Home » , » «Αυγή»: Το ήθος, το ύφος και ο ξεπεσμός

«Αυγή»: Το ήθος, το ύφος και ο ξεπεσμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 | 10:40 μ.μ.

Ηταν αναμενόμενο ότι το σημερινό άρθρο στην «Αυγή» του Θανάση Καρτερού θα προκαλούσε την αντίδραση του ΚΚΕ. Αυτή την αντίδραση στα γραφόμενα του πρώην διευθυντή του «Ριζοσπάστη» την συναντάμε σε σχόλιο που υπογράφεται με τα αρχικά Ε.Χ στην ιστοσελίδα 902. Το ίδιο κείμενο δεν παραλείπει να μεμφθεί και τον  Στάθη Σταυρόπουλο για το άρθρο του στην ιστοσελίδα του Χατζηνικολάου.

«Αυγή»: Το ήθος, το ύφος και ο ξεπεσμός

Εξανίστανται οι γραφιάδες του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην άποψη του Χαρίλαου Φλωράκη για τον Λαφαζάνη και τους ομοίους του, οι οποίοι επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ.

Αποκαλύφθηκε η αλήθεια και το ψευτοριζοσπαστικό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν στον Λαφαζάνη -ότι τάχα είναι θεματοφύλακας μιας αριστεροσύνης αλά ΣΥΡΙΖΑ, που συνυπάρχει με ΠΑΣΟΚογενείς, εφαρμόζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα φωνασκεί ως τάχα εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατάει τα προσχήματα και να ψαρεύει από τα «αριστερά».

Η άποψη του Χαρίλαου Φλωράκη για τον Λαφαζάνη αποκαλύπτει τις ψευτιές του Λαφαζάνη και των ομοίων του ότι τάχα αποτελούν τιμητές του Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος πρωτοστάτησε ενάντια σ’ αυτήν την «παρέα» και τις επιδιώξεις τους να διαλύσουν το ΚΚΕ.

Επειδή αποκαλύπτεται η αλήθεια, έσπευσαν ο Καρτερός στην «Αυγή» και ο Στάθης Σταυρόπουλος στον «ενικό» να σκίσουν τα ρούχα τους, μιλώντας για «προσωπική» επίθεση. Μιλούν αυτοί που εγκατέλειψαν την πάλη για το σοσιαλισμό και δούλεψαν για τη διάλυση του ΚΚΕ μαζί με εκείνους που κατηγορούσαν τον Χαρίλαο Φλωράκη και τα άλλα στελέχη του ΚΚΕ ως «δεινόσαυρο», «εικονολάτρη», «γεροντοκρατία του Περισσού» και άλλα τέτοια επίθετα, δανεισμένα από το στρατόπεδο των αντιπάλων του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Ας εξηγήσουν καλύτερα τον ξεπεσμό τους, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το ΠΑΣΟΚ και άλλους, που έχει ως υποψηφίους τους Βουδούρη, Καρυπίδη.

Μιλούν περί ήθους αυτοί που γονάτισαν στην αστική τάξη για να κερδίσουν την εύνοιά της, προσπαθώντας να διαλύσουν το ΚΚΕ. Η μεγάλη πλειοψηφία ριζοσπαστών ανθρώπων καθώς και των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ ξέρουν τις απόψεις του κάθε Καρτερού, ξέρουν και έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους και το ρόλο τους στη δύσκολη περίοδο της ανατροπής του σοσιαλισμού. Γνωρίζουν, επίσης, ότι ο καπετάνιος Χαρίλαος Φλωράκης τους αντιμετώπισε όπως αξίζει σε όλους αυτούς που συνειδητά εγκατέλειψαν την πάλη για το σοσιαλισμό. Δεν έχουν πλέον καμία φερεγγυότητα όλοι αυτοί και με τα ψέματά τους δεν κρύβεται η αλήθεια.

Ε. Χ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 29 σχόλια

τσα
5 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

ααααχαχαχαχαχαχα....το κλουβί με τις τρελές είναι αυτό το κόμμα!!!
Οι άνθρωποι που θεωρούν το Φλωράκη αρχιοπορτούνα, τον επικαλούνται για να χτυπήσουν το Λαφαζάνη!!!
Οι άνθρωποι που το μόνο που κράτησαν από το Στάλιν είναι την αντιφασιοστική νίκη, τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ!!!
οι άνθρωποι που έχουν μετανοιώσει για το ΕΑΜ και το θεωρούν...εθνικιστικό, μας το παίζουν μοναδικοί κληρονόμοι!!
Οι άνθρωποι που βάζουν ως ΟΡΟ την σοσιαλιστική επανάσταση για να φύγουμε από την ΕΕ (αλλιώς σύμφωνα με την Παπαρήγα θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!) μας καμώνονται τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ(!) αντιΕΕ!!!!
Οι άνθρωποι που αναποδογύρισαν τον Λένιν βγάζοντας όλες τις χώρες ιμπεριαλιστικές, μας λένε ότι είναι οι...αποκλειστικοί αντιπρόσωποι!!

Τα 'χετε παίξει εντελώς ΚΚΕδες.
Με τόση υποκρισία μόνο ηλιθίους "κομμουνιστο"ταλιμπάν μπορείτε να βγάλετε.
Και αυτό κάνετε φυσικά...

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:56 π.μ.

11.51. ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ μαζι με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ειναι απο της μεγαλυτερες μορφες του ΚΚΕ και δεν τον εβγαλε κανεις οπορτουνιστη. την ιστορικη περιοδο κρινουμε που ειχε ιδεολογικες παρεκλισης σαν αποτελεσμα του 20ο συνεδριου του ΚΚΣΕ και της 6ης ολομελειας του ΚΚΕ σε κατασταση παρανομιας και πολιτικης προσφυγιας. η ηγεσια ειναι παντα συλλογικη και η αναδειξη στελεχων μετα το 1974 διμηουργησε τεραστια προβληματα λογο διαλυσης των Κ.Ο το 1958. το ΕΑΜ οταν ηρθε η κρισιμη ωρα το 1944 δεν πηρε την εξουσια. και βεβαια θα ειναι καταστροφη η αποδεσμευση οταν εχεις καπιταλισμο υπαρχουν και τμηματα της αστικης ταξης που το επιδιωκουν. να κοιταξης παλι τον ΛΕΝΙΝ και να μη ξεκοβεις την οικονομια απο την πολιτικη. το ποιος τα εχει παιξει ειναι ξεκαθαρο. χαιρετισμους στον ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:37 π.μ.

απο την ημερα που ειχα δικαιομα ψηφου μονο κκε ψηφιζα τι κουπονια τι συνδρομες τι ψυχη δεν ειχα δωσει οταν διαπιστωσα δια στοματος αλεκας παπαρηγα στα γεγονοτα του δεκεμβρη του 2008 οτι οι κουκουλοφοροι ειναι στελεχη του σιριζα εκεινη την στιγμη κατερευσαν ολα μεσα μου ενα ερωτημα μονο προς την παρεα του περισσου εαν ο λαος εδινε το ποσοστο του σιριζα στο κκε θα ελεγαν δεν το θελουμε ; και ενα δευτερο η ιστορια γραφεται με αυτους που ελεγαν οτι ειναι πρωτοπορια δυστηχως συντροφοι ι ιστορια λεει ενα ειναι η δευτερη φορα που ενταφιαζεται τα ονειρα και τις ελπιδες ενος λαου που σας ειθελε μπροσταριδες σττους χαλεπους καιρους απουσιαζεται και το απυθμενο μισος που τρεφεται για την αριστερα σας εχει βαλει στο χρονοντουλαπο απολαυστε τον αξιο μισθο σας και αφιστε μας να πορευτουμε τον γολγοθα μας μονοι στιριξτε την δεξια με νυχια και με δοντια καληνυχτα η βαρκιζα θα σας στοιχιωνει τα δακρια των παληκαριων θα ειναι ο εφιαλτης σας με πικρα μεγαλη για το καταντημα σας ενας ανενταχτος αριστερος

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:14 π.μ.

@τσατσά
Επειδή εσύ εργάζεσαι εκεί που δηλώνει το ψευδώνυμό σου και δεν έχεις τελειώσει ούτε Δημοτικό, άντε πήγαινε στη Χρυσή Αυγή
και άσε την κριτική διότι όσα ισχυρίζεσαι είναι για γέλια. Δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά, γι' αυτό είσαι κακός προβοκάτορας.

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:11 μ.μ.

Οπορτουνιστή θεωρούσαν τον Χαρίλαο οι ανανήψαντες τύπου Καρτερού, Λαφαζάνη, Δαμανάκη, Ανδρουλάκη και λοιπών συγγενών.
Στο όνομα του Στάλιν επιναν νερό και οι προαναφερόμενοι κάποτε . Ειδικά ο Καρτερός έβρισκε "μυαλό και στα μουστάκια του Στάλιν¨".
Ξέχασε να μας πει ο 11:51 ότι το ΕΑΜ το έφτιαξε ο Σταλινικός Ζαχαριάδης, που το ΚΚΕ αποκατέστησε τη μνήμη του ,όπως και του Βελουχιώτη. Αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους συγκληρονόμο του εαμικού έπους ξέχασαν να μας πουν τι έλεγε ο ΕΑΜ για τον Στάλιν, τι γνώμη έχουν για ταν Ζαχαριάδη , Βελουχιώτη και ποιά οι γνώμη τους για τους πρωταγωνιστές της συνθήκης της Βάρκιζας.
Προφανώς ο 11:51 θεωρεί οποιαδήποτε χώρα εκτός ΕΕ σοσιαλιστική και για αυτό θεωρεί ότι η έξοδος από την ΕΕ και την ευρωζώνη θα μας φέρει σε επαναστατική διαδικασία...
Ποιός Λένιν και κουραφέξαλα είπε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού; Ο 11:51 θεωρεί μη αναποδογυρίζοντας τον Λένιν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε ανώριμο στάδιο οπότε άντε καμιά ΗΠΑ και το συζητάμε να είναι ιμπεριαλιστική χώρα:::::

Με κουτόχορτο του συριζοπασοκ εσεις έχετε βαλθεί να ταίσετε τον ελληνικό λαό, ότι με συνταγή ΔΝΤ και Ομπάμα θα λυθούν τα προβλήματα της χώρας και θα έχουμε καπιταλιστική ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

τσα
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:44 μ.μ.

χαχαχα! Ο ιμπεριαλισμός σε ανώριμο στάδιο έχει λίγες ιμπεριαλιστικές χώρες, σε ώριμο έχει πολλές και σε πολύ ώριμο...όλες!!
Τι λενινιστές είναι αυτοί παναγιά μου?!!? Πάει ο Μαρξ, πλέον είστε οι πατέρες του Λενινισμού! (για τον ίδιο φυσικά λόγο...)

Πάντως οι απαντήσεις σας και μόνο δείχνουν ότι όλα όσα λέω είναι σωστά.
Να δούμε μέχρι πότε θα κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας στα μέλη σας.

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:48 μ.μ.

10.37 πολυ σωστα τα ειπε το ΚΚΕ και για τους κουκουλοφορους και για τους αγανακτισμενους και αποδηχτηκε απο την ζωη. οταν ο λαος αποφασιση να παρη την πραγματικη εξουσια θα ειμαστε μαζι του.Για την ΒΑΡΚΙΖΑ που αναφερεις πρεπει να διαβασης λιγο ιστορια για να δης ποια λογικη οδηγησε σε κυβερνηση εθνικης ενοτητας και οχι στο να παρη το ΕΑΜ την εξουσια στης 12 οκτωμρη του 1944. στη κυπρο το ΑΚΕΛ ητανε κυβερνηση με τον χριστοφια και οχι η ΔΕΞΙΑ για 5 χρονια υπογραψε 25 μνημονιακα νομοσχεδια και τους εβαλε στο μνημονιο

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

4.41 τιποτα δεν ξεχασανε απλα δεν λενε ποτε καθαρα τη θελουνε. η δικη τους λογικη ειναι που διεγραψε τον βελουχιωτη και τον ζαχαριαδη απο το ΚΚΕ οπως οι ιδιοι ειναι που υπογραψαν στην ΒΑΡΚΙΖΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ. και αυτος ειναι διαχρονικα ο ρολος τους. η αστικη ιδεολογια μεσα στο κινημα

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:42 μ.μ.

@Μιχάλης τσε
"Εκείνη την ώρα που είπε η Αλέκα για τους κουκουλοφόρους το 2008 κατέρρευσαν όλα μέσα μου, ενώ μέχρι τότε ψήφιζα και στήριζα κκε....." Σιγά ρε μεγάλε την ευθυξία σου !!!!!! Εδώ δεν σε πείραξε ο βουδούρης, ο ακροδεξιός καρυπίδης, ο εθνικιστής που μας καλεί να φάμε τους τούρκους δήμαρχος των Λειψών, που τον στηρίζετε για περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εδώ δεν σε πείραξε ο δήμαρχος Σαλαμίνας (δικός σας) που ανοιχτά μετά την επίθεση στο Πέραμα συντάχθηκε με τα επιχειρήματα των χρυσαυγιτών, δεν σε πείραξε ο σκοτεινιώτης στον Βόλο που μεσούσης της μεγάλης απεργίας των χαλυβουργών τακίμιαζε στον πόλεμο ενάντια στο ΠΑΜΕ, με τους χρυσαυγίτες. Ασε λοιπόν τα πασοκικά και τα αυριανίστικα (που κάτι δήθεν έσπασε μέσα σου) χα,χα,χα. Νάσαι καλά με έκανες και γέλασα. Ξέρεις πόσους σαν και σένα συναντάμε κάθε μέρα που το παίζουν "πρώην"? Μαν

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:25 μ.μ.

Ο Καρτερός ... και η ιστορία

Ξεσπάθωσε χτες ο Καρτερός από την «Αυγή», για «κουτσομπολιά», «διασυρμούς» κ.λπ. σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ...
Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από την Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ τον Ιούνη του 1990 που συζητούσε σε συνθήκες κρίσης και έντονης ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για το ΚΚΕ το Προσχέδιο Θέσεων μπροστά στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1991. Κρίση που θυμίζουμε ότι κορυφώθηκε τον Ιούλη του 1991.
Παραθέτουμε αποσπάσματα απ' όσα είπε εκεί ο Π. Λαφαζάνης και ως μέλος της επιτροπής που συνέταξε τις Θέσεις:
«Θέλω να εκφράσω τη συμφωνία μου με τις βασικές κατευθύνσεις που αναπτύσσει το προσχέδιο των Θέσεων. Κι αυτό δεν το κάνω από μια τυπική υποχρέωση σαν μέλος της επιτροπής που το συνέταξε. Αλλά γιατί από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας σε όλα τα επίπεδα, μάλλον πείστηκα περισσότερο για την ορθότητα των βασικών επιλογών και των καινοτομιών του».
(«Ριζοσπάστης», Κυριακή 17 Ιούνη 1990).
Και αποσπάσματα από την ομιλία του Χ. Φλωράκη:
«Ποια είναι η δική μου εκτίμηση για το προσχέδιο, σύντροφοι; Κατά τη γνώμη μου το προσχέδιο αυτό εκφράζει μια άλλη θα έλεγα φιλοσοφία. Ιδιαίτερα στα βασικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν ένα κομμουνιστικό κόμμα. Η φιλοσοφία επαναλαμβάνω είναι διαφορετική από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να σημαδεύουν, να θεμελιώνουν ένα κομμουνιστικό κόμμα. Και όπως καταλαβαίνετε, είναι φυσικό να μη συμφωνώ με αυτήν τη φιλοσοφία του προσχεδίου» (...)
«Σ' ένα διάλειμμα χτες με ρώτησε ένας σύντροφος, δε θυμάμαι από ποια οργάνωση. Λέει, σύντροφε, υπάρχει σήμερα επιστημονικός οπορτουνισμός; Λέω υπάρχει. Νομίζω ότι στην κατηγορία αυτή υπάγεται και το κείμενο. Γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά του οπορτουνισμού είναι να μη λέμε καθαρά τι θέλουμε να πούμε».
(«Ριζοσπάστης», Τρίτη 19 Ιούνη 1990).
Αυτά, κ. Καρτερέ, δεν είναι κουτσομπολιά ... είναι ιστορία...

Ριζοσπάστης
6 Φλεβάρη 2014

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:21 π.μ.

Στο 5:44

Αν δεν μπορείς να διακρίνεις την ειρωνεία σε ένα κείμενο λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω να κατανοήσεις τα γραφόμενα. Την ΑλφαΒήτα τώρα την μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο και άσε τον Λένιν γιατί έχει πει τόσες πολλές " μπαρούφες" , που ευτυχώς βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διορθώσει και να διασώσει την τιμή της αριστεράς εντός και εκτός Ελλάδας. Και ο Γιωργάκης το 2009 πήρε 44% με τις καταπληκτικές αναλύσεις του και την ελπίδα που έδωσε στο λαό μας πολύ σύντομα όμως έγινε περίγελος γιατί η ζωή και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ο καπιταλισμός έχει δικούς του νόμους που δεν τους ψηφίζει καμία βουλή απο εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού.

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:48 μ.μ.

@τσα
Κακό πράγμα να μπερδεύεις τον ίσκιο σου με το μπόι σου! Πρώτα απ όλα δείχνεις την αμάθειά σου, ότι στη ζωή σου δεν είχες ποτέ καμμία σχέση ούτε με τον Μάρξ, ούτε με τον Λένιν, αλλοιώς θα ήξερες ότι αυτά τα δύο Μ-Λ, πάνε μαζί, τό ένα είναι η συνέχεια του άλλου. Και ποτέ μην πιάνεις θέματα για τα οποία είσαι αδιάβαστος και προπαντός μην παπαγαλίζεις "θεωρίες" και "μπαρουφολογίες", που κάποιοι σας τις ψιθυρίζουν. Είναι της "μόδας κι αυτό (πάντα ήταν αλλά τώρα με ιδιαίτερη σφοδρότητα), να προσπαθούν με τρόπο να αναθεωρήσουν και τον Μάρξ και τον Λένιν, γιατί ακριβώς η βαθύτατη καπιτ. κρίση επιβεβαίωσε γι άλλη μια φορά πανηγυρικά και τον έναν και τον άλλον. Μαν.

τσα
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:45 μ.μ.

Ωπα! να και ο καθηγητής στο "πάμε στοίχημα"! Μόνο που μπερδεύτηκε και νομίζει ότι διδάσκει μαρξισμό λενινισμό στο διαδίκτυο.

Άκου λοιπόν καθηγητάκο.
Παλιά έλεγαν για το Φλωράκη κάτι αριστεριστές: "Είναι ο πατέρας του μαρξισμού γιατί του γάμησε την μάνα" Σήμερα λοιπόν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το Λένιν. Είναι μια εξέλιξη για το κόμμα αυτό, όπως και να το κάνεις. Από εκεί και πέρα άσε τα αδιάβαστος και τις πίπες, γιατί άμα αρχίσω να σου αραδιάζω αποσπάσματα θα το ρίξεις κι εσύ στο τσάμικο, όπως άλλωστε έκαναν τόσοι και τόσοι "γνώστες" του...ώριμου ιμπεριαλισμού όπου δεν υπάρχουν εξαρτημένες χώρες. (Τι άλλο θ' ακούσουμε...ΕΛΕΟΣ!).

Όσο για τον επαναστάτη Φλωράκη και τον...οπορτουνιστή Λαφαζάνη, για ρίξε μια ματιά στο κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ. Ο Φλωράκης ξέρεις το υπέγραψε. Γιατί άραγε; Από την πολύ επαναστατικότητα ή μήπως κρατούσε όμηρο ο Καρτερός τον Ανδρουλάκη? Αλήθεια η Παπαρήγα κι ο Μαίλης που ήταν τότε; Που ήταν όταν έφευγε όλη η νεολαία από αυτές τις φαεινές; Διάβαζαν κι αυτοί σα το Χριστόδουλο;

τσα
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:04 μ.μ.

Ψιτ, καθηγητάκο!
Κι άλλος αμόρφωτος εδώ: http://www.kapsimi.gr/imperialismos-kai-eksartisi

τσα
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:06 μ.μ.

Και που'σαι καθηγητάκο!
Κι άλλος αμόρφωτος: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7365865

τσα
7 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:12 μ.μ.

ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ!
Κι άλλοι αγράμματοι!!
http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-06-29/1423-2013-12-01-16-29-27

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:05 μ.μ.

5.45 οχι δεν διαβαζαν σαν τον χριστοδουλο ητανε εκει παροντες και προσπαθουσαν να σωσουν το ΚΚΕ και απο της δυο φραξιες που υπηρχαν. το κοινο πορισμα διερευσε στον τυπο πριν περασει απο το Π.Γ. η τοτε κατασταση οπως ειχε παγιωθη απο της ιδεολογικες παρεκλισης του 20ο συνεδριου και με την περεστρο ικα στο φορτε της ειχε δημιουργηση τεραστια προβληματα το δικο σου προβλημα παντως ειναι γιατι υπαρχη ΚΚΕ σημερα και τιποτα αλλο τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

@τσα
"ασφαλιτάκο" και μόνο το πως εκφράζεσαι, δείχνει και πόση σχέση έχεις με την αριστερά εντός και εκτός εισαγωγικών. Μάλλον με πάνω και κάτω πλατείες αγανακτισμένων-φασιστών. Οπότε κάθε συζήτηση μαζί σου τελειώνει εδώ. Συμμετέχουμε σε μιά συζήτηση-αντιπαράθεση, με σκληρά επιχειρήματα και διαφωνίες, σε καμμία όμως περίπτωση, δεν θα γίνουμε και αγωγός για να βρίζουν έτσι τα φασιστοειδή. Και εσύ είσαι φασιστοειδές. Καλή σου νύχτα. Μαν

τσα
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:05 μ.μ.

Στο καλό και με την ήττα.
Μόνο μια ερώτηση πριν φύγεις θυμωμένος: Για ποιά σκληρά "επιχειρήματα" μιλάς; Για τα είσαι αγράμματος, αμαθής, άσχετος, παπαγάλος κλπ.;
Αυτά τι είναι αλήθεια; Τα ευφάνταστα μπινελίκια ενός οργανικού διανοούμενου ή μήπως ο εκλεπτυσμένος εκνευρισμός ενός βουτυρομπεμπέ;
Και φυσικά όπως πάντα οι κουβέντες τελειώνουν με τα "είσαι φασίστας".
Εύκολο και γρήγορο: "Δεν μιλάω με φασίστες και φυσικά είσαι φασίστας αφού βρίζεις απέναντι στα επιχειρήματα".
Μόνο που ξεχάστηκες και δεν έβαλες επιχειρήματα, αυτή είναι η αδυναμία σου δυστυχώς.

Τέλος το ποιός είναι φασιστοειδές φαίνεται από εδώ;http://redflyplanet.blogspot.com/2014/02/blog-post_7.html, όπου οι δηλώσεις του γνωστού αντιπροσώπου της 4ης Αυγούστου και παλαιοναζί, όχι μόνο αναπαράγονται, αλλά μπαίνουν και στον τίτλο!
"Κώστας Πλέυρης: Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη" ή αλλιώς "Πως το ΚΚΕ παίζει με τους ναζίδες για να χτυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ"
Και εις ανώτερα "κομμουνιστή" της πλάκας.

Υγ: Παναγιώτη, φιλότιμες οι προσπάθειές σου, αλλά να μου λες ότι αποτέλεσαν φράξια αυτοί (ΣΥΝ) που αποτέλεσαν την μισή ΚΕ και μετά έπαιρναν με 3-5%% κι αυτοί (ΝΑΡ) που φεύγοντας πήραν ΟΛΗ την νεολαία της ΚΝΕ (και το ξέρεις). Αλλά ΔΕΝ αποτελεί φράξια η ομάδα Παπαρήγα, Γόντικα, Μαίλη κλπ.! Το ερώτημα όμως παραμένει: Στόχος της Παπαρήγας και των λοιπών ήταν να μην διαλυθεί το κόμμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ θέσεων?? Γιατί αν ήταν αυτός, αν δεν τους ένοιαζε το αν θα ήταν μέλη ενός επαναστατικού κόμματος ή ενός αποστεωμένου ΚΚ σαν το Κινέζικο π.χ. που θα έψαχνε για ανταγωνιστικότητες και παραγωγικότητες (κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ), μπορώ να καταλάβω την σημερινή τους τακτική: Οι άνθρωποι αυτοί λίγο νοιάζονται για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας (όπως ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ όσοι ήταν στο ΝΑΡ).
Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι απλά και μόνο να υπάρχουν, έστω και ως ένα όμορφο κόκκινο μπιμπελό του συστήματος.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

8.05 και βεβαια αποτελουσαν φραξια γιατι ποτε δεν ελεγαν ξεκαθαρα τη ηθελαν και εκμεταλευομενοι της παρεκλισης που ειχανε επιβληθη στο ΚΚΕ με την 6η ολομελεια το 1956 προσπαθησαν να πετυχουν αυτο που δεν εγινε το 1968 απο αυτους που εφτιαξαν το εσωτερικου. ολο το προβλημα ξεκινουσε απο το οτι δεν εγινε κατορθωτο να καταργηθει απο το προγραμμα η θεωρια των ΣΤΑΔΙΩΝ και εθρεφε αυτη την κατασταση το ναρ εκμεταλευτηκαν την ιδεολογικες παρεκλισης που πραγματι υπηρχαν και καταφεραν να στειλουν σπιτι τους πολυ κοσμο το σιγουρο ειναι οτι ητανε δυο αλληλοτροφοδοτουμε νες φραξιες. ο σοσιαλισμος δεν γινεται με μετασχηματισμο αλλα με ανατροπη στης σχεσης παραγωγης

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:25 μ.μ.

8.05 ροζ μπιμπελο του καπιταλιστικου συστηματος ειναι αυτοι που εχουνε παρει σβαρνα τα ιδρυματα του καπιταλισμου σε ολο το κοσμου για να τους εμπιστευτη η αστικη ταξη για διαχειρηστες της και βρισκουν της ΗΠΑ σαν χωρα υποδειγμα που ξεπερασε την κριση. δεν σε ενοχλει τα λαθη που εκανε το ΚΚΕ πριν το 1991 σε ενοχλει οτι απο το 1996 εχουμε καταργηση τα ΣΤΑΔΙΑ κα δεν κανουμε τα ιδια λαθη με τοτε. αυτος ειναι ο καημος σας γιατι δεν εχεται το περιθωριο να αλωνιζετε μεσα στην βαση του κομματος. τη να γινει τριτη φορα το ιδιο λαθος δεν γινεται

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:55 μ.μ.

8.05 στοχος ολων ητανε να σωθη το ΚΚΕ και να αποκατασταθουν τα κομμουνιστικα χαρακτηριστικα που ειχανε αλοιωθη απο το 1956 με το 20ο συνεδριο. αλλα οπως πολυ καλα καταλαβαινεις μετα απο 35 χρονια ιδεολογικον παρεκλισεων τα πραγματα δεν αλλαζουν σε μια μερα θελουν τον χρονο τους. και αυτο εγινε. παντως εγω πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι γιατι δεν κανουμε και σημερα τα ιδια λαθη να συνεργαστουμε με τον συριζα εκει ειναι που πονατε

τσα
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:29 π.μ.

Παναγιώτη τα έχεις λίγο μπερδεμένα μου φαίνεται. Το 56 είναι 56 και το 85 85. Το 56 ήταν ένα σημείο καμπής και το 85 ένα άλλο: Αν στο πρώτο η γραφειοκρατία έπαιρνε οριστικά την κατάσταση στα χέρια της, στο δεύτερο τίναξε από πάνω της τα όποια τελευταία "δεσμά" της δημιουργούσε το σύστημα που ίδρυσαν οι μπολσεβίκοι το 1917. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του δεύτερου σημείου καμπής στην πορεία προς την επάνοδο του καπιταλισμού, το ΚΚΕ (ακολουθώντας πιστά μέχρι το τέλος) έκανε την δική του Φλωράκεια "περεστρόϊκα". Σε αυτή λοιπόν η Παπαρήγα και οι λοιποί δεν είπαν κουβέντα (αντίθετα π.χ. με τον Κάππο...), κι αν τελικά η "φράξια" όπως την λες έπαιρνε στα χέρια της το κόμμα, απλά θα συνέχιζαν το μεροδούλι μεροφάι, όπως έκαναν κι όταν ο Φλωράκης έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για ανταγωνιστικές και παραγωγικές καπιταλιστικές οικονομίες, με συνεργασίες και λουλουδάκια. Αυτοί που όντως αντέδρασαν (ΝΑΡ) αυτόματα "περιθωριοποιήθηκαν" και με τις γνωστές διαδικασίες βρέθηκαν εκτός κόμματος. Τώρα βέβαια τι "περιθώριο" είναι αυτό όταν σου την κοπανάει όλη η νεολαία, βουλευτές κλπ. ή αργότερα η ΜΙΣΗ ΚΕ με το ΣΥΝ, είναι ένα ερώτημα, αλλά με αυτά δεν πολυασχολείται το ΚΚΕ. Το "οπορτουνιστής" είναι δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία, έτοιμο προς χρήση από αυτούς που θα αποκτήσουν έστω και συγκυριακά το πάνω χέρι.

Όσο για τα "δεσμά" που σπάσατε απομακρυνόμενοι από την έννοια της εξάρτησης, να σου αποκαλύψω ότι μια σειρά από νικηφόρα ή μη αντάρτικα είχαν ως βασικό σύνθημά τους τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Το ότι συγκεκριμένα το ΚΚΕ παρέδωσε την επανάσταση στην αστική τάξη έχει άλλες αιτίες κι όχι την αντίληψή του για την θέση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Κανένας δεν εμπόδισε το ΚΚΚίνας να καταλάβει την εξουσία, ούτε φυσικά η άποψη του Μάο ότι ο ιμπεριαλισμός κρατά χώρες (και την δική του) στην υπανάπτυξη. Καμία άποψη περί σταδίων δεν εμπόδισε το ΚΚΒιετνάμ να πάρει την εξουσία που το ΚΚΕ ουσιαστικά παρέδωσε στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Αντίθετα κανένας και πουθενά στον πλανήτη ολόκληρο όχι μόνο δεν πήρε την εξουσία, αλλά ούτε καν έστησε ένα σοβαρό αντάρτικο με τον τροτσκιστικό "εργατισμό" που έχετε υιοθετήσει. Η ιστορία και η πολιτική λοιπόν άλλα λέει.

Δεν σου ζήτησε κανείς να συνεργαστείτε με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ (ναι...ΕΑΝ) ο ΣΥΡΙΖΑ σας μεταχειριζόταν όπως σας μεταχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ του 1980. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήθελε (ακόμη κι αν κάποιοι ήθελαν...), αλλά κυρίως ούτε ΜΠΟΡΟΥΣΕ να το κάνει αυτό. Εσείς λοιπόν φορτώνεστε με δική σας επιλογή την ευθύνη για ότι ακολουθήσει. Αν νομίζετε ότι η ευθύνη είναι ΜΟΝΟ στους ώμους των "οπορτουνιστών" κάνετε λάθος. Έχετε τεράστια ευθύνη για τον κουτσουρεμένο, ανεπαρκή, υπονομευμένο κλπ. αγώνα που δίνει σήμερα και ίσως να δώσει αύριο ο λαός, με ΟΠΟΙΟ τρόπο. (Ναι...και κοινοβουλευτικό, τι να κάνουμε, και να θέλαμε δεν μπορούμε να ενωθούμε με τους αντάρτες του ΚΚΕ, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα)

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:01 μ.μ.

11.29 δεν εχω μπερδεψει τιποτα απλα ξεκιναμε απο διαφορετικη αφετηρια το 1956 οι αλλαγες του 20ο συνεδριου επιβληθηκαν στο ΚΚΕ σε κατασταση παρανομιας και πολιτικης προσφυγιας ακριβως επειδη επιβληθηκαν δεν εγιναν αποδεκτες απο την βαση του κομματος για αυτο αλλωστε το 1968 οι εκφραστες αυτων των αποψεων εφτιαξαν το εσωτερικο. το προγραμμα του κομματος συνεχισε να μιλαει για ΣΤΑΔΙΑ οποτε υπηρχε το παραθυρο ανοιχτο για να συμβουν παλι τα ιδια. το 1974 μετα απο 40 χρονια παρανομιας και με της Κ.Ο διαλυμενες απο το 1958 οταν η ΕΔΑ εγινε ενιαιο κομμα υπηρχε κενο στελεχων αυτο το κενο εκμεταλευτηκαν μαζι με της παρεκλισης και εφτασαν να ειναι η μιση Κ.Ε. αν λοιπον η φραξια κερδιζε το κομμα το 1991 σημερα θα πηγαινατε για κυβερνηση οχι με το ονομα συριζα αλλα ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ο ΚΑΠΠΟΣ επεστρεψε ξανα στο κομμα αργοτερα. ο ΜΑΟ και το ΒΙΕΤΝΑΜ πηραν την εξουσια γιατι δεν εγκλοβιστηκαν στα ΣΤΑΔΙΑ αντιθετα με την τοτε ηγεσια του ΚΚΕ 1941 1944 για το τροτσκιστες που μας αποκαλεις το αφηνω ασχολιαστο γιατι το θεωρω καλαμπουρι. αν ειχαμε συνεργαστει με τον συριζα σημερα δεν θα υπηρχε ΚΚΕ αυτοτελως και με τα χαρακτηριστικα που εχει και θα ειχαμε βρεθη και σε αστικη κυβερνηση οπως το ΑΚΕΛ ιστορικες ευθυνες εχουμε αλλα ειναι διαφορετικες. πρεπει να συνεχισουμε για την ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια απλα οι στοχοι μας ειναι διαφορετικοι

τσα
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:40 μ.μ.

Πρώτον, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί μιλάς για το 1956 και όχι για πιο πριν. Ως γνωστόν η ιστορία του εμφυλίου στην Ελλάδα είχε τελειώσει χρόνια πριν το '56. Άρα δεν αφορούσε τις ανατροπές που όντως έγιναν τότε, με την ειρηνική συνύπαρξη, το παλλαϊκό κράτος κλπ. Μάλλον λοιπόν ΑΛΛΟΥ κάνετε την κριτική σας και όχι στο 20ο συνέδριο αγαπητέ. Αλλά αυτό είναι καλό να το πείτε και να μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Μήπως λοιπόν εσείς δεν μιλάτε ξεκάθαρα; Μήπως εσείς πίσω από την υπεράσπιση του Στάλιν (ή του...Φλωράκη!) κρύβετε μικροπολιτικές σκοπιμότητες κι όχι οι άλλοι που ΟΝΤΩΣ τους υπερασπίζουν ή τους βρίζουν; Για σκέψου το, γιατί πολύ αντιφατικά μας τα λέτε.

Δεύτερον όχι, η κατάκτηση της εξουσίας στην Κίνα δεν είχε να κάνει με διαφωνίες που όντως υπήρχαν μέσα στο ΚΚΚίνας, δηλαδή περί του αν επιχειρούν άμεσα το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό ή πρώτα προσπαθούν με καπιταλιστικούς όρους να ξεπεράσουν την δεδομένη καθυστέρηση που υπήρχε μεγάλο κομμάτι της Κίνας. Την εξουσία όμως την πήραν με δεδομένες αυτές τις αντιθέσεις στο εσωτερικό τους. Και ούτε δίστασαν σε αυτή την διαδικασία προς την κατάκτηση της εξουσίας να συμμαχήσουν όχι με τον...Τσίπρα, αλλά με τον ίδιο τον επικεφαλής των τεράστιων σφαγών των κομμουνιστών στην Σαγκάη και όχι μόνο.
Γιατί αγαπητέ όταν κάποιος έχει καθαρό το τι θέλει και γιατί, δεν φοβάται μη τυχόν και "μολυνθεί" από αστικά ή οπορτουνιστικά μικρόβια. Αλίμονο σ' αυτόν (και ΜΟΝΟ) που όλα είναι μια θολούρα μέσα στο κεφάλι του και με το παραμικρό κούνημα το οικοδόμημα καταρρέει.

Τρίτον πάντα υπάρχει μία διαδικασία μετάβασης από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό η οποία μάλιστα μπορεί να είναι και διαφορετική από χώρα σε χώρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της. Αυτά τα παραμύθια ότι σε μία μέρα περνάμε στον σοσιαλισμό και στην αταξική κοινωνία τα πιστεύουν μόνο οι αναρχικοί. (Α ναι, και οι πασόκοι που έλεγαν "Στις 18 σοσιαλισμό") Όποιοι λοιπόν τα λένε αυτά είτε υποκρίνονται, είτε πιστεύουν σε διαδικασίες τύπου Κόκκινων Χμέρ, που τι έκαναν; Ακριβώς αυτό έκαναν οι άνθρωποι! Χωρίς να υπολογίσουν τίποτε προχώρησαν...αυθημερόν σε μία αταξική αγροτική οικονομία, χωρίς τράπεζες, χρήμα, θρησκεία κλπ.! Αυτό θέλετε; Γιατί οτιδήποτε άλλο έχει και μία μικρή ή μεγάλη μεταβατική περίοδο στην ΕΝΙΑΙΑ επαναστατική διαδικασία.
Μάλιστα ΝΑΙ, μπορεί πριν την σοσιαλιστική επανάσταση (και υποθέτω ότι σήμερα είμαστε ΠΡΙΝ από αυτή...) να διεκδικήσεις και αστικοδημοκρατικά δικαιώματα, που θα φέρνουν σε καλύτερη θέση την τάξη που στηρίζεις μέσα στην ταξική πάλη. Γιατί όταν σου καταργούν π.χ. το δικαίωμα στην απεργία ή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σου καταργούν αστικοδημοκρατικά δικαιώματα και δεν είναι καθόλου κακό να τα πάρεις πίσω. Μόνο το νέο ΚΚΕ είναι αδιάφορο σε αυτά τα θέματα και δεν συμβιβάζεται σε τίποτε λιγότερο από την σοσιαλιστική επανάσταση, την οποία όμως....ΔΕΝ κάνει, γιατι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες!! Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις: Βάζουμε ως κεντρικό αίτημα την σοσιαλιστική επανάσταση αλλά δεν την επιχειρούμε λόγω ανωριμότητας των συνθηκών και επιπλέον βάζουμε ως κεντρικό αίτημα την έξοδο από την ΕΕ αλλά....δεν την θέλουμε χωρίς σοσιαλιστική επανάσταση, που όμως είναι ανώριμη να γίνει!!!!!!
Πάτε να τρελάνετε κόσμο εσείς, όχι αστεία...

Τελευταίο: Πέρα από τα "στάδια" (που εσύ τα βαφτίζεις έτσι, Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει που λένε), υπάρχει κι ένα πολύ σοβαρότερο θέμα: Το θέμα του ιμπεριαλισμού και της εξάρτησης. Κι εκεί πλέον μιλάμε για πλήρη ανατροπή του λενινισμού και της ίδιας της θεωρίας του ιμπεριαλισμού. Αλλά αυτά άμα θες τα λέμε κι αργότερα.

Υγ: Πάντως κατά την δική μου γνώμη ούτε τα στάδια, ούτε η εξάρτηση, ούτε τίποτε από όλα αυτά δεν έφταιξε στο ΚΚΕ. Εκείνο που έφταιξε και που φταίει είναι που έχει πλήρως ενσωματώσει την λογική της υποτέλειας και της κακομοιριάς και ποτέ του δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, ακόμη κι όταν πλαισιώθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού.

τσα
9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:56 μ.μ.

Α ναι και κάτι που ξέχασα: Εγώ θυμάμαι ότι ο Κάππος επέστρεψε, ΑΦΟΥ όμως έδωσε μια μάχη. Οι δικοί σου μπορείς να μου πεις τι μάχη έδωσαν όταν ο Φλωράκης υπέγραφε τα κοινά πορίσματα; Και μία ακόμη λεπτομέρεια: Αν τελικά η περίφημη "φράξια" του ΣΥΝ είχε το πάνω χέρι ΠΟΥ θα βρισκόταν σήμερα η Παπαρήγα και οι λοιποί; Μήπως θα έκαναν τον ψόφιο κοριό υπό τις οδηγίες του Ανδρουλάκη, όπως ακριβώς έκαναν και όταν κατάγγελλαν τους Ναρίτες που έφευγαν?

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:43 μ.μ.

11.56 η κριτικη για το 1956 ειναι για το οτι απο εκεινο το σημειο ξεκινησαν οι ανατροπες στης σοσιαλιστικες χωρες και στο ΚΚΕ. στην ελλαδα η υποθεση χαθηκε απο της αυταπατες με τα σταδια της ηγεσιας του ΕΑΜ και του ΚΚΕ 1941 1944 με αποτελεσμα την καθυστερηση του ΔΣΕ και το 1948 τα γεγονοτα με τον ΤΙΤΟ. στην κινα εκμεταλευτηκαν την ενδοκαπιταλιστικες διαφορες και ειχανε ηγετη τον ΜΑΟ που δεν ητανε οπορτουνιστης. οταν εχει αρχι σει η επαναστατικη διαδικασια υπαχουν μεταβατικες στιγμες στο βαθεμα των κομμουνιστικον σχεσεων παραγωγης σημερα σημερα σε μη επαναστατικες συνθηκες αυτο που περιγραφεις ειναι ενδιαμεση εξουσια δηλαδη καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης και μια αστικη κυβερνηση με οτι ονομα και να δωσης που θα ειναι διαχειρηστης. αλλωστε το παραδειγμα του ΛΕΝΙΝ με της θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ και το οτι δεν μπηκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ την οποια και ανετρεψαν τα λεει ολα

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 2:55 μ.μ.

11.40 ασφαλως και μπορεις να διεκδικεισης δικαιωματα σαν εργατικο κινημα με σκοπο την συγκεντρωση δυναμεων για την λα ικη συμμαχια με στοχο την αλλαγη ταξεις στην εξουσια ο καπιταλισμος ειναι στο ιμπεριαλιστικο σταδιο και δεν εχει κανενα περιθωριο να παραχωρηση τιποτα οι χω=ρες μεταξυ τους εχουν ανισοτιμες σχεσεις αλληλεξαρτησεις αυτες ειναι οι θεσεις του ΛΕΝΙΝ. ολοι μαζι και ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ εδωσαν την μαχη για την σωτηρια του ΚΚΕ. αν ειχαν επικρατηση οι οπορτουνιστες το 1991 θα φτιαχνοτανε ξανα ΚΚΕ

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:05 μ.μ.

11.40 το ζητημα της Ε.Ε σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να μπαινει αποκομενο απο την αλλαγη ταξεις στην εξουσια γιατι στην περιπτωση αυτη παλι καπιταλισμο θα εχεις ο λαος θα παθει μεγαλυτερη ζημια και θα ωφεληθουν τμηματα της αστικης ταξης που εχουν συμφεροντα με αλλες καπιταλιστικες ενωσεις ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ. και ακομα αφηνεις περιθωριο για συνεργασια με οπορτουνιστικες δυναμεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger