Home » » Ένας 45 άρης "συνταξιούχος" στρατιωτικός, ξεσπά και λέει αλήθειες.

Ένας 45 άρης "συνταξιούχος" στρατιωτικός, ξεσπά και λέει αλήθειες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 | 2:38 μ.μ.


OI ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς εξαιτίας της τεράστιας οικονομικής πίεσης, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές έχουν μεγάλη ζήτηση με τη βεβαιότητα του μισθού και τη μονιμότητα που προσφέρουν.
Κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε το κείμενο αυτό, που συνέγραψε ένα 45αρης απόστρατος στρατιωτικός καθώς αποκαλύπτει πολλές αθέατες πτυχές της σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με τη μακρόχρονη εμπειρία του φωτίζει σημαντικές συνέπειες της στρατιωτικής καριέρας στον παράγοντα άνθρωπο.

Προτείνουμε την προσεκτική του ανάγνωση:   

Άκουσα ποικίλα σχόλια από ορισμένους και συνάντησα αμήχανες, ουδέτερες έως ζηλόφθονες αντιδράσεις στα πρόσωπα πάρα πολλών συνανθρώπων μου για «νέους 45-άρηδες» συνταξιούχους στρατιωτικούς που δεν εργάζονται και «κάθονται» ενώ είναι εργασιακά ενεργητικοί και προκλητικά μικροί για συνταξιοδότηση. Επειδή ουδείς -κατά τα φαινόμενα- εννοεί την πεμπτουσία και κρίνει επιφανειακά. Επειδή με ξεζούμισαν και μετά με πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα… Επειδή με έμαθαν και έμαθα να «πολεμάω» και να αντιμετωπίζω με θάρρος τα πάντα… Δηλώνω ευθαρσώς:

.    Όταν άφησα το Λύκειο στην ηλικία των 17 και εν έτει 1986, εισακτέος επιτυχώς στη ΣΜΥ, όταν η Ελλάδα ζούσε στην ευμάρειά της (!), η συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών και φίλων μου, σάστισαν, χλεύασαν επικριτικά και αναρωτιόντουσαν με ένα μίγμα περιέργειας και καχυποψίας αν έπραττα ορθώς: «Που πάει αυτός τώρα στη ΣΜΥ». Παρόλ’ αυτά, το Σύνταγμα, η Υπηρεσία και η προκήρυξη, με δέχτηκαν στην ηλικία των 17…

.   Όταν με έστυβαν επί 2 παρά κάτι χρόνια με σκληρή εκπαίδευση στρατιωτικής σχολής -και όχι κέντρου νεοσυλλέκτων-, «πειθαρχώντας» με για να στελεχώσω τον ΕΣ, όλοι οι συνομήλικοί μου ζούσαν την ανεμελιά της εφηβείας, έχοντας ήδη πάει και «πενθήμερη»…

.   Αποφοιτώντας από τη ΣΜΥ, έμμισθος και ανεξάρτητος, παίρνοντας την πρώτη μετάθεση στη Χίο, οι συμμαθητές και φίλοι μου είτε εισέρχονταν στο Πανεπιστήμιο, είτε κατατάσσονταν στρατιώτες, είτε ήταν ακόμη άνεργοι…
.   Όταν δημιούργησα οικογένεια σε ηλικία 21 ετών (!) και έγινα πατέρας στα 23 και δεύτερη φορά στα 28 μου, οι συμμαθητές και φίλοι μου είτε τελείωναν το Πανεπιστήμιο -ολοκληρώνοντας έτσι την ανέμελη φοιτητική ζωή-, είτε υπηρετούσαν θητεία ως κληρωτοί, είτε έψαχναν για εργασία, είτε άρχιζαν ισχνά-ισχνά την επαγγελματική τους ζωή… Ενώ εγώ είχα ήδη 12 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας (που τώρα κατακρίνεται!) και είχα ήδη μετατεθεί 4 φορές σε Χίο, Μεσολόγγι, Σάμο, Λιτόχωρο…
. Πλην των γονέων μου και της πεθεράς μου, κανείς από τους φίλους και συμμαθητές, ελάχιστοι από τους συγγενείς (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, κι αυτού τραυματισμένου!) δε ρώτησαν επί 25 χρόνια, όταν υπηρετούσα στην παραμεθόριο (συνολικά επί 10-ετίας) πως περνούσα με την οικογένειά μου, αν χρειαζόμασταν βοήθεια, αν μας αρκούσε ο μισθός… Τα λίγα τηλεφωνήματα «ενδιαφέροντος» έλαβαν χώρα όταν υπηρετούσα σε «όμορφες» Φρουρές (Λιτόχωρο, Λάρισα, Βουδαπέστη)… Στις άδειές μου δε (πολλές φορές «υποχρεωτικά» στον τόπο καταγωγής να δω συγγενείς, αλλιώς είχαμε παρεξηγήσεις), το κόστος μετακινήσεων μείωνε σοβαρά το μισθό, ενώ, αμέτρητες φορές δημιουργούνταν τριβές και παρεξηγήσεις γιατί δεν πήγαινα να επισκεφτώ «όλους»! Αυτοί οι «όλοι» όμως, ποτέ δεν έκαναν την υπέρβαση να ξεβολευτούν και να με επισκεφθούν στον τόπο που υπηρετούσα, με -πάντα- νομιμοφανείς και ευεξήγητες δικαιολογίες… Το πιο εξοργιστικό δε είναι ότι, ΟΛΟΙ (κράτος, κοινωνία, συγγενείς, γνωστοί κλπ.), με «θυμούνται» τώρα που αποστρατεύτηκα «μικρός», με κατακρίνουν ως απόστρατο, προβάλλοντας τα γνωστά επιχειρήματα περί «νέων» συνταξιούχων, ενώ τα προηγούμενα 25 χρόνια κανείς! 

.     Ευτύχησα να έχω στη σταδιοδρομία μου υψηλότερες αποδοχές σε 3 περιόδους, αλλά στην πορεία όλες εξανεμίστηκαν στα υψηλά κοινόχρηστα, πετρέλαια, υψηλά ενοίκια, υψηλούς λογαριασμούς ΟΤΕ (λόγω απόστασης!), πολυέξοδες μετακινήσεις (άδειες κλπ.) που δεν έχουν άλλα επαγγέλματα, καθώς επίσης και μετακινήσεις για εξεύρεση κατοικίας πριν τη μετάθεση κλπ. Έξοδα που υφίστανται σε μικρό βαθμό ή καθόλου σε εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα...

.  Επειδή με μετέθεταν κάθε 2-3 χρόνια και σε 25 χρόνια πήρα 9 μεταθέσεις και μετακόμισα 11 φορές σε νέα σπίτια, δεν κατέστη δυνατό να «χτίσω» σταθερές σχέσεις (εργασιακά-ατομικά-οικογενειακά), να αγοράσω σπίτι, ή να προβώ σε οποιουδήποτε είδους «επένδυση» διότι είχα εμπόδια την απόσταση, το οικονομικό, την επικείμενη μετάθεση. Μακροπρόθεσμα, άκουγα, μάθαινα και ενημερωνόμουν ότι, όλοι οι συμμαθητές, φίλοι μου και εντόπιοι ιδιώτες (που γνώριζα στις μεταθέσεις), σταθεροποιούνταν σε κάτι, είτε εργασία, είτε αγορά σπιτιού, είτε λήψη δανείου, είτε γάμος με εντόπια σύζυγο.

.  Όταν γεννήθηκε το πρώτο μου τέκνο, μου αρνήθηκαν ολιγοήμερη άδεια (!) για να παρευρεθώ στον τοκετό και στο νοσοκομείο. Όταν αίφνης απεβίωσε η πεθερά μου (κάτοικος εξωτερικού), μου αρνήθηκαν έγκριση άδειας εξωτερικού με τη δικαιολογία ότι «είναι αργά, οι άδειες εξωτερικού προγραμματίζονται νωρίτερα». Εν τέλει, εγκρίθηκε η άδεια μετά από έντονο άγχος, εκνευρισμούς, άσκοπη αντισυναδελφική μεταχείριση και εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε αεροπορικές εταιρείες για καθορισμό ημερομηνιών. Σε κάθε άλλη εργασία, το αυτονόητο είναι να φύγεις αμέσως, ενώ στις ΕΔ δεν είναι «τόσο απλό λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων»! Την περίοδο 2005-2007, αν δεν απατώμαι, εγκρίθηκε εν τέλει δικαιούμενη άδεια του πατέρα-στρατιωτικού σε περίπτωση τοκετού της συζύγου του…
.   Στους ιδιώτες που ώρα με «θυμούνται» και οι οποίοι έχουν μείνει αμετακίνητοι στον τόπο καταγωγής τους, ή ήλθαν σε γάμου κοινωνία με εντόπιο/α σύζυγο, ή επένδυσαν-αγόρασαν-τοποθέτησαν στον τόπο τους μπαίνοντας σε δικό τους σπίτι, δεν έχω να αντιτάξω τίποτα απολύτως λόγω των παραπάνω συνθηκών εργασίας μου…! Δεν έχω να αντιτάξω αγορά κατοικίας, αγροτεμαχίου, σταθερής εργασίας της συζύγου μου, παρά μόνο τούτο: Μετά από 25 χρόνια στον ΕΣ, είμαι στυμμένος σαν λεμονόκουπα, έχοντας ξοδέψει τα καλύτερα και παραγωγικότερα χρόνια της ζωής μου σε μια ατέρμονη «μετακίνηση» δίχως απτό αποτέλεσμα…! 

.    Δηλώνω εντελώς πληροφοριακά και προς γνώση παντός ενδιαφερομένου όλου του δημόσιου τομέα  και της Υπηρεσίας, ότι, στη διάρκεια των 25 ετών (23 εκτός σχολής), εργάστηκα «εντός» στρατοπέδου -με τη μορφή υπηρεσιών, ασκήσεων, εβδομαδιαίων υπηρεσιών, επιφυλακών, είτε άλλων «υποχρεωτικών» δραστηριοτήτων (επιθεωρήσεις, καθαριότητες)-, επί 33 μήνες περίπου, οι οποίοι φυσικά ήταν απλήρωτοι, δηλαδή, 2 χρόνια και 9 μήνες χωρίς αμοιβή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (εθνικές ΤΑΜΣ). Εν έτει 2011, εγκρίθηκε τελικά και μετά από μακροχρόνια αίτηση των πάντων, η υποχρεωτική απαλλαγή μετά από 24-ωρη υπηρεσία…

.    Ουδόλως αναφέρομαι στις εργασιακές συνθήκες του στρατιωτικού επαγγέλματος γιατί οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νομικοί, οι γιατροί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.ο.κ., αφενός έχουν τους δικούς τους «νόμους» εργασίας, αλλά, η πειθαρχία, η «ιεραρχία», οι στυγνοί νόμοι και διαταγές του στρατεύματος, η «εξουσία» του προϊσταμένου αξιωματικού, πλάθουν, καθορίζουν, επηρεάζουν, φθείρουν και απομυζούν προσωπικότητα και ατομική ελευθερία. Εξ ου και η αποφυγή πολλών να καταταγούν για εργασία στις ΕΔ: «Δεν είναι για όλους», λένε…, «δεν αντέχω εγώ», «δε μπορώ αφεντικά στο κεφάλι μου»…
 .  Αν φαίνομαι βιολογικά μεγαλύτερος είναι γιατί η ευθύνη για το υφιστάμενο προσωπικό (για ό,τι πράξει ή δεν πράξει πολλές φορές!) που κατά καιρούς διοικούμε είναι «απλήρωτη», οι συνεχείς μετακινήσεις και τα άγχη εξεύρεσης κατοικίας, σχολείων κλπ. είναι ψυχοφθόρα, ενώ, η άστατη υπηρεσιακή ζωή (υπηρεσίες, έφοδοι, ασκήσεις κλπ.) ιατρικώς γερνούν…

.  Εφόσον το Σύνταγμα εξασφαλίζει νόμιμη συνταξιοδότηση εν έτει 2011-2012, λόγω πανθομολογουμένως ιδιάζουσων εργασιακών συνθηκών (που όλοι παραδέχονται αλλά όλοι με κατακρίνουν τώρα επειδή «αποχώρησα»), έκανα χρήση του νόμιμου δικαιώματός μου. Η Υπηρεσία δε δίνει άλλο κίνητρο για να εργαστώ επιπλέον 10 έτη -και να αποστομώσω τους επικριτές των «νέων 45-άρηδων» συνταξιούχων στρατιωτικών- όπως π.χ., να παραμείνω αμετάθετος σε τόπο συμφερόντων για το υπόλοιπο της σταδιοδρομίας μου. Η φθορά των μετακινήσεων είναι ανυπόφορη, οι ανάγκες των τέκνων πιεστικές, η οικονομική κατάσταση επέστρεψε στα επίπεδα του 1960 (!) και το μέλλον προδιαγράφεται εντελώς άγνωστο…

.  Μεγάλος αριθμός των αποστρατευθέντων κάτω των 55 ετών (όπως μας λέει η Τρόικα!) που αποχώρησαν με αίτησή τους, διακρίνονται για υψηλή επαγγελματική συνεισφορά, ηθική ακεραιότητα, «έντονη» προσωπικότητα, αναζήτηση ευκαιριών επαγγελματικής αλλά και προσωπικής εξέλιξης τους σε νέα περιβάλλοντα, υγιείς και ρομαντικές απόψεις για το στράτευμα. Ναι μεν ο «νέος συνταξιούχος» έχει εργασιακό μέλλον και δυνατότητα περαιτέρω εισφοράς και ανεκτίμητη εμπειρία, αλλά η Πολιτεία είναι κάθετα αντίθετη και διαφωνεί, «τιμωρεί την πρόωρη αποχώρηση» και απαγορεύει δια νόμου την εργασία! 

.   Συμπερασματικά, εν πλήρη συνειδήσει και ειλικρίνεια, σας λέω ότι: Απολαμβάνω τη νέα μου ζωή ως «νέος 45-άρης συνταξιούχος στρατιωτικός», τα βράδια κοιμάμαι συνειδησιακά ήσυχος εφόσον υπηρέτησα συνεπέστατα, ευσυνείδητα και νομοταγώς, χαίρομαι την οικογένειά μου κάθε μέρα, αδιαφορώ τελείως για τα επικριτικά σχόλια περί οκνηρίας, ραθυμίας, κατασπατάλησης κρατικών ταμείων, «τσάμπα» χρημάτων προς εμέ (τα οποία εκτιμώ ότι πηγάζουν κατά 90% από άγνοια και 10% από φθόνο, ζήλεια ή άλλες σκοτεινές προθέσεις), «απολαμβάνω» την ελευθερία μου -φτωχότερος μεν, ευτυχέστερος δε-, κοιμάμαι, ξυπνάω, αθλούμαι, διαβάζω, γράφω, μαθαίνω, ενημερώνομαι, μετακινούμαι, ταξιδεύω, εργάζομαι πνευματικά, βλέπω την οικογένειά μου όποτε θέλω εγώ! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 28 σχόλια

6 Αυγούστου 2012 στις 4:27 μ.μ.

Ουδείς αμφιβάλει ότι το επάγγελμα του στρατιωτικού έχει τις δικές του δυσκολίες.
Όμως, είναι αναμφισβήτητο ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση (και πολύ ΠΡΙΝ τα 45 για κάποιους από εσάς) είναι σκανδαλώδης ευμενής μεταχείριση που δε δικαιολογείτε από πουθενά.

Τα προνόμια των σωμάτων ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποιοι τα δώσανε και σε ποιους.
Τώρα που μπαίνει η πλέμπα στο στρατό και δεν έχουν την ίδια χρησιμότητα με παλιότερα, τα παίρνουν πίσω.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2012 στις 4:28 μ.μ.

Ας ελπίσουμε αλλά και ας προσπαθήσουμε ολοένα και περισσότερα τέτοια αξιόλογα άτομα να αναδύονται όσο προχωράμε στην δύσκολη κοινωνική μας πορεία.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αξιόλογα και ξεχωριστά στελέχη του μόνιμου στρατού στελέχωσαν το ΕΑΜ και ΕΛΑΣ τόσο κατά των Γερμανών όσο και κατα τον εμφύλιο συνεισφέροντας πολλά στο Λαικο κίνημα.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2012 στις 6:00 μ.μ.

Τον καημένο.....Συγκινήθηκα!

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2012 στις 7:53 μ.μ.

ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.

ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

1 ΚΑΚΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΩΝ
2 ΕΣΥ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΣ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ
3 ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ Γ ΑΥΤΟ;
4 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ
5 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ Η ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΣΕ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
6 ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΙΑΤΡΟΥΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ) ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΕΛΩ 47 ΧΡΟΝΩΝ.
ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΕΤΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΩ.
ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΡΙΚΩΑ ΤΕΚΝΩΝ, ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΘΕΡΕΤΡΑ, ΛΗΨΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΑΤΟΚΑ Η ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΑΣΕ ΜΗ ΣΚΕΦΤΩ ΚΙ ΑΛΛΑ
ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΛΠΚΛΠ

ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ 60 ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ, ΜΙΚΡΑ ΗΤΑΝ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.
ΜΗ ΚΛΕΓΕΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ . ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΣΕ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΣΤΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΜΕ ΤΗ ΑΣΧΗΜΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2012 στις 11:13 μ.μ.

Εντάξει τώρα...το μόνο χώσιμο που τρώνε οι στρατιωτικοί είναι οι μεταθέσεις. Όντως αυτό είναι ένα πρόβλημα, ειδικά αν για κάποιο λόγο κάποιος θέλει να σε "τρέξει".

Όμως έλεος τώρα, δεν θα μας κλαφτεί κι ο τύπος επειδή δεν σπούδασε, δεν έμεινε άνεργος, δεν άλλαξε 10 δουλειές, είχε την καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. κλπ. Γενικά οι στρατιωτικοί δεν περνάνε και πολύ άσχημα αν δεν έχουν ιδεολογικοπολιτικής φύσης προβλήματα, και πάντα περιμένει και μια σύνταξη στα 45, αν κάτσει καμιά στραβή και δεν προαχθείς. Ας σκεφτούμε στο κάτω-κάτω ότι για άλλους στα 45 έρχεται η απόλυση με άλλα...20 χρόνια για την σύνταξη.

Το όλο ζήτημα φυσικά, στο οποίο κανείς δεν απαντά από τους κυβερνώντες, είναι γιατί, για ποιό λόγο θα πρέπει η εξομοίωση να γίνεται πάντα προς τα κάτω. Δηλαδή γιατί να μην έχουν π.χ. όλοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στρατιωτικών; Γιατί να πάει το Νίμιτς προς το ΙΚΑ κι όχι το ΙΚΑ προς το Νίμιτς; Γιατί να μην έχουν ένα Άγιο Ανδρέα οι εργαζόμενοι και να πρέπει να πληρώνουν την υπόγα του κάθε απατεώνα "rooms to let" 60 ευρώ; Γιατί να πρέπει να απολύονται και να μην παίρνουν μια μετάθεση π.χ. αν αλλάξει η κατεύθυνση στην παραγωγή;

Είναι κάποια ερωτήματα για όποιους θέλουν να μας ρίξουν σε συνθήκες του 19ου και του 18ου αιώνα, λες και ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί ο ηλεκτρισμός...

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 1:38 π.μ.

Δεν έγινε με το ζόρι στρατιωτικός,ηταν επιλογή του και γνώριζε τις δυσκολίες στο στράτευμα.Προς τι τώρα τα παράπονα;Βγαίνει και αδικημένος;Ασε που στους ένστολους βασιλεύει ο φασισμός και κάνει πάρτυ η ναζιστική χ.α.Ελεος.

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 11:23 π.μ.

Για τα παιδάκια που μαρτύρησαν υπό σου τσιμουδιά έτσι; Καραβανά..

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 1:03 μ.μ.

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΛΑΨΙΑΡΗΣ

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Θα ήθελα να μας πεις ΓΙΑΤΙ έκανες αυτή την επιλογή (εννοώ του επαγγελματία στρατιώτη).

Ανώνυμος
7 Αυγούστου 2012 στις 8:23 μ.μ.

Επαιξε και απο ότι φαίνεται αισθάνεται χαμένος...
Τον πλήρωσα και τον πληρώνω.
Τον λογαριασμό του ψυχολόγου στείλτε τον σ' αυτούς που που τον λυπούνται.
Δεν έχω άλλα να πληρώσω...
(Αν είχα δεν 'έτρεχε μία' Τόσους πληρώνω. Ενας καραβανάς με τύψεις δεν θα ήταν βάρος)

8 Αυγούστου 2012 στις 1:22 π.μ.

Αρχικά, με καλή προαίρεση δε θα αμφιβάλλω για ό,τι έγραψε ο συντάκτης του κειμένου.Έχω, όμως, άλλες ενστάσεις.
Είμαι συνομήλικη του και θα ήταν σκόπιμο να δει και την πλευρά των άλλων.
1. όταν αυτός επαιρνε το μισθό του εγώ σπούδαζα και δούλευα ταυτόχρονα.
2. όταν πήρα πτυχίο αναγκάστηκα να δουλεύω για πέντε χρόνια ανασφάλιστη. όταν τελικά, βρήκα δουλειά, αναγκαζόμουν να δουλεύω 45 ώρες σε φροντιστήρια οργανωμένα με πολλαπλή ασφάλιση, αντίστοιχα ένσημα, αλλά το ΙΚΑ αναγνωρίζει μόνο 25 ανά μήνα .
3. η "σύλληψη" του πρώτου μου παιδιού προγραμματίστηκε ώστε η γέννησή του να μη συμπέσει με διάστημα που το φροντιστήριο θα ήταν ανοιχτό και θα έχανα τη δουλειά μου.
4. η γέννηση του δεύτερου παιδιού μου με βρήκε άνεργη, γιατί δεν υπήρχε κανείς να τα προσέχει.
5. η ελπίδα ότι θα διοριστώ εξανεμίστηκε όταν καταργήθηκε η επετηρίδα.
6. Μετά από αρκετά χρόνια υποαπασχόλησης , αποφάσισα να δώσω ΑΣΕΠ και απομακρύνθηκα από την οικογένεια μου έξι μήνες για να διαβάσω.
7. Διορίστηκα σε ακριτικό νησί και στη συνέχεια πήρα μετάθεση σε ακριτικό νομό. Μετά από τέσσερα χρόνια και στην ηλικία των 40 πήρα μετάθεση στο χώρο κατοικίας μου.
8. Σήμερα, έχω απλήρωτα δάνεια, χαράτσια, εφορία, απειλούν με κατασχέσεις και συνάμα με απόλυση από το δημόσιο ή στην καλύτερη καθημερινή χειραγώση ως τα 65 που θα βγω(;) στη σύνταξη.
Σημειωτέον ότι από τεσσάρων δουλεύω στα χωράφια ,όπως πολλά παιδιά αγροτών.
Δε θεωρώ ότι καταγράφω κάτι πρωτότυπο. Είναι μια συνηθισμένη ιστορία ενός ανθρώπου της γενιάς μου.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πρέπει να αποδεικνύω ότι ούτε"μαζί τα έφαγα",ούτε ζούσα σε ευμάρεια. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα αυταπάτες για το σύστημα. στην καλύτερη περίπτωση το 1/3 της κοινωνίας πάντοτε ζούσε σε απόλυτη φτώχεια. σήμερα που αυτό το ποσοστό τείνει να γίνει πλειοψηφικό είναι κρίσιμο να μη περιφρουρήσουμε "το βόλεμά"μας (όσοι το έχουν), αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν χειρότερα από τους παππούδες μας. Δεν πιστεύω σε καμία αλλαγή, μεταρρύθμιση, εκσυγρονισμό. Το μόνο που μας μένει είναι να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα που μας εξευτελίζει, κλέβει όνειρα, καλλιεργεί μίση, καταργεί ελπίδες , καταστρέφει το περιβάλλον, μας ταίζει σκουπίδια, μας τροφοδοτεί με μολυσμένο αέρα και εντέλει μας βλέπει μόνο σαν μονάδες κέρδους και ζημιάς.
Εσύ, λοιπόν, φίλε στρατιωτικέ με ποια πλευρά θα είσαι όταν θα φτάσει η ώρα της σύγκρουσης ;

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 7:58 π.μ.

1. Μάλλον δε σου φταίει το στρατιωτικό επαγγελμα αλλά οι επιλογές των φίλων σου εφόσον σε χλευάζανε ή καλύτερα και εσύ ο ίδιος αφού ζήλευες τους φίλους σου που έκαναν την "ωραία ζωή" ως φοιτητές

2.όταν οι φίλοι σου που τελειώσανε το Πανεπιστήμιο στα 28 και ψάχνανε για δουλειά μπορείς να μας πεις για τη μηνιαία αμοιβή σου στη Βουδαπέστη και σε τι ηλικία ήσουν;

3.ΕΙΧΕΣ ΜΑ ΕΙΧΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΣΜΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΡΑΧΜΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΣΟΥΝ;


4.Υ Π Ο Κ Ρ Ι Τ Ε Σ

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 8:06 π.μ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ spartako ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΥΞΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΜΗ ΣΤΟΧΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ "ΑΚΗΔΕΣ".
ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΠΟ "ΜΕΣΑ" ΔΕ ΖΗΤΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗ ΛΥΠΗΣΗ Η ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ.
4.ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

8 Αυγούστου 2012 στις 8:23 π.μ.

Τώρα μάλιστα!
Τα 25 χρόνια ενός στρατιωτικού αντιστοιχούν σε περίπου 32 έτη ενός Δημοσίου Υπαλλήλου (εννοείται με πενθήμερο και οκτάωρο).
Ο εγκλεισμός, οι τιμωρίες και ο αυτοπεριορισμός δεν μπορούν επίσης να αποτιμηθούν ούτε σε συντάξιμο χρόνο αλλά ούτε και σε χρήμα.
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τους εργάτες να καταστήσω γνωστό το εξής:
Ότι ακόμη και σήμερα αρκούν 7.500 Βαρέα Ένσημα (δηλαδή 25 ακέραια χρόνια) για να εξέλθει κάποιος στη Σύνταξη στα 55 ή 58 ανάλογα με την περίσταση.
Ακόμη το προσωπικό των νυν και πρώην ΔΕΚΟ (επί παραδείγματος χάριν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ), διατηρούσε το ανήκουστο προνόμιο, να εξέρχεται από την εργασία με 13 ή και 15 χρόνια πραγματικής απασχόλησης, με κάθε μέρα υπολογιζόμενη ως διπλή.
Είμαι κάποια χρόνια μεγαλύτερος από τον 43 χρονο συντάκτη, τέως Στρατιωτικό.
Την περίοδο του 80 και 90 είχε βρομίσει ο τόπος από συνταξιούχους του Δημοσίου με την λεγόμενη 15ετία.
Το ΠΑΣΟΚ είχε γεμίσει τις Υπηρεσίες με νεαρούς και νεαρές 20 και 22 ετών,μιλάμε δε για "πογκρόμ" διορισμών και κατά κανόνα από το παράθυρο.
Μάλιστα κυκλοφορούσε και το ανέκδοτο τότε, ότι οι νεαροί νεοδιοριζόμενοι την πρώτη μέρα που έπιαναν δουλειά, έκαναν μία στάση στο πλησιέστερο περίπτερο, αγόραζαν την εφημερίδα Εξόρμηση, την έβαζαν στην πίσω τσέπη του παντελονιού, για να τρομάξουν δήθεν τους παλιότερους συναδέλφους τους, οι οποίοι ήταν κατά τεκμήριο "Μαύροι" όπως αποκαλούσαν τους Δεξιούς τότε.
Φυσικά όλοι τούτοι είχαν στο μυαλό τους την κατάληψη του Κράτους για εξυπηρέτηση ατομικών και κομματικών συμφερόντων.Ουδόλως τους απασχολούσε το Δημόσιο Συμφέρον, η προαγωγή της Κοινωνίας ή πολύ περισσότερο ο Κοινωνικός Μετασχηματισμός.
Από τα πρώτα χρόνια και κατά παράβαση του Υπαλληλικού Κώδικα, "έπιαναν τα κόκκινα μολύβια" και αν δεν γνωρίζετε τί σημαίνει αυτό, ρωτήστε κανένα παλιό Δημόσιο Υπάλληλο να σας πει!
Αυτοί οι κοπανατζήδες αργόμισθοι "σοσιαλρουφιάνοι" πολεμούσαν με λύσσα το Δημόσιο Συμφέρον και οικοδόμησαν την σημερινή ΑΔΕΔΥ.

8 Αυγούστου 2012 στις 12:05 μ.μ.

Φίλε "Ανώνυμε της 7 Αυγούστου 2012 1.03 μ.μ: επίτρεψέ μου να σου πω δυο λόγια. Δεν θα σε κουράσω. Όταν εσύ κάθε βράδυ την έκανες με την γκόμενα, εμείς βρισκόμαστε στην περιπολία - τέσσερα χρόνια, με το PGM " ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ" 370 μόλις τόνους. Μια περιπολία από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καστελόριζο.
Το ένα "κυπριακό" μας βρήκε στο πετρελαιοφόρο "ΑΡΕΘΟΥΣΑ" για τον ανεφοδιασμό των δύο ναυτικών μας δυνάμεων. Η μιά στο βόρειο, και η άλλη στο ν. Αιγαίο. Το πρώτο που χτυπιέται - αν ξέρεις, σε έναν πόλεμο, είναι ο ανεφοδιασμός.
Το άλλο "κυπριακό", μας βρήκε στο αντιτορπιλικό "ΣΦΕΝΔΟΝΗ" σε αγκυροβόλια "επιβίωσης"ή"καρτέρι".
Τότε φίλε εσύ που ειρωνεύεσαι την ιδιότητα του στρατιωτικού, ξενύχταγες στα μπουζούκια και στα πανηγύρια με τις π...νες. Τότε, εκείνα τα βράδια, που εσύ γλένταγες, εμάς μας χτυπούσε δεκάρι μποφόρ. Οι διαταγές ήταν να την "στήσουμε" έξω από τα Δαρδανέλια σε γραμμική περιπολία, αδιαφορώντας στην αναμέτρηση μας με το κύμα. Εκεί περιμέναμε την έξοδο του μεμέτικου στόλου, που ποτέ δε βγήκε λόγω καιρού. Ήταν Πάσχα τότε, και εσύ έψηνες το αρνί και τάπινες. Δεν γογγίσαμε ποτέ μας. Πηγαίναμε, όπου μέστελνε η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Άλλωστε "Εφ ω ετάχθης".

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 10:04 μ.μ.

Μεγάλε "8 Αυγούστου 2012 12:05 μ.μ." έχουμε πάει φαντάροι (502ΜΤΠ) και ξέρουμε πόσο δουλεύετε εσείς οι καραβανάδες. Στους 10 ΕΠΟΠ πεζικού πες μου πόσοι πιστεύεις είναι αξιόμαχοι? Σύνταξη στα 45 και έχεις το θράσος να μιλάς?

Ανώνυμος
8 Αυγούστου 2012 στις 10:11 μ.μ.

Πολλοι απο εδω εχουν μια εξιδανίκευση της ζωης και προβάλουν την
ηθική πανω απο την αναγκη,,, μόνο που οι κοινωνίες κινούνται με αλλες
προτεραιότητες διοτι τις νιώθουν ποιο άμεσα
Η δουλεία η δίκια μου ειναι μεταλεργατης ποτε στην την ζωη μου δεν σκεφτικά τον εαυτο μου
με στολή ,αλλα δεν αντέχω να ακουω κουραδόμαγκες να κρίνουν τα παντα με τόση
ευκολία και αδικαιολόγητη εμπάθεια, επηρεασμένοι απο την προπαγάνδα του Κράτους
και της εργοδοσίας που μιλάει για προνομιούχους δημόσιους υπάλληλους διοτι δεν ανέχεται
να βλέπει δικαιώματα εργαζομένων και χωρίζει τους εργάτες στην μεση, ,χρησιμοποιώντας
πολλοι απο εμας με την σειρα μας την γελοία αστικη προπαγάνδα που λεει εγω σε πληρώνω....
Απο που ρε καραγκιόζη αυτος φόρους δεν πληρώνει ? και ναι την λάντζα
των σωμάτων ασφάλειας την κανουν παιδια της εργατικής ταξης στις μέρες μας,,,
περισσότερο απο αναγκη αλλα και απο διαστροφή καποιοι (σήμερα λιγότερο η δεύτερη περίπτωση).
Οι παραπάνω σχολιασμοί μου φέρνουν αηδία ,εύκολες κουβέντες και τίποτα αλλο ...απο
ανάξιους της πλάκας "αγωνιστές" με τον εγωισμό να περισσεύει.. που μπορεί και να μας γραφουν
ανώνυμες μαλακίες
επειδή δεν έφαγαν την τυρόπιτα τους σήμερα..... Και ζητούν εξηγήσεις για την μερια του επαναστατικού
οδοφράγματος πιθανόν λογο κατάχρησης του αμερικανικού κινηματογράφου,,μια και όποιος
ασχολείται με τα κινήματα πρεπει να ειναι τουλάχιστον βλακας να μιλα για εξέγερση προοπτικης
την στιγμή που δεν υπάρχει ακομα κίνημα αξιόμαχο... Και ουτε πρόκειται με τέτοιουςς επίδοξους κατα φαντασία
επαναστάτες..

ΥΓ
Και επιτέλους έλεος με το επαναστατικό λαιφ-σταιλ την ξεφτίλας.που πολλες φορες προέρχεται
απο την εργατική αριστοκρατία (του μπαμπά.....)

Ανώνυμος
9 Αυγούστου 2012 στις 7:48 π.μ.

Είμαι ο 6 Αυγούστου 2012 11:13 μ.μ. (έτσι, για να...γνωριζόμαστε σιγά-σιγά :) )

Όπως λέει κι ένας φίλος πιο πάνω όλοι (τουλάχιστον τα αγοράκια) πήγαμε στο στρατό. Δεν τα είδαμε όλα (π.χ. κι εγώ είχα ακούσει για κάτι πλοία στο Αιγαίο που κάνουν συνέχεια περιπολίες και ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα), αλλά κάποια πράγματα τα είδαμε. Οι μόνιμοι/πενταετείς κλπ. είχαν κάποια γενικά χαρακτηριστικά, όχι και τόσο τιμητικά από πολλές απόψεις.
Φυσικά με τις εξαιρέσεις, σίγουρα. Θυμάμαι π.χ. ένα πολύ καλό παιδί, που δεν είχε καμία σχέση με το γενικότερο κλίμα.

Εκείνο όμως που είναι πολύ άσχημο με το κείμενο, είναι η προσπάθεια να αντιπαραθέσει την δική του ζωή με των συνομηλίκων του. Δηλαδή ρε φιλαράκο από που κι ως που οι άλλοι έζησαν ανέμελα κι εσύ ήσουν μέσα στις πίκρες και τα βάσανα; Και γιατί επέλεξες τότε τις πίκρες και τα βάσανα και δεν ακολούθησες ανέμελη καριέρα όπως εμείς; Προσωπικά θεωρώ πάντως πιο δύσκολη την ζωή της Σοφίας πιο πάνω, αν το θέλεις κι έτσι.

Α, κι επίσης τις τρεις φορές που είχες "κάποιες υψηλές αποδοχές", φαντάζομαι ότι ήταν εποχές που ήσουν στο εξωτερικό σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Το θυμάμαι πολύ καλά, γιατί αυτό έκαναν οι μονιμάδες για να βγάλουν κανένα φράγκο.
Μην θεωρείς όμως ότι υπηρέτησες και την πατρίδα στην Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν. Άλλους υπηρέτησες ή προσπάθησες να υπηρετήσεις.

Υγ: Προσωπικά δεν αντιπαθώ κανένα, να μην παρεξηγηθώ. Με εκνευρίζει όμως να διεκδικεί κάποιος κάτι εις βάρος του άλλου, όπως κάνει εδώ ο φιλαράκος εις βάρος των "ανέμελων" συνομηλίκων του που δεν κατατάχθηκαν μόνιμοι στο τιμημένο μας στράτευμα που σε κάνει μάχιμο (α...κυρίως αυτό).

Χ.Γ.
10 Αυγούστου 2012 στις 12:17 π.μ.

'Εσύ, λοιπόν, φίλε στρατιωτικέ με ποια πλευρά θα είσαι όταν θα φτάσει η ώρα της σύγκρουσης ;' ρώτησε η Σοφία (και μπράβο της για το θάρρος της επωνυμίας της)! Την ίδια απορία έχω όχι μόνο για τους στρατιωτικούς, αλλά για όσους διαμαρτύρονται αδιαλλείπτως για την σημερινή κατάσταση λες και δεν είχαν την ευκαιρία να αποτρέψουν τη συνέχιση της κατρακύλας: Τους ψηφοφόρους της εγχώριας τρόικας, που 'αναρωτιούνται' ακόμα, "ως πού θα πάει το πράγμα". Κι όταν τους απαντώ ότι έπρεπε ήδη να είμαστε στους δρόμους και να παραλύσουμε την χώρα αντί να ψέγουμε τον 45άρη συνταξιούχο ή τον μαϊμού-ανάπηρο, χάνουν το χρώμα τους. Η προοπτική της σύγκρουσης μας στοιχειώνει. Όπως βλέπετε κι εγώ που την προσδοκώ, φοβάμαι την επωνυμία μου... Συγνώμη, Σοφία! Ελπίζω να τον καταπολεμήσω τον φόβο, για να μπορώ να απαντήσω στα παιδιά μου 'πού ήμουν στην εξέγερση'.

10 Αυγούστου 2012 στις 11:34 π.μ.

Την περιόδου του εμφύλιου πολέμου, στο ΔΣΕ τραγουδούσαν το παρακάτω.
"Τι τον θέλουμε τον στόλο, τον Αβέρωφ, το Κιλκίς, να τα κάνουμε αλέτρια να οργώσουμε τη γης. Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο κόκκινος στρατός, ζήτω ο Ζαχαριάδης, ο μεγάλος αρχηγός...".
Ο στόλος της πατρίδας λοιπόν, στο "Σκραπατζίδικο". Ο άλλος στα "Ζήτω". Κάτι εκεί φαίνεται στο βάθος του τούνελ, καθώς το γυροφέρνουμε.
Άλλωστε "Εφ ω ετάχθης"
Πάντως παραπάνω φίλοι, η Πατρίδα - δηλαδή εσείς, με στέλνατε στην περιπολία και γι' αυτό όμως, ένοιωθα όμορφα.
Νάστε καλά.

10 Αυγούστου 2012 στις 4:40 μ.μ.

Καλέ μου φίλε "8 Αυγούστου 2012 1ο:04 μ.μ" είμαι μαζί σου και βαθιά αντίθετος με την συνταξιοδότηση στα 45.
Το πρόγραμμα της 5ετίας των μεμετιών στις ένοπλες δυνάμεις, είναι 15,5 δις δολάρια. Τα αεροπλάνα, και τα καράβια μας σταμάτησαν τις πτήσεις και τους πλόες λόγω έλλειψης καυσίμων.
Έτσι για να σου περάσει η ώρα κάνε κλικ στο παρακάτω να δεις τις συνθήκες - όχι βεβαία πάντα, που τρώγαμε στις "Καραβάνες"
http://youtu.be/N7ASvFEmMuk

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2012 στις 11:48 π.μ.

Δε μας χέζεις ρε Αργοναύτη, που έρχεσαι κάθε τρεις και λίγο για να πεις τους αριστερούς "απάτριδες" (http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/12/39.html). Ρε κολοκύθα, ο αριστερός ως "πατρίδα" θεωρεί το λαό του, όχι τους αντιπροσώπους του "έθνους" που περήφανο υπηρετεί από της ιδρύσεώς του τον κάθε ξένο "παράγοντα".

Η πατρίδα για τον αριστερό έχει ταξικό περιεχόμενο, δεν περιλαμβάνει την ξεφτυλισμένη αστική τάξη που μια ζωή γλύφει τις μεγάλες δυνάμεις μπας και της πετάξουν κανένα ξεροκόμματο. Δεν κάθεται να υποστηρίζει τις εισβολές στην Μικρά Ασία επειδή εισβάλλουν Έλληνες (αν και ο βασιλεύς δεν ήτο και τόσο Έλλην, αλλά ας το...ξεχάσουμε).

Όσο για τα διάφορα "Αβέρωφ", εκεί που σημάδευαν ήταν η Σοβιετική Ένωση, όχι η υπεράσπιση της πατρίδας. Θυμάσαι την εισβολή στην Κριμαία για την "απελευθέρωση" από τους μπολσεβίκους; Ε...συμμετείχε και το θωρηκτό "Αβέρωφ".

Τα συμφέροντα της δύσης υπηρετούσαν ρε καρμίρη και χίλιες φορές να τα κάναμε αλέτρια τότε, πιο χρήσιμα θα ήταν από το να οδηγούν τον κόσμο στα σφαγεία της Κριμαίας, της Μικράς Ασίας και της Κορέας. Άντε τώρα καμιά βόλτα στο Αφγανιστάν να βγάλεις κανένα φράγκο, γιατί έρχονται δύσκολες εποχές.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 12:18 μ.μ.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ...
ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΑΣ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ...
ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΗΔΕΝ
ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΜΗΔΕΝ
ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΗΔΕΝ
ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς, ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΥΣΗς ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΓΟ, ΕΞΟΔΑ ΜΗΔΕΝ
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ, 48 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΦΑΠΑΞ 120.000 ΕΥΡΩ
ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΕΧΕΙΑ...

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2013 στις 3:36 μ.μ.

κατασυγκινηθηκα καραβανοβλαχε
εξουσιες δεν ηθελες? κλαιγεσαι κι απο πανω?
δε φτανει που πηρες και συνταξη στα 45 χωρις να εχεις κανει απολυτως τιποτα χρησιμο στην κοινωνια, ζωντας απλως σαν παρασσιτο, νοιωθεις και ριγμενος

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2015 στις 5:21 μ.μ.

γιατί δεν παραιτήθηκες από το στρατό !!!!!
άσε έχουμε γνωστούς τα βλέπουμε και τα ακούμε, σε μεταθέσεις δεν τα βάζετε από την τσέπη σας μέχρι και η μετακόμιση επιδοτείτε, σε κλιμάκια πάλι λεφτά εξτρά με μαϊμού αποδείξεις και πάλη λεφτά στην τσέπη η υπηρεσία σας ντύνει σας ταΐζει σας μεταφέρει και σας κοιμίζει το μεσημέρι με ειδικά σούπερ μάρκετ γάλατα και κονσέρβες στα σπίτια κλπ γιατί κουραστήκατε μετά από 25 έτη σας βάζουν δώρο 10 χρονάκια ένα καλό εφάπαξ και μια παχουλή σύνταξη ... από τα 45 μέχρι να πεθάνεις δεν έχεις προσφέρει εργασία άξιας τις σύνταξης σου σε πληρώνουμε τζάμπα ... κρίμα το παλικάρι ... δάκρυσα !!

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

Ολοι εσείς που απ' έξω τα κρίνετε όλα τόσο απλά, εύκολα και ωραία στη ζωη ενος στρατιωτικού, γιατί αραγε δεν την επιλέξατε και εσείς αλλά προτιμήσατε κάτι άλλο τόσο δύσκολο όσο να σπουδάζετε π.χ. και να πληρώνει ο δόλιος ο πατέρας σας (συνήθως κατι χρόνια παραπάνω από οσα καθορίζει μια σχολή)...

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2015 στις 1:45 μ.μ.

Είναι λίγο άτοπο στις μέρες μας –κατά την άποψη μου, συνάδελφε απόστρατε - να κάνεις αναδρομή στο παρελθόν και συσχετισμό με άλλες κάστες εργαζομένων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να στοχοποιηθείς τόσο ο ίδιος όσο και ο χώρος των ένστολων στις ένοπλες δυνάμεις. Καταλαβαίνω την πικρία σου αλλά τι να πεις σε έναν άνεργο ΄΄ ότι μου μείωσαν την σύνταξη κατά 40%΄΄. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε ούτε στα παιδιά μας που σήμερα είναι στην ανεργία και προσπαθούν να κρατηθούν στα πόδια τους. Είναι σαν να λες σε έναν καρκινοπαθή ότι έσπασα το χέρι μου. Όμως είναι αλήθεια ότι στοχοποιηθήκαμε από καπιταλιστική κυβέρνηση. Πρώην συνάδελφε δεν φταίνε οι άλλοι εργαζόμενοι για την σημερινή κατάντια εκτός και αν τους κρίνεις πολιτικά, οπότε συμπερασματικά πρέπει να κρίνεις και τον εαυτό σου για τις πολιτικές σαβούρες και τα λαμόγια που ψήφιζες και ψήφιζε ο έλληνας και φτάσαμε εδώ. Στα 50 οι σκατοκαπιταλιστικές πολιτικές τους με έκαναν μετανάστη, μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας σε οποιοδήποτε δουλειά έβρισκα –από πλασιέ μέχρι operation manager - έμεινα άνεργος και ετοιμάζομαι να γυρίζω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι ξέρω ποιος φταίει και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός . Είμαι πολύ θυμωμένος με αυτούς που κατέστρεψαν την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, σε αυτούς πρέπει να σταθούμε απέναντι και όχι μεταξύ μας-απευθύνομαι σε όλους-.

15 Απριλίου 2017 στις 6:14 μ.μ.

Όσοι διαμαρτύρεστε για την πρόωρη συνταξιοδότηση, να πάτε όλοι στο στρατό να υπηρετήσετε, για να είστε κι εσείς προνομιούχοι....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger