Home » , » ΚΚΕ: Από «θωράκιση» πάμε καλά

ΚΚΕ: Από «θωράκιση» πάμε καλά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 | 12:53 π.μ.

Πηγή: Ντίνα Χαρίτου – «Πριν»

Θετική τάση συσπείρωσης εκτιμά η ΚΕ, αλλά απουσιάζει οποιαδήποτε λογική μετώπου
Με μια ανακοίνωση εσωτερικής κατανάλωσης, που απευθύνεται περισσότερο στα μέλη και στα στελέχη του κόμματος παρά στο λαό, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποτιμά τα εκλογικά αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής. Η ανακοίνωση αναφέρεται προσεκτικά στα αποτελέσματα των εκλογών, αποφεύγει πανηγυρισμούς και χαρακτηρισμούς για νίκη και επιτυχία, αλλά αφήνει διάχυτη την ικανοποίηση για την άνοδο του 1 % και των 61.000 ψήφων, με διατυπώσεις όπως «επιβεβαιώνεται η θετική τάση συσπείρωσης στο ΚΚΕ, ανάκτησης απωλειών ψήφων, εισροής νέων».

Είναι φανερό πως η ηγεσία του ΚΚΕ αισθάνθηκε μια ανακούφιση το βράδυ των εκλογών, όταν είδε πως η εκλογική λεηλασία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προχωρήσει κι άλλο μετά το 4,5% του Ιουνίου του 2012, αλλά εμφάνιζε τάσεις αναστροφής. Η εικόνα αυτή, δηλαδή μιας ορισμένης ανάκτησης ψήφων στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστερός είναι αναμφισβήτητα ένα θετικό σημείο των εκλογών της 25ης Ιανουάριου.

Βεβαίως, δεν αρκεί για να απαντηθεί το θεμελιώδες ερώτημα για το ΚΚΕ γιατί η πενταετής περίοδος αναμέτρησης με την άγρια καπιταλιστική επίθεση στη μνημονιακή Ελλάδα βρίσκει το κόμμα που ήταν η ραχοκοκαλιά της Αριστερός και παραμένει η μεγάλη δύναμη του εργατικού κινήματος με μειωμένη επιρροή, κάτω από τα επίπεδα του 7% της προ κρίσης εποχής. Το ερώτημα αυτό, όπως και το ερώτημα γιατί το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμβάλει σε ένα πραγματικά ανατρεπτικό όσο και υπαρκτό μέτωπο (και όχι φαντασιακή κατασκευή Λαϊκής Συμμαχίας, όπου συμμαχούν οι... Αχτίδες του ΚΚΕ) και σε ένα κίνημα μαχητικό, ενωτικό και νικηφόρο, απασχολεί τη βάση και την ευρύτερη επιρροή του κόμματος, που προβληματίζεται για την ανάγκη μιας επαναστατικής τακτικής και στρατηγικής.

«Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει και μέσω της κάλπης τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όσων συνεργάστηκαν μαζί τους, που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ισχυρού ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής», σημειώνει η ΚΕ και συνεχίζει: «Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως ψήφος απόρριψης της προηγούμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος με προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων και αυταπατών για το χαρακτήρα της ΕΕ. Δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και απαίτησης για ικανοποίηση των πραγματικών σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών. Ως ένα βαθμό είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης. Εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική».

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως η ηγεσία του ΚΚΕ, θεωρώντας ουσιαστικά θετικό το αποτέλεσμα, το εκλαμβάνει ως επιβεβαίωση της πορείας, ειδικά των τελευταίων ετών και κυρίως της «έντονης ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής δουλειά όλου του Κόμματος και της ΚΝΕ για την ιδεολογική θωράκιση των γραμμών μας, του περίγυρου ευρύτερα». Έτσι δεν λείπουν οι ύμνοι στη «σταθερότητα που έδειξε το ΚΚΕ».

Για την επόμενη μέρα, δεν υπάρχει κάποιο νέο. «Το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και πριν από τις εκλογές, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσει τη συσπείρωση δυνάμεων, που σε αυτή τη φάση πραγματοποίησε, για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, να υπάρξει δυνατή εργατική -λαϊκή αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στη Βουλή, με τις προτάσεις του, αλλά πάνω από όλα στο κίνημα για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία για το σήμερα και για την προοπτική». Δεν προδιαγράφεται δηλαδή κάποια λογική αντεπίθεσης του κινήματος, με ενωτικούς μαζικούς αγώνες, ούτε κάποια πρόταση για την κοινή δράση και το διάλογο των αριστερών δυνάμεων που διαφοροποιούνται από την κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην ανακοίνωση της Κ.Ε. σημειώνεται ξανά (σε μια αναδίπλωση σε παλιότερες διατυπώσεις) πως «η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους μπορούν να αποκτήσουν λαϊκό περιεχόμενο», «με το λαό στην εξουσία, πραγματικά κυρίαρχο, ικανό να αναδείξει τη δική του διακυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, καταργώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία». Δηλαδή για μια ακόμα φορά η τακτική «πλακώνεται» και εξαφανίζεται από τη στρατηγική, αντί να δεθούν αρμονικά η πάλη για κρίσιμους πολιτικούς στόχους ανατροπής με τον αγώνα για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 31 σχόλια

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:14 π.μ.

To KKE εχει στρατηγικο στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου και την εγκαθιδρυση της Δικτακτοριας του προλεταριατου Πανω σε αυτην την στρατηγικη προσαρμοζεται και η τακτικη του συμφωνα με την Λενινιστικη τακτικη οπως περιγραφετε στις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ. Σε αντεπαναστατικες συνθηκες λοιπον παλευουμε για την ενισχυση της λαικης συμμαχιας για να αποτρεψουμε τα χειροτερα που ερχονται με στοχο την εργατικη λαικη εξουσια. θα παλεψουμε με την δυναμη που μας εδωσε ο λαος για αυτον τον στοχο. Καμμια αναμονη ανοχη η αυταπατη. Απομωνονουμε παντου τους διασπαστες της ταξης μας. Με αυτα μας στηριξε ο λαος ετσι θα βαδισουμε οσο και να σκουζει το Ανταριζα

1 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:39 π.μ.

Γιατί επιμένεις να γράφεις "της Αριστερός"; Είναι στα πλαίσια αντίστασης στην αστική ορθογραφία;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:37 π.μ.

Είμαι νέος κουκουές και έτσι βλέπω τον κόσμο:

- λέω όχι σε συνεργασία με συριζα, είναι οι νέοι σοσιαλφασίστες

- λέω όχι σε συνεργασία με πασοκ, είναι οι παλιοί σοσιαλφασίστες

- λέω όχι σε συνεργασία με ανταρσυα είναι οπορτουνιστές

- λέω όχι σε συνεργασία με αντιμονοπωλιακά - αντικαπιταλιστικά σχήματα, είναι πολιτικοί απατεώνες

- λέω όχι σε συνεργασία με αναρχικούς, δεν μας αντέχουν αυτοί

- λέω όχι σε συνεργασία (ξανά) με Νέα Δημοκρατία, είναι φιλοναζιστές

- λέω όχι σε συνεργασία με χρυσή αυγή, είναι ναζιστές

- λέω όχι σε συνεργασία με Ποταμίσιους, είναι χιπστεροναζιστες

- λέω όχι σε συνεργασία με ΑΝ.ΕΛ είναι κρυφοναζιστές

- λέω όχι σε κοινές πορείες, θα μας μεταδώσουν οπορτουνισμό

- λέω όχι στη διαχείριση του καπιταλισμού (αλλά απαιτώ ο εργαζόμενος να παίρνει μισθό 1400 ευρώ)

- λέω όχι στην αστική δημοκρατία (αλλά αγχώνομαι να μπω στην βουλή για τις επιδοτήσεις)

- λέω όχι στο ΝΑΤΟ και την E.E.(αλλά καλύτερα να μείνουμε μαζί τους, αν δεν υπάρξει κομμουνισμός στη χώρα )

- λέω όχι σε εξεγέρσεις σαν το δεκέμβρη του 08 (γιατί δεν την έλεγχα)

-λέω όχι στους αγανακτισμένους (γιατί δεν κατάφερα να τους καπελώσω)

- λέω όχι στην επανάσταση (γιατί μπορεί να σπάσει κάνα τζάμι)

- λέω ναι στα φεστιβάλ, στις χωριστές συγκεντρώσεις, στις πορείες ομόνοια-σύνταγμα-ομόνοια,στις εξορμήσεις για το καλό των εκδόσεων του ριζοσπάστη και της σύγχρονης εποχής. Λέω ναι και στην Κανέλλη.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:22 π.μ.

1.14
Πάλι με τον Απρίλη ρε ΠΑΝ;Λύσσαξες με τον Απρίλη ρε.
Γενάρη μήνα λευθερωθήκαμε.Εσύ περίμενε τον Απρίλη να μαζέψεις χαμομήλια στους αγρούς.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:19 π.μ.

3.37 Κανεις μεγαλο λαθος. Παλευουμε για την ταξικη ενοτητα και την ενισχυση της λαικης συμμαχιας με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Στο ΠΑΜΕ συμμετεχουνε και ανθρωποι χωρις να ειναι κομμουνιστες. οποιος θελει καλοδεχουμενος φιλε μου. Η ενοτητα για το ΚΚΕ ειναι πανω απο ολα

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:25 π.μ.

3¨37 , ομως εχεις ψηφισει πασοκ και τωρα συριζα για το καλο ρε γαμωτο της πατριδας και εε, γιατι οπως λες, ανοικης στην εργατική ταξη (νεολεος κκ) με τα πρισμένα χερια από την δουλεια και σου αρεσουν οι συνεργασιες απο τα πανω με τα μεγαλα ονοματα, οχι δα τωρα θα κανουμε συνεργασίες και μεταξύ μας εμείς οι εργαζόμενοι να παρουμε την εξουσία, που δεν ξερουμε που πάνε τα τεσσερα χωρις τα εφεντηκα μας ΄που ποσες φορες μας κανανε συνεργασια και οιδες τι ωραία κοιλαει η ζωη μας .. με σασπενς , (και αυτο το κκε πεισμα ρε παιδι μου να μη μπορει να κανει ουτε με σοβαρες αριστερες δυναμεις συνεργασια οπως με του ανελ, και το μεγαλο κακο να μη μπορει χωρις ευρω στο ταμειο του να ειναι κομα τι καταντια και αυτη) τι τωρα θα ρουτινιασουμε

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:54 π.μ.

έλεος , όχι άλλη ενασχόληση με το ΚΚΕ. Χάνεται ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό αυτό; πρόκειται, το ΚΚΕ, για χαμένη περίπτωση. μοναδικός στόχος ύπαρξης του ΚΚΕ είναι η αναπαραγωγή της... ύπαρξης του ΚΚΕ. πέραν τούτου ουδέν. τον στόχο της εργατικής εξουσίας δεν τον πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και , προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που δεν δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. είναι απατεώνες. αφήστε τους στην ησυχία τους, εξάλλου μόνο αυτό θέλουν, ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ

A.B.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:00 π.μ.

"Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως η ηγεσία του ΚΚΕ, θεωρώντας ουσιαστικά θετικό το αποτέλεσμα, το εκλαμβάνει ως επιβεβαίωση της πορείας, ειδικά των τελευταίων ετών και κυρίως της «έντονης ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής δουλειά όλου του Κόμματος και της ΚΝΕ για την ιδεολογική θωράκιση των γραμμών μας, του περίγυρου ευρύτερα». Έτσι δεν λείπουν οι ύμνοι στη «σταθερότητα που έδειξε το ΚΚΕ»."

Λογικό είναι. Τι περιμένατε δηλαδή; Να πουν κάναμε μαλακία αλλά αυξανόμαστε; Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι ψυχοπονιάρηδες που διαφωνούν αλλά στηρίζουν ΚΚΕ γιατί δεν θέλουν να πάθει...κακό. Και φυσικά του κάνουν μεγαλύτερο κακό.
Γιατί μπορεί αυτοί να συγχωρούν, αλλά η ιστορία δεν συγχωρεί την ιδεολογική σύγχυση και την ηλιθιότητα.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:03 π.μ.

1 Φεβρουαρίου 2015 - 3:37 π.μ
Καλά πες εσύ τώρα ναι στις κυρώσεις προς τη Ρωσία και στο να γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας ένας φουλ μνημονιακός σαν τον Αβραμόπουλο κι άσε τους Κνίτες. ΄Αλλωστε σε λίγο καιρό ο κόσμος της δουλειάς θα ζητήσει ταμείο από σας που είστε κυβέρνηση όχι απ' το ΚΚΕ για το πόσο κρατήσατε τις υποσχέσεις σας. Κι εκεί να δούμε πόσα απιδια έχει ο σάκος. Τώρα; Περνάτε ακόμη το μήνα του μέλιτος με την κυβερνητική εξουσία. Αφού ακόμη δεν έχετε δώσει δείγματα γραφής για το τι θα κάνετε. Αλήθεια το ότι σας στηρίζουν μέχρι κι ο Πολύδωρας κι ο Τέως πώς σου φαίνεται;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:05 π.μ.

Αλήθεια, το Πριν έχει βγάλει συμπεράσματα για την Ανταρσύα και την καταβαρράθρωσή της; ΄Η για αυτά δε μιλάμε;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:07 π.μ.

όχι άλλη φαιά ουσία για το ΚΚΕ. Είναι αρρώστια αυτό το πράγμα. το Δεκέμβρη 2008 δώσανε χείρα βοηθείας στον καραμανλή, τον Ιούνιο 2011 έμειναν όσο πιο μακριά γινόταν από τις πλατείες, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 κολλήσανε στην Ομόνοια και άφησαν τους υπολοίπους να τρώνε το χημικό πόλεμο στο Σύνταγμα, τον Αύγουστο του 2013 δεν έκαναν ούτε καν μια πορεία στους δρόμους του Περιστερίου μετά την δολοφονία του Καναούτη, το Σεπτέμβρη 2013 επέλεξαν να μη βαδίσουν ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το 2014 κάνανε αβαβά ότι ολόκληρος Μπαλτάκος αποκαλύφθηκε ότι συνομιλεί με την ηγεσία του ναζισμού, στις 6 Δεκέμβρη του 2014, και ενώ ακόμα η ζωή του Ρωμανού κρεμόταν από μια κλωστή, ήταν απόντες από το δρόμο, στις εκλογές 2012 και 2015 ζητούσαν μονότονα από το λαό να τους κάνει αντιπολίτευση και δεν ψέλλισαν κουβέντα για εργατική εξουσία (η οποία, κατά τα άλλα, είναι ο στόχος τους).


ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΕ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ;;;;;;;

ΕΛΕΟΣ!!!!!!

ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΦΟΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ


A.B.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:22 π.μ.

Χτες, μόλις χτες, μήπως είδατε το ΚΚΕ να είναι παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση; την ανελέητα ανιστόρητη και φαιδρότατη δήλωση της Παπαρήγα ότι ο ναζισμός θα βάλει... γραβάτα και ταγιεράκι μόλις μπει στη Βουλή, την θυμόσαστε; το γεγονός ότι ολόκληρος .....ηγέτης Κομμουνιστικού (υποτίθεται...) Κόμματος έκανε αυτή τη δήλωση, που φανερώνει συγκλονιστική έλλειψη μαρξιστικής παιδείας και ιστορικής γνώσης, δεν σας δείχνει κάτι;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ


Α.Β.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:27 π.μ.

είναι πολύ απλό: πως είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι παλεύει για την εργατική εξουσία, να ασχολείται όλη την τριετία 2012-2015 κατά 80% με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 10% με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατά 10% με την κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει τον εκφασισμό της κοινωνίας και άρα τον εξοβελισμό του στόχου για εργατική εξουσία; δεν βγάζει μάτι η αντίφαση;

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΕ

Α.Β.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:58 π.μ.

Είμαι ανταρυζα και λεω ναι σε όλα τα παραπάνω

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:06 μ.μ.

Ανώνυμε 3.37
Ομως λες ΝΑΙ σε νέα "αριστερά¨μακροπρόθεσμα.
λές ΝΑΙ σε γέφυρα νέων μνημονίων που τα λέμε "ευρωπαική συνθήκη".
λές ΝΑΙ σε ΕΕ=ΕΚΤ-ΔΝΤ, αλλά λές όχι στους υπαλλήλους τους.
λές ΝΑΙ στα αφεντικά ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ αλλά όχι στην επιτροπή ους.
λες ΟΧΙ στις κυρώσεις στην Ρωσία, αλλά υπογράφεις ΝΑΙ.
λές ΟΧΙ στους συμβούλους για να προσληφθούν οι καθαρίστριες, αλλά λες ΝΑι στην πρόσληψη της ΛΑΖΑΡD, συμβούλου του ΓΑΠ και Παπαδήμου με επιδόσεις άριστες στο PSI.
Τελικά μπορείς να μας πείς σε ποιό αντιλαικό μέτρο λές ΟΧΙ? Μανώλης

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:52 μ.μ.

Η Λέσχη φίλων ΠΑΝ αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια καταγγελία των χαμερπών οπορτουνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα φίδια του άθλιου αριστερού οπορτουνισμού, η λερναία ύδρα των καιροσκόπων αυτών, ΑΠΕΙΛΕΙ το τιμημένο κόμμα μας!

- Προσπαθούν οι άθλιοι να μας πείσουν ότι οι κομμουνιστές πρέπει να μπορο΄΄υν να συνυπάρχουν με το αυθόρμητο χωρίς να τους χαλάει και να αισθάνονται σαν το ψάρι έξω από το νερό! ΟΧΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Εμείς στο ΚΚΕ θέλουμε να μιλούμε μόνο με εμάς από το ΚΚΕ και κάποιους φίλους μας! ΕΤΣΙ μας αρέσει!

- Οι άθλιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι στις χώρες του ανατολικού μπλοκ οικοδομήθηκε ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ σοσιαλισμός. ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ! ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιωσήφ, του Μπέρια, του Γιάγκοντα (που τον έφαγε ο Μπέρια), του Γεζόφ (που τον έφαγε κι αυτόν ο Μπέρια). Μιλούν μάλιστα τα θρασίμια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την δήθεν ανάγκη της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ όσον αφορά την θεωρία και την ΜΟΡΦΗ του κομμουνιστικού κινήματος και κόμματος! Οποία βλασφημία! Αμφισβητούν τα Ευαγγέλια -ουπς συγνώμη τα κείμενα θέλαμε να πούμε- του μαρξισμού-λενινισμού, οι βλάσφημοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑ καούν στην πυρά, στην κόλαση, στην Πεντέλη το καλοκαίρι, ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΥ οι άθλιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τολμούν και αμφισβητούν τις ιερές γραφε΄ς του μεγάλου δασκάλου μας ΠΑΝ!!!!

- Κάποιοι μάλιστα απο τα θρασίμια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλούν και για νέο στάδιο του καπιταλισμού, που τον λένε λέει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! Βλασφημία! Προδοσία! Ιεροσυλία! Τυμβωρυχία! Ο γέροντας Παϊσιος -συγνώμη Μαρξ- καταγγέλει τους δήθεν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καταδικάζει στην αιώνια πυρά χιλίων κολάσεων! Μας το είπε ο ίδιος όταν κάναμε τελετή με αρχιερέα τον μέγα Δάσκαλο ΠΑΝ και τον καλέσαμε

κομιξ
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:48 μ.μ.

Το ΚΚΕ (και οι ανταρσυα, μλ, κλπ) μένουν στάσιμοι γιατί ο λαός είναι διεφθαρμένος, όπως σε όλες τις χώρες του ιμπεριαλισμού. Η Ελλάδα όμως θα είναι ο αδύνατος κρίκος της σε πρπ μια γενιά ζωής "λιτού βίου"

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:09 μ.μ.

Aς ειχε κοτσια ο 'συριζας'..... και ο δραγασακης. με το λαφαζανιν.. να παει... να βρει..το κκε..... να .. ..καμει...'κυβερνηση' να .. ξυλωσει...το συστημα......

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:20 μ.μ.

3:37
Σε τι απο που γραφεις λες ΝΑΙ ?
Στους ΝΑΖΙ ?
Στο ΠΑΣΟΚ ?

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:23 μ.μ.

Το Πριν ασχολειται με το ΚΚΕ το οποιο καλει σε αυτοκριτικη με γνωμονα τα εκλογικα ποσοστα της τελευταιας πενταετιας.
Το οτι συσωμη η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα αθροιστικα δεν πλησιαζει μετα απο 5 χρονια μνημονιων ουτε το 1% δεν προβληματισε το Πριν. Το οτι ενα καρο ετεροκλητες παρεες με εκδιαμετρου διαφορετικες αναλυσεις αποφασισαν να ενωθουν μονο και μονο για εκλογικη επιβιωση και αυτο που καταφεραν ειναι απλα να αθροιστουν και να φτασουν το 0,64% δεν προβληματισε το Πριν.
Η ανακοινωση του ΚΚΕ μιλα για αρνητικο συνολικο αποτελεσμα που δεν εκφραζει ταση χειραφετησης απο την πολιτικη της ΕΕ και του καπιταλιστικου δρομου αναπτυξης. Αντιθετα η καρικατουρα αναλυσης που δημοσιευσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλαγε για αριστεροστροφες ψηφους και πρασινα αλογα.
Η αληθεια βεβαια λεει οτι αυτο το κακο ΚΚΕ που "συμμαχει μονο με τον εαυτο του" καταφερε να εχει αυξηση κατα 61.000 ψηφους οταν ηδη εχανε το 1/5 των ψηφων του 2012 συμφωνα με τους δημοσκοπους προς ΣΥΡΙΖΑ. Αρα καταφερε να κερδισει νεο κοσμο απο αλλες δυναμεις και απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να εχει νεους ψηφους απο νεο κοσμο κατα κυριο λογο που απηχε. Δεν ειναι τυχαια τα μεγαλα ποσοστα του στις ηλικιες 18-23 ετων.
Καλο θα ηταν το ΠΡΙΝ να προβληματιστει 1ον για τον διευθυντη του και αρθρογραφο του ΕΘΝΟΥΣ που μαλλον δεν ψηφισε ουτε τον εαυτο του αλλα το ΣΥΡΙΖΑ. 2ον γοα την συνολικα πορεια του ΝΑΡ απο το 89 που ενω αποροφησε την πλειοψηφια της τοτε ΚΝΕ κατεληξε μια θλιβερη παρεα που πλεον αποτελει μειοψηφια και εντος του σχηματος των ΕΑΑΚ. 3ον που εδω και 5 χρονια δεν εχει να επιδειξει ουτε εναν εργατικο αγωνα στον οποιο να πρωτοστατησε παρα τις φανφαρες για απεργιες διαρκειας. Αντιθετα το ΠΑΜΕ και απεργιας μεγαλης εντασης και διαρκειας εκανε και σε καποιους κλαδους κατεγραψε επιτυχιες.
Ειναι πεισματαρα η πραγματικοτητα κυριοι του ΠΡΙΝ για να την αγνοεις...

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:36 μ.μ.

Οι "σύντροφοι" εδώ που κατηγορούν ανοικτά το ΚΚΕ έχουν διερωτηθεί γιατί από το 2012 έως σήμερα το ΚΚΕ αύξησε το ποσοστό του κατά 61.000 ψήφους η κατά 1%?,
μήπως οι κομμουνιστές που το 12 στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ είδαν να μεταμορφώνεται και να παραμορφώνεται μέσα σε 2 χρόνια?
μήπως πήραν χαμπάρι την διγλωσσία του που μπέρδευε ακόμα και τον ποιο καλοπροαίρετο ψηφοφόρο του?

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να κρατά χαμηλούς τόνους να δώσει μεγάλη βάση σ αυτά που έχει εξαγγείλει και να προσπαθήσει να μην μεταλλαχτεί τελείως από τις 25 και μετά.

Είναι πάρα πολύ εύκολο μέσα σ ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δει το ποσοστό του να μεταβάλλεται σε μονοψήφιο αριθμό αν και εφόσον δεν κάνει πράξη τα λεγόμενά του, αν δεν καταφέρει και απογοητεύσει, σίγουρα δεν το εύχομαι αλλά φοβάμαι ότι πιθανών θα συμβεί.

Kαλό είναι να μην ξέχνα ότι ψηφίστηκε από κόσμο που περιμένει ένα φως και μια ελπίδα, άρα τίποτα δεν έχει δεμένο, όσο γρήγορα ο κόσμος έδωσε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο εύκολα και γρήγορα θα τον καταβαραθρώσει.

Πραγματικά δεν το εύχομαι, δεν τον ψήφισα αλλά είμαι φιλικά προσκείμενος, αλλά με τεράστια επιφύλαξη, πιστεύω ότι δεν είναι μόνο οι καλές του προθέσεις, προσωπικά θα τον κρίνω αυστηρά και αν μέχρι τις επόμενες εκλογές έχει να δείξει ουσιαστικό έργο εδώ είμαστε, όμως μέχρι τότε η κριτική μου απέναντί του θα είναι αμείλικτη.

1 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:09 μ.μ.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις θέσεις του Απλρίλη, έχει το ΚΚΕ έτοιμα (ή μήπως ετοιμάζει κάπου) τίποτα ένοπλα σοβιέτ που θα καταλάβουν εξ εφόδου την εξουσία για να τη δώσουν στο λαό;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:22 μ.μ.

Η ''θωράκιση'' του ΚΚΕ θα έχει την ίδια τύχη με την θωρακισμένη ΒΜW του Βενιζέλου.Σε λίγο θα βγεί στο σφυρί!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

1.06 μανωλάκι το καλυτερο οχι στα αντιλαικά μέτρα είναι το γκρέμισμα του Σαμαρά.Σε στεναχωρήσαμε αλλά θα συνηθίσεις στις στεναχώριες.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:10 μ.μ.

Καλά ρε Α.Β. είσαι ντιπ για ντιπ . Μην ασχολείστε με το ΚΚΕ γράφει στο πρώτο του σχόλιο και γράφει από κάτω ενα σωρό σχόλια για το ΚΚΕ. Ευτυχώς που εσύ Α.Β. δεν ασχολείσαι. Σκέψου και να ασχολιόσουν...

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:16 μ.μ.

@ 11:29 μ.μ
Μήπως ρε παιδιά μέσα στα αντιλαϊκά μέτρα να βάζατε και το γκρέμισμα του νεοφιλελεύθερου και φουλ μνημονιακού Αβραμόπουλου; Γιατί για πρόεδρο της δημοκρατίας τον ετοιμάζετε απ' ό,τι ακούγεται.Μήπως να βάζατε και το γκρέμισμα του Σπυροπουλου του φίλου του Στρατούλη που μεσολάβησε για να σβηστούν χρέη δικού του φιλου απ' το Ικα; ΄Η αυτοί δεν ανήκουν σ' αυτούς που πρέπει να γκρεμιστούν; Μάλλον αυτοί θα βοηθήσουν το έργο της καινούριας κυβέρνησης ε;

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:20 μ.μ.

@ 9:36 μ.μ.
Μα ακριβώς επειδή δεν θα κάνει αυτά που έχει εξαγγείλει, ήδη έχει αρχίσει τις κολοτούμπες - ό,τι είπε ο σκουρλέτης για τα 751 ευρώ, ό,τι είπαν Ρωμανιάς και Μητρόπουλος για τις συντάξεις- γι΄αυτό πρέπει να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό. Ο Σαμαράς είχε τον Ξηρό, ο Τσίπρας θα έχει τον αντικομμουνισμό.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:26 μ.μ.

@11:22 μ.μ
Προς το παρόν δες τον σκουρλέτη σας να βγάζει στο σφυρί τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ και πάρε για να έχεις εξαγγελίες.

3 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:13 μ.μ.

Η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια, αναχωμα της πλουτοκρατιας για τον ταξικο αφοπλισμο του λαου και τη συνεχιση της εξαθλιωσης.
Το αριστερο μνημονιο ειναι το μονο σιγουρο και η προσπαθεια θα επικεντρωθει η απογοητευση να καναριστει στο φασισμο και οχι στο ΚΚΕ.

Αυτος ειναι ο διαχρονικος ρολος της σοσιαλδημοκρατιας σε καιρους διαχειρησης της κρισης.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:59 μ.μ.

η πλακα ειναι ότι προεκλογικα ολοι οι συρεζαιοι ειχαν βαρυ επιχειρημα ότι με τη νικη του συριζα δεν θα εβλεπαν τα μουτρα των τηλεσταρ- πρετεντερηδων κ.λ.π, έλα ομως που τωρα αυτοι αγαπησαν τον συριζα (πιο πολυ τα αφεντικα τους -αλαφουζοι κ.λ΄π΄) και σαν αγαπητικοι που ειναι εφτιαξαν και παρουσιαζουν την ειδιλιακη εικονα των αγαπημενων τους με αποκοριφωμα τον ερωτοχτυπημενο μπαμπη του σκαι και εις ανωτερα αγαπημενοι

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:11 μ.μ.

Το ΚΚΕ πολύ καλά κάνει και θωρακίζεται. ΄Ετσι το θέλουμε εμείς. Και πολύ καλά κάνει που διαπαιδαγωγεί τα μέλη του και τους ψηφοφόρους του να μην πέφτουν σε παγίδες. Μακάρι να το είχε κάνει και πιο πριν. Αλοι στο δικό σας κόμμα κυρία Ντίνα μου που έγινε φτερό στον άνεμο. ΄Η για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, στάχτες νεκρού στον άνεμο. Περαστικά σας λοιπόν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger