Σαν σήμερα είχαμε τη μάχη των Θερμοπυλών, με 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα να αντιμετωπίζουν τον -κατά πολύ- μεγαλύτερο Περσικό στρατό. Και να μην εγκαταλείπουν "μέχρι τέλους".
Την ιστορία εξάλλου την ξέρετε, και οι περισσότεροι έχετε δει και την -μιλιταριστική- παρουσίαση της στην πρόσφατη ταινία.
Ακόμα όμως και στην ταινία, που ουσιαστικά αποθεώνει το μιλιταρισμό ως τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας (δείτε το πως χλευάζονται πχ οι Θεσπιείς που δεν είναι στρατιώτες αλλά εργάτες, τεχνίτες, κτλ), υπάρχει κάτι το σημαντικό, κάτι που θα πρέπει όντως να το ενσωματώσουμε στο λαϊκό κίνημα του μέλλοντος και στην αριστερά που θα το οργανώσει:
Υπάρχει το διαχρονικό μήνυμα του "μολών λαβέ" - που πλέον έχει καταντήσει περισσότερο "αστείο", μιας και αυτό γίνεται όταν υπάρχουν πολλοί που επικαλούνται στα λόγια μια μεγάλη αξία, χωρίς όμως να την εφαρμόζουν με τις πράξεις τους.
Και υπάρχει και η μάχη απέναντι σε έναν υπέρτερο αντίπαλο, παρότι ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.
Ειδικά αυτό θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, και να το ενσωματώσουμε άμεσα, μιας και σήμερα ξεκάθαρα παλεύουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν έχει σαπίσει, αλλά όμως τα λαϊκά κινήματα είναι -σε παγκόσμια κλίμακα- ακόμα πιο σαπισμένα.
Έτσι, η άρχουσα τάξη έχει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι μας, και αυτό σημαίνει ότι θα ρέπει να πάμε στη μάχη, ακόμα και αν ξέρουμε ότι οι πιθανότητες να νικήσουμε είναι λιγοστές, τουλάχιστον μιλώντας για το άμεσο μέλλον.
Για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται να πιστεύεις σε κάτι, αλλιώς απλά δεν το κάνεις - και γι' αυτό αξίζει πράγματι να έχουμε αυτούς που πολέμησαν στις Θερμοπύλες ως υπόδειγμα. Γιατί στάθηκαν πιστοί στα ιδανικά τους και πολέμησα για αυτά. Αυτός είναι ο τρόπος, και μάλιστα ο μοναδικός τρόπος, για να υπερνικήσεις τελικά τον αντίπαλο. Και αν δε τα καταφέρεις εσύ, τουλάχιστον θα έχεις δημιουργήσει τις βάσεις για να υπάρξουν κι άλλοι, που θα το κάνουν στο μέλλον. Αλλιώς, δε θα το κάνει κανένας και ποτέ.
Ας δούμε τώρα και τη σημερινή αριστερά (την ποια; )
Στην Αμερική, τη μητρόπολη ως τώρα του καπιταλισμού, υπάρχουν 45.000.000 άνθρωποι που ζουν με κουπόνια σίτισης, μια χούφτα τραπεζίτες και βιομήχανοι επιδίδονται σε ένα ασύλληπτο πλιάτσικο, και δε μιλάει κανένας. Η μάλλον μιλάει κάποιος, η ακροδεξιά, που στήνεται σε εμβρυακό στάδιο με το Tea Party, και ουσιαστικά θέλει να δώσει την "τελευταία μάχη" για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που βρίσκεται σε παρακμή, ώστε αν χρειαστεί να πολεμήσουν την Κίνα. Όσο για την αριστερά, είναι ανύπαρκτη επί της ουσίας, ή, όπου υπάρχει, είναι "ακαδημαϊκή", ή "υπερβολικά ροζ", και σε μια συγκυρία όπως αυτή δεν έχει καμία ελπίδα.
Στην Κίνα, βλέπουμε ότι πολλαπλασιάζονται οι εξεγέρσεις των εκεί εργατών ενάντια στους κεφαλαιοκράτες που τους ξεζουμίζουν με μεσαιωνικό τρόπο. Όμως, είναι ακόμα πολύ "πίσω": Είναι τόσο πεινασμένοι, που δε μπορούν προς το παρόν να οραματιστούν μια "άλλη κοινωνία". Άσε που υπάρχει και πολύ μεγάλο "ιδεολογικό μπλέξιμο", καθώς εκεί υποτίθεται έχουν "κομμουνισμό", "εμπνέονται από το Μάο Τσε Τουνγκ", μπλα, μπλα, μπλα, και άντε ξεμπερδέψεις όλο αυτό το μπερδεμένο ιδεολογικό "κουβάρι".
Η Ευρώπη είναι το μέρος που θα δωθούν οι μεγάλες μάχες, όπως είχαμε πει εδώ και χρόνια. Αν είναι να κρατηθούν κάπου οι Θερμοπύλες, αυτό το κάπου είναι εδώ. Ούτε τόσο πεινασμένοι όσο στην Κίνα είναι οι εργάτες, ούτε τόσο "εκτός τόπου και χρόνου" όσο στην Αμερική.
Όμως, και εδώ είναι που μπαίνει ο παράγοντας του να παλέψεις εναντίον ενός υπέρτερου αντιπάλου, και στην Ευρώπη η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Δείτε το πιο "φρέσκο" παράδειγμα της Αγγλίας (που εντάξει, ήταν πάντα μια χώρα με πολύ φτωχή εργατική παράδοση αγώνων και δε μπορούμε να περιμένουμε και τόσα πολλά από εκεί. Άντε το πολύ-πολύ κανά punk κίνημα α λα Θάτσερ, που θα διαρκέσει όσο τα περισσότερα punk τραγούδια, δηλαδή λίγο. Όχι ότι έχω κάτι με την punk, ούτε απορρίπτω πλήρως τις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αγγλία, απλά τις θεωρώ ανεπαρκείς και καταδικασμένες να αποτύχουν, διότι κατά βάθος ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να πετύχουν - θέλουν να ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ):
Ο κόσμος φτωχαίνει, και αναμενόμενο είναι να μη του αρέσει καθόλου. Καλώς λοιπόν βγαίνει στο δρόμο, αλλά...στην Αγγλία ειδικά είναι παντελώς ανοργάνωτοι, μερικοί απλά λεηλατούν και σπάνε, μερικοί είναι απλά συμμορίες, κτλ, κτλ, κτλ.
Μπορούν αυτοί να κάνουν την ανατροπή; Όχι βέβαια.
Είναι εύκολοι αντίπαλοι για το κράτος, που εκμεταλλευόμενο το πλιάτσικο, την έλλειψη οργάνωσης, κτλ θα στρέψει εύκολα την πλειοψηφία σε λύσεις αστυνομικής καταστολής. Και μετά θα συνεχίσει να μας καταληστεύει. Και όσο συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις να γίνονται κατ' αυτόν τον τρόπο, θα είναι αναποτελεσματικές->άρα, δε θα κερδίζουν τον κόσμο με τον μέρος τους.
Ήδη πολλοί λένε "τσακίστε τους ταραξίες". Και γενικά, όσο οι κινητοποιήσεις αποτυγχάνουν, ο λαός θα δέχεται την "επιστροφή στην τάξη", ή έστω θα την ανέχεται παθητικά (και δεν μιλάω μόνο για την Αγγλία, ούτε μόνο για τις συγκεκριμένες ταραχές, μιλάω γενικότερα. Πχ δείτε το πως ο κόσμος δέχεται παθητικά να τον κλέβουν ολοένα και περισσότερο, δείτε το πως τον εξωθούν να βγάλει όλη την οργή του εναντίον των "κακών μουσουλμάνων", δείτε το πως τα μέλη των κατώτερων τάξεων τσακώνονται μεταξύ τους, λόγω και συντεχνιακών συμπεριφορών, αφήνοντας παράλληλα την άρχουσα τάξη ουσιαστικά στο απυρόβλητο να συνεχίζει να τους ρημάζει, ή και στηρίζοντας την λίγο ή πολύ).
Ναι μεν λοιπόν η αριστερά θα πρέπει να στηρίξει τη δίκαιη οργή του λαού, ναι μεν θα πρέπει να τον παροτρύνουμε να βγει και να παλέψει, ναι μεν θα πρέπει να καταδικάσουμε αυτούς που καλούν τον κόσμο να "επιστρέψει στην τάξη", να μείνει δηλαδή με σταυρωμένα τα χέρια την ίδια ώρα που του παίρνουν και τα σώβρακα, αλλά από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε όντως οι ΔΙΚΑΙΕΣ αυτές κινητοποιήσεις να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ κάτι, θα πρέπει παράλληλα να παραδεχτούμε καταρχήν ότι είναι ανώριμες, και στη συνέχεια να δούμε το πως θα αποκτήσουν ένα στοιχειώδες περιεχόμενο και μια οργάνωση.
Εδώ όμως είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία απ' όλες:
Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να το κάνει αυτό, τουλάχιστον όχι άμεσα.
Η αριστερά είναι σε παγκόσμιο επίπεδο εντελώς πίσω. Πώς να δώσεις ένα πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, όταν δεν έχεις εσύ ο ίδιος;
Σήμερα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, είναι φανερό ότι "μια χούφτα καπιταλιστές ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο".
Πού είναι όμως η αριστερά που θα τους κόψει τα κεφάλια, και -κυρίως- θα δείξει στο λαό το πως θα κυβερνά, ώστε να μην τους χρειάζεται άλλο πια;
Γι' αυτό και χρειάζεται να δωθεί μάχη, έστω μια μάχη Θερμοπυλών, προκειμένου καταρχήν να δημιουργηθεί από τα σπλάχνα του λαού μια αριστερά που θα συνδυάζει
α) Τη θεωρητική κληρονομιά του Μαρξ, που απέδειξε τη βαρβαρότητα του συστήματος τη ατομικής ιδιοκτησίας, που μοιραία οδηγεί σε εξαθλίωση των πολλών για χατήρι των λίγων. Και βέβαια, παράλληλα πρότεινε την αντικατάσταση του από ένα κομμουνιστικό σύστημα που θα καταργεί την ατομική ιδιοκτησία, και στο οποίο η παραγωγή, και η συνολικότερη κοινωνική ζωή θα οργανώνεται με βάση των συμφέροντα των πολλών, αυτών που εργάζονται και παράγουν τον πλούτο, όχι αυτών που παρασιτούν εις βάρος μας.
β) την κληρονομία αγώνων που έδωσαν τη μάχη "μέχρι τέλους", ενάντια στην εκάστοτε βαρβαρότητα. Και αυτό σημαίνει ότι σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, που η αριστερά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σε εντελώς εμβρυακό επίπεδο, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για Θερμοπύλες, για μάχες δηλαδή μέχρις εσχάτων, απέναντι σε ένα εχθρό που είναι πιο έτοιμος από εμάς, και με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας βραχυπρόθεσμα.
Αν νικήσουμε, νικήσαμε. Ο λαός άλλωστε έχει δείξει ότι αν η αριστερά σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων, τότε όντως θα παλέψει εναντίον της βαρβαρότητας (αλλιώς, είναι ικανός ακόμα και να ψηφίσει το Χίτλερ στην εξουσία). Αλλά ακόμα και αν προσωρινά ηττηθούμε, τουλάχιστον θα πρέπει να μπουν οι βάσεις για τη μελλοντική επικράτηση μας, ώστε να λάβει τέλος η βαρβαρότητα.
+ σχόλια + 14 σχόλια
πολυ ηττοπαθεια μεγαλε
Καλά τώρα. Αυτό με τις Θερμοπύλες τί το ήθελες;Σαν μεγάλη βλακεία μου φαίνεται.Και ιδολογικά δεν δτέκει.Δεν πιστεύω ότι πολεμάμε ακόμα και αν χάσουμε.Μπορούμε να ελισσόμαστε .Λίγο πίσω και ξανά μπροστά είναι καλύτερα. Πολεμάμε για να νικήσουμε αυτή τη φορά οριστικά.
Καμία σχέση με Θερμοπύλες και τέτοιες αηδίες
ιστορικος αχταρμας..
η μαχη των θερμοπυλων δοθηκε για να κερδηθει( χρονος) και οχι για να χαθει..
ασχετος ο τιτλος .. με την ιδεολογικη συγχυση που παρουσιαζεται ..
Συμφωνώ ότι στις Θερμοπύλες η μάχη δόθηκε για να κερδηθεί χρόνος ώστε να φύγει ο στρατός που κινδύνευε με περικύκλωση. Συμφωνώ όμως και με την ανάλυση του άρθρου. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας, άσχετα αν ο εχθρός ή οι δυσκολίες φαίνονται ανίκητα. Ο κάθε αγώνας δεν είναι εύκολος. Απαιτεί προετοιμασία και θυσίες. Τόσο οι Έλληνες στις Θερμοπύλες, όσο και οι Σκλάβοι του Σπάρτακου αγωνίστηκαν για την Ελευθερία. Θεώρησαν προτιμότερο να ρισκάρουν τη ζωή τους, προκειμένου να ζήσουν όπως αυτοί ήθελαν και όχι ως δούλοι. Οι Θερμοπύλες (όπως και άλλες μάχες καθώς και οι επαναστάσεις των φτωχών) έχουν ένα κοινό σημείο: Την Αντίσταση στους αλαζόνες, σε όσους προσπαθούν να επιβληθούν. Είχαν μήπως καμιά ελπίδα επικράτησης (στρατιωτικής εννοώ), οι απεργοί απέναντι στην Αστυνομία την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο; Νίκησαν όμως. Σήμερα ο καπιταλισμός έρχεται ως άλλος Ξέρξης και απειλεί τα δικαιώματά μας. Αν δεν αγωνιστούμε τότε θα χάσουμε σίγουρα. Μη ξεχνάτε ότι πριν λίγους μήνες είχαμε μια σύγχρονη "μάχη των Θερμοπυλών" και μάλιστα νικηφόρα: Την Κερατέα. Εκεί όπου οι κάτοικοι αντιμετώπισαν τις ορδές των ματ, αλλά κυρίως νίκησαν την αντίληψη ότι η κυβέρνηση και οι ισχυροί κάνουν ότι θέλουν.
ΔΕΝ είναι ηττοπαθές το άρθρο.
Αντιθέτως οι αγωνιστές που νομίζουν πως η Αριστερά -και οι κομμουνιστές αναμετάξυ της- είναι υπαρκτό ρεύμα που δίνει ελπίδες παγκόσμια, είναι γελασμένοι.
Η κατάρρευση του ανύπαρκτου, και η συκοφάντηση του κομμουνισμού όσο είταν εν ζωή ο ανύπαρκτος, έδωσαν απο τη μεριά τους, ένα δυνατό χτύπημα στον ίδιο τον κομμουνισμό ως προοπτική.
Ο κόσμος, οι εργατικές τάξεις σε ανατολή και δύση, βλέποντας την σαπίλα που χρόνο με το χρόνο ηγεμόνευε έναντι των όποιων κατακτήσεων (υγεία, παιδεία κυρίως αλλά και μια χαμοδουλειά εξασφαλισμένη) στα καθεστώτα του ανύπαρκτου, τους γύρισε τελικά την πλάτη.
Και στα καθ ημας, όσοι ονειρεύονται "τις ηρωϊκές μέρες της Τασκένδης" πχ, ας το ξανασκεφτούν:
1. ΤΙ σόϊ "πολιτιμός" αναδύεται μέσα από τέτιες συγκρούσεις μεταξύ υποτίθεται κομμουνιστών και συντρόφων;; Μα΄λλον όχι κομμουνιστικό αλλά ο χειρότερος φεουδαρχικός και αυτό αφορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
2. ΤΙ επιπτώσεις είχε στην αντίληψη της εργατικής τάξης που έμαθε -και αργότερα έμαθαν όλοι- αυτές τις άθλιες συγκρούσεις όπου κομμουνιστές σφάζονταν όχι από τον ταξικό αντίπαλο αλλα από κομμουνιστές;; (ζαχαριαδικοί vs κολλιγιανικών και το αντίστροφο).
Μάλλον σιχάθηκαν πολλοί το κομμουνιστικό κίνημα εν γένει, παρά θεώρησαν "ηρωϊκές" τις μέρες της Τασκένδης...
Επίσης μην ξεχνάνε όσοι ονειρέυονται "ηρωϊκές μέρες" και τα ρέστα, πως ΔΕΝ είναι μόνο η ρεφορμιστική Αριστερά που εφαρμ΄'οζει αστικές πολιτικές όταν κυβερνά (πχ Σοσιαλδημοκρατία) ξεφτιλίζοντας εν γένει την Αριστερά!
Υπάρχει και η κομμουνιστική Αριστερά που κυβερνά εφαρμόζοντας στυγνό καπιταλισμό -με τα σύμβολα σφυροδρέπανο κλπ , κομπλέ- όπως συμβαίνει στο Βιετνάμ, στην Κίνα, στη Μολδαβία κλπ! Ε, η εργατική τάξη των χωρών αυτών μάλλον σιζαίνεται το σφυροδρέπανο και είανι απόλυτα λογικό έτσι;;
Συνεπώς, μετά απο αυτή την παράθεση αληθειων, πιστέυω πως το κομμουνιστικό κίνημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να επαναθεμελιωθεί, να αποτινάξει τις κρατικίστικες φιλοαστικές τελικά λογικές κα ιπρακτικές του!
Εχει πολύ δρόμο ακόμα η Αριστερά κα ιτο κομμουνιστικό μας κίνημα μέχρι να αποδείξει ξανά στην κοινωνία πως μπορεί αυτή να βασίζεται πάνω του προκειμένου να φτάσει στην χειραφέτησή της.
Μέχρι τότε, δουλειά θεωρητική, και προγραμματική, δουιλειά μέσα στον κόσμο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και όχι βρίζοντας και σνομπάροντάς του ελιτίστικα όπως κάνει το ΚΚΕ.
Συμμετοχή στα αντιφατικά κινήματα που κκάνει ο ίδιος ο κόσμος, γιατί μόνο έτσι -βλέπντας να ματώνεις δίπλα του- θα σε εμπιστευτεί ο άλλος, και όχι γιατί έχεις ιστορία 90 χρόνων με ένα μεγάλο μέρος της να είναι για απόρριψη (Ζαχαριάδης, ανθρωποφαγική νοοτροπία μεταξύ κομμουνιστών, λασπες/συκοφαντίες, ξεπουλήματα κλπ) και τέλος διάλογος ουσιαστικός αναμεσα στην Αριστερά!
Λέτε: "Ας δούμε τώρα και τη σημερινή αριστερά (την ποια; )
Αμερική...,Κίνα...,Ευρώπη.. μπλα,μπλα...."
Τη Λατινική Αμερική γιατί την προσπερνάτε?
Είναι τόσο αμελητέα αυτά που συμβαίνουν εκεί?
Μιά και το blog σας το θεωρώ αξιόλογο, πιστεύω ότι άξιζε να ασχοληθείτε περισσότερο με αυτό, το κατά τη γνώμη μου "κοινωνικό εργαστήρι του μέλλοντος".
Εσείς?
Βουρνούκιε, δείχνεις ότι είσαι πολύ καλός μαθητής, στο σχολειό της τάξης που πολεμάς. Αλλά η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο. Διάβασε λίγο ιστορία όχι όμως από σχολικά εγχειρίδια και ντοκιμαντέρ της TV.
Θα σου θυμίσω ότι για να επικρατήσει ο καπιταλισμός σαν κοινωνικό σύστημα ο ΛΑΟΣ επαναστάτησε δύο και τρεις φορές. Και τότε προφανώς υπήρχαν άνθρωποι σαν εσένα που έκριναν και απόρριπταν από τι είδαν στην πρώτη απόπειρα. Το ΚΚΕ δεν βρίζει και δεν σνομπάρει. ΘΕΣΕΙΣ έχει με τις οποίες προφανώς διαφωνείς. Αλλά μιλάμε για ΘΕΣΕΙΣ. Εσύ έχεις;
ΤΟΝ ΑΡΗ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ' ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΙ...
Το "μολών λαβέ" λίγοι το μεταφράζουν, ακόμα λιγότεροι το καταλαβαίνουν. Όσον αφορά το διαχρονικό μήνυμα του "μολών λαβέ", γάμησέτα κι’ άστα. Να ξεκινήσουμε από αυτό : για να πούμε «μολών λαβέ», θα πρέπει να Πιστεύουμε στην ανεκτίμητη αξία αυτού που θέλουν να μας πάρουν. Θα πρέπει να μαστε έτοιμοι να δώσουμε και τη ζωή μας γι’ αυτό. Και για να κάνουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει ναχουμε αρχίδια, όχι τσουτσουνάκι. Και σήμερα, στο έρμο αυτό τόπο, τα τσουτσουνάκια πλεονάζουν. Διάβασε πχ πιο πάνω, την απαξία του «μολών λαβέ» από κάτι τέτοια τσουτσουνάκια. Δες τον Τσίπρα στη Βουλή των Δωσίλογων Γερμανοτσολιάδων, δες την Παπαρήγα, να «υπερασπίζονται» κι’ οι δυο τους τα δικαιώματά μας και οι δοσίλογοι από κάτω να κλάνουν. Που είναι η λαϊκή φωνή που θα ανέβει στη βουλή τους, να αστραποβολήσει να τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους.
Συγχαρητήρια φίλε μου για τις σκέψεις σου.
Σε όλη την νοτιοανατολική Ασία γίνεται ο κακός χαμός απο κινήματα. Στο Νεπάλ εδώ και μερικά χρόνια οι μαοϊκοί- με όλα τα στραβά τους- παλεύουν να εγκαθιδρυθούν στην εξουσία.
Στην Ινδία, ένα τεράστιο κομμάτι στα ανατολικά ελέγχεται απο τους ναξαλίτες. Μάλιστα αν νικήσει η επανάσταση στην Ινδία θα δώσει τόσο μεγάλη ώθηση παγκοσμοίως όση δεν έδωσε ούτε η ΕΣΣΔ.
Kαι βέβαια Λατινική Αμερική. Βενεζουέλα(ποτέ δεν μιλήσατε για τις ολοένα και μεγαλύτερες κινήσεις εργατικού ελέγχου που έρχονται και απο το καθεστώς Τσάβες αλλά κυρίως απο τα κάτω), Αργεντινή(κύμα καταλήψεων τις τελευταίες μέρες σε μια περιοχή της μετά το θάνατο 4 κομμουνιστών), Χιλή(φοιτητικό κίνημα εν εξελίξει) κτλ
Ακρα του τάφου σιωπή για όλα αυτα; Γιατί; Πρώτα κάνεις το καθήκον σου, που είναι και η ενημέρωση αλλά και η δικτύωση με τα αδέρφια μας στις άλλες χώρες, και μετά γκρινιάζεις. Αλλιώς σπέρνεις την ηττοπάθεια.
Dali
Ανώνυμος 1:09
Έχεις δίκιο για την "Ακρα του τάφου σιωπή" του ΒΚ.
Ιδιαίτερα για "το καθήκον της ενημέρωσης -δικτύωσης με τα αδέρφια μας στις άλλες χώρες"
Πράγματα όχι και τόσο εύκολα.
(Ίσως λείπει το ανθρώπινο και το τεχνικό δυναμικό..)
Αν και η ίδια αντιμετώπιση των σχολίων μας, γεννά ερωτηματικά.
Γιατί;
Ρε παιδιά, έχετε δίκιο ότι έχουμε τεράστιες αδυναμίες ειδικά στην ενημέρωση για τα διεθνή γεγονότα. Γιατί όμως δεν βοηθάτε στέλνοντας μας κείμενα;
Πέρα απ’ το ότι είναι κατακαλόκαιρο και κάπου έχουμε αποσυντονιστεί, έχουμε ξεκινήσει το εγχείρημα μέσα περίπου του Σεπτέμβρη να μεταφερθούμε σε ιστοσελίδα –την λειτουργούμε πειραματικά vathikokkino.com – και να φτιάξουμε «ζωντανό» πρόγραμμα στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας.
Ελάτε στην ανοιχτή σύσκεψη που θα κάνουμε αρχές Σεπτέμβρη –τόπο και χρόνο θα το γνωστοποιήσουμε μέσα από το μπλοκ μας- πείτε μας τις απόψεις σας, συνεισφέρετε σ’ αυτή την προσπάθεια. Η κριτική καμιά φορά καταντάει κι άδικη αν δεν παίρνεις υπ’ όψιν σου ότι είμαστε μια χούφτα σύντροφοι που προσπαθούμε –παράλληλα με τις άλλες κινηματικές δραστηριότητες μας- να έχουμε και αυτή την ιντερνετική παρουσία.
Καλά τα λες σύντροφε Γιώργη και η απάντησή σου με κάλυψε. Μην θεωρείς όμως άδικη κριτική τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις που κάναν οι σύντροφοι παραπάνω. Το Β.Κ μας έχει ... καλομάθει και θέλουμε να γίνει καλύτερο. Προσωπικά δεν είναι εύκολο να ρθω στις συναντήσεις σας αφού μένω σε νησί ούτε είναι εύκολο στον καθένα να γράφει κείμενα όπως λες και να τα στέλνει στο μπλοκ.
Μια χαρά άρθρο, και καθόλου ηττοπαθές δεν το βρήκα. Φυσικά υπάρχουν πολλά μέρη εκτός ευρώπης που αγωνίζονται, όμως εδώ θα δοθεί, παιδιά, μιας κεντρικής σημασίας μάχη.
RED. ΠΡΟΣ ΒΟΥΡΝΟΥΚΙΟ .ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ [ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ] [ [ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ]ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΕΙΕΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΝΟΝΑ. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑ .ΛΟΙΠΟΝ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ....
Δημοσίευση σχολίου