Home » » Μια άδικη απόφαση

Μια άδικη απόφαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 | 9:30 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τη Γερμανία στη διαμάχη της με την Ιταλία για τις αποφάσεις σχετικά με τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο….
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, εγκρίνοντας κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για να αποζημιώσουν τις οικογένειες των θυμάτων τουναζισμού στην Ιταλία, αλλά και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου….
To Δικαστήριο επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Νομολογία είναι αντίθετητελικά στα επιχειρήματα της Ιταλίας.

Οι λόγοι που το Διεθνές Δικαστήριο πήρε αυτή την απόφαση είναι εντελώς άλλοι με αυτό που είπαν επίσημα.
Το Διεθνές Δικαστήριο συγκροτείται από 15 δικαστές που εκλέγονται για 9 έτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση τουΟΗΕ.

Είναι λοιπόν φανερό και φυσικό, ότι τα μέλη του Δικαστηρίου επηρεάζονται από τα συμφέροντα των κρατών τους. Έχουμε έτσι, από τη μια μεριά τη Γερμανία, πανίσχυρη οικονομικά, που συνάπτει συμφωνίες με άλλες χώρες και από την άλλη, χώρες με οικονομικά προβλήματα. Τα κράτη θα επιλέξουν το συμφέρον, όχι το ηθικό.

Το καπιταλιστικό σύστημα δικαιολογεί τον πόλεμο. Τον χρειάζεται. Γίνεται ακριβώς γι  αυτό το λόγο. Να καταστραφεί μέρος της παραγωγής, να λεηλατηθούν χώρες, ώστε να ξαναρχίσει ο κύκλος της εκμετάλλευσης.  Τι θα γίνονταν αν αποζημιώνονταν, έστω για  τις υλικές ζημιές τα θύματα; Ο πόλεμος θα ήταν ασύμφορος. Ακόμα όμως και να έβγαινε θεωρητικά τέτοια απόφαση, πώς θα εφαρμόζονταν στην πράξη; Πως θα έπειθες ένα πανίσχυρο κράτος (USA) να αποζημιώσει ένα άλλο (Βιετνάμ);

Η Ελληνική διπλωματία και πολιτική  τόσα χρόνια ποιεί την νύσσα.  Όλα αυτό τον καιρό δεν ζήτησαν καμιά αποζημίωση από κανένα κράτος. Δε διεκδίκησαν τίποτε.  Ακόμα, οι συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα στο παρελθόν, κυρίως όμως με την κατάπτυστη υπογραφή του μνημονίου, ρυθμίζουν προς  όφελος των ξένων τέτοιες υποθέσεις. Ενδεικτικά, το μνημόνιο απαγορεύει  το συμψηφισμό χρεών άλλων χωρών με το χρέος της Ελλάδας! Αυτή είναι «η ευλογία για τον τόπο» σύμφωνα με τον εγγονό του δικτάτορα, υπεύθυνο για το όνειδος με τη σύλληψη Οτσαλάν και την απώλεια των Ιμίων, Θ. Πάγκαλου.
Το δίκιο μας θα το βρούμε με την καταδίκη του φασισμού, με ταξική πάλη για καλύτερη κοινωνία, με τη δημιουργία ισχυρής οικονομίας όταν πάρει ο λαός στα χέρια του την κατάσταση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger