Home » , » Σημερινές συγκεντρώσεις μέσω Facebook (Βίντεο)

Σημερινές συγκεντρώσεις μέσω Facebook (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 | 8:23 μ.μ.

Και σήμερα, με εμφανώς λιγότερους συμμετέχοντες, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται μέσω facebook. Στα βίντεο (Από Mega και Αλφα) που παραθέτουμε βλέπουμε τι διαδραματίστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εμείς τον προβληματισμό μας γ’ αυτές τις συγκεντρώσεις τον διατυπώσαμε χτες και δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Θετικό είναι ότι κάποιος κόσμος σηκώθηκε απ’ τον καναπέ του και χρέος μας είναι να παλέψουμε για να μπολιάσουμε το αυθόρμητο με το συνειδητό.

Ναι, συμφωνούμε σε αρκετές ενστάσεις, που διατυπώνει ο «Ριζοσπάστης» γ’ αυτά τα κινήματα. Αλλωστε είδαμε τα αποτελέσματα που είχε το παρόμοιο κίνημα στην Ισπανία. Χρέος μας, όμως, είναι «Να προσεγγίσουμε αυτόν το λαϊκό κόσμο, που αυθόρμητα κινητοποιήθηκε, για να συσπειρωθεί συνειδητά στην ταξική πάλη», όπως γράφει ο Περικλής Κουρμουλής, στην εφημερίδα που αναφέραμε και του οποίου το κείμενο αναδημοσιεύουμε, όπως και την σχετική τοποθέτηση του Θ. Λεκάτη στην ίδια εφημερίδα:

Ποιος ωφελείται;

Η προπαγάνδιση και η κάλυψη της χτεσινής συγκέντρωσης, στην οποία καλούσαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα και αλλού, βρήκαν μπόλικο χώρο και χρόνο προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε συνθήκες φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - πολύ περισσότερο να παραβλέψει - ότι υπάρχουν συνειδήσεις που αναζητούν διέξοδο από την πίεση που ασκεί πάνω τους η επιδείνωση της καθημερινότητάς τους. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να αποκαλυφθούν, να κατανοηθούν και τελικά να στοχοποιηθούν τα πραγματικά αίτια που ευθύνονται γι' αυτή την επιδείνωση, η συνείδηση έχει να διανύσει πολύ και δύσκολο δρόμο.

Από εδώ προκύπτει η ανάγκη, ακόμα και εκείνοι που χτες βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και αλλού, να προβληματιστούν σοβαρά πάνω σε ερωτήματα που προκύπτουν από τα ίδια τα γεγονότα. Για παράδειγμα: Τι συμφέρον έχουν το σύνολο των αστικών ΜΜΕ να διαφημίζουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, να τη μεταδίδουν ακόμα και ζωντανά, να καλούν όλες τις προηγούμενες μέρες σε μαζική συμμετοχή, την ίδια στιγμή που λιβανίζουν σε κάθε εκπομπή τους το μνημόνιο, στο οποίο υποτίθεται ότι αντιδρούν οι διαδηλωτές; Γιατί ανάλογες και περισσότερο μαζικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος, και ιδιαίτερα του ταξικού, δεν βρίσκουν ανάλογη «φιλοξενία» στα αστικά ΜΜΕ και όταν δεν αποσιωπούνται εντελώς, προβάλλονται διαστρεβλωμένα ως προς το περιεχόμενό τους;
Ποιος άλλος πέρα από την πλουτοκρατία έχει αντικειμενικό συμφέρον σήμερα να τσουβαλιάζεται το ΚΚΕ μαζί με όλα τα άλλα κόμματα, που είτε άσκησαν κυβερνητική εξουσία, παίρνοντας αντιλαϊκά μέτρα, είτε στήριξαν αυτά τα μέτρα;

Ποιος άλλος εκτός από τους βιομήχανους και τους άλλους εργοδότες, στις επιχειρήσεις των οποίων δουλεύει η πλειοψηφία όσων χτες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, έχει συμφέρον να τσουβαλιάζεται το ΠΑΜΕ με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχουν συνευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες; Ποιος έχει συμφέρον από ένα κίνημα με «ακομμάτιστο» αποπροσανατολισμό, όταν απέναντί του ο αντίπαλος διατάσσει κόμματα με συγκεκριμένη πολιτική και στρατηγική, με τις οποίες μάλιστα ταυτίζουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους οι διάφορες μερίδες του κεφαλαίου;

Χωρίς να υποτιμάει κανείς τη διάθεση πολλών λαϊκών ανθρώπων να αντιδράσουν στη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι εκτονωτικές κινητοποιήσεις εύκολα χειραγωγούνται και ακόμα πιο εύκολα «ξεφουσκώνουν». Η προβολή που γνώρισε η χτεσινή πρωτοβουλία είναι εκμετάλλευση της διάθεσης για αντίσταση, που το αστικό πολιτικό σύστημα, σε μια επίδειξη δύναμης, την αντιπαραβάλλει στην ταξική πάλη. Ετσι μπορεί να παρεμβαίνει υπέρ της αυτοσυντήρησής του, όταν η λαϊκή αγανάκτηση μεγαλώνει επικίνδυνα και δημιουργούνται προϋποθέσεις ριζοσπαστικοποίησης. Το κίνημα έχει πείρα από ανάλογα εγχειρήματα, τύπου «φόρουμ», Γένοβας και πάει λέγοντας. Εχει πείρα ακόμα και από κινητοποιήσεις μέσω διαδικτύου, όπως αυτή που διοργανώθηκε μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τέσσερα χρόνια μετά, η κυβέρνηση - συνεχιστής του έργου της ΝΔ - βγάζει στο σφυρί ό,τι έχει απομείνει από αέρα, γη και θάλασσα. Να προσεγγίσουμε αυτόν το λαϊκό κόσμο, που αυθόρμητα κινητοποιήθηκε, για να συσπειρωθεί συνειδητά στην ταξική πάλη. Ηδη το ΠΑΜΕ το έκανε, με θετική ανταπόκριση. Ο εχθρός έχει στρατηγική, οργάνωση και όνομα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το λαϊκό κίνημα για να κερδίσει τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει.


Απάντηση με λαϊκό ξεσηκωμό

Το σύστημα έχει επείγουσα ανάγκη από μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Και δοκιμάζει κατά καιρούς διάφορα εργαλεία. Ακόμα και χτες, όμως, με τον Νίκο Γεωργιάδη (του «Ζούγκλα») στην Αθήνα και τον γνωστό στους παλιότερους Κλεάνθη Γρίβα (επίσης του «Ζούγκλα») στη Θεσσαλονίκη, να προσπαθούν να εκφράσουν τους «ακομμάτιστους», δε φάνηκε να τα καταφέρνει.

Προσπάθησαν ο «Σκάι» και η «Καθημερινή» να βοηθήσουν την κατάσταση, έβαλαν το χεράκι τους τα «ΝΕΑ», η «Ελευθεροτυπία» και η «Αυγή», αλλά το αποτέλεσμα, μάλλον, μετρήθηκε πενιχρό σε σχέση με τις προσδοκίες των οργανωτών.

Η αστική τάξη έχει ανάγκη από ένα «κίνημα» στα μέτρα της. Εχει επενδύσει πολλά και για πολλά χρόνια για να έχει ένα τέτοιο «κίνημα», ικανό να αντιμετωπίσει τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων που έρχεται σαν αποτέλεσμα αυθεντικών ταξικών αγώνων, για να έχει ένα «κίνημα» που θα «παλεύει» τη μια μέρα για έναν «ανθρώπινο καπιταλισμό» («οι άνθρωποι πάνω απ' τα κέρδη») και την επομένη για να είναι «δημοκρατική» η δικτατορία των μονοπωλίων (όπως χτες στο Σύνταγμα). Ετσι, που να μπορεί ο εφοπλιστής Αλαφούζος να ισχυρίζεται πως αυτό που φταίει στη χώρα δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά η επικράτηση μιας «αριστερής δικτατορίας», που - κατά τη γνώμη του - συκοφαντεί τους καπιταλιστές (το δήλωσε χτες το πρωί στον «Σκάι»). Πρέπει να το καταλάβουν και όσοι εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους χτες και καλά έκαναν πως δε φτάνει αυτό, ίσα - ίσα τους καπηλεύονται αυτοί ενάντια στους οποίους διαμαρτύρονται για να συνεχίζει η άγρια πραγματικότητα.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 9:01 μ.μ.

"Το σύστημα έχει επείγουσα ανάγκη από μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής." Το παραπάνω απόσπασμα φυσικά εκφράζει την αλήθεια αλλά ίσως οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις είναι όχημα για εξελίξεις σε αντιλαϊκή κατεύθυνση τις αμέσως επόμενες μέρες.
Η αριστερά και το ΚΚΕ παρά τα όσα έχει να του καταλογίσει κανείς , έχει την εμπειρία να σταθεί ανάχωμα στους σχεδιασμούς διαφόρων κέντρων.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 10:40 μ.μ.

ναι, ανάχωμα που προστατεύει τα διάφορα κέντρα.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 10:48 μ.μ.

Πόσο στοίχημα πάτε ότι οι μισοί από τους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα είναι Ατενίστας;

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 10:55 μ.μ.

Οταν τα φερεφωνα του συστήματος προβάλλουν αυτές τις συγκεντρώσεις σημαίνει οτι αυτες εξυπηρετουν καποιο πολο του δικομματισμου.
Υπόψην ότι στις συγκεντρωσεις αυτες συμμετεχουν και 'αγανακτισμένοι' δαπιτες της εκάλης μαζι με εθισμενους του facebook και τηλεορασοπληκτους.
Η αριστερά σήμερα εχει τον ιστορικό ρόλο να κατευθύνει τις μαζες και να οργανωσει κινημα χρησιμοποιωντας συγχρονες μεθοδους, που προφανως δεν μπορει να ειναι απλα πορειες εκτόνωσης ανώδυνες για το κατεστημένο. Θα τα καταφέρει; Με ποιους συμμάχους; Ίδωμεν...

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 11:30 μ.μ.

http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CF%8C%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81/169251909802620

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2011 στις 11:40 μ.μ.

λοιπον εχουμε και λεμε
5000 αγανακτισμενοι νεοδημοκρατες
5000 αγανακτισμενοι πασοκοι
3000 του λαος
2000 ατενιστας , ασχετοι κλπ
συνολο 15000 αλαφουζεικο
Ε σιγα μη χεσω τωρα απο τη λαοθαλασσα!!

27 Μαΐου 2011 στις 12:28 π.μ.

Είστε άρρωστοι, ξεκολλήστε, μην φοβάστε την σκιά σας, κατεβείτε στο Σύνταγμα γιατί από ότι φαίνετε ενημερώνεστε μόνο από τα φερέφωνα του συστήματος.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 1:22 π.μ.

Κατεβείτε πρώτα να δείτε τι γίνεται, τι συζητά ο κόσμος (ακόμα και με τα ΜΑΤ που για πρώτη φορά φαίνεται να αρχίζουν να συμφωνούν με τον κόσμο). Φαίνεται σαν κάτι αθώο για το σύστημα αλλά εκεί διαμορφώνονται απόψεις εναντίον του. Ο κάθε ένας φέρνει σιγά σιγά τους γνωστούς του και αυτά που συζητούνται σκορπίζονται. Όποιος θέλει με τη ντουντούκα μιλάει. Θα ακούσεις να μιλάνε από εργάτες μέχρι διδάκτορες. Είναι όσως η μόνη μορφή άμεσης δημοκρατίας που υπήρξε από την αρχαία Αθήνα και έπειτα.

Μην είστε αφοριστικοί γιατί έτσι σας βολεύει, δοκιμάστε το πρώτα και μετά πείτε ότι θέλετε.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 10:07 π.μ.

το οτι ο κοσμος ειναι "απολιτικος" και εξατομικευμενος ειναι γνωστο! αλλωστε δεν θα του ειχαν "φορεσει" τετοια μετρα αν ηταν πολιτικοποιημενος. εχει βαλει και το ΠΑΣΟΚ την χερουκλα του στον ευτελισμο των συλλογικων φορεων και των συνδικατων. στην διαφθορα τους. στην εξαγορα συνειδησεων.
ολα αυτα τα ξερουμε!!
τι, ξαφνικα μας τρομαξε που ειδαμε σε τι κατασταση βρισκεται ο κοσμος;
τρομαξαμε γιατι ειδαμε ποσο δυσκολο ειναι να πολιτικοποιηθει; η σκεψη του βρισκεται σε εμβρυακο επιπεδο, το ξερουμε.
ολοι οι προβληματισμοι και των ΚΚΕδων και των εκτος ΚΚΕ Κομμουνιστων ειναι πολυ σωστοι!!! δεν σημαινει ομως οτι και θα καταγγειλεις!
παλι καλα που η ηγεσια του ΚΚΕ αλλαξε σταση και εκανε μεν κριτικη στην Μαζωξη του Συνταγματος αλλα δεν κατειγγειλε οπως εχει συνηθισει. Δυσκολη εποχη, δυσκολος και ο Λαος. πολυ πισω η σκεψη του. φταιει και η Αριστερα που εχει αποκοπει απο αυτον!

27 Μαΐου 2011 στις 10:13 π.μ.

Ειναι μια πολύ καλή ευκαιρία ζύμωσης απόψεων που φαίνεται οτι μπορεί να αποκτήσει πολύ θετικά χαρακτηριστικά. Αλλωστε υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που να είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση των κινημάτων σήμερα; Μάλλον όχι.
Οι συνθήκες από την άλλη τρεχουν και απαιτούν απαντήσεις. Αρα υπάρχει αναγκαιότητα να πειραματιστούμε σε καινούργιες μορφές κινητοποίησης και ζύμωσης απόψεων και να παλέψουμε να δώσουμε θετικό χαρακτήρα; Πιστεύω ναι. Ας το δούμε με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό. Δεν είπε κανείς να αντικαταστήσουμε κάθε αλλη μορφή αντίδρασης με αυτό. Αλλα όποιος το χλευαζει νομίζω πως θα εκτεθεί.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 12:14 μ.μ.

καλημερα παιδια σε ολους...εγω ενα πραγμα ξερω οτι οσο η αριστερα δεν τα βρισκει κ ειναι χωρισμενη σε 20 μετωπα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα καταφερουμε τιποτα..επιτελους ας κατσουν σε ενα τραπεζι ολοι με πρωτο το κκε κ να βρεθει μια λυση να ενωθουμε ολες οι παραταξεις!!!!

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 1:58 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=tyR5E14hTnw

http://www.youtube.com/watch?v=Rg64J5yQVEo


"βαλβιδα εκτονωσης" θα ειναι αυτος που θα "πουλησει" αυτον τον κοσμο.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 3:59 μ.μ.

Αλήθεια πόσο αριστερή είναι η αφ'υψηλού κριτική σε χιλιάδες κόσμου που έστω και χωρίς προσανατολισμό κατεβαίνει στο δρόμο; Αντί να αναρωτηθούμε γιατί στις κλασσικές διαδηλώσεις είμαστε πάντα μεταξύ μας και πώς θα μαζί με αυτόν τον κόσμο που επί της ουσίας δηλώνει διαθεσιμότητα να συνδιαμορφώσουμε τα αιτήματα και τις μεθόδους πάλης, καθόμαστε και μεμψιμοιρούμε. Πόσο έχουμε γεροντοκορίσει...

βουρνούκιος
27 Μαΐου 2011 στις 5:12 μ.μ.

Δεν συμφωνώ με την άποψη του μπλογκ σσε αυτό το θέμα!

Συμφωνώ, πως ο κόσμος που κατεβαίνει έχει πολύ μεγάλη θολούρα, για το ΠΟΙΟΣ και ΤΙ πρέπει γίνει!

Ομως η Αριστερά ΔΕΝ πρέπει να σνομπάρει και να κοιτάει αφ υψηλου κα ιελιτίστικα αυτόν τον κόσμο, που ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΟ είναι, να έχει θολούρα!!

Ευτυχώς που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και κομματια του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να συμβάλλουν στην πολιτικοποίησή του ΚΑΙ ΔΕΝ χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ανωριμότητα, ή τον επικυνδυνο εναγκαλισμό αυτόυ του κινήματος από ταστικές μερίδες της άρχουσας τάξης!!!

Το θέμα, πέρα απο τα παραπάνω, είνα ιγια την Αριστερά, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ στην δημιουργία ενός ΛΑΪΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με μεταβατικό πρόγραμμα κα ιστόχο ΤΗ ΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Ποιοί κομματικοί σχηματισμοί πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία;;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το αριστερό ρεύμα του ΣΥΝ, το Μετωπο ΑΑ, και κόσμος από ΚΚΕ και ΚΝΕ που διαφωνέι με την σεχταριστική γραμμή του ΚΚΕ.

Με ΤΙ περιεχόμενο;;

1. Παύση πληρωμών/διαγραφή ΟΛΟΥ του χρέους|!

2. Ανατροπή του μνημονίου, της κυβέρνησης και της πολιτικής τους!

3. Ρήξη με την ΕΕ, έξοδος από ΟΝΕ-ΕΥΡΩ.

4. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των βασικών τομέων της παραγηγής, υπό εργατικό έλεγχο!

5. Καταργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, και διαγραφή των χρεών των λαϊκών νυκοκυριών προς τις τράπεζες!

Να ανοίξει άμεσα η δημοσια συζήτηση, χωρίς καπελώματα, κα ιηγεμονιμούς!!

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 7:02 μ.μ.

Τέτοια αναφορά στο γεγονός αυτό δεν έχουμε ξαναδεί από τα ΜΜΕ(είπα αναφορά και όχι προβολή, γιατί και αυτές οι συγκεντρώσεις ενοχλούν, αλλά υπήρξαν συγκεντρώσεις με πολλαπλάσιο κόσμο σχεδόν 10πλάσιο που δεν τις έπαιξαν ούτε επαρχιακά κανάλια και παίχτηκαν σε ισπανικά μέσα, όπως η πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/5/2010).
Και πριν από το μνημόνιο ο Έλληνας έχει παράδοση σε διαδηλώσεις μεγαλύτερη αυτής των Ισπανών και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους ένας λόγος ότι έχει ένα κομμάτι που πάντα αντιδρά είναι πολύ δυναμικό πολύ συνειδητοποιημένο με πεντακάθαρους στόχους ανεξαρτήτως, αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτούς. Κι αν δεν ήταν αυτό το κομμάτι να αντιδρά όπως αντιδρά ούτε κατώτατο μισθό θα είχαμε(αυτόν που καταργούν με τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις),ούτε επιδόματα μητρότητας, αναπήρων(αυτά που καταργούν) θα είχαμε ούτε ούτε ΙΚΑ θα είχαμε(την κοινωνική ασφάλιση που καταργούν).
Και πίσω από αυτές τις κατακτήσεις υπάρχουν και νεκροί και αίμα που οι χθεσινοί που κατέβηκαν(καλά έκαναν και κατέβηκαν)πρέπει να τα γνωρίζουν και να τα εκτιμήσουν για να μην τους εκμεταλλευτούν οι "λύκοι" δεν είναι τυχαίο ότι κάποια μέσα ενημέρωσης αβαντζάρουν τη χθεσινή προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα είναι αναγκαία. Κάτι που δεν έκαναν με άλλες συγκεντρώσεις. Είναι ανησυχητικό αυτό το γεγονός.

Έχει θετικά σημεία όπως ότι δεν υπάρχει αρχηγός. Έχει όμως και το ενωτικό ότι εμείς όλοι μαζί ,προσωπικά δε θα μπορούσα να βρίσκομαι σε μια πλατεία με 2.000 άτομα που θα υπήρχαν και 4 φασίστες και αρκετοί δαπιτοπασπίτες χωρίς συγκεκριμένους στόχους.

Δεν γίνεται συγκέντρωση να τη χειροκροτεί ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μιχελάκης κάπου υπάρχει κάποιο λάθος.

Τέλος πάντων ο δρόμος του αγώνα είναι σχολείο πιθανόν και η πλατεία, καλό ήταν που άνθρωποι για πρώτη φορά στη ζωή τους αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν δημοκρατία. Σαν δημοκράτες πρέπει να σεβαστούν και τη διαφορετική άποψη που εξέφρασα. Σίγουρα οι απεργίες είναι ένα μέσο που πονάει, καθώς έχουμε πτώση στα κέρδη των επιχειρήσεων που μας κυβερνούν(δεν κυβερνάει ο GAP ούτε κυβερνούσε ο Karaman Lee ),καλό να βρεθούν κι άλλοι τρόποι. Μία εμπειρία 120 χρόνων λαϊκών αγώνων άμα μετρήσουμε από τις πρώτες απεργίες στο Βόλο ή το Κιλελέρ μέχρι τις πριν τις χθεσινές διαμαρτυρίες πρέπει να την υπολογίζουμε όλοι και να μην την πετάμε στα σκουπίδια ξεκινώντας από την αρχή με παράδειγμα την Ισπανία. Μακάρι να πετύχει πράγματα και καλό είναι να κατεβαίνει απότομα κάποιος από τον καναπέ, μονάχα να μην ανέβει έτσι απότομα στον καναπέ(άμα δεν του τον κατασχέσουν) απογοητευμένος και συνεχίσει να καταδικάζει αυτούς που θα είναι στους δρόμους και που δεν ξύπνησαν από ένα ισπανικό πανό που είδαν στην τηλεόραση και από ένα μήνυμα στο facebook χωρίς να αμφισβητώ ότι οι περισσότεροι κατέβηκαν με διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2011 στις 7:03 μ.μ.

Kαι προς 5:12 η έξοδος από το ευρώ δε λέει τίποτα,η έξοδος από την ΕΕ κάτι θα έλεγε.Στη φράση συμφωνο ανταγωνιστικότητας ευρώ το πρόβλημα δεν είναι η λέξη ευρώ,αλλά η λέξη ανταγωνιστικότητα=ανταγωνιστικά προϊόντα=φθηνό κόστος παραγωγής=φθηνό εργατικό δυναμικό,δηλαδή κερδοφορία του κεφαλαίου.Είτε με αυρώ είτε με δραχμή το προβλημα ειναι η αντιλαϊκή πολιτική.Και για να πω και ένα κκεδεκο τσιτάτο ο λαός δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για το τι ποιότητα θα έχει το σκοινί που θα τον κρεμάσει η πλουτοκρατεία,αν θα είναι μεταξένιο,βελούδινο ή τριχιά,αλλά θα πρέπει να τον νιάζει να μην τον κρεμάσουν.Η διαγραφή του χρεους που σημαίνει να μην πάρουν οι τρεαπεζες αυτά που έχουν πάρει 6-7 φορές εις βάρος του λαού από μόνο του δε λέει τίποτα,μην ξεχνάμε η Κινα δε χρωστάει πουθενά και η Αίγυπτος Μουμπάραγκ ηταν σχεδον ξεχρέωτη.Οι άλλες προτάσεις παραδέχομε πως είναι καλές.Τα τελευταία τα έγραψα γιατί το πρόβλημα της ανθενωτικότητας εκφράζεται ως προβλημα του ΚΚΕ,λες και οι προτάσεις τις υπόλοιπης αριστεράς είναι σωστές,άρα και ενωτικές και φταίει αυτό που δεν ακολουθεί τη γραμμή των υπολοίπων.Και μάλλον έξισα πληγες που είπα για τη γραμμη των υπολοίπων που δεν μπορουν να τα βρουν οι 16 συνιστωσεις συριζα και οι 15 συνιστωσες ανταρσυα μεταξύ τους εντός των κομμάτων τους και τους φταιει το ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger