Home » , » Ο φασισμός δεν γεννιέται, μεθοδεύεται

Ο φασισμός δεν γεννιέται, μεθοδεύεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 | 9:09 μ.μ.

 Του Στέλιου Ελληνιάδη - "Δρόμος της Αριστεράς"


«Στον 21ο αιώνα, ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι εξωτερικός, αλλά εσωτερικός... Αυτά που πλέον μας απειλούν -και μάλιστα ασύμμετρα- είναι το οργανωμένο έγκλημα, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, το χάος και η βία στις πόλεις ή στην ενδοχώρα αδιακρίτως... Χρειάζεται επειγόντως ένα νέο εθνικό δόγμα που θα εντοπίσει τους εθνικούς κινδύνους και θα προσδιορίσει τα μέσα με τα οποία θα τους αντιμετωπίσει επαρκώς η χώρα.»

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Τα λέει όλα. Η δημοκρατική κοινωνία πρέπει να εκτιμήσει «Το δόγμα για την ασφάλεια» όπως τιτλοφορείται το αποκαλυπτικό σχόλιο.

Οι πλιατσικολόγοι της χώρας είναι ικανοί για όλα. Αντιλαμβάνονται ότι το ψέμα τους δεν μπορεί να κρατήσει επ' άπειρον. Η πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούν να τη χρυσώσουν μέσα από παραπλανητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, θα τους διαψεύδει όλο και περισσότερο. Μέχρι πού μπορεί να κρατήσει το παραμύθι τους; Όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι αρνητικοί. Όλοι! Οι μόνες αλήθειες που επιβεβαιώνονται με αδιαμφισβήτητο τρόπο είναι η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η αύξηση των κλειστών μαγαζιών και βιοτεχνιών, η αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων επαγγελματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, η αύξηση της μετανάστευσης των νέων και των επιστημόνων, η αύξηση των αυτοκτονιών... Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τελεία.

Οι πλιατσικολόγοι δεν θεωρούν απειλή για την ύπαρξη της χώρας τις απολύσεις, την ανεργία, τις χρεοκοπίες, τη μετανάστευση, τις αυτοκτονίες... Ούτε τους νοιάζει ποια είναι η απειλή για τη χώρα και το λαό. Τους νοιάζει να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη συνέχιση του πλιάτσικου. Αυτό αισθάνονται ότι απειλείται. Το πλιάτσικο, η λεηλασία. Φοβούνται μήπως ξεσηκωθούν οι πεινασμένοι, οι άστεγοι, οι απολυμένοι και τα φαντάσματα των αυτοχείρων και τους πάρουν στο κυνήγι. Αυτό θεωρούν απειλή. Και γι' αυτή την απειλή παίρνουν τα μέτρα τους. Αυτό που ΤΑ ΝΕΑ ονομάζουν «χάος και βία στις πόλεις ή στην ενδοχώρα αδιακρίτως». Έχουν ήδη παραβιάσει βασικές διατάξεις του Συντάγματος, έχουν υποβαθμίσει το ρόλο του Κοινοβουλίου, δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, θέτουν περιορισμούς στην ενημέρωση και έχουν εκχωρήσει σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας σε ξένα κράτη. Δηλαδή, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία υπολειτουργεί, το πολίτευμα μεθοδικά μπαίνει στο γύψο.

Ο μόνος τομέας του κράτους που ενισχύεται είναι η Αστυνομία. «Η Τουρκία δεν είναι ο εχθρός που πρέπει να μας απασχολεί... ο κίνδυνος είναι εσωτερικός» αποφαίνονται ΤΑ ΝΕΑ. Η διαπλοκή μίλησε.

Η Ελλάδα με τη μικρότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη, έχει τη μεγαλύτερη αστυνομία. Και με το πρόσχημα των μετατάξεων θέλουν να εντάξουν στην αστυνομία άλλους 4 χιλιάδες υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Γι' αυτούς, το θέμα δεν είναι να γράφεις κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το θέμα είναι να εμποδίζεις την πραγματοποίηση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό, το πρώτο μέτρο για τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας είναι να τεθούν οι διαδηλώσεις υπό την έγκριση και ρύθμιση της αστυνομίας. Το υπέγραψε ήδη ο Δένδιας. Να μην μπορεί ο κάθε «εργατάκος και υπαλληλάκος» να κλείνει το δρόμο, κι ας μην έχει να ταΐσει τα παιδιά του.

Σταδιακός εκφασισμός

Ο Κώστας Σακκάς δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό κράτος. Αυτό το ξέρουν και οι κότες. Προσφέρεται, όμως, για «εργαλείο». Με το χαρακτηρισμό του τρομοκράτη, σημαντικό μέρος της κοινωνία μπορεί και να συναινεί στις καταχρήσεις της εξουσίας. Ο Σακκάς είναι το μέσο για να δοκιμαστεί το σύστημα δικαίου και να ντρεσαριστεί στις νέες «απειλές». Οι «πρόθυμοι» δικαστές έκαναν ήδη αισθητή την παρουσία τους. Αποφάνθηκαν ότι ο Σακκάς μπορεί να μένει επ' αόριστον στη φυλακή, καταστρατηγώντας για πρώτη φορά με τόσο κραυγαλέο και «νομότυπο» τρόπο το όριο που έχει θέσει η πολιτεία με το Σύνταγμα της για την προφυλάκιση κάθε πολίτη όταν συντρέχουν οι λόγοι που ρητά ορίζονται. Η υπό την πίεση της κατακραυγής και υπό όρους καθυστερημένη απελευθέρωση του δεν αλλάζει τη μεθόδευση.

Ο Σακκάς χρησιμοποιήθηκε για να ανασκευαστεί η νομική πραγματικότητα, να αμφισβητηθούν εμπράκτως και να επανακαθοριστούν με δυσμενέστερους όρους τα δικαιώματα του πολίτη. Το ίδιο ισχύει και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήθηκαν πολύ γρήγορα σε διάφορα μέρη της χώρας. Δεν στήθηκαν για να μαντρώσουν 2-3 χιλιάδες μετανάστες, ατάκτως μαζεμένους από το δρόμο, προκειμένου να παραμυθιάσουν το εκλογικό τους σώμα. Αυτό είναι δευτερεύον. Πρωτίστως, στήθηκαν για να επανενταχθούν τα «κέντρα κράτησης» στη συνείδηση των πολιτών, που άκουγε με αποστροφή κάθε αναφορά σε στρατόπεδα, είτε της Μακρονήσου, είτε του Νταχάου, είτε της Σιβηρίας. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για μαζικές συλλήψεις, αφού τα κρατητήρια στα αστυνομικά τμήμα είναι μικρά.

Με πρόσχημα τους μετανάστες, νομιμοποίησαν εκ νέου τα στρατόπεδα, τα έκαναν αποδεκτά και αναγκαία, για πολύ κόσμο. Ήδη μετέφεραν εκεί προσωρινά ναρκομανείς και άστεγους. Κάπως έτσι ξεκίνησε κι ο Χίτλερ, με τσιγγάνους, επαίτες και ομοφυλόφιλους. Ακολούθησαν οι αντιφρονούντες πολιτικά, οι Εβραίοι και -στην κορύφωση του ναζισμού- εκατομμύρια άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, Έλληνες, Άγγλοι, Ρώσοι, Πολωνοί, Γιουγκοσλάβοι, ακόμα και Αμερικάνοι...

Ο Σακκάς έγινε κρατούμενος σαν τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο. Εκτός Δικαίου. Ο περίφημος νομικός πολιτισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλες οι αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε όλος ο ευρωαμερικανικός πολιτισμός καταρρακώνονται, για να μπορέσουν οι παρηκμασμένες ολιγαρχίες να διατηρήσουν την εξουσία και τα προνόμια τους. Δώδεκα χρόνια χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς δίκη παραμένουν αλυσοδεμένοι οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο και τώρα πια διατρέφονται με τη βία με ειδικούς σωλήνες που διοχετεύουν την τροφή, παρά τη θέληση τους, στα στομάχια τους. Κι ας είναι κι αυτή μια μορφή άγριου βασανισμού, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Ξέρουμε ότι έχουν πολλάκις, στα μουλωχτά, αφήσει να παρέλθει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος χωρίς να έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος προκειμένου να τον απελευθερώσουν καινά εξαφανιστεί. Συνήθως, το κάνουν αυτό με μεγαλέμπορους ναρκωτικών, που έχουν ισχυρές διασυνδέσεις στον κρατικό μηχανισμό και πολύ χρήμα για να εξαγοράσουν όποιον χρειάζεται να βάλει μια υπογραφή ή να κάνει τα στραβά μάτια. Ο Σακκάς φωτογραφικά είναι το μέλλον της δικαιοσύνης που μαγειρεύουν. Οι πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν θα έχουν καμία προστασία από το δικανικό σύστημα. Θα είναι έρμαιοι, στα χέρια του κράτους και των μηχανισμών, για τιμωρία, παραδειγματισμό και, κυρίως, για να τρομοκρατούνται οι πολίτες που υφίστανται τις βάρβαρες πολιτικές της ολιγαρχίας. Μην διαμαρτύρεσαι γιατί θα σε τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί. Το γνωστό, από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν με τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ο εσωτερικός κίνδυνος

Και τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών κρύβουνε πολλαπλούς στόχους. Παλιά, η αστυνομία ήταν ειδικευμένη στο να παρακολουθεί και να μαζεύει, όποτε χρειαζόταν, τους αριστερούς μαζικά. Χίλιους-χίλιους. Στα χρόνια της δημοκρατίας, αυτό εξέλειπε, για να επανέλθει οξύτερα καθώς η ολιγαρχία οδηγούσε τη χώρα στη φτώχεια και την ταπείνωση. Θυμόμαστε τις μαζικές συλλήψεις σε διαδηλώσεις, στο Πολυτεχνείο και σε συγκεντρώσεις. 500 άτομα μάζεψαν μία φορά στο Πολυτεχνείο, χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες, μόνο για λίγες ώρες. Κι άλλους τόσους σε μια διαδήλωση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για φακέλωμα και για «πρόβα».

Με τους μετανάστες, ο μηχανισμός καταστολής προσανατολίζεται και ασκείται. Όχι στη δίωξη του κοινού εγκλήματος, των εγκληματικών συμμοριών, των μεγάλων καταχραστών, των εμπόρων ναρκωτικών. Το επαναλαμβανόμενο σε καθημερινή βάση πογκρόμ, οι αναίτιες συλλήψεις αθώων ανθρώπων, επί της ουσίας, είναι «γενική πρόβα». Να εξασκούνται οι αστυνομικοί στις μαζικές συλλήψεις, χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε ώρες, μέσα λίγες μέρες.

85 χιλιάδες μετανάστες μελαμψού χρώματος συνέλαβαν εξαπολύοντας οργανωμένα πογκρόμ. Ούτε καν μετανάστες γενικώς. Μόνο μελαμψούς, μαυριδερούς, για να υπάρχει στοχοπροσήλωση, όπως παλιά με τους κομμουνιστές. Όχι για να βρουν τους 5 χιλιάδες που δεν είχαν χαρτιά. Αυτούς τους έβρισκαν από τη στιγμή που τους σταματούσαν και τους έλεγχαν στο δρόμο. Πρέπει να πιάνουν ομαδικά όποιους μοιάζουν με μετανάστη από την Ασία και την Αφρική, να τους φορτώνουν σε λεωφορεία, να τους μεταφέρουν σε τόπους κράτησης, να τους περνούν από εξακρίβωση, να τους φυλακίζουν για λίγο ή πολύ κ.λπ. Οι δυνάμεις καταστολής πρέπει να εξασκούνται σ' αυτό. Ακόμα και οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια σε βάρος «λαθρομεταναστών», στους δρόμους, τα κελιά ή τα σύνορα, «συνηθίζουν» την κοινή γνώμη στα εγκλήματα που διαπράττουν οι κρατικοί υπάλληλοι και διαμορφώνουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο κάλυψης των κακουργηματικών πράξεων των οργάνων της τάξης και της πολιτικής τους ηγεσίας.

Ήδη, κατά κανόνα, τα δικαστήρια αθωώνουν τους ένστολους κακοποιούς. Οι σκουρόχρωμοι μετανάστες προσφέρονται για πειραματόζωα. Φτωχοί, μόνοι κι έρημοι, ποιος δικαστής θα τους προστατέψει και ποιος νόμος. Το ζητούμενο είναι να μπορεί να εφαρμοστεί ένα μεγαλύτερο σχέδιο μεταφοράς δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, πολιτών σε ειδικούς χώρους κράτησης, εάν επικρατήσει «χάος στη χώρα» όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

Κι ένα χάος, μια καλά οργανωμένη πολιτεία, με έτοιμη αστυνομία και βοηθητικό παρακράτος, μπορεί να το δημιουργήσει, όταν η ολιγαρχία το χρειαστεί, αλλά πρέπει και να μπορεί να μαντρώσει τους χιλιάδες πρωταίτιους, τους ταραξίες, τους χαοτικούς διαδηλωτές, δηλαδή τις στρατιές των απολυμένων, ανέργων, αστέγων, φτωχών και ταπεινωμένων πολιτών που πάνω από ένα όριο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεσπάσουν.

Όταν τα δακρυγόνα, η φοβία και οι επιστρατεύσεις , άλλο ένα καθαρά στρατιωτικοφασιστικό μέτρο, δεν θα είναι αρκετά για να συγκρατήσουν την οργή των εργαζομένων που φτωχοποιούνται, απολύονται και ταπεινώνονται, ο μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος για την καταστολή, τουρκικού, αιγυπτιακού ή ελληνικού τύπου. Γιατί, ο κίνδυνος είναι εσωτερικός, όπως λένε και ΤΑ ΝΕΑ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger