Home » , » Κρέμασαν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας στο τσιγκέλι του ξεπουλήματος

Κρέμασαν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας στο τσιγκέλι του ξεπουλήματος

Από giorgis , Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 | 6:00 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

«Και για να μην κοροϊδευόμαστε, όπου έχει πάει να «σώσει» το ΔΝΤ, υπάρχουν δύο φάσεις: στην πρώτη φάση γίνονται οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στη δεύτερη φάση, οι "σωτήρες" περνούν στο βασικό πιάτο, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση του κράτους – η περιουσία και η λειτουργία του οποίου περνούν κατά κανόνα σε ξένες επιχειρήσεις.
Την πρώτη φάση τη ζούμε ήδη στο πετσί μας. Τη δεύτερη φάση θα αρχίσουμε να τη βιώνουμε προσεχώς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σούπερ ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από την πώληση των «ασημικών», όπως έλεγαν παλιότερα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, όταν όμως και τα δύο κόμματα ήταν στην αντιπολίτευση».

Της Ζέζας Ζήκου – «Καθημερινή» 14/7/2012

«Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπό τον κύριο Σαμαρά, έχει ήδη αποφασίσει να εκποιήσει, ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από προηγούμενα κύματα ιδιωτικοποιήσεων.  Φώς, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με θέα – το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο. Στην ουσία: «πωλείται η Ελλάς» στους δανειστές της. Και με θατσερική μεθοδικότητα προσπαθεί πρώτα να κάμψει τις αντιστάσεις».

Α. Τσίπρας 14/7/2012


Όχι δεν προσχώρησε ξαφνικά στον Σύριζα η δημοσιολόγος της φυλλάδας Αλαφούζου. Είναι όμως τόσο αδυσώπητη η πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να την ξεπεράσει.
Ολοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι αυτή η συγκυβέρνηση έγινε για να επιτελέσει «ειδικό σκοπό», θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης από τις λαϊκές αντιδράσεις που θα προκαλέσει γ’ αυτό και βιάζεται να διαπράξει το έγκλημα, που τις έχει ανατεθεί σε βάρος του λαού και του τόπου.

Στα πλαίσια αυτά το "μαύρο μέτωπο", οι τοποτηρητές των δανειστών του ελληνικού κράτους και οι εκτελεστές του κυβερνητικού προγράμματος της τρόικας,  κρέμασαν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας στο τσιγκέλι του ξεπουλήματος και βιάζονται να τα χαρίσουν «μπιτ παρά», στα αρπακτικά, ντόπια και ξένα. (Όχι φυσικά ότι οι «αρμόδιοι» του ξεπουλήματος θα μείνουν παραπονεμένοι. Οι σχετικές μίζες θα πέσουν βροχή).

Τουλάχιστον σ’ αυτό η κυβέρνηση, ομολογουμένως, έχει να επιδείξει έργο
. Αστραπιαία κατέγραψε όποια δημόσια περιουσία επέμεινε και την βγάζει στο σφυρί.  Εχουμε και λέμε: Κρατικά Λαχεία, το Ολυμπιακό Κέντρο στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται το Golden Hall, η ΔΕΠΑ, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, η Αφαντου στη Ρόδο, ενώ θα ακολουθήσουν η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, η ΛΑΡΚΟ,  τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΗ, η ΤΡΑΙΝΩΣΕ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης, περιφερειακά αεροδρόμια …

Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Αν θα καταφέρει να τον υλοποιήσει εξαρτάται βασικά αν θα καθόμαστε εμείς στον καναπέ να παρακολουθούμε μοιρολατρικά όσα σχεδιάζουν άλλοι για μας και ενάντια σε μας ή θα σηκωθούμε, θα βγούμε στους δρόμους και θα τους πάρουμε αμπάριζα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2012 στις 1:57 π.μ.

Δεν θα προλάβουν. Θα τους κάνουμε κιμά. Θυμήσου το.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2012 στις 12:53 μ.μ.

Κάνε όρεξη ανώνυμε 1:57
Όσο κιμά τους κάναμε ως τώρα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger