Επανέρχεται και σήμερα η δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας», Αριστέα Μπουγάτσου, στις «Οικογενειακές Μπίζνες Παπανδρέου», βάζοντας πάλι στο στόχαστρο της τον αδελφό του τύποις Ελληνα πρωθυπουργού, Αντρίκο.
Το τι είχε προηγηθεί μπορείτε να το διαβάσετε στην ανάρτησή μας:
«Σε εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια κατά της Ελλάδας ο αδελφός του ΓΑΠ», όπως και να παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση που έκανε γ’ αυτό το θέμα ο βουλευτής της Ν.Δ., Πάνος Καμένος.
Τα ερωτήματα που θέτει η Αριστέα Μπουγάτσου είναι απολύτως συγκεκριμένα, δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις και όσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από τον πρωθυπουργικό αδελφό τόσο αυθαίρετα μπορούν να βγαίνουν συμπεράσματα για τον ρόλο του ΓΑΠ και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αν κάτι παρόμοιο είχε συμβεί σε άλλη χώρα θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και θα ζητούσαν ουσιαστικές ξεκάθαρες απαντήσεις. Εδώ προβληματική είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποβαθμίζει το θέμα ενώ κάτι παραπάνω από «ύποπτη» είναι η στάση των μεγάλων ΜΜΕ που προσπερνούν το θέμα χωρίς να του δίνουν την παραμικρή βαρύτητα.
Ας δούμε το σημερινό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της «Ελευθεροτυπίας»:
Ατελής ήταν η γραπτή δήλωση στην οποία προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (11/7) ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρέας Α. Παπανδρέου (περιελήφθη στο χθεσινό φύλλο), με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» που αναφερόταν στην άγνωστη σχέση του με την επενδυτική εταιρεία Unigestion και κυρίως με τη θέση που αυτός κατέχει στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της.
Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, που επιβεβαίωσε πλήρως τη σχέση του με τη Unigestion από το 2009 και εντεύθεν μέσω της δήλωσής του, πασχίζει με επιμονή, σε πολλά σημεία, να αποστασιοποιηθεί από το όλον. Δηλαδή να εμφανίσει ως στεγανό από το όλον (την εταιρεία Unigestion) το πράσινο fund που έχει αυτή συστήσει, για τις δραστηριότητες του οποίου παρέχει συμβουλές στρατηγικής.
Με τη δήλωσή του ο Α.Α. Παπανδρέου δεν δίνει απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα, όχι κακόβουλων, αλλά προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών αξιωματούχων και φίλα προσκείμενων στην πρωθυπουργική οικογένεια, που θα επιθυμούσαν -είναι αλήθεια- μια απόλυτη διάψευση οιασδήποτε σχέσης του με την επενδυτική εταιρεία. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, όπου το συμφέρον της για επιβίωση είναι απέναντι σε ζαριές επενδυτών υπέρ της χρεοκοπίας της.
Πιο συγκεκριμένα δεν απαντήθηκε:
* Αν η Unigestion με τις επενδυτικές της συστάσεις (Newsletter Νοεμβρίου 2010) ή και τις ενδεχόμενες τοποθετήσεις της ποντάρει σε τίτλους χρεοκοπίας (CDS) και της Ελλάδας, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογικό ως προς τη συμμετοχή του Α.Α. Παπανδρέου στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού;
* Είναι έμμισθη η σχέση του Α.Α. Παπανδρέου με τη Unigestion;
* Διατηρεί μήπως και επενδυτική σχέση με το συγκεκριμένο fund;
* Το 14CENSE, το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας, που είναι εγγεγραμμένο στη Γενεύη (Vignerons 1Α) είναι Ινστιτούτο, ΜΚΟ ή εταιρεία; Αν είναι κάτι από τα δύο πρώτα, από ποιους χρηματοδοτείται ή λαμβάνει χορηγίες;
Το τελευταίο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί. Εκκρεμεί από τις 21/3/2010, όταν εκτενώς δημοσιεύονται στην «Κ.Ε.» θέσεις-απαντήσεις του Α.Α. Παπανδρέου περί της σχέσης του με τη C&C International, τα συνέδρια, τις χορηγίες του Τ.Τ. και την πράσινη εταιρεία του τραπεζικού ιδρύματος.
Εν κατακλείδι: Ο Α.Α. Παπανδρέου οφείλει αυτές τις απαντήσεις και γιατί είναι Παπανδρέου και γιατί είναι αδελφός του πρωθυπουργού.
Εκτός και αν ο Α.Α. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ του άβατου (παρεπόμενα του κοινωνικά και πολιτικά ανέλεγκτου) για τις επαγγελματικές δραστηριότητες και τους οικονομικούς πόρους των πολιτικών οικογενειών, όπως η δική του, οι οικογένειες Μητσοτάκη, Καραμανλή και όποιες άλλες.
Διευκρινιστικά πάντως επισημαίνουμε ότι η «Ε» αναφέρθηκε δημοσιογραφικά στην άγνωστη δραστηριότητα του Α.Α. Παπανδρέου και στη θέση του στη Strategic Committe της Unigestion, την οποία ασφαλώς δεν συγχέουμε με την Investment Committe (την Επενδυτική Επιτροπή).
Σε ό,τι, δε, αφορά τη σιωπή των κυρίαρχων ΜΜΕ (πλην του Διαδικτύου, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και λιγοστών εφημερίδων ή ραδιοσταθμών), αυτή είναι εύγλωττη, πλην όμως ερμηνεύσιμη. Η σιωπή είναι καθεστωτική, ιδιοτελής και η βασική αιτία της κοινωνικής απαξίας που -τελευταία- εισπράττει ο Τύπος.
Αιματογλείφτες.
-
Γράφει ο mitsos175 Ένας ΑΡΔ παρεξηγήθηκε και προσπάθησε να λογοκρίνει video
που έλεγε πως κάποιος «Πορτογλύφτε» στηρίζει μια διεφθαρμένη κυβέρνηση.
Πριν από 2 ώρες
Δημοσίευση σχολίου