Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε
Πόλεμος και ειρήνη
Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά
Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους
Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα
Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους
καθώς ο γιος από την μάνα
έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά
ο πόλεμός τους σκοτώνει
ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους
Όταν αυτοί που είναι ψηλά
Μιλάνε για ειρήνη
Ο απλός λαός ξέρει
Πως έρχεται ο πόλεμος
Όταν αυτοί που είναι ψηλά
Καταριούνται τον πόλεμο
Διαταγές για επιστράτευση
Έχουν υπογραφεί
-Μπ. Μπρεχτ, Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου
Αν δεν "κινεζοποιηθείτε" όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν επενδύουμε. Εμείς ως κεφαλαιοκράτες πάμε Κίνα, και εσείς οι εργάτες της Δύσης ας ψοφήσετε μέχρι να "βάλετε μυαλό" και να αποδεχτείτε τη φτώχεια και τη μιζέρια
Εργασιακή εφεδρεία, τέλη κυκλοφορίας +10%, έκτακτη εισφορά ως το 2015
Την εισαγωγή της εργασιακής εφεδρείας ως μεταβατικού θεσμού για τους υπαλλήλους οργανισμών και φορέων που κλείνουν ή συγχωνεύονται επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Διευκρίνισε επίσης ότι η έκτακτη εισφορά από 1% ως 4%, στα εισοδήματα όλων των πολιτών θα ισχύσει καθ΄όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή έως το 2015 (σ.σ. μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η εισφορά θα έχει μάλλον και αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα αν κάποιος είναι τώρα άνεργος, αλλά δούλευε το 2010, να κληθεί να πληρώσει εισφορά!)
Τελικά ήταν πολύ χαζοί πριν έναν αιώνα οι εργάτες που ήθελαν να επαναστατήσουν και να πάρουν υπό τον έλεγχο τους και τις τράπεζες και γενικότερα την εξουσία. "Ευτυχώς" σήμερα τα έχουμε(?) ξεπεράσει αυτά και τους αφήνουμε ουσιαστικά έτσι ελεύθερους να αλωνίζουν - το ονομάζουμε "δημοκρατία" μάλιστα
Οι τράπεζες πάντα προηγούνται...
Παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο της «Ρικομέξ» κατέρρευσε πριν από δώδεκα χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας, οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να τρώνε απανωτά «χαστούκια» από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έκρινε σωστό οι απώλειές τους να τεθούν σε δεύτερη μοίρα έναντι των διεκδικήσεων των τραπεζών.
Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν συμφωνεί με το Εφετείο, το οποίο έκρινε ότι οι απαιτήσεις των συγγενών είναι προνομιούχες και προηγούνται των απαιτήσεων των τραπεζών. Έτσι έκανε δεκτή αίτηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, επικαλούμενη τον Ν. 1545/1985, που αφορά το εθνικό σύστημα προστασίας από την ανεργία, και τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τον χρόνο γένεσης των απαιτήσεων των συγγενών, άσκησε αναίρεση επί της εφετειακής απόφασης.
Τουλάχιστον οι Κινέζοι εργάτες πληρώνονται (συνήθως). Εδώ..."το συζητάμε" ακόμα και αυτό πλέον!
35 μήνες απλήρωτοι 7.500 εκπαιδευτές
Αγωγές κατά του Δημοσίου ετοιμάζονται να καταθέσουν οι εκπαιδευτές των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα έως το τέλος Ιουνίου.Μερικοί βέβαια πληρώνονται (άλλωστε, τόσες υπηρεσίες προσφέρουν στο κράτος)...
Σε αναγκαστική ομηρία βρίσκονται περίπου 7.500 ωρομίσθιοι καθηγητές σε όλη τη χώρα, που απασχολούνται στα 92 εναπομείνοντα δημόσια ΙΕΚ. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 35 μήνες, καθώς από το 2008 δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το συνολικό ποσό των οφειλών που ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ!
Η "ελεγχόμενη χρεωκοπία" όπως την αποκαλούν συνεχίζεται: Οι τράπεζες δε μπορούν αυτή τη στιγμή να αντέξουν τις απώλειες που θα έχουν αν η Ελλάδα σταματήσει να τους πληρώνει όλους τους τόκους από τα δάνεια που είχαν δώσει. Άρα, προς το παρόν αρπάζουν "πακέτα σωτηρίας", "διώχνουν" από πάνω τους και όσα περισσότερα ομόλογα μπορούν, καθυστερούν, κτλ, κτλ, κτλ. Μόλις ετοιμαστούν επαρκώς, και αρπάξουν ότι υπάρχει στην Ελλάδα ("ασημικά του κράτους", κτλ), τότε θα πουν "δυστυχώς επτωχεύσατε"
Spiegel: Υπό συζήτηση το μοντέλο «roll over»
Yπό συζήτηση είναι το λεγόμενο μοντέλο roll over», σύμφωνα με το Spiegel βάσει του οποίου οι ιδιώτες πιστωτές ανταλλάσσουν τα υφιστάμενα ομόλογα με νέους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.«Σχέδιο Μάρσαλ» ζητούν για την Ελλάδα το γερμανικό κόμμα της «Αριστεράς»
Στη βάση αυτή, κατά το Spiegel «διαγράφεται ένας συμβιβασμός» μεταξύ της Γερμανίας και των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ στη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση μετατοπίζεται από την αρχική της θέση να συμπεριληφθούν όλοι οι ιδιώτες επενδυτές.
«Χρειάζεται ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα», είπε ο κ. Γκίζι μιλώντας σήμερα στη γερμανική βουλή στη συζήτηση για το ψήφισμα σχετικά με τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα. (σ.σ. εννοεί να επενδυθούν κεφάλαια, μπας και καλμάρει έτσι ο εργάτης που τώρα μένει άνεργος και προφανώς απειλεί ολοέν ακαι περισσότερο με το ενδεχόμενο μια εξέγερσης που θα μπορούσε να φέρει "τα πάνω κάτω" σε όλη την Ευρώπη
Ο κ. Γκίζι υποστήριξε ότι η μέχρι τώρα διαχείριση έχει βαθύνει την κρίση στην Ελλάδα. Απευθυνόμενος δε στην καγκελάριο Μέρκελ είπε ότι «εκείνο που σας ενδιαφέρει δεν είναι η διάσωση της Ελλάδας, αλλά η διάσωση των τραπεζών».
Σε εποχές κρίσης, η άρχουσα τάξη είναι υποχρεωμένη από τη μεριά της να ρημάξει τους εργάτες, ώστε να ζήσει αυτή. Ως εκ τούτου, οι επί μέρους διαφορές των διάφορων κομμάτων της μειώνονται, και προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά, σε μία βασική θέση: Ότι οι εργάτες πρέπει να ρημαχθούν
ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ανοιχτός σε πρόσωπα κοινής αποδοχής (σ.σ. εννοεί ότι θα δεχόταν και πρόσωπα εκτός των στενών κομματικών μηχανισμών, διότι αυτοί είναι όλοι φθαρμένοι. Προετοιμάζουν ακόμα και τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας και τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για κάπποιο αξίωμα, ώστε και τυπικά να δώσουν την εξουσία στο τραπεζικό κεφάλαιο)
Την πάγια πρόσκλησή του για εθνική συνεννόηση επανέλαβε -πλην όμως με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο- ο πρωθυπουργός μέσω του τηλεοπτικού του διαγγέλματος.
«Καλώ και πάλι όλους να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους. Κάθε έξυπνη πρόταση που θα δώσει ώθηση στην επένδυση και την ανάπτυξη. Αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι εφικτές, να μας οδηγούν στο νοικοκύρεμα της οικονομίας και του κράτους». (σ.σ. εννοεί στο ρήμαγμα των εργατών)
+ σχόλια + 2 σχόλια
απο ποιο αποκομα εφημεριδας ειναι η αναφορα στις αποδοχες του Παναγοπουλου;;;;;;;
Οι προτάσεις του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...
Μαζική, δυναμική απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα.
* Όλοι και όλες για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 15 Ιούνη και στην συγκέντρωση στις 10 πμ στην Ομόνοια.
* Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της βουλής.
* Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, παντού με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις εκεί που κρίνεται η ταξική πάλη.
* Κοινωνική λαϊκή συμμαχία, κοινό απεργιακό μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων γυναικών. Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα βάρβαρα νέα μέτρα, για την...
προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Σήμερα 10 Ιούνη στην συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν την σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα της.
- Τόνισαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη η γενική απεργία στις 15 Ιούνη να στεφθεί από πρωτόγνωρη επιτυχία, να πάρει τα χαρακτηριστικά της γενικευμένης εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης, να πολιτικοποιηθεί, να συμβάλλει στην όξυνση της ταξικής πάλης στην ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης.
- Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά την συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής.
Η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ δεν υιοθετήθηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν στην συνεδρίαση των οργάνων.
Όμως όλοι μαζί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ομόφωνα συμφώνησαν να συμμετέχουν στις «κινητοποιήσεις» της ξεπουλημένης Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στις 21 Ιούνη. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πως το πλαίσιο της ΣΕΣ είναι προβληματικό, δεν είναι καθαρό. Είναι όμως ανάγκη να συμπορευτούν μαζί της.
Στην πρόταση εκ μέρους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με διάφορα τερτίπια για Δημοψήφισμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν. Καμιά συναίνεση, καμιά συνδιαχείρηση της κρίσης, καμιά αποδοχή εκβιαστικών διλλημάτων η δημοψηφίσματος.
Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα φτάνει μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μονοπωλίων.
Δημοσίευση σχολίου