Home » » Ανατροπή με ενίσχυση της Αριστεράς στην ΑΔΕΔΥ

Ανατροπή με ενίσχυση της Αριστεράς στην ΑΔΕΔΥ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 | 4:25 μ.μ.

Πηγή: "Αυγή"

Ανατροπή των κυρίαρχων δυνάμεων πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ανέδειξαν τα αποτελέσματα του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Η σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που άγγιξε το 70%, είχε αποτέλεσμα την ανατροπή των συσχετισμών, καθώς πρώτη φορά οι δυνάμεις του δικομματισμού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχασαν την πλειοψηφία τόσο σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής, που αποτελείται από 17 μέλη, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φθάνουν πλέον μαζί τις 8 έδρες (από 4 αντιστοίχως) έναντι 13 που κατείχαν στην προηγούμενη Ε.Ε. (8 ΠΑΣΚΕ και 5 ΔΑΚΕ). Ακολουθούν Αυτόνομη Παρέμβαση (3 έδρες), ΔΑΣ (2 έδρες) ΔΗΜΑΝ (2 έδρες), και Παρεμβάσεις (2 έδρες).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου η ΠΑΣΚΕ έχασε σχεδόν τη μισή της δύναμη και έλαβε 174 ψήφους έναντι 376 στις εκλογές του 2010 και από 38 έδρες έπεσε στις 174. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΝ με επικεφαλής τον Θ. Μπαλασόπουλο (προερχόμενος από την ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ) έλαβε 68 ψήφους και 8 έδρες.
Η ΔΑΚΕ επίσης υποχώρησε κατά το ήμισυ και έλαβε 153 ψήφους έναντι 236 και περιορίστηκε σε 19 έδρες από 24 που είχε.

Με αύξηση που αγγίζει το 70% και με σχεδόν διπλασιασμό των εδρών της η Αυτόνομη Παρέμβαση, που έλαβε 114 ψήφους από 84 και από 8 έδρες (χωρίς να υπολογίζεται η έδρα της ΔΗΜ.ΑΡ.), έφθασε τις 14. Οριακά μειωμένη ήταν η δύναμη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), που έλαβε 91 ψήφους από 94, αν και λόγω της μείωσης των ψηφισάντων κέρδισε μια έδρα και από 10 πήγε στις 11.

Μεγάλη αύξηση των δυνάμεών τους είχαν οι Παρεμβάσεις, που έλαβαν 68 ψήφους και 8 έδρες, από 43 ψήφους και 4 έδρες το 2010. Ακόμα σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου εκπροσωπούνται το Δίκτυο (ΔΗΜ.ΑΡ.) με 10 ψήφους και 1 έδρα, η ΕΡΓΑΣ (ΜΛ - ΚΚΕ και ΚΚΕ - ΜΛ) με 8 ψήφους και 1 έδρα, και οι Ανεξάρτητοι (Δάσκαλοι) επίσης με 8 ψήφους και 1 έδρα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2013 στις 4:52 μ.μ.

Η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ πήρε 91 ψήφους από 96 και όχι 94 που είχε το 2010 αλλά η ΑΥΓΗ κάνει μία συνειδητή αφαίρεση. Η κύρια δύναμη του ΠΑΜΕ στο δημόσιο προερχεται απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά το ΠΑΜΕ δεν είχε κανέναν αντιπρόσωπο απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ διότι δεν κατέθεσε υποψιότητα στο συνέδριό της εξαιτίας της άθλιας απόφασης της ομάδας Μπαλασόπουλου να αποκλείσει 18 σωματεία που είχαν εγγράψει ως μέλη τους συμβασιούχους (βέβαια δέχτηκε άλλα σωματεία που επίσης είχαν κάνει το ίδιο άλλα δεν τα "έλεγχε" το ΠΑΜΕ). Αποτέλεσμα όλης αυτής της νόθευσης ήταν να στερηθεί το ΠΑΜΕ πάνω από 30 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και φυσικά να πάρουν την θέση τους αντιπρόσωποι άλλων παρατάξεων διότι ο αριθμός των αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ υπολογίζεται με βάση τους ψηφίσαντες στα πρωτοβάθμια σωματεία. Υπόψη ότι η ΑΔΕΔΥ δέχεται ως μέλη της ομοσπονδίες που έχουν συμβασιούχους ψηφίσαντες (πχ ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κλπ)
Ο διαμορφωθείς συσχετισμός δυνάμεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η δύναμη του ΠΑΜΕ είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή που καταγράφηκε στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και όλων των άλλων μικρότερη.
Αυτό πάντως δεν έχει και τόση σημασία όσο έχει σημασία ότι οι συσχετισμοί στο δημοσιουπαλληλικό κίνημα παραμένουν αρνητικοί. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του ευρωμονόδρομου παραμένουν ισχυρότατες και κυρίαρχες.
Ας μην τρέφουν αυταπάτες οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι , τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική τους οργάνωση.

Επώνυμος
30 Νοεμβρίου 2013 στις 5:43 μ.μ.

Όταν οι δυνάμεις του ταξικού ΠΑΜΕ ηττώνται, πάντα κάτι άλλο - εκτός από αυτούς - φταίει. Έτσι, σύντροφοι, δεν πρόκειται να διδαχθείτε ποτέ
(Στις λεπτομέρειες δεν υπεισέρχομαι. Θεωρώ ότι πάντα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις)

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
30 Νοεμβρίου 2013 στις 7:20 μ.μ.

Που ηττηθηκαμε ρε μεγαλε οταν απο μια μεγαλη ομοσπονδία δεν συμμετεχεις στο τελος γιατί δεν κανουν δεκτα τα σωματεία με τους συμβασιούχους.Εκτος αν συμφωνεις να μην ειναι οι συμβασιούχοι γραμμενοι στα σωματεία με τους υπολοιπους.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2013 στις 10:09 μ.μ.

Της κοντής ψ...ής οι τρίχες τις φταίνε.
Ποτέ δεν φταίει το ΚΚΕ για τα άσχημα αποτελέσματα και τις ήττες.
Τώρα φταίει.... ο Μπαλασόπουλος,χθές έφταιγε κάποιος άλλος και πάει λέγοντας.
Η ηγεσία ποτέ δεν φταίει.Ούτε και για το 4,5%.
Τρίχες για να καλύψουν την γύμνια τους.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2013 στις 10:10 μ.μ.

Στον επώνυμο.
Η αποχώρηση του ΠΑΜΕ απο το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν πολιτική απόφαση για να υπογραμμίσει την αντίθεσή του στις πρακτικές του Μπαλασόπουλου να διαγράψει τα 18 σωματεία δεν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις είναι η πραγματικότητα. Τα σωματεία αυτά είχαν 100 αντιπροσώπους και απο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ αποχώρησαν 200 σύνεδροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση ειπώθηκαν άλλωστε και στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και το παραδέχτηκαν και όλες οι παρατάξεις. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετείχε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με 113 αντιπροσώπους και απο αυτούς ούτε ένας απο το ΠΑΜΕ (λογικό αφού αποχώρησε) για πλάκα θα είχε 30 αντιπροσώπους απο αυτούς που φυσικά θα αφαιρούνταν από τις άλλες δυνάμεις για κάνε μία πρόσθεση 91 + 30 και μετά πούλα όσο πνεύμα θέλεις. Για πες μας να μάθουμε και εμείς ποιά ήταν η στάση των άλλων αριστερών , αριστερούτσικων ή υπεραριστερών δυνάμεων στις συνδικαλιστικές αθλιότητες του Μπαλασόπουλου;
Το αποτελέσματα του συνέδριου της ΑΔΕΔΥ είτε το θέλεις είτε όχι δεν αποτυπώνει τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2013 στις 11:04 μ.μ.

αφηστε κκεδες τις ανοησίες. λες και κατι τρεχει αν βγαζατε 5 πανω 5 κατω συνεδρους στην αδεδυ. σας ειδαμε και στο εκα ξεφτιλες που βγηκατε πρωτη δυναμη. αντι να κανετε μια πλειοψηφια με συριζα και ανταρσυα και να εχετε και την προεδρια κανατε το κοροιδο. αχρηστοι

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:26 π.μ.

Κοιτα να δεις ρε πουστη μου,που επιμενουν τα νεοπασοκια οι Συριζαιοι να κανουμε προεδριο μαζι τους.Ουτε με σφαίρες ρε ξεφτιλισμενοι που κανετε τεμεναδες στο ντοπιο κεφαλαιο κ στο επισημο οργανο τους τον ΣΕΒ

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:14 μ.μ.

Όσοι θέλετε να γίνετε συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ στο καλό και να μας γράφετε. Αφήστε μας εμάς να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της εργατικής τάξης και όχι της αριστεράς (άντε τώρα να βρούμε τι είναι και τι δεν είναι αριστερά, δυστυχώς η λέξη αυτή έχει χάσει απο το 1981 την σημασία της).

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:23 μ.μ.

Βρε ανόητε @ 11:04 αν το ΠΑΜΕ ενδιαφερόταν για τις έδρες θα είχε κατεβάσει συνδυασμό στην ΠΟΕ ΟΤΑ για να πάρει τις καρέκλες, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι. Προτίμησε όμως να μην πάρει καμία έδρα για να δείξει στους άθλιους συνδικαλιστές ότι η εργατική τάξη είναι μία ενιαία και αδιαίρετη και δεν έχει να κάνει με την σχέση εργασίας που απασχολείται στο δημόσιο, είτε είναι μόνιμη καθαρίστρια είτε συνεργείου, είτε μόνιμος υπάλληλος είτε 5μηνίτης ή του ΕΣΠΑ, είτε είναι μόνιμος φύλακας είτε security αυτό λέγεται ΤΑΞΙΚΗ ΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αλλά μέχρι να το καταλάβετε αυτό μερικοί θα σπέρνετε τις αυταπάτες και το δηλητήριο του οπορτουνισμού στους εργαζόμενους για τους κρατάτε διασπασμένους ώστε να κυριαρχεί η αστική ιδεολογία και να διαιωνίζεται η επιρροή της στους εργαζόμενους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger