Home » , » Διάλογος: Συμμετοχή ή όχι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;

Διάλογος: Συμμετοχή ή όχι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;

Από giorgis , Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 2:55 π.μ.


Στην ιστοσελίδα μας ανοίξαμε ένα διάλογο αν είναι σκόπιμη ή όχι η συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές. Ελπίζουμε να υπάρξει συμμετοχή και ο διάλογος να διεξαχθεί με επιχειρήματα. 

Θα διατυπώσουμε επίσης τις απόψεις μας –που σ’ αυτό το θέμα είναι διαμετρικά αντίθετες- όσοι συμμετέχουμε στην Σ.Ο της ιστοσελίδας (την αρχή την έκανα εγώ) και επίσης θα θέλαμε  όλες οι οργανώσεις και τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να συμμετάσχουν σ’ αυτό τον διάλογο.

Δεν αποκλείονται φυσικά και όσοι αναγνώστες μας ανήκουν σε αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Είναι δεδομένο ότι  ένας καλόπιστος διάλογος μεταξύ συντρόφων και συναγωνιστών μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:20 π.μ.

Παρακαλώ την σύνταξη να βάλει τα 2 σχόλια που έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση εδώ , ευχαριστώ .

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:50 π.μ.

Το πιο καλό ερώτημα απ όλα. Και το πιο δύσκολο να απαντηθεί. mitsos175.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:45 π.μ.

Εγώ ρε σύντροφοι που δεν ανήκω σε καμμιά οργάνωση (κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική) όταν θα γίνουν (αν γίνουν ποτέ..) οι εκλογές θα κληθώ να διαλέξω ανάμεσα σε 8-10 αριστερά ψηφοδέλτια τα οποία θα έχουν αντίκρυσμα στη βουλή μερικούς βουλευτές. Οι προσκυνημένοι θα διαλέξουν πασοκ, νδ , κουβελη ή λαοσ και θα πάρουν την κυβέρνηση.
ΔΕΝ είναι εποχές για μέτρημα κουκιών.
Προσπαθήστε ΟΛΟΙ για ενότητα της αριστεράς και των λαϊκών δυνάμεων και κοινή εκλογική κάθοδο. Καταγγείλτε την ηγεσία του ΚΚΕ που αρνείται πεισματικά κάτι τέτοιο και προσπαθήστε τουλάχιστον όλοι οι άλλοι.
Η Ιστορία μας παρακολουθεί και καταγράφει...

Στρατής Γατελούζος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:59 μ.μ.

Αν οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές απευθυνόμαστε στα μαζικά ακροατήρια του κόσμου της εργασίας, τότε είναι δεδομένο ότι προτείνουμε ψήφο στα εργατικά ψηφοδέλτια. Ο κόσμος της εργασίας αυτές τις μέρες που μιλάμε, μόλις έχει αρχίσει να αποκτά ταξική συνείδηση(και αν...) Ακόμα θεωρεί ως πάλη για την εξουσία, την πάλη για την κατοχή της κυβέρνησης. Τα περί "εργατικής εξουσίας" και "τσακίσματος των αστικών θεσμών" του ακούγονται είτε κινέζικα(στην πλειοψηφία του κόσμου) είτε ανεφάρμοστα και ουτοπικά.
Επομένως, σε πρώτη φάση αξιοποιούμε τις εκλογές για να προβάλουμε τις θέσεις μας για την εργατική εξουσία, στοχεύοντας σε πρώτη φάση στην κοινοβουλευτική καταβαράθρωση των καθεστωτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Λάος-Μπακογιάννη-Χρυσή Αυγή-Κουβέλης).
Και γιατί όχι, στοχεύοντας και σε μια αριστερή πλειοψηφία την επόμενη μέρα των εκλογών (σ' αυτήν την περίπτωση βέβαια, το χρήσιμο θα είναι να υπάρχει ισχυρή επαναστατική και αντικαπιταλιστική αριστερά ως μέρος αυτής της αριστερής πλειοψηφίας).

Η αποχή (και μάλιστα των αγωνιζόμενων ανθρώπων) συμφέρει αντικειμενικά το σύστημα, διότι οι υποστηρικτές του συστήματος (+ τα διάφορα πρόβατα) θα πάνε ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ να ψηφίσουν. Μην εκπλαγούμε λοιπόν, αν τα χουντοκάναλα και οι διαμορφωτές της "κοινής γνώμης" κατευθύνουν τον κόσμο στην αποχή, λέγοντας τα γνωστά "Όλοι ίδιοι είναι", "Η αποχή είναι μαγκιά και επανάσταση" κλπ κλπ
Πχ στις ευρωεκλογές θυμάμαι χαρακτηριστικά τα κανάλια να προμοτάτουν την αποχή, κάτι που τους βγήκε μια χαρά και τους βόλεψε.
Μην ξεχνάμε: Το αποτέλεσμα των εκλογών βγαίνει επί των έγκυρων ψηφοδελτίων...
Αν εμείς δεν πάμε να ψηφίσουμε, δίνουμε αξία σ' αυτούς που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ,Χρυσή Αυγή, ΝΔ, Λάος...

Όσο για τα ψηφοδέλτια που προτείνω, για μένα καταρχήν έχει νόημα η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού συσπειρώνει στις τάξεις της ένα μεγάλο αριθμό αγωνιζόμενων ανθρώπων από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις γειτονιών.
Δεύτερη επιλογή μου θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μεγάλη προσοχή στη σταυροδοσία, δηλαδή δε θα σταύρωνα ούτε έναν από την Τσιπρική πλειοψηφία.

Από κει και κάτω... το χάος. Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει ένα νόημα, αλλά ΜΟΝΟ σε συμβολικό επίπεδο, αφού πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό κόμμα με εξαφανισμένη την εσωτερική δημοκρατία. Προσωπικά, δε θα μπορούσα να ψηφίσω ένα τέτοιο αντιδημοκρατικό κόμμα, που θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό την υπόλοιπη αριστερά, παρά τη Χρυσή Αυγή...

Επίσης, δε θεωρώ καθόλου χρήσιμη την ψήφο και στα μικρότερα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δηλαδή τα μ-λ, το ΕΕΚ και την ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη (η τελευταία δεν ξέρω αν θα κατέβει στις εκλογές). Θεωρώ όλα αυτά τα κατεβάσματα ως άκρως σεχταριστικά και καθόλου προωθητικά για τους στόχους του εργατικού κινήματος. Αλλά αν κάποια ή κάποιος δεν θέλει με τίποτα να ψηφίσει ένα από τα τρία μεγάλα εργατικά ψηφοδέλτια (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), ε, ας ψηφίσει ένα από τα τέσσερα μικρά (μλ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη).

23 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Ρε παιδιά, μάλλον δεν γίναμε σαφής. Τον σχετικό διάλογο να τον κάνουμε στην ιστοσελίδα μας
http://vathikokkino.com/2012/02/%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%8e%ce%bd/

για να έχουμε χώρο να παραθέτουμε και κάποια θεωρητικά κείμενα -όσοι θέλουν- για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους.

Στρατής Γατελούζος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:08 μ.μ.

Συγγνώμη,
παρανόησα :-(
Αφαιρέστε από εδώ το σχόλιο,
το έχω ήδη στείλει και στην ιστοσελίδα.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

Η παραμετρος,την οποια θελω να θεσω δεν εχει συζητηθει ως τωρα και εχει να κανει με το να αποτραπει η εισοδος της Χρυσης Αυγης στη βουλη.Υπαρχει τετοιος κινδυνος? Κατα τη γνωμη μου ναι,η πτωση της επιρροης του ΛΑΟΣ παρεχει μια δεξαμενη ακροδεξιων ψηφοφορων οι οποιοι μετα τις αμετρητες κωλοτουμπες του τηλεπροεδρου θα κινηθουν ακομη δεξιοτερα.Δεν θα αναφερθω στο οτι ιστορικα σε περιοδους κρισης ενισχυεται η ακροδεξια ουτε στο γεγονος οτι σε ορισμενες συνοικιες υπαρχει προβλημα με τους μεταναστες και οι γνωστοι Εληναραδες πουλανε προστασια στους κατοικους, γιατι ειναι λιγο πολυ γνωστα.Θα πει καποιος ειναι τοσο σημαντικο να μην μπουν οι φασιστες στη βουλη? ειναι γιατι θα αποκτησουν κρατικη χρηματοδοτηση,ισοτιμια στην προβολη των θεσεων τους στα μμε και το κυριοτερο θα νομιμοποιηθουν στη συνειδηση μιας μεριδας κοσμου σε μια περιοδο που οι κοινωνικες συνθηκες ευνοουν την ανοδο νεοναζιστικων ομαδων και την ανοχη στις "δραστηριοτητες" τους.
Τι σχεση εχει αυτο με την αποχη? Εντελως απλοικα: αν παρουν 1,5% στο συνολο των εγγεγραμμενων φηφοφορων και εχουμε αποχη 50% τοτε αυτοματα το 1,5% γινεται 3% και μπαινουν στη βουλη! κι αντε να τους βγαλεις μετα...
Συνεπως ακομα κι αυτοι που διαφωνουν εντελως με τις εκλογες (πχ αναρχικοι) καλο θα ηταν αυτη τη φορα αντι για ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ -ΑΠΟΧΗ να αρκεστουν στα δυο πρωτα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger