Home » » Ο Δημήτρης Ψαρράς μιλάει στο ρ/σ Βαθύ Κόκκινο για το Πολυτεχνείο

Ο Δημήτρης Ψαρράς μιλάει στο ρ/σ Βαθύ Κόκκινο για το Πολυτεχνείο

Από giorgis , Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 | 5:19 π.μ.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακούστε σήμερα Τετάρτη στις 10 το βράδυ στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό συνέντευξη του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους του Ιού της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Μετά από 38 χρόνια ο Δημήτρης Ψαρράς, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής τότε και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου, μιλάει στο Βαθύ Κόκκινο για τα γεγονότα της Τετάρτης 14, Πέμπτης 15 και Παρασκευής 16 Νοέμβρη του ’73, για το τι προηγήθηκε και τι επακολούθησε. Καταθέτοντας τη μαρτυρία του περιγράφει την πολιτική παρέμβαση των οργανώσεων της Αριστεράς, την εμπειρία των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα (ΦΕΑ), σχολιάζει την λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου»  καθώς και τον τρόπο που εκ των υστέρων παγιώθηκε η εικόνα όσων διαδραματίστηκαν το Νοέμβρη του ’73.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα του Ιού: Οι 12 μήνες που δεν άλλαξαν τον κόσμο. Μπορεί κανείς να το βρει εδώ.

Έχοντας την εμπειρία της συγγραφής του βιβλίου «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη –Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς», μιλάει τέλος για το φετινό «γιορτασμό» του Πολυτεχνείου με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αλλά και για την μεγάλη όπως όλα δείχνουν μαζικότητα της αυριανής πορείας.

Η εκπομπή θα υπάρξει και στις «επιλεγμένες εκπομπές» του σταθμού μας, για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να την ακούσουν την ώρα που μεταδιδόταν.

 (Οι επιλεγμένες εκπομπές ανεβαίνουν στον σέρβερ του σταθμού μας. Μπορεί να τις βρει κανείς κάτω απ’ το εικονίδιο του ρ/σ στο μπλογκ μας Με απλό κλικ την ακούτε, με δεξί κλικ και «αποθήκευση ως» την «κατεβάζετε» στον υπολογιστή σας).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2011 στις 5:37 μ.μ.

Στο άρθρο του «Οι 12 μήνες που δεν άλλαξαν τον κόσμο»ο Δημήτρης Ψαράς νομίζω ότι μεμψιμοιρεί γιατί αυτό που βγαίνει είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν εκατάφερε ο λαός στο Πολυτεχνείο αλλά αντίθετα ότι είχαμε σκληρότερο καθεστώς. Ακόμα μεμψιμοιρεί ότι και μετά την μεταπολίτευση δεν φάνηκε ότι ήταν «Αριστερό» έργο αλλά όλων και τελικά το κέρδος ΜΗΔΕΝ! Παρόμοια έλεγαν και οι δυό συνιστώσες της επίσημης «Αριστεράς» τότε!Ομως:
1.Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τσάκισε την γραμμή της Φιλελευθεροποίησης με τον Μαρκεζίνη και ανάγκασε τους Αμερικανόδουλους φασίστες να παίξουν το ύστατο χαρτί τους την πλήρη Τρομοκρατία που κατέρευσε με το πραξικόπημα και την προδοσία της Κύπρου.
2.Τί πιό αριστερό από το να νοιώσει ένας λαός τη δύναμή του όταν ενωθεί πάνω σε ένα δίκαιο στόχο κάτι που είχε να συ

μβεί από την εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ?
3.Εφάνηκε πεντακάθαρα ότι αυτό που λείπει είναι ο καθοδηγητής και οργανωτής των αγωνων του λαού, δηλ το Κόμμα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger