Home » , » Ακροδεξιές «τρύπες στο νερό»

Ακροδεξιές «τρύπες στο νερό»

Από mitsos175 , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 | 6:33 π.μ.


Ακούω πολλά τώρα τελευταία, για «εθνικές πολιτοφυλακές», άνοδο του φασισμού, «ύποπτες κινήσεις» κλπ. Κόμματα της Αριστεράς κατήγγειλαν πως μεθοδεύονται προβοκάτσιες. Το ΚΚΕ, ο Σύριζα και τα άλλα κόμματα, σίγουρα έχουν καλύτερη ενημέρωση από τους απλούς ανθρώπους. Παρατηρώ, ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Τα Αριστερά κόμματα είναι υποψιασμένα, σοβαρά και είναι σίγουρα πανέτοιμα για κάθε κίνηση των αντιπάλων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν ανησυχούμε. Ακριβώς γιατί είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε, ότι τα σχέδια της ανωμαλίας, δε θα περάσουν. Τις επόμενες μέρες, θα πρότεινα στους διαφόρους πόλους της Αριστερής δύναμης, να έρθουν πιο κοντά. Να συζητήσουμε, να βρούμε τον τρόπο, που θα ανατρέψουμε κάθε πιθανό σχέδιο των καπιταλιστών – φασιστών μαζί, ενωμένοι.

Σύντροφοι, όσοι γεννηθήκατε μετά το 1974, δε ζήσατε τότε το φασισμό στην απροκάλυπτη μορφή του. Το ζείτε δυστυχώς τώρα με τα μνημόνια. Όμως, μετά το 1974 οι φασίστες δεν μεταφέρθηκαν σε κάποια άλλη διάσταση, αλλά βρίσκονταν εδώ. Ήταν κρυμμένοι σαν φίδια σε νάρκη. Βρισκόταν σε καίριες θέσεις στα αστικά κόμματα εξουσίας. 

Ποτέ ακροδεξιό κόμμα δεν σημείωσε αξιόλογο εκλογικό ποσοστό στην Ελλάδα. Η ΕΠΕΝ, φασιστικό απομεινάρι του Παπαδόπουλου δεν είχε, ακόμα και τα πρώτα χρόνια μετά τη χούντα, αξιόλογη παρουσία. Στις εκλογές του 1996 πχ είχε μόλις 0,24% και τα χρυσά αυγά ποσοστό Τζέιμς Μποντ (0,07%). Στις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό της ναζιστικής οργάνωσης ήταν 0,29% χωρίς όμως να συμμετέχει σ’ αυτές η ΕΠΕΝ, που διαλύθηκε. Δηλαδή, όποτε κατέβηκε ακροδεξιό φασιστικό κόμμα μόνο του, καταποντίστηκε. 

Παρόλα αυτά, οι νεοναζί δεν ενδιαφέρονται για ποσοστά. Ξέρουν ότι οι Έλληνες, φιλόξενοι από τα πανάρχαια χρόνια, τους γυρίζουν την πλάτη.

Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ είναι στην ουσία ένα προσωποπαγές κόμμα, από ένα πρώην βουλευτή της ΝΔ. Ακροβάτης και πατριδοκάπηλος, δεν έγινε φασίστας έτσι ξαφνικά. Ο Καρατζαφέρης, ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Καμένος, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος κλπ ήταν από πριν έτσι. Εκδηλώθηκαν τώρα, γιατί έπεσαν οι μάσκες. Γιατί ήταν η κρίσιμη στιγμή, που έπρεπε να παίξουν ανοικτά το βρώμικο παιχνίδι των Τραπεζών και του ΔΝΤ.

Είναι λοιπόν οι οχιές σε θέσεις κλειδιά. Λογικό. Παλιόμουτρα σαν τους ναζί είναι χρήσιμα στους πλουτοκράτες, αφού είναι ανήθικοι. Ο κόσμος όμως στα αστικά κόμματα είναι εγκλωβισμένος.

Τώρα πάει να φύγει από την παγίδα. Τώρα έρχεται μεγάλο μέρος στην Αριστερά. Μια άνοδος λοιπόν των ασπόνδυλων είναι πρώτον ελάχιστη για να παίξει κάποιο ρόλο, δεύτερον αποτέλεσμα προπαγάνδας των ΜΜΕ που παίζουν με το φόβο του λαού, λέγοντας απίστευτα ψέματα για τους μετανάστες και τρίτο εσωτερική αναδιάταξη των ισχνών φασιστικών δυνάμεων από τη διάλυση του ΛΑΟΣ, το οποίο δε θα μπει πιθανότατα στη Βουλή.

Δεν ανησυχώ λοιπόν για τον κόσμο που μπορούν να κατεβάσουν. Δεν μπορούν. Το είδαμε πολλές φορές, όταν κυνηγήθηκαν και κατέφυγαν πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ.

Ούτε για πραξικόπημα ανησυχώ. Δεν πρόκειται να καταλυθεί η δημοκρατία, γιατί απλά έχουμε δικτατορία ήδη. Αυτό που έγινε με τον Παπαδήμο, ήταν εκτροπή. Έγινε μια κυβέρνηση, χωρίς τη γνώμη του Ελληνικού Λαού. Ότι έκανε το 1965 με την αποστασία, ο Μητσοτάκης, το έκανε ο Σαμαράς το 2011. Καμία απολύτως ουσιαστική διαφορά. Έγινε και τότε και τώρα, κυβέρνηση που είχε αναντιστοιχία με τη Λαϊκή Θέληση.

Επίσης, αν ήταν να κάνουν στρατιωτικό πραξικόπημα θα το είχαν κάνει ήδη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τους απαγορεύουν να το ονειρεύονται. Ο κυριότερος είναι ο λαός. Για να γίνει μια χούντα πρέπει στην αρχή, να έχει την υποστήριξη μιας μερίδας της κοινής γνώμης.

Όμως τώρα, εξ αιτίας της Αριστερής στροφής της πλειοψηφίας για πρώτη φορά, παρόμοια ενέργεια θα σήμαινε τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της εργατικής τάξης, και την δυναμική αντιπαράθεση με τους πραξικοπηματίες από την πρώτη στιγμή. Πολλοί στρατιώτες, πιθανόν να πήγαιναν με το λαό. Ακόμα και αν ήταν διαλεγμένοι οι στρατιώτες των μονάδων που θα κινητοποιούνταν, πολύ δύσκολα θα δεχόταν τέτοιου είδους διαταγές. Αυτή η αντιπαράθεση θα έβγαζε το λαό νικητή. Δεν είναι τόσο ανόητοι.

Τι συμβαίνει; Τα συνηθισμένα. Τα φερέφωνα προσπαθούν να μας τρομάξουν. Μην πάτε, γιατί θα γίνει το ένα ή το άλλο. Κανένα σχέδιο των φασιστών δε θα υλοποιηθεί. Εκείνο που θα γίνει σίγουρα, είναι ότι ο λαός θα κατέβει. Μαζικά. Και θα διαδηλώσει. Αν θα περιοριστεί σε ειρηνική διαμαρτυρία ή θα αμυνθεί, αυτό εξαρτάται από αν θα δεχθούμε επίθεση. Την ευθύνη λοιπόν την έχει η κυβέρνηση. Φυσικά θα γιουχάρουμε, θα φωνάξουμε, θα αγωνιστούμε. Δεν πάει παραπέρα. Μας χρεοκοπήσανε. Κλέψανε μισθούς, συντάξεις, δουλειά, όνειρα, υγεία, σπίτα.... Υπάρχει πολλή αποφασιστικότητα, προθυμία  και μάλιστα ανυπομονησία στον κόσμο.

Αυτό που έδειξαν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις είναι, ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των συγκεντρωμένων, τόσο προβοκάτσιες και προκλητικές κινήσεις μειώνονται. Είναι φυσικό. Άλλο να έχει η αστυνομία απέναντι της μερικές χιλιάδες και άλλο εκατοντάδες χιλιάδες λαού. Όπως έγινε και στο ΟΧΙ εναντίον του φασισμού πριν λίγους μήνες, θα παραλύσουν. Και μην ξεχνάτε μια βασική ιδιομορφία: Οι εκδηλώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Επομένως η ΕΛΑΣ δε θα μπορέσει να μεταφέρει πολλές δυνάμεις από την επαρχία, όπως έκανε άλλοτε. Νομίζουν ότι η αγανάκτηση θα περιοριστεί στην Αθήνα; Ας δουν τι έγινε σε μικρές πόλεις.

Ο φόβος είναι η τελευταία τους ελπίδα. Ο κόσμος όμως δεν αισθάνεται πια φόβο, αλλά αποφασιστικότητα, προσμονή, ελπίδα για την τελική νίκη. Ακροδεξιοί υπήρξαν και στις 28/10/2011. Δεν μπόρεσαν να καπελώσουν. Ούτε τώρα θα μπορέσουν. Η Αριστερά, που θα κινητοποιήσει τον κόσμο της, δεν έχει να ανησυχεί για μερικές εκατοντάδες. Θα έχει εκατομμύρια με το μέρος της σε όλη τη χώρα. Το πιθανότερο είναι, να παρακολουθούν οι νεοναζί πίσω από τα ΜΑΤ. Τίποτε περισσότερο. Η δράση τους είναι ύπουλες επιθέσεις από ομάδες ανεγκέφαλων σε μεμονωμένους συντρόφους ή αόπλους μετανάστες, όπως πριν λίγες μέρες.  Όταν βλέπουν πολύ κόσμο, τρέχουν και κρύβονται στις τρύπες τους. Ποτέ ως τώρα δεν τόλμησαν ευθεία αντιπαράθεση, ούτε πρόκειται. Είναι πολύ λίγοι για να τέτοια.  

Σύντροφοι, είναι καιρός να τα πούμε ένα χεράκι στους πολιτικούς. Ειρηνικά, αν θέλετε, εφόσον δεν προκληθούμε, καμιά αντίρρηση. Αλλά πρέπει να τους πούμε τη γνώμη μας. Να τους καταρρίψουμε τις αυταπάτες, ότι μας κορόιδεψαν, ότι τα δεχόμαστε όλα. Όταν γίνει η διαμαρτυρία, όλα αυτό δείχνουν, θα αναγκαστούν να σταματήσουν.

Η διαμαρτυρία δε θα είναι μόνο προς τα ντόπια τσιράκια. Θα είναι προς τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Όλοι οι υπόλοιποι λαοί της ΕΕ κοιτάζουν με ενδιαφέρον. Έχουμε ως λαός την τύχη, να είμαστε εμείς, αυτοί που ξηλώνουν πρώτοι τους αυταρχικούς αυτοκράτορες. Γκρεμίσαμε τους Πέρσες μονάρχες, διαλύσαμε Οθωμανούς σουλτάνους, καταστρέψαμε το ναζιστικό Γ΄ Ράιχ. Έφτασε η ώρα να κάνουμε το ίδιο στο Δ΄ Ράιχ. Να δείξουμε ξανά πως υπάρχει ελπίδα.

Η στιγμή είναι πραγματικά ιστορική. Είναι από τις στιγμές που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε, που θα θυμόμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Η πρόσκληση να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε στην κατάρρευση ενός ανελεύθερου και διεφθαρμένου καθεστώτος. Θα είναι μια πραγματική γιορτή των λαϊκών εργατικών δυνάμεων, συνέχεια όλων των προηγούμενων αγώνων. Θα είμαστε όλοι έτοιμοι. Καλή δύναμη.            

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 9:02 π.μ.

Σύντροφε mitsos175, παρακολουθώ την αρθογραφία σου εδώ και καιρό και συμφωνώ στην συντριπτική πλειοψηφία των όσων αναφέρεις στα άρθρα σου. Όμως σε αυτό λες "Η διαμαρτυρία δε θα είναι μόνο προς τα ντόπια τσιράκια. Θα είναι προς τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα. (σσ: μέσα σε αυτά φαντάζομαι υπονοείς και την ΕΕ)" Περιμένεις από τον ΣΥΝ, να διαμαρτυρηθεί και να έχει και ανάλογη συνθηματολογία κατά του εξαμβλώματος της ΕΕ;

Βασίλης

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 11:49 π.μ.

ΑΣσχετο λιγάκι με το θέμα, αλλά ουσιαστικό: Σύντροφοι, αναρτήστε την επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!!

Είναι σωστή και ανοίγει το διάλογο!

http://antarsya-vkp.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

14 Μαρτίου 2012 στις 12:41 μ.μ.

Την έχουμε αναρτήση στην ιστοσελίδα μας

http://vathikokkino.com/2012/03/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%cf%85%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c/

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 8:02 μ.μ.

Κριτική σε mitsos175 1
Φίλε mitsos 175 αν και πολλές φορές στο παρελθόν έχω συμφωνήσει με της αναρτήσεις σου, αυτή την φορά θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω μια επιφύλαξη, για τα επιχειρήματα που παραθέτεις σχετικά με την μη δυνατότητα του συστήματος για οργανωμένη προβοκάτσια ενατίον του κινήματος.
Καταρχήν το αριθμητικό επιχείρημα που θέτεις, δεν ευσταθεί. 100.000 κόσμο να έχεις με το μέρος σου, αν κάποιος θέλει να οργανώσει προβοκάτσια μπορεί να το πραγματοποιήσει με 100 άτομα. Καιο αυτό γιατί η προβοκάτσια σχεδιάζεται επιτελικά από κρατικούς μηχανισμούς, και εκτελείται με όρους στρατιωτικής πειθαρχίας από έμπειρα στελέχη κρατικών και παρακρατικών μηχανισμός, με εκπαίδευση και εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.
'Αλλωστε αυτός είναι ο ορισμός της προβοκάτσιας.
Να αλλάξει τον αρνητικό κοινωνικό συχετισμό (μειοψηφικό) που γίνεται επικύνδυνος για το σύστημα, προς όφελός του (πλειοψηφικό). Γι αυτό εκδηλώνεται πάντα από μειοψηφίες απέναντι σε πληοψηφίες. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε ανάγκαιότητα για προβοκάτσια.
Επίσεις ως προς το επιχείρημα ότι σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι αδύνατο να εκδηλωθούν προβοκάτσιες, ο εμπρησμός της Αθήνας στις 12/2, την στιγμή που ψηφιζόταν το 2ο μνημόνιο, καθώς και η τακτική της αστυνομίας εκείνο το βράδυ, αποτελούν επαρκή απάντηση για τον έχον έμπειρο πολιτικό μάτι.
Το επιχείρημα ότι μια χούντα, δεν πρόκειτε κατηγορηματικά να αποτελέσει επιλογή για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, και ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα βρεί πρόσφορο έδαφος στη κοινωνία λόγω της μικρής απήχησης της ακροδεξιάς, μετά το 74, στον λαϊκό παράγοντα, πολύ δε περισσότερο ότι θα σήμαινε <>, δείχνουν τουλάχιστον ιστορική άγνοια και έλειψη θεμελειώδους πολιτικής ανάλυσης για το τι έιναι ο φασισμός - χούντες, πότε επιλέγονται ως λύση από το σύστημα, ποιός ο ρόλος τους σε περιόδους δονικής κρίσης του καπιταλισμού, και ποιά η δυναμική χειραγώγησης και τσακίσματος του εργατικού κινήματος που έχουν.
Προφανώς από το 74 έως σήμερα, δεν υπήρχε κανένας λόγος για το σύστημα, η ακροδεξιά ιδεολογία να είναι κυρίαρχη και να πέρνει ποσοστά μεγαλύτερα από 007. Σήμερα όμως η ανάγκες είναι άλλες....

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 8:04 μ.μ.

Κριτική mitsow175 2

Τέλος με βρίσκει τελείως αντίθετο ο τρόπος που θέτεις το εθνικό ζήτημα.
Προτάσεις όπως : <> που στερούνται παντελώς ταξικού περιεχομένου, δεν αποτελούν αριστερή προσέγγιση και δεν δίνουν αριστερή προοπτική στο κίνημα.
Απεναντίας αυτή ακριβώς την απονευρωμένη ταξικά επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν και οι δεξιές - ακροδεξιές προσεγγίσεις, που προσπαθούν να ανακόψουν την αριστερή στροφή του κόσμου και να τους εγκλωβίσουν στο σύστημα
( Καμένος, Καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή ).
Η αριστερά έκανε τεράστιο λάθος, που δίπλα στο Αντημνημονιακό - Εθνικό δεν έθεσε με απόλυτη σαφήνεια και προτερεότητα το ταξικό ζήτημα ( κάποιοι το φωνάζαμε από την αρχή, αλλά η πλειοψηφία της αριστεράς αγρόν ηγόραζε).
Τώρα βλέπει πως στην καλύτερη περίπτωση, ένας κόσμος θα εγκλωβιστεί σε ψευτοεθνικές, ψευτοαντιμνημονιακές κορώνες, διαφόρων εφεδρειών του συστήματος ( ΔΗΜΑΡ, Καμένος, ΛΑΟΣ, Καστανίδης ), και στην χειρότερη περίπτωση σε Εθνικές πλειοδοσίες φασιστών.
Δεν ενοώ ( σαν κάτι ψευτοδιεθνιστές )ότι το Εθνικό ζήτημα, δεν αφορά την αριστερά. Απέναντίας την αφορά και την παρα-αφορά. Άλλωστε δεν ξέρω κάποια άλλη πολιτική δύναμη πέραν της αριστεράς, που να έχυσε αίμα για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, όπως δεν ξέρω και κάποια άλλη δύναμη πέραν της δεξιάς και ακροδεξιάς που να ξεπούλησε αυτή την χώρα ( Γερμανοτσολιάδες, χιτες, ταγματαλήτες, αντωνάκηδες, Χουνταίους κτλ......).
Η Αριστερά όμως, ιστορικά και πολιτικά έθετε πάντα το εθνικό ζήτημα σε συνάρτηση με το ταξικό. Έδινε το αίμα της για την απελευθέρωση του λαού τόσο από τον ξένο όσο και από τον ντόπιο δυνάστη, και επιδίωκε τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και την χειραφέτηση των εργαζομένων.
Και αυτό γιατί το Εθνικό ζήτημα είναι θεμελικά, από συστάσεως του έθνους κράτους, εξ΄ορισμού ταξικό ζήτημα, και γιατί το ταξικό ζήτημα περνά πρώτα από το εθνικό για να γίνει διεθνικό στα πλαίσια του διεθνοποιημένου καπιταλισμού.
Διαφορετικά ποια η διαφορά για την εργατική τάξη της χώρας, αντι να δουλεύει με 200 ευρώ για τον Γερμανό καπιταλιστή, να δουλεύει για 200 ευρώ ή 15000 δρχ για τον Έλληνα καπιταλιστή???.
Αν το ζήτημα δεν τεθεί έτσι, τότε πέρα από τον εγκωβισμό ενός κόσμου στην συστημική λογική, οι εθνικιστικές κορώνες για Περσες και Ραϊχ, προσφαίρονται βούτηρο στο ψωμί ακροδεξιών και παρακρατικών προβοκατόρων.

Όλα αυτά δεν τα λέω γιατί πιστεύω ότι η αριστερά δεν πρέπει να κατέβει στις 25 Μαρτίου να διαμαρτυρηθεί. Απεναντίας, και να κατέβει μαζικά πρέπει, και να ηγηθεί της διαμαρτυρίας, και αν χρειαστεί να συγκρουστεί.
Με το δικό της όμως σαφές και ξακάθαρο, προς κάθε κατεύθυνση πλαίσιο και με την δέουσα οργάνωση και προσοχή, και όχι με αστείες πολιτικά προσεγγίσεις όπως η παραπάνω.

Γιατί Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ........

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 9:36 μ.μ.

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας σύντροφοι. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του Πάπα. Άλλωστε με την κριτική γινόμαστε καλύτεροι. Θα λάβω σοβαρά υπόψη τις συμβουλές σας και τις απόψεις σας. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger