Home » , , » Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr: «Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr: «Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Μαΐου 2016 | 4:39 π.μ.

Είχαμε σκοπό να το θέσουμε σαν κουίζ στους αναγνώστες μας αλλά θεωρήσαμε καλύτερο να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιο καιρό αποφασίσαμε να δημοσιεύονται στο μπλοκ μας μόνο σχόλια από χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λογαριασμό στο google.
Ηταν μια αναγκαστική για μας επιλογή αφού υπήρξε εποχή που «βομβαρδιζόμαστε» καθημερινά με δεκάδες ανώνυμα σχόλια, αρκετά απ’ αυτά με υβριστικό περιεχόμενο, όλα όμως με κοινό χαρακτηριστικό τους την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

Γράφαμε τότε στην σχετική μας ανάρτηση: «Δεν μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να βρούμε είναι ότι υπάρχει κάποιο "κέντρο" που συντονίζει την αποστολή αυτών των σχολίων».

Φυσικά και τώρα δεν μπορεί να υποδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ποιος «συντόνιζε» αυτό το «κέντρο» και για ποιο λόγο επιλέχτηκε το μπλοκ μας να δεχθεί αυτή την «επίθεση».

Θα μιλήσουμε όμως –και καθόλου τυχαία- για έναν δημοσιογράφο. Τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο. Ο τύπος αυτός παρουσιάζεται αντιπρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά και υπεύθυνος του αθηναϊκού γραφείου κάποιας «Ελληνορωσικής Συμμαχίας - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα». (Προφανώς αμειβόμενες θέσεις).
Είναι παράλληλα διαχειριστής της εθνικιστικής ιστοσελίδας olympia.gr στην οποία σημειωτέον έχει δώσει συνέντευξη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μαθαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προέρχεται από την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, είναι συν-διαχειριστής του Antinews του Φαήλου Κρανιδιώτη, καθώς και συνεργάτης εθνικιστικών εντύπων και γνωστός στους σχετικούς κύκλους ως «Φαραώ» και «Ολύμπιος».

Ο ίδιος από τις 2 Φλεβάρη και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση του υπουργού Πάνου Καμμένου στη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow,  είναι «κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

(Διαχρονικά σωστή η εκτίμηση του Γ. Βότση, την εποχή που αυτός παρουσιαζόταν «αντιεξουσιαστής» -πριν πάνω από 15 χρόνια- όταν έγραφε στην «Ελευθεροτυπίας: «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...»).

Υ.Γ: Σειρά θα έχει μια δημοσιολόγος της ιστοσελίδας tvsx που αυτή καταφέρθηκε επώνυμα κατά του ιστότοπου μας. Αυτό το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

3 Μαΐου 2016 στις 7:19 μ.μ.

Πραγματικά ελπίζω το άρθρο σας να ειναι προϊόν άθλιας παραπληροφόρησης και όχι δολιότητας. Είστε όμως υπεύθυνοι για αυτή την αναπαραγωγή ελεεινών συκοφαντιών, που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, αφού με μία απλή επίσκεψη στο "Ολυμπία" που ισχυρίζεστε ότι είμαι διαχειριστής, θα βλέπατε εκατοντάδες υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια. Εάν λοιπόν διέθετα κάποιον "μηχανισμό" δεν θα καθάριζα τα του "οίκου μου";
Όσο για τις αθλιότητες περί "εκβιασμών", "συνεργατων" και "αργομισθίας", ευχαρίστως να σας αποστείλω το βιογραφικό μου για να κρίνετε μόνοι σας. Λυπάμαι αφάνταστα που ένα "αριστερό" σαιτ συνεχίζει τις επιθέσεις που ξεκίνησαν από υπόδικους σημερα εκβιαστές και αντισημίτες, όταν συμμετείχα στην αποκαλυψη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, Αυτό το εκβιαστικό (ηθελημένα ή αθέλητα) άρθρο παραπέμπει στα συμβόλαια θανάτου και αν όντως ειναι προϊον παραπληροφόρησης σας, σας καλώ να το αποσύρετε.

Ανδρέας Παπακυριακόπουλος

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2016 στις 8:24 μ.μ.

Απο πού συμπεραίνει ο άγνωστος συντάκτης του κειμένου σας τον εκβιασμό πολιτικών υπερ της Χρυσής Αυγής;
Τί σχέση έχει το ιστολόγιο Ολυμπία που διαβάζουμε ανελλιπώς με τον αρχηγό της, τη στιγμή που ο πιό αδαής
βλέπει οτι δημοσιεύονται υποστηρικτικά κείμενα υπερ της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα, αλλα πέραν αυτού και στην υπερασπιστική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κ.Κ.; Πότε ονομάστηκε Φαραώ και Ολύμπιος πέρα απο σατυρικό
κείμενο άλλης ιστοσελίδας που το παραδέχτηκε; Και πότε έγινε συνδιαχειριστής του Αντινιούζ αφού όλοι ξέρουν σε ποιόν ανήκει και ποτέ δεν άνηκε στον κ.Κρανιδιώτη; Πότε υπήρξε ο ίδιος δημοσιογράφος;
Επειδή η συκοφαντία έχει τα όριά της, παρακαλώ να απαντήσει ο άγνωστος συντάκτης σας σε ενα-ένα τα ερωτήματά μου, για να μην θεωρηθεί κοινός συκοφάντης στον υπόγειο πόλεμο των ηλεκτρονικών εντύπων για μια
θέση στον ήλιο.

4 Μαΐου 2016 στις 12:11 π.μ.

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Αρχικά μας κάνει εντύπωση η ευαισθησία σας κ. Παπακυριακόπουλε να απαντήσετε στην δική μας ανάρτηση, προσπερνώντας ότι εμείς αναφέραμε ότι πηγή των πληροφοριών μας ήταν δημοσιεύματα του διαδικτύου και κύρια ενυπόγραφο κείμενο –από τον Ορέστη Παπαδημητρίου- στον τεύχος Απρίλη του περιοδικού Unfollow.
Δεν έχουμε καμιά δικιά μας πληροφόρηση γι’ αυτό και στο κείμενο μας αναφέραμε: Ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow, είναι «κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

Αν θεωρείται ότι αυτή η αναφορά είναι «προϊόν άθλιας παραπληροφόρησης», δεν θα ήταν απολύτως λογικό να απευθυνθείτε στον συντάκτη του περιοδικού που αναφέραμε και να ζητήσετε να επανορθώσει; Απ’ ότι γνωρίζουμε, αν και σχεδόν συμπληρώνεται μήνας από την κυκλοφορία του Unfollow, αυτό δεν το κάνατε. Γιατί; Αυτό δεν είναι περίεργο;

Δεν σας αποδώσαμε ότι διαθέτετε κανέναν «μηχανισμό». Δεν μας αρέσουν τα αστυνομικά σενάρια και ισχυριζόμαστε μόνο ότι μπορεί να τεκμηριώσουμε. Οσο για το τι συμβαίνει με τα σχόλια στο «Ολυμπία» -στο οποίο είστε ή όχι διαχειριστής;- είναι πολύ έωλο το «επιχείρημά» σας για να αντικρούσετε στις όποιες σκέψεις –πιθανόν αβάσιμες- μπορεί να κάνουμε για να εξηγήσουμε την «επίθεση» που δέχτηκε ο ιστότοπος μας.

Δεν μας απαντήσατε όμως: Είστε ή όχι έμμισθος στον Πειραϊκό ραδιόφωνο και στην «Ελληνορωσική Συμμαχία - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα»;

Υ.Γ1: Τι εννοείτε όταν γράφετε ότι συνεχίζουμε «τις επιθέσεις που ξεκίνησαν από υπόδικους σήμερα εκβιαστές και αντισημίτες». Μήπως ότι εκτελούμε κάποια διατεταγμένη υπηρεσία;

Υ.Γ2: Ανάξια απάντησης θεωρούμε τους «προβληματισμούς» σας αν είμαστε ή όχι αριστερό σάιτ, καθώς και τις αστείες διαπιστώσεις σας ότι το άρθρο είναι «εκβιαστικό» και «παραπέμπει στα συμβόλαια θανάτου».

Προς polis: Για τα «επίθετα», την πολιτική προέλευση, και την εμπλοκή στο Αντινιούζ που αποδίδονται στον Α.Π., πηγή δεν είχαμε κάποιο «σατιρικό κείμενο», αλλά όμως αναφέραμε ενυπόγραφο δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow.
Μας είναι άγνωστος ο "υπόγειος πόλεμος των ηλεκτρονικών εντύπων (τι νεολογισμός κι αυτός!) για μια θέση στον ήλιο".

4 Μαΐου 2016 στις 2:18 π.μ.

Αγαπητέ κύριε,

Απάντησα σε εσάς διότι το αρθρο στο οποίο αναφέρεστε, δεν το γνωρίζω. Γεγονός φυσικά αδιανοητο αφού η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει την επικοινωνία με το πρόσωπο το οποίο πρόκειται να δεχθεί τέτοιου είδους επιθεση. Να σηκώσει ένα τηλέφωνο βρε αδελφέ, να πει "ξέρεις, θα γράψω αυτά. Έχεις κανένα σχόλιο;"
Δυστυχώς μόνον σε τρομοκρατικές προκηρύξεις δεν ερωτώνται οι "αναγραφομενοι".
Με προβληματίζει δε ιδιαίτερα η απαντηση σας να θεωρείτε "αστείο" το να αποκαλείτε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζετε ως "υπαιτιο για δυσφημιστικά σχόλια στο ιστολόγιο, κατηγορούμενο εκβιαστή για λογαριασμό νεοναζί".
Κλείνοντας, να απαντήσω στις ερωτήσεις σας:
1. Όχι, δεν είμαι έμμισθος στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά. Υπήρξα εκλεγμένος αντιπρόεδρος από το 2011 εώς το 2014, με προσφορά που μπορείτε να διασταυρώσετε ακόμα και από την παρούσα δημοτική αρχή. Εξορθολογισμός δηλαδη, χωρίς απολύσεις.
2. Όχι, ουδέποτε υπήρξα έμμισθος σε οποιαδήποτε "συμμαχία", ελληνορωσική, ελληνοκινεζική, ελληνοοτιδήποτε. Όπως φυσικά ουδέποτε υπήρξα διαχειριστής, συνεργάτης είτε οτιδήποτε αλλο στο antinews ή έντυπα με την περιγραφή στην οποία αναφέρεστε.
3. Εάν παρά την απάντηση μου σε εσάς (στον συντάκτη του περιοδικού θα απαντήσω μολις βρω το άρθρο που αναφέρεστε αφού δεν ειναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού) συνεχίσετε να εχετε αναρτημένο το άρθρο, τότε ναι, εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ευχαριστω
Παπακυριακόπουλος Ανδρέας

4 Μαΐου 2016 στις 4:33 π.μ.

Εντελώς καλόπιστα να δεχθούμε κ. Παπακυριακόπουλε ότι είχατε άγνοια για το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow που προηγήθηκε πριν ένα μήνα.
Πράγμα φυσικά εντυπωσιακό αφού συζητήθηκε σε δημοσιογραφικά γραφεία και έγινε αναπαραγωγή στο διαδίκτυο. Ας το προσπεράσουμε όμως και να πάμε παρακάτω.

Να υποθέσουμε ότι σ’ αυτό ήσαστε ανημέρωτος. Πόσο εύκολο όμως είναι να δεχθούμε ότι δεν ήρθε στην κατοχή σας άλλο επώνυμο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σας αποδίδει ότι είστε «κατ' επάγγελμα εκβιαστής» που λειτουργεί κατ’ εντολή του Μιχαλολιάκου και «αυτοπαρουσιάζεστε ως "επιχειρηματίας-αναλυτής"!»; (Μερικούς από τους ιστότοπους που έχει δημοσιευτεί http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4658.html http://ellinikovima.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3584.html http://greekinfoupdate.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4322.html).

Το δημοσίευμα αυτό που υπογράφει ο φερόμενος ως πρώην φίλος σας Γιώργος Χαραλαμπάκης σας χρεώνει ότι λαμβάνεται 1.000 ευρώ τον μήνα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά σαν αργομισθία ενώ ισχυρίζεται ότι μαζί μ αυτόν είχατε «δημιουργήσει ιστολόγια με σκοπό τον εκβιασμό και την εξύβριση αντιπάλων και δημοσιογράφων».
Δώσατε σ’ αυτά τα δημοσιεύματα ποτέ καμιά απάντηση ή μήπως κι αυτά τα αγνοούσατε;

Και τώρα σε ότι μας αφορά. Μας γράφατε ότι θα απαντήσετε στο Unfollow «μόλις βρω το άρθρο που αναφέρεστε αφού δεν είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού».
Καλά πλάκα μας κάνετε, ή έχετε την αίσθηση ότι μας δουλεύετε; Είναι γνωστό ότι το περιοδικό δεν αναρτά τα άρθρα του στο διαδίκτυο, παρά μόνο για τους συνδρομητές του. Η έντυπη όμως έκδοσή του υπάρχει σε όλα τα περίπτερα, οπότε είναι πανεύκολο να βρείτε το σχετικό δημοσίευμα. Ένα έγκυρο πολιτικό περιοδικό σας απευθύνει τέτοιες μομφές και μας λέτε ότι θα του απαντήσετε εάν και εφόσον;

Από πού προκύπτει ότι σας θεωρούμε «υπαίτιο για τα δυσφημιστικά σχόλια στο ιστολόγιο» μας; Είπαμε να σας διακατέχει «δημοσιογραφική διορατικότητα» αλλά μην φτάνετε και σ’ αυτό το σημείο.

Οσο αφορά την φερόμενη εμπλοκή σας στο antinews. Γιατί να θεωρήσουμε αξιόπιστη την δική σας εκδοχή και όχι τα γραφόμενα στο Unfollow;

Υ.Γ: Ναι το ομολογούμε. Βρισκόμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία συνέπεια ότι αμειβόμαστε από τον κρατικό κορβανά στον οποίο μας έχει εντάξει ο Πάνος Κάμμενος.

4 Μαΐου 2016 στις 8:04 π.μ.

Λυπάμαι που σας αντιμετώπισα καλόπιστα κύριε.
Παραθέτετε δημοσιεύματα απο ιστολόγια "κλώνους" ενώ βλέπετε οτι η αρχική πηγή έχει εξαφανιστεί, προφανώς οχι από "μετάνοια"
και το παρουσιάζετε σαν "επώνυμο δημοσίευμα"; Ενώ γνωρίζετε ότι ο διαχειριστής που εφηύρε το δημοσίευμα είναι υπόδικος για σειρά κακουργημάτων;

Λυπάμαι πραγματικά κύριε.

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2016 στις 8:24 π.μ.

Κύριοι, όταν λέτε "επιλέξαμε καθόλου τυχαία" σημαίνει οτι ξέρετε πράγματα για κάποιον άνθρωπο.
Θα έπρεπε να αιτιολογήσετε απο έρευνά σας τί ακριβώς ξέρετε και για ποιό λόγο αναφέρεστε σε αυτόν.
Καταλήγουμε οτι σας είπαν, κάποιο έντυπο κρέμεται στα περίπτερα, δεν ξέρετε αν είναι αξιόπιστη
η πηγή σας κλπ.
Ψάξτε απο δική σας έρευνα, υπογράψτε επώνυμα και δεχτείτε προσωπικά την κριτική για την αλήθεια.
Αυτή είναι η σωστή δημοσιογραφία αν την υπηρετείτε. Οσο για το γιατί έγραψα σε εσάς, μου ήρθε
στο μέιλ μου απο άνθρωπο που σας διάβασε, ούτε σας ήξερα, ούτε τις "πηγές" σας ήξερα.
Η επανόρθωση δείχνει αποδοχή λάθους και όχι εσκεμμένη ενέργεια, αλλιώς θεωρείται συκοφαντία.
Καλημέρα σας.

4 Μαΐου 2016 στις 9:57 μ.μ.

Δεν γνωρίζουμε κ Παπακυριακόπουλε ποια δημοσιογραφική σχολή αποφοιτήσατε που διδάσκει την τοποθέτηση μέσω δίκη προθέσεων.

Τα πράγματα για μας είναι πολύ απλά.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας αποδίδεται ότι είμαστε ιμάντας μεταβίβασης απόψεων που πηγάζουν από «υπόδικους σήμερα εκβιαστές και αντισημίτες», Ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχουν όνομα; Και για ποιο λόγο να το κάνουμε;

Θεωρείτε ότι στοχοποιηθήκατε γιατί συμμετείχατε όταν «στην αποκάλυψη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου», Ποιοι σας έβαλαν στο στόχαστρο τους; Ποια είναι αυτή η «αποκάλυψή» σας; Να πάμε σε καφετζού για να πληροφορηθούμε τι εννοείτε;

Μια αναζήτηση που κάναμε στο Ιντερνέτ συναντήσαμε δημοσιεύματα που φέρονται να προέρχονται από πρώην φίλο και συνεργάτη σας με καθόλου κολακευτικούς για σας χαρακτηρισμούς. Μας αποδίδεται ότι γνωρίζουμε ότι «ο διαχειριστής που εφηύρε το δημοσίευμα είναι υπόδικος για σειρά κακουργημάτων». Πώς το ξέρετε αυτό; Μήπως έχετε κληρονομικό μαντικό χάρισμα;

Και για να τελειώνουμε. Βρισκόμαστε αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο. Εχουμε δεχθεί επανειλημμένως κριτική και πολεμική για τις απόψεις και εκτιμήσεις που εκφράζουμε. Ποτέ όμως δεν μας απέδωσαν ότι «εκτελούμε συμβόλαια» ή ότι συμμετέχουμε σε «υπόγειες διεργασίες».

Εχετε την αίσθηση ότι η ανάρτησή μας σας θίγει; Κάντε το αυτονόητο. Γράψτε την τοποθέτησή σας με ονόματα και αναφορά σε συγκεκριμένα γεγονότα και εμείς θα την κάνουμε κεντρική ανάρτησή. Ετσι καταλαβαίνουμε εμείς την σωστή αντίδραση. Είναι εντελώς ανούσιο να επιδίδεστε σε υπονοούμενα, εγκεφαλικές διαπιστώσεις χωρίς κανένα πραγματικό υπόβαθρο και γενικότητες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger