Home » , » Το τοπίο μυρίζει μπαρούτι στην Ανατολική Μεσόγειο-Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων!

Το τοπίο μυρίζει μπαρούτι στην Ανατολική Μεσόγειο-Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 | 11:22 μ.μ.

Στο διπλωματικό επίπεδο το θερμόμετρο αναβαίνει επικίνδυνα, καθώς υπάρχουν ασφυκτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την επιβολή πιο αποφασιστικών κυρώσεων στο καθεστώς Άσαντ. Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο σκληρού εμφύλιου πολέμου, με ανοικτή δράση πρακτόρων-στρατιωτικών ξένων χωρών, με ενίσχυση οπλισμού από τρίτες χώρες (π.χ. Τουρκία, Ιράν), ενεργοποίηση ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων και ιδιωτικών στρατών, καμβάς τεράστιων ιμπεριαλισμών ανταγωνισμών.

Το καθεστώς Άσαντ πρέπει να θεωρείται παρελθόν, αλλά η επόμενη μέρα στην Συρία είτε θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, είτε γενικότερης σύγκρουσης. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι οι αμερικανικές εκλογές του Φθινοπώρου είναι ένα χρονικό ορόσημο για την ανάφλεξη σε Συρία-Ιράν, αλλά η σύγκρουση έχει τη δική της δυναμική. Απόδειξη αποτελούν οι δηλώσεις της Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον που εξέφρασε την οργή της για τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά της πόλης Τρέμσιχ και κάλεσε το ΣΑ του ΟΗΕ να καταστήσει σαφές στην Δαμασκό ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Η Χ. Κλίντον τόνισε ότι οι αναφορές για την επίθεση προσφέρουν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια πως το καθεστώς δολοφονεί σκόπιμα αθώους πολίτες. «Ζητούμε μία άμεση κατάπαυση πυρός μέσα και γύρω από τη Χάμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ να εισέλθουν στην Τρέμσιχ», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Κλίντον ενώ πρόσθεσε ότι όσοι διέπραξαν αυτές τις ωμότητες θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν. «Όσο το καθεστώς Άσαντ εξακολουθεί να κινεί πόλεμο κατά του συριακού λαού, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αυξάνει την πίεση επί του καθεστώτος, ώστε να σταματήσει η βία και να επιτρέψει την εμφάνιση μίας πολιτικής λύσης. Η Ιστορία θα κρίνει το ΣΑ. Τα μέλη του θα πρέπει να ρωτήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, εάν η κληρονομιά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους είναι εάν θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στο καθεστώς Ασαντ, να διαπράττει ακατανόμαστες πράξεις βίας εναντίον του ίδιου του λαού του», κατέληξε. Παράλληλα και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απευθύνθηκε σε Ρωσία-Κίνα μετά την σφαγή στην Τρέμσιχ, προειδοποιώντας ότι εάν αρνηθούν να εγκρίνουν κυρώσεις κατά της Συρίας θα επικρατήσει το χάος και ο πόλεμος.

Σε ένα ακόμη πόλεμο στην περιοχή μας, ο ρόλος της χώρας μας είναι σημαντικός λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και των συμμαχιών της. Ο ρόλος των βάσεων στη Σούδα και γενικότερα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη είναι καθοριστικός, ενώ το Αιγαίο έγινε πρόσφατα πέρασμα και απάγγειο μεγάλων ναυτικών δυνάμεων. Η παρουσία του 6ου αμερικανικού στόλου είναι πάντα σημαντική, ενώ στη Ρόδο βρέθηκε το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower (CVN-69). Το βαρύ εξοπλισμένο ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Smetlivy", κλάσης Kashin, συναντήθηκε με τον ρώσικο στολίσκο των δύο αποβατικών "Ν.Filchenkov" και "Tsezar Kunikov", και των δύο ρυμουλκών στα ανοικτά της Λήμνου και πλέουν για Συρία.

Ο ΡΙΖΟΣΠΣΤΗΣ αποκάλυψε ότι «από την Πέμπτη 5 Ιούλη έως το Σάββατο 14 Ιούλη, ομάδα 146 σπουδαστών του Στρατιωτικού Κολεγίου του Κατάρ, αντίστοιχη της Σχολής Ευελπίδων, «συνοδευόμενοι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΣ, από τον απαραίτητο αριθμό αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις σε κατάλληλους χώρους ασκήσεων, στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού». Η κορύφωση της άσκησης θα γίνει παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κατάρ, στη θέση «Αμπελώνες» Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση διδάσκονται μετακινήσεις από κτίριο σε κτίριο σε κατοικημένο τόπο, βασικές ικανότητες μαχητή εισόδου σε κτίριο και εκκαθαρίσεις δωματίων. Καθ' όλη τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ασκήσεων, παρών στο χώρο της εκπαίδευσης βρίσκεται Βρετανός αξιωματικός, που δίνει οδηγίες για το περιεχόμενο των ασκήσεων, συνεργαζόμενος πάντα με τους συναδέλφους του Ε.Σ.

Η παραπάνω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ. Σημειώνεται πως η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τις αραβικές χώρες αποτελεί μέρος του σχεδίου περί «νέας Μέσης Ανατολής» και για το σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί ειδικό παραμάγαζο του ΝΑΤΟ, αντίστοιχο του «Μεσογειακού διαλόγου». Το Κατάρ διαδραματίζει ενεργό ρόλο στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, όπου επίσης συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και το Ομάν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Κατάρ. Ανάλογη συνεργασία έχει και η Τουρκία με τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, πρόσφατα είχε κάνει στην Αν. Μεσόγειο κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο των οποίων αραβικά μαχητικά παραβίασαν κατ' επανάληψη τον ελληνικό FIR στο ύψος του Καστελόριζου. Υπενθυμίζεται ακόμα πως το Κατάρ είχε ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο της Λιβύης».

Ασφαλώς, η ένταση στην Συρία είναι η μια παράμετρος των εξελίξεων που απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα των ΑΟΖ-ενεργειακών κοιτασμάτων, ιδιαίτερα των κυπριακών, που εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των τοπικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Με μία μεγάλη αεροναυτική δύναμη η Άγκυρα εκτέλεσε το διάστημα 12-13/7/2012 για πρώτη φορά αεροναυτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ακριβώς επάνω από το οικόπεδο 12 στο οποίο έχει ανακαλυφθεί  το πρώτο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου και επεκτάθηκε στα γειτονικά οικόπεδα 8 και 9 για τα οποία επίσης φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης φυσικού αερίου.! Επίσης είναι η πρώτη τουρκική άσκηση γενικότερα, από τότε που η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία στην ΕΕ. Στην άσκηση συμμετείχαν πλωτά και εναέρια μέσα: Μαχητικά F-16C/D, ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, φρεγάτες, δύο αεροσκάφη CN-235 κλπ. Όταν πληροφορήθηκαν την τουρκική κίνηση οι Ισραηλινοί εξήγγειλαν και αυτοί άσκηση. Ισραηλινά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, μαχητικά F-16 Sufa, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, άνδρες των Ειδικών δυνάμεων που επάνδρωσαν τις εξέδρες, ήταν η ισραηλινή απάντηση.

Πολλοί αναλυτές συνδέουν τις τελευταίες εξελίξεις με την ξαφνική άσκηση φόρτωσης οπλισμού στα μαχητικά αεροσκάφη της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης που διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Σκοπός της άσκησης ήταν να γίνουν οι φορτώσεις οπλισμού σε όλα τα αεροπορικά μέσα (επιθετικά και αμυντικά) εντός των προβλεπομένων από τα σχέδια χρόνων. Η άσκηση δεν περιελάμβανε μετακινήσεις δυνάμεων και ολοκληρώθηκε νωρίτερα των προβλεπόμενων χρόνων, λόγω αναφοράς πέρατος φόρτωσης από όλους του εμπλεκόμενους.

Επίσης, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναβαθμίζει την στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την συζήτηση των  προγραμματικών δηλώσεων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε σχετικά, δίνοντας το στίγμα των ελληνικών θέσεων: «Θεωρούμε: απολύτως σκόπιμο να προχωρήσει η συνεργασία σε αμυντικά θέματα και όχι μόνο, με το κράτος του Ισραήλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει και θα προδώσει τις παραδοσιακά καλές και αρμονικές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, όπου αναδύονται όπως ξέρετε νέα πολιτικά συστήματα και προσβλέπουν στην αποκατάσταση γέφυρας επαφής με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι». Μάλιστα, άμεσα το  Ισραηλινό ΠΝ έρχεται στην Ελλάδα για άσκηση με πραγματικά πυρά στο Μυρτώο Πέλαγος! Η άσκηση θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Πεδίο Βολών ''Καράβια'' (ανατολικά του Λεωνιδίου), αναβαθμίζοντας και στο επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών που έχει προωθηθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα επέστρεψε από το Ισραήλ  ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης μετά από επίσημη επίσκεψη και  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχου Ram Rutberg. Ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγο Benjamin Gantz και τον Αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχο Ram Rutberg.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κρίση στην Συρία δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των εσωτερικών αντιθέσεων, εθνοτικών-θρησκευτικών-πολιτειακών, αλλά ταυτόχρονα, συμπυκνώνει τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που συνδέονται με τον έλεγχο της περιοχής και τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το παγκόσμιο ενεργειακό ζήτημα, και σφραγίζονται από την έξαρση της καπιταλιστικής κρίσης.

Δεν μπορούμε να εικάσουμε αν η ένταση θα κλιμακωθεί. Και μέχρι που θα φτάσουν. Όμως σίγουρα δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Είναι βέβαιο ότι έχουμε μπει σε μια φάση τεράστιας κλιμάκωσης του ταξικού πολέμου, αναθέρμανσης περιφερειακών συγκρούσεων, ενώ τείνουν να αποδεσμευτούν απίστευτες καταστροφικές δυνάμεις.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ

ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η Ανατροπή των τυραννικών καθεστώτων πρέπει να είναι έργο των ριζοσπαστικών δυνάμεων και του αγωνιζόμενου λαού, που θα εμπνέει τη διεθνή αλληλεγγύη των κινημάτων. Δε μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εμπλοκής και επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ που έχουν άλλες στοχεύσεις και θεωρούν πάντα ως μεγαλύτερο εχθρό τους, στην επιχείρηση επιβολής της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας.

Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να ετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει την τεράστια σύγκρουση. Για πρώτη φορά από την εποχή της σύγκρουσης στα Βαλκάνια, ο πόλεμος βρίσκεται τόσο κοντά και αλληλοδιαπλέκεται με κολοσσιαία συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τις στρατηγικές της συμμαχίες. Μόνο με μια αντίληψη που θα ξεπερνά τις λογικές του πατριωτισμού και «της εθνικής ενότητας», που θα αμφισβητεί τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης-παλεύοντας για την ανατροπή της συμμαχίας π.χ. με το Ισραήλ, την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-  θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής. Μόνο η απειλή της επαναστατικής ανατροπής μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2012 στις 2:28 π.μ.

Και τι νόημα έχει αυτό το σύνθημα που τα βάζει όλα τα θέματα: και "νίκη του λαού" και "ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος" και "έξω οι ιμπεριαλιστές", όταν: δεν είσαι καν θέση με τα σημερινά δεδομένα να καθορίσεις τι θα πει "νίκη του λαού" εκεί, όταν η "νίκη του λαού" κατά την πρόσφατη λυβική εμπειρία δεν σήμανε ούτε το τέλος του "αυταρχισμού" ούτε καν το τέλος της αιματοχυσίας, όταν δεν ήταν καν "νίκη του λαού" αλλά νίκη των βομβαρδιστικών ηπα και εε, κι όταν τα δυο πρώτα σκέλη του συνθήματος εκ των πραγμάτων σημαίνουν ότι οι ιμπεριαλιστές δεν θα φύγουν "ΕΞΩ", αλλά ότι θα πατήσουν ΜΕΣΑ;

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2012 στις 2:53 μ.μ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για το ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ και δημοσιογράφων Υπηρεσίας! ΣΟΚ στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πόλεμο προπαγάνδας στη Συρία!

http://seisaxthia.wordpress.com/2012/07/16/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4/

Υ.Γ Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο. Έλεος με αυτό το σύνθημα, και με το θύτη και με το θύμα.
Κρίμα γιατί χαλάει την όμορφη αναλυσή σας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger