Home » , » Γ. Βαρουφάκης: "Πλαστό το πλεόνασμα" (Ηχητικό)

Γ. Βαρουφάκης: "Πλαστό το πλεόνασμα" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 | 8:12 μ.μ.

Γ. Βαρουφάκης: "Πλαστό το πλεόνασμα όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat"

 Για πλαστό πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο αποκαλύπτουν τα ίδια τα στοιχεία της κυβέρνησης και της Eurostat έκανε λόγο μιλώντας στον ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο" και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο καθηγητής οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τους πίνακες της Eurostat αναφέρεται πως υπήρξε μια "λευκή τρύπα" 700 εκατ. στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας και ακόμη 4,7 δις στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ προηγουμένως εμφάνιζαν ελλείμματα.

"Το ελληνικό δημόσιο το 2013 δανείστηκε αυτά τα χρήματα απο τη τρόικα. Αυτά μπήκαν σε έναν ειδικό λογαριασμό της κυβέρνησης και πήραν το πράσινο φώς απο την τρόικα ώστε να τα καταγράψουν ως έσοδα και κατα συνέπεια ενεργητικό της κυβέρνησης. Δανεικά δηλαδή εμφανίζονται ως χρήματα που έχει εισπράξει το κράτος απο φόρους κτλ τα οποία αποσβένουν το έλλειμμα" τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.

 Για την πρόταση συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές:  "Ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Του απάντησα οτι δεν υπεκφεύγω και οτι θέλω να ενταχθώ στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές για να αρθρωθεί ένας νέος λόγος στην Ευρώπη. Απλά δεν κρίνω οτι είμαι το κατάλληλο άτομο που πρέπει να είναι στην Ευρωβουλή" δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger