Home » , » Παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για την εκλογή των νέου "τελετάρχη" και οι τοποθετήσεις του Α. Τσίπρα.

Παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για την εκλογή των νέου "τελετάρχη" και οι τοποθετήσεις του Α. Τσίπρα.

Από giorgis , Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 | 4:06 π.μ.

Του Γ. Γ.

Σύμφωνα με τα όσο μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  με δηλώσεις του ο Α. Τσίπρας καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή –υπάρχει και το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής που αναφέρει ότι Σαμαράς και Βενιζέλος κατέληξαν ότι θα προτείνουν τον Φ. Κουβέλη για πρόεδρο της δημοκρατίας.  
(Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόσο τον Μάρτη όσο και τον Ιούνη με δημόσιες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού αυτός λέει και ξελέει).

Για το αστικό σύστημα ένα «ατύχημα» με την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών –λόγω αδυναμίας εκλογής «τελετάρχη» απ την παρούσα βουλή- και την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσία από τον Σύριζα –ενδεχόμενο που πλέον βλέπoυν πιθανό Μπαλτάκος και Καρατζαφέρης με δηλώσεις τους σε Κυριακάτικες εφημερίδες-  δεν θα σημαίνει και τίποτα ουσιαστικό

Γιατί ναι μεν υπάρχουν οι βαρύγδουπες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στην εφημερίδα του Χατζηνικολάου ότι «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε», και «εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του», που γίνονται για πλατειά κατανάλωση, αλλά υπάρχουν και οι δηλώσεις του ίδιου που δείχνει κατανόηση στα προβλήματα του κ. Μίχαλου και των συν αυτό καθώς και δηλώσεις του ίδιου ότι «Ο ΣΕΒ της νέας εποχής θα καταστεί ο μαχητικός και προοδευτικός φορέας που θα πιέσει για έξοδο από την κρίση». Κι αυτές οι δηλώσεις έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απ' τις υπόλοιπες προεκλογικές υποσχέσεις.

Άλλωστε τα αλισβερίσια που έχει μέχρι τώρα ο Σύριζα με μεγακαπιταλιστές δεν μας προδιαθέτουν να πούμε ότι ξαφνικά o Σύριζα, θα κάνει στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του. (Αυτή που πραγματοποιεί με πράξεις και όχι με λόγια).

Και η πιθανότητα όμως, με μια κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα να ανοίξουν κάποιοι φάκελοι γι’ αυτούς που λεηλάτησαν και εξακολουθούν να λεηλατούν την δημόσια περιουσία δημιουργεί πονοκέφαλο –αβάσιμο κατά την γνώμη μου- σε κάποια τζάκια της διαπλοκής, κι έτσι εξηγείται ο ανηλεής πόλεμος που δέχεται το κόμμα της Κουμουνδούρου από κάποια καθεστωτικά ΜΜΕ.

Τώρα για να επανέλθουμε από κει που ξεκινήσαμε. Είναι παρακινδυνευμένο να τοποθετηθεί κανείς κατηγορηματικά –ακόμα και αν δεχθεί να είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης, κάτι όμως που δίνει «πόντους» στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης- στην εκλογή ή μη προέδρου της δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή και στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Εξακολουθώ να έχω τις ίδιες απόψεις που είχα διατυπώσει σε περασμένη ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger