
Ένα περασμένο δημοσίευμα του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» αποδεικνύει, αποκαλούμενο αναμφισβήτητα στοιχεία τον μύθο του υπερπληθωρισμού των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία διαβάστε και ένα σχετικό άρθρο του οικονομολόγου-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη.

Επίλογος ένα δημοσίευμα που υπάρχει σχεδόν πανομοιότυπο σε αρκετές σημερινές εφημερίδες: «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ των απολύσεων σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς (ΝΠΙΔ), κρατικές τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα νέο σύστημα μετατάξεων, άνοιξε χθες μιλώντας για πρώτη φορά γι' αυτό το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Υπολογίζεται ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης των μετατάξεων θα στείλει στο σπίτι τους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα 45.000 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger