Home » , » Πολύ «γουρλίδικα» ξεκίνησε τον βίο της αυτή η συγκυβέρνηση

Πολύ «γουρλίδικα» ξεκίνησε τον βίο της αυτή η συγκυβέρνηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 | 4:15 μ.μ.

Κάποιοι θρησκόληπτοι νεοδημοκράτες σίγουρα θα σκέφτηκαν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να γίνει «ευχέλαιο» για να φύγει το «κακό μάτι». Πώς αλλιώς να εξηγήσουν ότι μέσα σε δυο βδομάδες απ’ την κυβέρνησή τους έχουν παραιτηθεί 3 υπουργοί; (Βερνίκος, Ράπανος, Νικολόπουλος).
Ο τελευταίος μάλιστα παρατήθηκε από το πόστο του λίγες μόνο ώρες αφού η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή.

Και εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο γιατί ο Ν. Νικολόπουλος, δεν είναι ένα τυχαίο νεοδημοκρατικό στέλεχος. Υπήρξε τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, στενός φίλος και συνεργάτης του Α. Σαμαρά, κάτι που τον οδήγησε να αναλάβει το πόστο του υφυπουργού Εργασίας.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Ν. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων και τονίζει: «Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος. Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της».

Παρακάτω στην επιστολή του δηλώνει ακόμη πως παραμένει στη Νέα Δημοκρατία «απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος» και συνεχίζει, όπως επισημαίνει, να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

Κανέναν δεν πείθει τα όσα επικαλείται το στέλεχος της Ν.Δ στην επιστολή παραίτησής του απ’ το κυβερνητικό σχήμα, άσε που δεν έχει καμιά λογική απ’ την μια να ισχυρίζεται ότι θέλει να μείνει συνεπείς με αυτά που επικαλούταν σαν τομεάρχης της Ν.Δ. γ’ αυτό αποχωρεί από την κυβέρνηση και απ’ την άλλη να παραμένει και να στηρίζει το κόμμα της Ν.Δ.

Αυτά τα περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του Μνημονίου έχουν καταντήσει ανέκδοτο ειδικά μετά την επιστολή ραγιαδισμού και υποτέλειας που έστειλε ο Α. Σαμαράς στους ηγέτες της Ε.Ε., κάτι που και ο ίδιος το γνώριζε πολύ καλά αφού σαν υφυπουργός μόλις την περασμένη βδομάδα  συναντήθηκε μαζί με τον προϊστάμενο του υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση με την τρόικα και συναποφάσισαν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται τον Σεπτέμβρη και μάλιστα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση σ’ αυτά αφού υπάρχουν στο Μνημόνιο.

Γιατί τότε δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τον Ν. Νικολόπουλο. Δεν γνώριζε ότι τον Σεπτέμβρη θα μπει νέο μαχαίρι σε όλες τις συντάξεις που κατά τους τροϊκανούς θεωρούνται «υψηλές», θα υπάρξει σφαγιασμός στα προνιακά επιδόματα, θα καθοριστεί νέος κατώτατος μισθός, θα συνταχτεί η νέα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ελάχιστη σημασία έχει αφού στην αγορά εργασίας κάνουν θραύση οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς πείνας), θα θεσμοθετηθεί και με την σφραγίδα της συγκυβέρνησης ο νέος εργασιακός μεσαίωνας;

Δεν έχουμε την διάθεση, ούτε την δυνατότητα να κάνουμε το «ψυχογράφημα» του Ν. Νικολόπουλου για να διαπιστώσουμε από πού ορμώμενος πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την κυβερνητική καρέκλα. Σύμφωνα με αυτά που διαρρέει η Ν.Δ., και μετέδωσαν στα δελτία ειδήσεων τους Mega και Skay ο Ν. Νικολόπουλος αισθάνθηκε «ριγμένος», αφού αυτές τις μέρες καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες των υφυπουργών». Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία σε «έντονο ύφος» -όπως είπε χαρακτηριστικά η Μ. Σπυράκη στο Mega- μεταξύ Σαμαρά-Νικολόπουλου κάτι που οδήγησε στην παραίτηση του υφυπουργού εργασίας και την άμεση αντικατάστασή του από τον βουλευτή Καβάλας, Ν. Παναγιωτόπουλο.

Όπως και να είναι πάντως αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πολύ «γουρλίδικα» ξεκίνησε τον βίο της αυτή η συγκυβέρνηση. Πάντα τέτοια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2012 στις 4:33 μ.μ.

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ....ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ...ΜΕΤΑ ΤΙ;...ΜΗΠΩΣ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ;....

πανθηρας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger